Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

У зв’язку з певними обставинами, мене зацікавив один нюанс… - чоловіки-гінекологи :) Я згадав себе під час вагітності своєї дружини. Пригадую, що пильно стежив за тим, щоб гінекологами які обстежують мою благовірну, були особи жіночої статі. Не тому, що я їй не довіряю, - а з підстав мабуть дещо хворобливої чоловічої самосвідомості – для мене неприпустимо, щоб до моєї жінки торкався інший чоловік, навіть нехай і лікар-гінеколог. Ніяким чином не сумніваючись у професійності та компетентності чоловіків у даній справі, я проте категорично відстояв у свій час власну позицію. Хоча, роди приймав мужчина на Батальній. Тут вже «вибОру до кольОру» не було, оскільки я хотів тільки найкращого спеціаліста, а такий там (ІМХО) тільки один, і то хлоп :sad: :)
    Цікаво, як Ваші чоловіки реагують на візити до ню-лікарів чоловічої статі?

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Тут вже «вибОру до кольОру» не було, оскільки я хотів тільки найкращого спеціаліста, а такий там (ІМХО) тільки один, і то хлоп :sad: :)
    Цікаво, як Ваші чоловіки реагують на візити до ню-лікарів чоловічої статі?[/QUOTE]
    А хто там найкращий спеціаліст?

3. Капітан

Ще раз кажу, це виключно моя власна думка і переконання. Цей медик був тоді заввідділом патології. І хоча у моєї дружини не було жодних проблем, я перестрахувався і обрав саме його. Не дуже хочу називати його прізвище у відкритому єфірі, керуючись етичними міркуваннями :)

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

думаю мова йде про одного і того ж лікаря, але він дуже занятий пан, тому часто відмовляв приїхати на пологи через втому.
    Якщо родять 2 доби його пацієнтки, а потім ще й Вам надумається родити, на початку 3 добі, то просто фізично неможливо у всіх бути на пологах...

також про нього є відгуки, що йому бракує часу на просту увагу до породіль...
    основне, аби лікар не стимулював Вас без попередження!

:) а стать стоматолога теж має значення? ;)

5. Капітан

Не знаю. Моя родила о 2-й годині ночі, ще й на свято. Я йому подзвонив, і він без жодних слів приїхав на роботу і прийняв роди :)

6. Капітан

Стоматолога? Нє, хай жиє :)

7. Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Хм... Кэп, закажите футболку "safe confinement guaranteed" :cool:

8. Капітан

Невстранец, а может что-то вроде этого: "become horror for the gynaecologist of the your wife!" :)

9. Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Это чтоб кого привлекать? :)

Большинство плохо языками владеют, так, кой-как, будут мужики думать, что Вы хотите "стать ужасным гинекологом для Их жён"... Точно далеко не уйдёте ;)

10. Ума

Ума Super Moderator

я думала, що потуги важчі, ніж перейми... все ж таки дитина проходить такий складний шлях...:cool:

11. Ума

Ума Super Moderator

Кеп, лікар в першу чергу має бути хорошим спеціалістом! Доведений факт, що чоловіки-гінекологи більш професійні, ніж жінки-гінекологи (при однаковому теоретичному знанні і однаковому досвіді роботи). Оскільки, чоловіки не мають власної норми в цьому питання (гінекологічному), що є правильно і не проектують її на своїх пацієнтів. Так, наприклад, якщо в жінки-гінеколога місячний цикл регулярний, то всіх з нерегулярним вона буде лікувати до своєї норми і навпаки, якщо лікарка має нерегулярний цикл, то збої в циклі своїх пацієнтів вона не вважатиме за проблему... Чи біль під час місячних, якщо в лікарки є біль, то це її норма для пацієнтів, а якщо немає, то пацієнта треба терміново лікувати.

щодо питання: то я навіть не знаю яка думка в мого чоловіка, щодо лікаря-чоловіка чи жінки. Йому напевно все рівно, як і мені, аби лікар був професійним! :) Хоча я з власного досвіду скажу, що чоловік-гінеколог кращий спеціаліст. Принаймні мені такий траплявся :)

12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Умо,
    все що стосується болю при пологах, як на мене, дуже залежить від анатомічних особливостей конкретної жінки. У тих жінок, у яких спершу відходять води, а потім починаються перейми, розкриття матки вже відбулося такою значною мірою, що шлях до потуг вже наполовину пройдений. І от халепа - якщо можна натренувати м'язи там чи ще якось допомогти організмові при потугах, то при переймах нічим окрім медикаментів та вигідної пози не допоможеш. Тут вже яка у кого природа - хто "розкривається" до стадії народжування за годину, а хто за десять. У кого кволі перейми, а у кого інтенсивні і безперервні. Але класно, що сучасна медицина скорочує оті природні 10-12 годин переймів до 4-5ти за допомогою стимуляторів.. А як подумати, як там наші прабабусі народжували отим "природнім чином" - жах.. Вони здоровіші, звісно, були, але все одно - дехто і того.. але то давно було. :)
    Ну і ще, ІМХО, звісно, потуги - це все таки, як би це сказати, більшою мірою "зовнішній" біль, а його завжди легше витерпіти, аніж "внутрішній" - часто, наприклад, легше глибокий поріз ножем стерпіти, аніж біль, скажімо, шлунковий чи там кольки які..
    Деякі знайомі подруги взагалі "нічого такого" не відчули. :) Так що це - як пощастить з одного боку, а з іншого - з вдало застосованою медикаментозною підтримкою можна те все набагато швидше та легше проминути і радіти бейбіку. :)

13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я думаю що чоловiки гiнeкологи може навiть i лiпшi нiж жiнки. Мiй рiдний дядя, є вiдомим гiнекологом у Львовi, вже понад 20 рокiв (з етичних причин теж не буду називати прiзвища) До нього попасти на прийом, це досягнення! У мене зараз ведучий лiкар мужчина, але якщо чергуе хтось iнший то я iду до iнших, жiнок. Я не встидаюсь у лiкаря, я iду лiкуватись до нього а не загравати з ним. Я i простого (не-гiнеколога) вибрала мужчину теж, бо вiн якись завiдуючий, i вiк правильний, i досвiд, i освiта, отже я його i обрала.

14. levandivka

levandivka З яйцями...

Вибачте, Фрезіє, але одразу пригадалася серія анекдотів про інкубаторських курчат. :)
    За все приходиться платити. І за "щасливе скорочення" платня буває різна. Звісно, бувають критичні ситуаціїї...
    На мою думку, "те все набагато швидше та легше проминути і радіти бейбіку" з вдало НЕзастосованою медикаментозною підтримкою.;)

15. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Навряд чи уколи но-шпи на першій стадії перейм і оксітоцину на другій призведуть до "розплати". Я саме таку медикаментозну підтримку мала на увазі. І вона є нешкідливою, навпаки - допомагає не тільки породіллі, але й дитині, оскільки чим довший час пологів, тим більше потерпає і дитина внаслідок нестачі кисню тощо. ІМХО, звісно. :)

До речі, головний гінеколог Києва - мужчина, у пологовому будинку де він працює двійнями-трійнями та рештою "важких випадків" займається завідувач відділенням - теж мужчина. Взагалі-то, варто пригадати що ще сто-двісті років тому жінкок-лікарів майже не було. З іншого боку, в селах пологи приймала "бабка-повитуха".
    Я замислилася - а що, коли секрет більшого (на погляд багатьох людей) професіоналізму мужчин-гінекологів чи й інших напрямків медицини полягає в тому, що мужчина зазвичай робить одну основну справу: він - лікар. І все. А жінка - вона не може бути тільки "лікар", вона ще і господиня вдома, і дружина, і мама, і діти в неї хворіють.. Це теж деякою мірою накладає відбиток на те, що вона не може бути цілком віддана своїй роботі в тій же мірі як мужчина. Ну але це так - роздуми. :)

16. Koza-Dereza

А в когось так буває/бувало коли чуєш що шкiра на животi розтягується так що зараз трiсне? У мене так буває раз на 3-4 тижнi. Дуже не зручно себе почуваю в той день, наприклад вчора. Сьогоднi вже нормальок. А от вчора таке враження було що туди залiз слон i слоненя.

17. Salata

Salata Active Member

:) Что-то похожее на образование стрелки на колготках...
    ( Я тогда бала сама виновата, поддалась на уговоры съесть банановый десерт)
    Есть нужно мало, но часто.

18. Koza-Dereza

Не зовсiм, розтяжок немае, ну, може просто не видно поки що не знаю, але вiдчуття таке що я ношу слона.
    В тому то i справа, що багато я i не їла вчора, а вiдчуття, що зжерла незнати скiльки.

19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в мене коло пупка періодично болить так, ніби зараз все розійдеться:) Тепер він взагалі вивернутий назовні став. До 7го місяця животик маленький був, а тоді за 2 тижні як виріс

20. Ума

Ума Super Moderator

У мене екватор вагітності моєї :)

Статус теми:
Закрита.