Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. vanilia

vanilia Miracles are real

Відповідь: Для майбутніх мам

Дівчата, порадьте, будь-ласка, як боротися із набряками?
    Обмеження рідини і солі нічог оне дає. Канефрон теж п.ю... Навіть не знаю...

2. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

В мене набрякають ноги, особливо під вечір. Я лягаю і підноги підкладаю подушку, щоб вони були трохи вище або сідаю на диван, ставлю перед собою стілець і на нього подушку і так тримаю вище ноги. Іноді помагає. Але мені здається, що повністю позбутися набряків при вагітності не вдасться. А обмежувати себе в рідині не варто, лише в солі.

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Vika, Альо!!!!!!! Ви де? Може поїхали вже за ляльою???:)

4. vanilia

В мене теж під вечір. інколи і руки підпухають. Трохи помагає ще масаж ніг, прошу чоловіка ввечері при можливості мені робити. Та й піднімаю вверх ноги на 15 - 20 хв. І стаю в позу "кішки". П'ю, впринципі все одно стільки, аби не було спраги. Але лікарка в ЖК свариться пити і рідини не більше 1 л в день.
    Я тільки переживаю: зараз термін 20 тижнів лише, що буде ще до кінця вагітності? А то ще й двійня... А ще як наслухатися лікарки в ЖК, то ще страшніше стає ))

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я теж вже дуже набрякаю, по перше зауважила що чомусь дуже провокує набряки твердий сир, то стараюсь не "зловживати". І дуже допомагає постояти в колінно-ліктьова позі кілька разів на день.

Останнє редагування: 2 Березень 2011
  6. Надя К.

Я п"ю дуже багато рідини (приблизно 2 л вдень). Питала свою лікарку, чи це нормально, вона пояснила, що це абсолютно нормально і не можна обмежувати себе в рідині, бо:
    - зараз включені батареї, повітря сухе, відповідно організм більше потребує рідини
    - у вагітної збільшується кількість крові, тому і пити хочеться (а у вашому випадку тим більше)
    Ви, впринципі, можете ще в інтернеті почитати на цю тему, бо бачу, скільки лікарів, стільки і думок. Але я з цього приводу не заморочуюся, скільки хочу, стільки і п"ю. З народженням дитинки всі набряки посходять.

7. vanilia

Та я знаю, що після родів то все сходить :) Мені після перших родів пройшло десь через тиждень приблизно.
    Але лікарка в ЖК лякає через ці набряки, а я переживаю і не знаю.. В першу вагітність мені перед родами в стаціонарі навіть верошпіроном не змогли набряки зігнати, то я не впевнена, що їх так просто можна позбутись. Але чому тоді так лікарі в ЖК люблять лякати?..
    Я ще читала, що закордоном набряки (самі по собі) вважаються нормою і їх не лікують, а лікують лише в нас.

8. Надя К.

До речі, корисно пити компот із сухофруктів (я переважно тільки його і п"ю), в ньому багато вітамінів, а ще в організмі довго не затримується, так як має сечогінний ефект і ниркам не шкодить.

9. vanilia

Так-так :) Я теж. Ще п'ю відвар з шипшини, але не часто.

10. марі177

марі177 Well-Known Member

І мені сказала пити Канефрон і Нефрофіт та я п"ю лише компот з сухофруктів і взагалі не вживаю солі,наразі допомагає.Ще трошки треба протриматися.:d25:

11. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Дівчата, мене трохи непокоять часті рухи малечі. Я розумію що зараз найактивніший період (27-28 неділь), але наскільки він має бути активним? Як рахувати рухи (метод я знаю), якщо ще зранку, до того як встати з ліжка я можу нарахувати більше 10 рухів (будить мене, хоч сплю я тільки на боку, а не на спині...)? В день теж штовхається часто, точно більше ніж тих 10, що кажуть рахувати. Серцебиття слухала в ЖК -нормальне, аналізи також. А на наступне узі - аж на 32-34 тижні.

12. Надя К.

В мене те саме, я малятко чую весь час. Таке враження, що дитина більше рухається, ніж спить.
    Коли запитала про це лікарку, то вона сказала, щоб на УЗД подивилися хід судин у плаценті і пуповині, бо сильні і часті рухи можуть свідчити про недостатнє поступлення кисню в організм дитинки. Але з кровотоком у нас все добре і лікар мене "обрадував", що це в мене така рухлива і активна дитина.
    Тож, думаю, не варто цим перейматися.

13. Yarmila

Yarmila New Member

постарайтесь більше гуляти на свіжому повітрі

14. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

А в мене навпаки, воно якесь спокійне, хоча в день нараховую 10 рухів і більше і лікарів замучила з тими рухами. Були на УЗД сказали, що все добре, але всеодно постійно думаю, щоб з ляльою все добре було, коли воно затихає.

15. Yarmila

Yarmila New Member

та мацьопка може спить собі солодко)))

---------- Додано в 09:42 ---------- Попередній допис був написаний в 09:37 ----------

а я коли лежу на правому боці, то маля активізується... і мабуть йому не дуже підходить той бік..
    а коли на правому, то він мене дупцею підпирає під ребра і мені не зручно так.. і тому я весь час чергую бік:girl_in_dreams:

16. Lapatulya

Та може і так, тоді воно в мене дуже соня)))

17. Kamyanchanka

Kamyanchanka New Member

То вже команда квітневих збирається:girl_bye: Може хтось теж на Мечнікова буде на початок квітня?

---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

В мене малюк теж постійно копається ,доньки були спокійні і тихенечко спанькали в животіках ,а цей постійний живчик.Таке враження ,що він там "зірочкой" розмінки влаштовує,живіт ходуном ходе:girl_haha: на УЗД ще в 18 тижнів лікарка казала,що шило мале а не малеча ,а показники всі в нормі ,так що я більше починаю перейматися коли якись час не чую його. Вот тепер з чоловіком і думаєм чи то і коли народится то теж такий активчік буде???

18. Lapatulya

Може.:girl_bye: Бо я збираюся народжувати на Мечнікова.

19. Kamyanchanka

Kamyanchanka New Member

О,то буде приємно зустрітися!!! :girl_bye::girl_yes2:

20. AlbinaK

AlbinaK Member

І в мене так само. На УЗД в 20 тижнів лікар казала, що так сильно рухається, що тяжко пальчики рахувати :) Живчик. А доня так само набагато спокійніша була в животику. А на рахунок рухів, то в мене так само набагато більше 10. І до того ж він в животику себе поводить як немовлятко, години 2,5-4 може поспати, а потім 0,5-1 годину живіт ходуном ходить(мала дуже любить на це дивитися, каже Масік проснувся :)) Деколи і вночі так само, може навіть розбудити :) Але лікар каже що це нормально. Гуляти побільше все одно корисно, от тільки погода зараз така цікава, всюди слизько, вдень тепленько, а тільки сонечко сідати, зразу холодніше. Дуже і не погуляєш!

Статус теми:
Закрита.