Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Я навіть не знаю. Взагалі послухавши думки різних людей то ті хто не користується памперсами, а використовує марлеві чи багаторазові каже що це зовсім не складно, і часу багато не забирає особливо якщо є пральна машинка. А ті хто ніколи не користувався "бабусиними" методами лякають що це мало не смерть для жінки, що вона нічого не встигатиме... Я думаю що поки не спробуєш не взнаєш:girl_crazy: Тому хочу спробувати... А раптом таки дійсно це не так складно. Всі раніше виживали і ніхто не вмирав від відсутності памперсів:girl_crazy: Я просто особисто бачила кількох діток, які в 3 місяці вже "просилися" і реально можна було не промочити повзунків якщо мама встигала їх зняти перед тим як дитинка пісяла:girl_cool: Я дуже лінива особисто, тому краще я помучусь перші пару місяців а потім матиму чистий спокій від відчиних підмивань і змін памперсів...
    Хоча може то я герой поки дитина ще в пузіку, а насправді потім я зміню думку, але раз раніше люди могли, то чого зараз не можуть? Тим більше є пральні машинки, купа речей якими можна полегшити життя, тому нам всеодно легше ніж нашим мамам:girl_cool:
    Щось мені малий так тисне на ребра останнім часом, що аж пострілює в грудях... Навіть не знаю чи можна якось це полегшити:girl_cray:

2. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Маю приклад подруги - в перші місяці , як вони почали користуватись марлевими підгузниками , то вона спала одним оком- бо дитинка реально щопівгодини пісяла. І якщо вдень з цим ще розгрібаєшся нормально, то вночі - важко як дитині , якій вночі заважає мокрий підгузок, так і мамі , яка постійно змушена міняти марлю, бо дитина плаче від відчуття мокрого. Але то все залежить від дитини - чи зможе спати в мокрому .
    Я малому робила марлеві підгузки вже як почав повзати - то десь після восьми місяців було.

А в мене таке враження , що моя печінка вилізе мені на груди - так все підпирає під ребра , а деколи як запульне там зсередини ногою - і в ребро.......
    Але тішуся тим , що немаю такої сильної печії , як першого разу. Правда , зараз я стараюсь їсти печене-тушене-варене, а тоді хотілось їсти не то що смажене , а зажарене .

3. murawka

murawka New Member

А чи обов'язково прати нові куплені для новонародженного речі? Чи то стосується лише пеленок?

4. Mamusya

Прати обов"язково - мало скільки людей перемацяло ті речі до то го, як ви їх купили. Навіть якщо воно було запаковане - я все рівно перу , бо для дитинки любий мікроб може спровокувати алергію чи подразнення . Свої речі також нові перу.

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мабуть діти різні... Але я читала і чула що переважно діти вночі не пісяють, тобто пісяють лише коли поверхневий сон, або коли їдять... Якщо дитинка пісяє вночі так часто то можливо причина в чомусь іншому чому вона не може заснути добре. А я взагалі хочу зробити таку штуку, але не знаю наскільки то реально зробити: щоб не вставати вночі і не міняти марлі з дитини то вниз наскладати пеленок чи марлі такою "канапкою" і зверху 1 прикривати, як тільки попісяє - витягати нижню мокру і верхню знімати і далі спати до наступного попісу... Правда в теорії то одне а от чи вийде так зробити. Як вже дуже зле буде вночі то певно альтернативу шукатиму якусь:girl_smile:
    А я постійно хочу м"яса і солодкого... Сняться мені соковиті баранячі засмажені ноги і молоді поросєтка в яблуках:girl_crazy: Батьки жартують що я за вагітність з"їла м"са більше ні за все життя:girl_crazy: І ще виїдаю все солодке... Ото вдусила за 2 дні 2 літри варення:girl_crazy: Лікарка каже щоб стіко не їла, бо лопну :) Я собі вирішила, що як наберу 10 кг то перестану їсти солодке, зараз десь 8 наїла, ще маю 2 в запасі:girl_crazy:

6. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Я купила 10 метрів ситцю на гуртовні тканин на Зеленій (перехрестя Зелена-Батальна, недалеко коло переїзду, на території складів), вийшло за все 50 грн, порізала, машинкою підшила, вийшло 10 пеленок, одна пеленка вийшла 5 грн. В магазинах бачила по 10 грн ситцеві.

Я думаю, тих пеленок ще трохи треба буде (співробітниця розповіла про "вільне пеленання" і теж про марлю, вона користувалася таким, планую ще докупити потім ситцю і байки на тій гуртовні і ще нашити пеленок).

Аlexx, Neverland, як знайдете "точку" на марлю, маякніть мені також, мені теж треба багато :) На рахунок одноразових-багаторазових підгузників наніч, то думаю, наніч можна таки одноразовий одягнути, а вдень вже побавитись... Хоча, я теж вперше готуюся стати мамою, і теж слабо уявляю собі, як то все буде, може і будемо в памперсах... А може, і не будемо.

7. Alexx

Alexx New Member

Бюст для годування я купувала в магазині на початку Городоцької. (такий севдепівський магазин, з севдепівськими продавцями) Дуже дешевий, але цілком нормальний 19 грн :girl_in_love: продавець казала, що в них бувають і дорогі :girl_crazy: по 25 грн :girl_crazy:, але тоді не було. Я в пологовий за 200-300грн не хочу брати.... поки то все устаканиться з тим годуванням, а потім куплю собі люксусовий, бо на білизні просто "помішана" :girl_in_dreams: . Кажу як фахівець, що бюст хороший - бавовняний трикотаж, лямки широкі і добре тримають, чашечки відстебаються, як і в дорогих моделях, кріплення нормальні, гумки еластичні (якщо навіть швидко порозтягуються то не шкода викинути), колір бежевий, я в "чіко" хотіла купувати, але в них тільки білі і по 200-400 грн. І до речі не всі бавовняні ;). Купила, дома приміряла- цілком порядний бюст.... піду ще один куплю. Може на "дорогу" серію натраплю :girl_crazy:

8. MaryF

MaryF Well-Known Member

Маленькі діти напочатках ну дуже багато пісяють і какають тоже і ніч то не виключення. Мій малий був спокійний в ночі не плакав, але спав зі мною і дуже часто їв. Спочатку вночі какав десь разів два, то мусіла йому міняти памперс, а як без памперса не уявляю, напевно цілий день санна б ходила...

9. Mamusya

А можна поконкретніше ? То в районі Магнусу ? Чи далі ? Бо на мене нападає вже така жага до закупок вагітно-дитячих, що то просто катастрофа . Щоб не бігати в останню хвилину і шукати , треба собі зараз прикупити , бо потім буде не до того - сама вдома з дитиною ,не дуже кудись попрешся коли треба старшого з садочку забрати. А просити про таке чоловіка - то він скоріше погодиться два гектари бульби вручну викопати , чим піде мені білизну купляти:girl_crazy:

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я пробувала 2 перших тижні "бабусині" методи. І для мене це справді було дуже тяжко.Але це ще залежить ві дитини, бо мій вдома з першого ж дня вдень не спав ні хвилини,лише на вулиці+ те, що всі домашні справи теж були на мені. В машинку закинути- витягнути це нічого, але от перепрасувати потім усю гору білизни... ( а там же не лише пеленки були, а й кофточки- я його не пеленала по вуха, а лише легенько на ніжках обертала. А хлопчики мають властивість запісюватися "по самое немогу"). Якщо матимете вдома чиюсь підмогу, а самі зможете займатися виключно дитиною - тоді все має вдатися. Чоловікова братова живе із моєю свекрухою, до господарства усі роки ні разу не пхалася, Займалася виключно поїсти самій- погодувати-перебрати дитину,то свого сина перші місяці спокійно могла у пеленках тримати

---------- Додано в 07:18 ---------- Попередній допис був написаний в 07:16 ----------

і пісяють, і какають. Особливо новонароджені і під час нічних годуван. От у нас було скліьки нічних прикладувань- стільки й "зіпсутих" памперсів-пеленок

---------- Додано в 07:20 ---------- Попередній допис був написаний в 07:18 ----------

обов язково. Тому що в цехах іх штють і складають спочатку купою на підлозі.

---------- Додано в 07:21 ---------- Попередній допис був написаний в 07:20 ----------

чистий спокій матимете тоді, коли дитина підросте і фізіологічно сама буде готова ходити на горщик.

11. Nata

Nata Well-Known Member

Одноразові підгузники вночі теж міняти доведеться, тільки не так часто, так що на спокійний сон не сподівайтеся :)
    У мене був період коли Дмитро дістав подразнення від одноразових підгузок, два місяці я бавилася із пелюшками. Трохи важко, зважаючи на те що на руках сидів старший, але цілком реально :)

12. Mamusya

Погоджуюсь. А ще коли треба наварити їсти , поприбирати , вивести на вулицю погуляти , сходити на базар/в магазин купити їсти, бо чоловік приходить пізно , а молоко наприклад на тиждень не накупишся - то буде зовсім не до марлевих підгузок. Хоча , якось же наші мами обходились без одноразових підгузників.

Так все рівно ж дитинку треба помити , чи на крайній випадок витерти вологою серветкою - як при підгузнику , так і при марлі.

13. DarkNess

DarkNess New Member

Часом не Домар називається? На самому початку Городоцької. Я там була, але не за тим тоді шукала. А по магазинах я ходжу доволі цілеспрямовано, йду конкретно за чимось одним і більше нічо не бачу.:rolleyes:
    Ще й возика до цього часу ніяк не можу вибрати . :girl_mad: Маю велику з тим проблему. І часу зовсім небагато лишається...

14. Mamusya

А ми свій віддавали в село для племінника. Так тепер переживаю чи там не пробиті колеса , хоча на ньому вже більше року не їздили. Треба поїхати забрати, але то так далеко .....

15. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я таких експериментів не планую. І чесно вам скажу, що моя мама мабуть мене б навіть не зрозуміла, якби мені прийшло в голову користуватись марлевими підгузками. Вона щоразу із "пупиришними мурашками"(с) згадує ті жахи, коли не встигнеш з дитиню вийти на вулицю, а вона вже мокра, прання по ночах і прасування гори.
    Якщо дитинку вчасно перевдягати і доглядати шкіру малюка під підгузником, то особливих жахіть не передбачаю. Крім того, як мама з досвідом :)) гг А як звучить!) не рекомендую відразу купувати цілу упаковку підгузників одного виробника - краще вазяти по к-ка штук на пробу різних і таким методом визначити, які для вашого малюка найкращі. От моїм дітям Pampers з алое не підходив, а от Huggis - те що треба. А Libero взагалі супер.

16. Надька

Надька Well-Known Member

Вчора була на консультації у Федини Р.Г. ... класний дядько, він з роддому на Мечнікова... все гарно розказав, задоволена ним абсолютно...

17. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Памперси придемали не дурні. В мене сестра зара каже шо вона собі просто не представляє як її мама справлялась без них))))

Від дууууже багатьох чула, те саме. Чомусь Памперс не подобається.

18. мамочка

мамочка Well-Known Member

а хіба Мечнікова не закривається на всю осінь? чи Федина буде приймати в іншому ПБ?

---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

а ми навпаки тільки "памперсами" і користувались. До року звичайними, а після року "sleep & play" на сон.

19. Nata

Nata Well-Known Member

Дівчата, станики ті що дешеві звичайні українські? Я собі теж на пологовий дешеві шукаю, бо в період коли "молоко заливає" не до краси :)
    Піду мабуть в райди по місцевих базарах, бо навіть не підозрювала що можна знайти настільки дешеві станики (я вже з Дмитром купувала по 40 грн звичайні українські, розтягуються дико, але не шкода викинути :)).

Я теж так думала :) І передягала вчасно, і мила під краном навіть вночі (серветки практично не використовувала), а малий дістав таки подразнення. До жахіть не дійшло, але неприємно.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

наразі планують з 3 вересня закрити. Але чи на 2 чи 3 місяці? А Федина в ін. пологовому не приймає.

Статус теми:
Закрита.