Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. mamulja

mamulja Member

Відповідь: Для майбутніх мам

в мене теж було підвищене ШОЕ, заспокоїли сказали що то норма,
    а гемоглобін теж впав аж до 94, ніяк підняти не можу:girl_sad:

2. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

в мене в крові палички 10, при нормі до 5. А гемоглобін 99.

3. mamulja

mamulja Member

купила собі трішки раніше подушку для вагітних і кормління, але не хотілось зразу хвалитись, вирішила випробувати.
    І що ви думаєте?,,,,,,, Вона на розхват, і чоловік вподобав, і синуля постійно на ній моститься. Одним словом - зручна штука.

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:50 ----------

І саме головне, ура........., я вже з понеділка в декреті, тепер буду, як хтось вже вище писав, на лавочках сидіти і відсипатись.
    Бо важкувато по вісім годин біля компа висидіти, вже все аж затерпає.
    І малеча вже почала дуже боляче товктись, що мимоволі аж ойкаєш.
    Так що почну закупами займатися, вишивкою,,,,,,, ой, плани, плани...............:girl_tender:

4. Hruska

Hruska Well-Known Member

Ой, вітаємо Вас :), файно Вам, аж білою заздрістю загорілась :), коли я вже так...а я по 9 год за компом.
    Дівчатка, а то нічого, що я на 17-ятому тижні ще не стала на облік???
    Так не хочу себе лишній раз засмучувати, та й малятко розвивається добре, недавно на УЗД були...тому й не спішу з тими мордаціями, чергами...

5. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Рекомендовано стати на облік до 12 тижня, але якщо ви будете ставати за місцем прописки, то нічого страшного немає в тому. Але станьте на облік до настання дектрету, щоб отримати лікарняний листок.
    А з останньою вагітністю ставала на облік у 16 тижнів.

6. Златка

Златка Well-Known Member

А в мене навпаки - все життя мала понижений гемоглобін, чим мене мама тільки не пічкала, аби його підняти. А от тепер ще від першої вагіності тримається - останнього разу був 130, і то вже впав з 144. Ото на мене так вагітність впливає :girl_crazy:

7. Hruska

Hruska Well-Known Member

Не дуже "били"??? :):):)
    Я вже й з тої причини підсвідомо відтягую той облік, старашенно не люблю, он то зараз випрадовуватися...відчуття - як в школі, школярка :girl_devil:

8. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Для вагітних свої норми.Вони їх просто не знають.У мене палички 18 і я з цього приводу консультувалася в лікарні гематології.Гематолог сказав,шо в жк вони всі поголовно:girl_feminist:,що у них самих запалення і немає чого їх слухати.А от за гемогобіном слідкувати треба і підняти його варто.Але тут ще дивіться чи вам аналізи зробили добре:girl_smile:.
    І не переймайтеся сильно тим,що вам там в жк кажуть-нерви нам ні до чого:girl_yes2:.Якщо вже вас таки щось турбує,то краще проконсультуватися в спеціалістів.

9. mamulja

mamulja Member

Відповісти, добре чи не добре - ненаважусь.
    Але маю знайомих, які вже чикають третє дитятко, і в трьох випадках ставали на облік після тридцятого тижня.
    Але на мій погляд стоячи на обліку, почуваєшся якось більш впевненішою і спокійнішою. Маєш якусь медпідтримку. Але кожному своє.

10. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я на облік ставала на 32 тиждні:girl_yes: Ніхто не бив, не рухав. Правда прийшла я в ЖК ще на 23, взяла додому заповнити щось, і зникла до 32 тиждня. (Але якщо працюєте - треба до 30 стати обов"язково). Мені так було краще - ніхто не напрягав, не рухав, не "тлумачив" аналізи які я не здавала. Мене нічого особливо не турбувало то і шукати собі болячок на дупу я не хотіла в ЖК. Але може кому як - хтось хоче тримати все під контролем. Але як показує досвід багатьох - в ЖК можуть хіба перестрашити:girl_nea:

11. Hruska

Hruska Well-Known Member

Ви напевно обстежується в хороший спеціалістів...
    Я ще своєї власної думки про облік не маю, бо ще не стою на обліку, але констатуючи факти і розповіді своїх знайомих про ці всі відвідини не наважуюся себе лишній раз випробовувати. Може я неправа...буду скоро знати :)
    П.С.: Все ж я не є повністю без контролю, консультуюся з початку вагітності у гунеколога, якого мені тут порадили, як хорошого спеціаліста (Мартин Т.Ю.)

---------- Додано в 09:10 ---------- Попередній допис був написаний в 09:00 ----------

Керуючись цим же не стаю на облік так само довго :)

Підтримую )))) :girl_curtsey:

12. mamulja

mamulja Member

дільничою лікаркою задоволена повністю, обтежуюсь вже більше десяти років, і нічого поганого сказати не можу, ніколи лишніх медикаментів не виписую, все говорить по "существу", чітко і лаконічно, відповідає на всі питання, які мене хвилюють чи очно чи по телефону...мені підходить
    на огляд прихожу коли мені більш менш зручно, а не чітко в визначений нею день.

13. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Ось вам на озброєння витяг з протоколу МОЗ щодо анемії вагітних:

- Помірне зниження концентрації гемоглобіну асоціюється з кращими наслідками пологів для плода у порівнянні з нормальним рівнем гемоглобіну (≥110 г/л) (А).
    - Додаткове призначення заліза вагітним жінкам веде до підвищенні рівня феритину та сироваткового заліза, зниження частоти анемії у пізні терміни вагітності, але не впливає на перебіг вагітності та пологів, стан плода і новонародженого (не змінюється частота прееклампсії, кровотеч під час вагітності та після пологів, передчасних пологів, інфекційно-запальних ускладнень у матері; не змінюються частота народження дітей з низькою масою, мертвонароджень, неонатальної захворюваності й смертності) (А).
    - На сьогодні не доведено шкідливість рутинного додаткового прийому заліза вагітними, які мають повноцінне харчування, проте відсутність істотної користі є безсумнівною (А).
    - Анемія легкого та середнього ступеню зазвичай не спричиняє погіршення стану вагітної, а підвищення концентрації гемоглобіну в результаті прийому заліза не веде до суб’єктивного поліпшення самопочуття.
    - Тяжка анемія (Hb<70 г/л) дуже негативно впливає на стан матері та плода, призводить до порушення функцій нервової, серцево-судинної, імунної та інших систем організму, збільшення частоти передчасних пологів, післяродових інфекційно-запальних захворювань, затримки росту плода, асфіксії новонароджених та родової травми, а тому потребує лікування.
    - Підкреслюється, що саме лише зниження концентрації гемоглобіну нижче нормального рівня (<110 г/л) не може вважатися доказом дефіциту заліза в організмі вагітної і бути підставою для призначення лікування. З’ясування наявності залізодефіциту вимагає додаткового обстеження (сироваткове залізо, залізозв’язувальна здатність сироватки, вміст феритину, мікроцити у мазку крові тощо – див. п. 5.3).

14. DarkNess

DarkNess New Member

Думала сьогодні трохи поприбирати в домі (синдром гніздування :)), пару раз як присіла з тою шматкою, підвелася, - в голові паморочиться і слабо стає. Чого б це, бо так почуваю себе добре! Погода чи тиск, без поняття.
    Чоловік взагалі заборонив самій з дому виходити...з цього часу :umbrage:, сиджу, не маю чого вчепитися, лежати тоже надоїло :scratch_one-s_head:.
    Апетиту вже пару днів як нема. Зовсім нічого не хочеться.
    Живіт ще не опустився, під ребрами постійно тисне аж пече. Чи означає це, що в мене як мінімум ще 2 тижні в запасі??? Підкажіть...

15. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Я теж підтримую, що це залежить від лікаря. Я стояла на обліку до 30 тижня у Львові, у своєї лікарки, до якої ходила, ще до вагітності, тому я тільки з радістю йшла туди. А а зара стою в себе в Новому Роздолі:girl_devil::girl_devil:

А сьогодні знайомилась зі лікаркою, в якою хочу народжувати - Пирогова. Мені дуууже сподобалась. Попала на тій же Батальні випадково в палату( мене там дівчинка до себе в туалет пустила) Палата на трьох, з туалетом, душем, гарячою водою, і нормальним ремонтом. Вот мені цікаво чи там всі такі палати?
    Але як то кажуть, "хорошего по немножку". Маю передчасне старіння плаценти, і тому можливо будуть і на стаціонар ложити, але то вже по результатам КТГ (яке я маю робити щотижня):girl_sad:

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А звідси можна поподробніше?Бо мені теж це :girl_devil: ставлять,але за КТГ ще нічого не казали.Казали лише на УЗД піти на 34 тижні.А що в стаціонарі будуть робити?Медикаментозно підтримувати плід чи як?

17. Олюська

Олюська Well-Known Member

Прийшла від лікарки з ЖК, гемоглобін 90 од. :sad: Виписала препарат заліза і казала, що треба м'ясо їсти кожного дня (незважаючи на те, чи високий, чи низький гемоглобін). Люди, ви їсьте кожного дня м'ясо? Я щось не можу, воно мені не дуже смакує, крім печінки.
    А ще я за собою спостерігаю якісь токсикоманічні прояви: мені почав подобатись запах фарби, асфальту і чоловікового гаража:girl_crazy: То так вагітність на мене впливає чи що?

18. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я як була вагітна, нюхала господарське мило, бензин, крем до взуття...

19. Nata

Nata Well-Known Member

Ходжу біля будов і винюхую де пахне свіжим бетоном :) вихляпую вдома вже другу банку ефіру чайного дерева (хто не знає то пахне приблизно як паста до підлоги :) стійка асоціація зі школою). Рідні від мене шоковані, а я балдію :)
    А, мило... ото Максіма що плями виводить а ще пральні порошки. В супермаркетах просто ходжу між рядами із порошками і нюхаю-нюхаю-нюхаю...

20. Олюська

Олюська Well-Known Member

Значить, все нормально...А то я вже налякалась, що стала токсикоманом:girl_crazy:

Статус теми:
Закрита.