Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Ну, з батьком також бажано узгоджувати такі питання :)

• Подобається Подобається x 4
  2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Чудово, що у нас продається одяг для годування, я вражена:)
    Але зважайте на погоду, у спеку може бути зручнішим коротенький топ.

3. Цукерочка

Цукерочка Well-Known Member

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Привiт, маманьки, от що я взнала:
    Моя родичка родила недiлю назад на Мечнiкова, i казала що медперсонал був просто чудовий. Її лiкарка була завiдуюча вiддiлом i була надзвичайно уважна, делiкатна i професiональна. Решта медперсоналу так само були дуже уважнi i добре вiдносились до неї.
    Умови були з не найкращих. Не було душу, i як я вже тут читала - один туалет на поверсi чи щось таке. Це були негативно враження, але загалом, вона задоволена лiкарнею на Мечнiкова.

5. Ума

Ума Super Moderator

А в мене моє сонечко стало опускатися... нині всі на роботі відмітили, що живіт опустився :) Я з того неймовірно тішуся - отже, вже близько час Ч :):):) Та й сама відчуваю, що вже живіт на колінах і дихати легше стало :p

Вчора водила свою креветку - так мій чоловік малого називає після того, як я на боці довго лежу, то живіт десь пропадає - лише спереду виступає і видно, що мацюрупчик мій лежить у формі... креветки :D :D - так от, водила я двох своїх креветок (чоловік теж не раз ляже у такій формі і щось там шепочеться з малим ;)) на концерт ОЕ на стадіон... ну для мене то звичне діло, але чоловік мій дуже турбувався, щоб на кінці 37 тижня піти на стадіон :eek: тому йшов зі мною щоб мені все забороняти. В результаті ми сиділи - ніби телевізор дивилися - не можна було ні встати, ні поспівати, ні потанцювати... але мені і малому сподобалось :) Зате я на концерті стільки вагітних бачила!!! :D Це мого чоловіка трохи заспокоювало, що не я одна така дурна... :D

Нині була в ЖК. Мене привітали з доношеною вагітністю і сказали, що вже всьо! Можна родити коли захочеться :) Мені хочеться чим швидше, але видно в планах мого бобаса ще є пару днів для підготовки.

Я вже спакувала миттєву валізку дло пологового будинку. Так що вся я вже в позиції "на старт, увага, марш!" :p

• Подобається Подобається x 6
  6. Ума

Ума Super Moderator

Хотіла спитати, чи обов"язковим є відчуття тиску на куприк перед пологами? мене сьогодні лікарка питає, чи не тисне мене малий в куприк? а він ще не тисне... але може це не обов"язково?

7. Ума

Ума Super Moderator

Угу, файна річ. Мені мама таку купила на якомусь ринку. здається біля Універмагу Львів. Ціна, якщо я не помиляюся - така ж. Сподіваюся, що вона справді буде така зручна і потрібна, як зараз виглядає :)

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

в мене боліла ніби поясниця, але лягла спати я і не звернула уваги на то:)
    то вже були перейми :)

добре, що виспалася хоч ;)

в кожної жінки відчуття індивідуальні. Думаю, що перша фаза перейм буде справді схожа на біль від місячних. Я не дуже вірила в це, але переконалася на собі - справді животик ледь крутило :)

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ще згадалося таке - у мене десь 4 станики для годування лежать бо просто мені не підійшли. Уважно міряйте перед покупкою! Передивіться тканинку, бо в одному така була кусуча тканина, що я до сліз не могла його носити :sad:

Поки пощастило раз на Добробуті купити дуже хороший з простої тканини = якраз на літо, і на 2 поверсі у ЦУМі - дуже гарна модель і форма.
    Всі інші, навіть фірмові мені не підходили по різних параметрах...

10. Ума

Ума Super Moderator

так, мене лікарка попереджала, що симптомом буде біль, як на місячні. кщо я сумніваюся, що це вже ознака пологів, то випити дві ношпи, якщо біль пройшов, то ... таки дійсно просто поясниця боліла, а як ні - то це вже перейми будуть :):)

Але я мала на увазі про куприк, чи було в останні тижні вагітності (не в день пологів) відчуття тиску на п"яту точку? так, що аж сидіти неприємно

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

у мене таке відчуття було з 7 міс. а опускання живота відбулося непомітно, так і не знаю що то таке.

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в мене нічого не боліло і не крутило.. Просто полилася вода як з відра.

13. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

і мене так боліло... десь до 6 п. матка відкрилась - а місячні інколи більше докучали... Потім правда "веселіше" було..

Ще спеціяльно для тих, кому скоро на пологи хочу розказати оидну позитивну історію ... Народжувала моя коліжанка мого майбутнього похресника... Переношувала тиждень... прийшла на звичайний огляд до лікаря (приїхала на маршрутці*... місця звичайно ніхто не уступив)... Звичайно поболювала спина... Лікар вирішив оглянути готовність шийки матки - а там відкриття 4 см!!! апарат зафіксував активні схватки яких вона не відчувала!!! Це 16 год, поки додому за речами, в пологовий - вже 18 год. Хлопчик народився 19.40!!! вагою 3.800 ... От як буває... Пологи як в казці (на мій погляд) ...

14. Ksani

Ksani Well-Known Member

якщо то перша дитина, то й справді як у казці:)

15. Ascorbinka

перша...

16. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А в мене так було. В четвер я була на черговому огляді (38 тижнів вагітності), дивилися мене на кріслі - розкриття 2 см. Тоді лікарка сказала - принесеш аналіз сечі в вівторок якшо до того часу не народиш. По тому я пішла в басейн (четвер і вівторок дитячий день), проплила 1400 метрів, пообіцяла на рецепції що в вівторок ще прийду. На вихідні все було як звичайно, їздили купили цибульки квітів посадити на балконі, планувала посадити в вівторок по басейні. В понеділок добре наїздилася по ямах автом, зїздила в будівельний супермаркет, дещо повибирала, в Арсен - купила продуктів на вечерю. Приготувала вечерю - зупу, відбивні відбила, салатик. І не судилося мені то все зїсти :) Прийшов чоловік з роботи в 8й, я кажу - все горяче будем вечеряти, тільки сходжу в туалет. А там з мене вода як бабахнула як з відра. Я в паніці, торба не спакована, починаю збирати все, незнаю за шо взятися. Приїхали ми в пологовий по 9й, Марко народився в 5-40 ранку. Мене до години 12ї нічого не боліло взагалі. перейм не було. Я тільки ходила заглядала як сусідка кричить. Їсти хотіла шалено. Мріяла про ту вечерю. Вже як почали стимулювати тоді пішло.. А на вікні була наклейка в родзалі - "тиха ніч, спокійна ніч" Ніколи не забуду. В мене перейма, а я в ту наклейку витріщуся і іронічно повторюю - тиха ніч, спокійна ніч. В вівторок я лежала в пологовому з Марком.

Колись як буде час напишу все в деталях.

• Подобається Подобається x 6
  17. Ума

Ума Super Moderator

Дівчата, а ваша дитинка гикає у Вас в животику? ;):)

У мене інколи такі дивні рухи малюка спостерігаються - дуже ритмічні з однаковим інтервалом і слабими поштовхами в одне й те саме місце. Я щось вирішила, що не може дитина такі такти відбивати і прийшла до висновку, що малий просто гикає :):):) (он зараз теж гикати почав). Але якось поділилась з тим відчуттям з чоловіком... ото я вже наслухалась... що бідна дитина, гикає!!! Що я щось не те з"їла, не те випила, не так сиджу, стою, лежу... і взагалі... довелось здурити чоловіка і сказати: "О, вже перестав гикати" :) Тоді він заспокоївся, але щовечора мене питає чи більше не гикав :):)

Сподіваюся, це не страшно для дитини, що вона собі там погикує інколи?

18. Ascorbinka

я десь читала, що коли мама з"їла смакотку, яка дитинці до вподоби (наприклад щось солоденьке) маля починає інтенсивно ковтани навколоплідні води, щоб побільше тої смакотки розпробувати... об"їдається (обпивається* :)) і починає гикати.... Не знаю на скільки то правда, але для себе той варіант залишила, як найбільш позитивний і ймовірний... Коли їла кавуни в кінці вагітності - завжди були потім танці... пару раз з гикавками...

19. Ума

Ума Super Moderator

Мого чоловіка таке пояснення неймовірно втішить... але відчуваю, що тепер він мене перегодовуватиме тими смакотами :D :eek:

• Подобається Подобається x 1
  20. Ascorbinka

Zoryanazirka у вас також були доволі швидкі пологи.... А їсти не дозволяли? Мені дозволили шоколад їсти ... щоб сил не втратити...

Статус теми:
Закрита.