Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. DarkNess

DarkNess New Member

Відповідь: Для майбутніх мам

А за ск часу перед пологами появляються тренувальні перейми? Чи їх наявність зовсім необов"язкова?

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

В мене десь з 36 тижня, але наявність їхня зовсім не обовязкова.

3. DarkNess

DarkNess New Member

Чоловік дуже хоче, щоб син був левом, тож треба дочекати до 23 числа. Але, звичайно, коли захоче - тоді й народиться. Поки шо всьо спокійно.

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

То "хапало" живіт і він робився твердим, чи "нило" як на місячні ?

4. Ная

Ная Well-Known Member

В мене як відійшли води,то я з півдев"ятої ранку до п"ятої вечора ні на хвильку не сіла навіть,весь час ходила взад-вперед по хаті,присідала для того шоб швише почалися перейми. А лікарка мене потім за то сварила,бо я даремно витрачала свої сили,котрих мені потім тре буде на пологах,казала,шо ліпше було полежати і відпочити,бо те моє ходіння на процес ніяк не впливає.От і будь тут мудрий... З одного боку я таки втомилася добряче,з іншого перейми таки з"явилися... Вже в пологовому за порадою лікарки я лежала,пробувала встати-сил зовсім не мала стояти,не те,шо ходити.Але народила без жодних проблем і ускладнень.

5. irushka

irushka Well-Known Member

У мене на морі з`явилась пігментна пляма на нозі, при тому,що я мазалась кремом з фактором захисту 30. Після того взагалі сиділа під парасолею, на щастя, більше нічого зайвого на шкірі не було. Та по мені й не видно,що була на морі, майже не засмагла, але я не за тим їхала, а відпочили ми просто супер. На відпочинку почувалась прекрасно, ніякого дискомфорту через вагітність не було - плавала скільки хотіла, багато ходили, вивчали нову місцевість, набрались повно вражень. Особливо добре було ввечері сидіти на березі моря і вдихати свіже морське повітря, в такі моменти думала про те,яка я щаслива вагітна і взагалі ця вагітність в мене супроводжується якоюсь постійною ейфорією і тягою до води, то море було саме те, що потрібно :). Усім вагітним, що вагаються чи їхати на відочинок, однозначно кажу - їхати!
    Єдине, що було для мене малоприємним, це авіапереліт. Ми летіли Як-42, його всю дорогу трясло і хитало, від чого і я постійно тряслася, було дуже страшно, та ще й вперше. Але фізично все було легко, хіба при взлеті злегка закрутилась голова, та живіт був м`який, малеча спокійно рухалась. Назад летіти було ще легше, навіть зміни тиску не відчула.
    Тепер можна і на облік ставати, наступного тижня піду напевно здаватись.

6. KNadya

KNadya New Member

У мене взагалі їх не було. Навіть у роддомі на 42 тижні мені сказали, що я вже в родах, а я ще 2 години нічого не вдчувала, хоч відкриття шийки матки у мене вже було.
    Мне нічого не хапало і не нило, а просто болів живіт. Причому відразу різка біль, але терпима (спочатку)

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

необов язкова. У мене за два дні до пологів легенько почав піднивати живіт, а наніч все затихало. І все. А за два дні почалися справжні перейми

8. murawka

murawka New Member

Я таки вирішила пити той Фурагін. Сьогодні зранку проковтнула перша дозу. А потім чогось воно мені так стало не по собі, вирішила, а нехай йому. Не буду нічо пити, а надіюсь, що цьопік буде мати таточкін імунітет.
    І тільки тепер до мене доперло, чого назва таблеток здавалась така знайома. Я подібні із тою самою головною лікуючою речовиною пила влітку і трохи восени від циститу. І все рівно зараз аналіз показав ті коки. Тож толку із тої хімії ніякого.
    Ф'ю, якось аж на душі спокійно стало.:girl_curtsey:
    Була сьогодні в участкової, говорила про те, що дуже пальці на руках крутить і болить. Вона каже, що то від того, що дуже багато збільшилась вага тіла і збільшився кровоток. Тому так і болить і ниє.
    А ще, як завжди, почала чіплятись до того, що забагато кг набрала. Каже: "Перебивайте собі апетит". Цікаво, чим? Пити багато не можна, мучного теж нічого жувати, а ід фруктів мене дуже живіт крутить. Може, хто поділиться, що робити, коли вже дуже! хочеться гамати?

А ще хочу таки запитати, що то за хвальона процедура виписки із роддому?

9. slobodianka

slobodianka Member

попробуйте соняшник дзьобати чи сухофрукти, горішки

А що ви ним лікуєте?

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

Підкажіть, будь ласка, чи в когось були при вагітності корчі в ногах і як з ними боролися?
    Мене майже кожної ночі хапає і так боляче, що терпіти не сила!!!:girl_cray::sad:

10. murawka

murawka New Member

Від горішків і сонячникі зразу червоніє і першить горло. Саме Стрептококи і збиралась лікувати фурагіном.
    Щодо корчів вночі:
    Мене раз вночі схопило, що аж від болі проснулась. А ще було відчуття, що перед тим сильно напружила ногу. Птім потихенькі розслаблювала, біль пройшов. Потім знов проснулась від того ,що нога посала напужуватись і почало знов боліти. Знов гра у розслаблялки.
    Стараюсь спати із зігнутими ніжками, бо саме на витягнутих мене і хапало.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Пити якраз треба дуже багато. І то чистої води.
    І якщо вам хочеться їсти - їжте. Відколи-то раптом вагітним голодувати корисно? Просто старайтеся не напихатися чимось некорисним, а з*їсти фруктів (найти такі, від яких живіт не крутить), овочевої салатки з олією, родзинок, горішків, сира тощо. Шклянку молока випити або м*ятного чаю...

Ой, я нещодавно читала статтю про той соняшник, що в Україні продають... Я би не радила його їсти, тим більше той, що в шкаралупі, та й очищений теж не надто безпечно, краще горішки.
    Я маю. І то страшні. (( Нині вранці аж плакала, бо корчі ловили тричі. У литці під коліном. О 5-ій ранку, потому о 6-ій на лівій нозі, а тоді - ніби мені мало було того, ще й на правій о 7-ій ранку. То так боляче й неприємно. І тепер після того ходжу як кривенька качечка. :cry:
    Мені лікарка порадила їсти чим побільше бананів. Ото я нині на сніданок вже два згризла, потому ще буду ними вечеряти.
    У жодному разі не тягнути пальці на себе тоді, бо цим ви лише погіршуєте біль і розтягуєте м*язи.

Останнє редагування: 8 Липень 2010
  12. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

ще з не надто калорійного - тушковані або печені овочі, нежирні молочні продукти, яйця

13. kolibri

kolibri Well-Known Member

я в кінці 5го місяця за 3 дні набрала 4кг. сама налякалась і лікарка насварила, щоб їла менше. Але так як в мене апетит під час вагітності незбільшився а я їм я в межах розумного(небагато немало) я небачила потреби щось змінювати в своєму харчуванні. В результаті в кінці 6го місяця (їла як завжди, рухалась також як завжди) набрала 1 кг.
    Висновки робіть самі :girl_cool:

14. Liliyah Romanova

О, я вже знаю, чим мене акушерка взагалі не запарює. Не важить.
    Мені тільки міряють тиск, пульс, слухають малятко й усе. :)
    Учора вдруге за всю вагітність здала кров, на рівень заліза та на глюкозу. У п*ятницю чекає подорож машиною, 8 годин. ))) Переживаю, аби все було добре. І вже дочекатися не можу, бо на роботі все мене нервує й від усього нудить. Стан якийсь майже панічний. Розгромила би все й навіть на мить не пожаліла. :girl_crazy: Як подумаю, що до кінця вагітності працювати - на сльози пробиває...

15. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Тут, на посиденьках, дівчата порадили тягнути носок на себе, а пятку від себе. Після того, як тільки вночі шось таке відчуваю, то зразу так роблю, і проходить моментально.

16. Liliyah Romanova

Радилася зі своєю масажисткою, котра ще й спортом крім того займається. Сказала, що це найгірше, що можна робити, якщо корч ловить не ступню (тобто пальці зводить), а саме ногу між кісточкою й коліном.
    Якщо корч ловить саме ногу, то треба її розслабити, прикласти лід, розмасовувати долонею. Якщо ступню - можна просто стати на рівну ногу й це теж повинно допомогти. Або так, як ви описали.

17. DarkNess

DarkNess New Member

Мені вас чисто по-людськи шкода, просто наруга!
    Нам в Україні хоч в тому плані повезло, бо на вашому терміні офіційно йдемо у відпустку, і гроші платять ті самі якби працювали...

18. Liliyah Romanova

Та я можу вийти в декрет хоч завтра, але маю на все тільки рік (ну і платити будуть 55% лише). Піду 1 серпня у відпустку, то 1 серпня вернутися. Піду 1 вересня, то 1 вересня назад на роботу. Намагаюся не думати, що дитині ще рочку не буде, як мені знову назад до праці доведеться йти... :cry:
    Мрію, що Роман знайде за рік якусь роботу й мені вже не доведеться ніде вертатися...

19. DarkNess

DarkNess New Member

То коли йдете у декрет? Перед пологами треба "набратися сил". Ну, принаймні я так думаю, що пару тижнів не завадить, щоб хоч морально підготуватись і розслабитись.

20. Liliyah Romanova

Я планую 1-го вересня. Так своїм тут сказала. Там побачимо...
    Але бувають у мене дні, коли не можу працювати взагалі. То читаю тоді ДП або вишиваю трохи, бо реально паніка починається... Ех, гормони. :cry:

Статус теми:
Закрита.