Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Мене поклали тільки на 43 тижні. А після 40-го просто ходила два рази на тижень в пологовий, щоб серцебиття дитини послухали. І то даремно лягала, бо пологи почались на наступний же день, краще б вже вдома чекала - хоч виспалась би нормально перед пологами.

2. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

ну та власне і я думаю, що так найлогічніше:) навіщо втручатися в природний перебіг подій?
    то просто коли я в ЖК запитала,коли ще приходити,то мені сказали: "ну,то вам виходить вже на березень,то вже або народите,або в лікарні лежати будете"
    як то кажуть,третього не дано:)

3. evgenka

evgenka New Member

всім дуже цікавми на такі питання відповідаю, що чекаємо дитину... бажання порпатись і цікавитись в мить зникає :girl_smile:

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ощасливила мене мама сьогодні: збирається після народження мальоти 2(!) місяці бути в нас і "бавити своє внучатко". Що там бавити дитину, яка хоче спатки і їсти? От не знаю, вже сідати плакати, чи шукати план втечі? Ми з нею за мої 23 роки разом жили пів, коли я народилася, і ще 2, коли пішла до школи. Більше доби під одним дахом не витримуємо. Коротше, певно таки треба плакати:sad:
    Перли почалися вже зараз: я тебе місяць годувала, бо молоко пропало. Йди до лікаря, най пропише вітаміни, бо дитині бракує. Не виходь на вулицю, там грип. В моєї знайомої діти ангелятка, ніколи вночі їсти не вставали...
    Я плачу...

5. Kamyanchanka

Kamyanchanka New Member

Cпівчуваю тобі!!!! Я з першою донькою місяць жила зі свекрухою,бо вона настояла ,щоб ми з пологового до них їхали.."бо мені тяжко і вона помогати буде" .тоді ще я "чемна"була і погодилась-ледь місяць оговорений витримала і втекла додому .То був жах...як тільки но дитинка починала ворушитися чи плакати- вони зі свекром прибігали в нашу кімнату " Бо що ж сталося!??" ,постійне контролювання чи добре одягли,в слід раз чи не дуже одягли ну і т.д.Коротче,коли народила другу доньку то вже в пологовому сказала,що їду відразу додому і відвідувати будь ласка,а вот балагану робити не треба.Або не образилась,або не показала вигляду свекровь...зато мені було набагато спокійніше самой займатися дитинкою і настрій не псувався.

6. evgenka

evgenka New Member

що ж там бавити в такому мацьопному віці то по-перше? мале не іграшка. а по-друге, ви ж дитину не для неї народжуєте, для себе. та й ви не вона, буде годувати так і стільки скільки у вас вийде, бавити ви малятко зможете і самі...
    а от присутність великої кількості "зайвих" людей біля малятка з слабкою імунною системою, та й ще в перших два місяця адаптації дитини до нових умов життя після маминого пузика - то не дуже добре... надмірний глас, шум, не мамин запах - може занадто збуджувати нервову систему. Періш два місяці дитина понад усе потребує сама МАМи, її запаху, дихання, відчуття її серцебиття та її смачного молочка... всі інші можуть зачекати до хрестин

7. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Зі мною була свекруха... точно не пам"ятаю, майже місяць часу. Дуже мене дратувало, що вона весь час хотіла носити малого на руках, таким чином даючи мені відпочити.... від чого? незнаю... Але, як тільки я завагітніла, ми з чоловіком домовились поговорити з нашими мамами, про те, що вмішуватись у виховання дитини ніхто не буде крім нас батьків. Бачила я, що в неї купа "порад" для мене є, але мовчала, не хотіла вона псувати стосунки з сином. Лише забобонні зауваження робила, сильно вірячи в них (з цього я просто шаленіла, але нічия думка не враховувалась на рахунок забобон - бо то страшне, вречуть і т.д.).
    Але основна її допомога полягала в допомозі по хаті. Прибрати, приготувати їсти, помити посуд і це насправді було дуже добре.

8. Leila

Leila Well-Known Member

Не панікуйте, маму вашу не знаю.але її допомога буде потрібна не стільки бавити дитину, скільки "бавити" вас, тому що ви будете прив"язана до дитини, а іншу роботу ніхто не відміняв. Я з першої дитиною, мусіла одної рукою тримати малого, а другою. їсти ( хотілося дуже часто), а з другою. поки не купила слінг, то дуріла, допомоги не дуже було, а мала не спала, їла весь час і хотіла маму. Якби мені хто наварив їсти і ще щось по дому зробив, було б добре, лиш би до дитини не пхалися. Мої вже зрозуміли що то - марна справа,

Останнє редагування: 28 Лютий 2011
  9. mashynka

mashynka Well-Known Member

Ну та власне, що якщо мама (свекруха) такі, що прийдуть і поприбирають-попрасують-зварять - то це супер, але, якщо такі, що будуть давати багато "безцінних" порад і "бавити" дитину - то краще відмежуватися від такої допомоги ще під час вагітності і відстояти своє заздалегідь. Бо перші дні і тижні краще вже не займатися тими всіма "розборками", а зосередитися на малявочці. :)

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Дякую за підтримку:)
    Моя мама то дуже тяжкий випадок. Вона щиро вірить в те, що на дитину ми нарешті зважилися після 4 років її колупань, а нам вона не дуже то й треба( Отаке. Вона 16 років живе закордоном, нам навіть по телефону спільну мову важко знайти. Я коли сказала, що вагітна, то першою реакцією було "ааааа. в мене буде внучка!". Сама дівчинка, бо їй так ся хоче. Поклала слухавку, а через пару хвилин дзвонить і каже "То я вимолила собі внуцю, якраз тоді то давала в монастир на молитву, коли ти завагітніла"... Ну але вона майже щотижня кудись дає на молитву, тому в будь-якому випадку то би була її заслуга. Дуже мені від того сумно, бо дитинка дуже бажана нами з чоловіком.
    А про допомогу по дому... Нє, то не варта мого спокою. Мені чоловік в тому поможе, якщо вже аж так тяжко буде. Знаючи її характер, я все буду робити не так, бо я і без дитини все роблю не так:)

Свекруха - прийде і піде, мама - витріпає всі нерви, розреветься, скаже шо я невдячна ..., а на другий день буде щиро дивуватися "А я тебе шо, колись чимось обідила?":)

11. Ariel

Ariel Well-Known Member

Я живу зі свекрухою і перших тижні 2 після пологів вона хотіла щоб я робила те.що скаже вона:і завивати малого,бо йому так тепліше,і давати водичку,бо він хоче пити,і що малий часто їсть,то напевне в мене молоко погане і треба з 3-х місяців буде догодовувати і ше багато порад,бо ж вона виховала 2 дітей.Ну а я така розумна і хочу робити так як пише в книжках,а то не завжди правильно і т.д і т.п.....Я один раз сказала,що вона це все робила в СССР,а я буду робити те,що вважаю за потрібне саме для моєї дитини. Добре що чоловік на рахунок виховання дитини солідарний зі мною)

12. Yarmila

Yarmila New Member

Дівчатка, а в кого яка вага дитинки була на 29 тижні вагітності?

13. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

У нас 1300 г.

14. Halina

Halina Well-Known Member

А мені якось сумно стає, що нам такі слова ніхто не каже. Почуваю себе такою маленькою і так би хотілось підтримки і допомоги по дому. А то нікому буде нас провідати і щось смачненьке нам приготувати...

А ще ми сьогодні були на УЗД. Приємна новина - чекаємо дівчинку! Правда хвилює мене обвиття пуповиною і чим більше думаю тим більше починаю переживати...

15. kati

kati Well-Known Member

і ми були сьогодні на УЗД. З малюком все добре, всі показники в нормі, а от на рахунок плаценти мене розтроїв ,нижній край низько і він не зміг побачити чи перекриває вічко. Каже треба робити вагінальне десь за тижні 3( вже перед пологами) і тоді дивитись, можливо що ще трішки підніметься... дуже сподіваюсь, бо щось одна думка про КР мене лякає. Коротче завтра йду до лікаря в пологовий, подивлюїсь що він ще скаже...

16. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

ну і не думайте!
    що ж від того думання зміниться?:) та й все ще змінитися може десять раз! ГЕТЬ НЕГАТИВ!!!!! :)

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

а як ви розраховуєте? чи то хіба на узд?

17. Orman

Orman Модератор-бомба

а чого воно вас хвилює? Воно ні на що не впливає.

18. kati

kati Well-Known Member

мені лікар за обвиття нічого не сказав взагалі, сама потім прочитала у висновку- "пуповинні петлі візуалізуються навколо шиї. " я так розумію що то і є обвиття, але якщо лікар про те нічого не казав то і хвилюватись не треба

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, а в кого падає зір під час вагітності, то треба буде робити КР? Чи там є якісь межі? То що з лікарем треба радитись - знаю, але питаю, може хтось стикався...

20. Orman

Orman Модератор-бомба

та ніби не в гостроті зору справа, а в стані очного дна чи чогось там.

Статус теми:
Закрита.