Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Вирішила сьогодні в поліклініку піти і допідписувати обхідний лист. Так наш ендокринолог взлила мене ужас:girl_devil:
    Каже: чому не п"ю йодомарин, я їй показую свої минулі УЗД щитовидної залози і там ясно написано, що при моєму діагнозі йодомарин лише провокує ріст щитовитки і це спадково. вона навіть не глянувши каже обовязково пити щодня і піти зробити УЗД. Ото нормально без УЗД робити діагноз???? Написала зоб 1-2 степені, чого в мене близько нема. Добре, що в мене мама лікар і я трохи розумію що вона каже і чого робити не можна, а хтось буде сліпо робити, бо так призначили і наробить собі біди! Я їй мило усміхнулась, бо побачила, що говорити нічого не дасть і вирішила, що нічого робити не буду.
    Головне що в дитинки гарно б"ється серденько і ніякого тонусу немає. А завтра ще й подивлюсь на лялю на УЗД)))

2. Romanivna

Romanivna New Member

Моя лікарка з ЖК щотижня назначає мені зустріч (хоч я читала, шо норма раз в 2 тижні). Але я не проти :girl_smile:. Завжди важить, міряє тиск, слухає серденько карапузика, заміряє животик. Тільки от додаткових питань з моєї сторони не любить :girl_mad:. Відповідає, тобі треба було на лікаря вчитись :girl_devil:, або просто віджартовується.

3. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Мені теж сказали, що йодомарин не можна. В мене є не дуже велике колоїдне включення. Радили для профілактики натуральні препарати із водорослей.

УЗД щитовидки зробила зразу під час планового.... Я завжди знала що воно в мене є, не лікувала. Заїкнулася про нього лікарці яка робила УЗД - а вона сказала, що треба обов"язково глянути як воно поводиться зараз....

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

мені теж стафілокок висіяли (я тоді трошки шмаркала, та й маю хронічний тонзиліт), покапала хлорофіліпт, пополоскала горло, повторний аналіз був добрий. Лікар в пологовому запитала про стафілокок, а потім глянула запис ЛОРа про той тонзиліт і сказала, що він по любому є присутнім,але пролікувати варто щоб не бути носієм...як мені пояснили стафілокок присутній всюди, головне знати в якій кількості щоб він не викликав серйозних захворювань, а сам по собі ніби не страшний

5. Nata

Nata Well-Known Member

Мене теж чекає щотижневе відвідування консультації, бо "у тебе шовчик, мусимо тримати його на контролі". Певно доведеться чоловікові мене туди і назад возити (бо тепер завозить а додому я маршруткою добираюся, сполучення хороше тільки їхати довго :))

6. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

О, і в мене таке є . А наш ендокринолог на огляді сказала , що то всьо фігня (звичайно , не прямим текстом , але висновок з її слів можна було зробити іменно такий ), і сказала пити йодомарин. А от пояснити причину виникнення і поводження тої штуки не забажала. Але про йодомарин наголосила певно рази три. Щей сказала , що контрольне УЗД робити не потрібно. Дивна якась.

7. hrystusja

от я їй про це торочила, що пила Келп бо в мене діагноз звучить як "аутоімунний....(не пам"ятаю далі)", вона його прочитала і каже пийте йод щодня!! і що на це скажеш??? УЗД звичайно зроблю, бо й раніше для контролю робила, а до неї більше не піду, лише настрій зіпсую!

8. Nata

Nata Well-Known Member

тиреоїдит? Мені ставили із Петром, але на УЗО сказали що нормальна щитовидка і зміни пов"язані винятково із гормональними змінами в організмі через вагітність. Йодомарин я пила певно місяць із першим (перша дитина, я лікарів ще слухала :)) і все. З двома наступними пила тільки фолієву (як тільки тест засмугатився сама починала пити), тепер сказали пити вітаміни, чоловік купив мені, раз в тиждень згадую що вони в аптечці є. Але нехай будуть, потім годуватиму взимку, тоді і питиму.

9. hrystusja

Прийшли ми з УЗД! Таки хлопчик в нас. При чому навіть я переконалася, що таки не те що хлопчик, а справжній мужчина)))) Серденько гарно б"ється. маємо 440 грам!!! ПДП на 27 вересня. Тому сподіваємось до свята Віри Надії Любові мати хлопчика Орчика! Ми щасливі маємо відео, будемо кілька днів переглядати)))
    Правда сказали приймати колінно-ліктьову позу, бо маля нирочки перетискає помаленько. Так що в такій позі будемо тепер увесь вільний час проводити))):girl_haha:
    а щодо щитовитки, то зробила я таки УЗД і все в нормі і правду я казала, що таки йодомарин категорично заборонений, казала попити келп і то за бажанням.
    Тепер з спокійною душею можна шукати синенький костюмчик зайчика про який я так довго мрію:girl_in_love:

10. Alexx

Alexx New Member

Уляночка, прочитала Ваш допис і таке враження що Ви про мене писали.... аж здивувалась, бо думала, що то тільки я отако мурдуюсь. Нівкого з коліжанок і знайомих таких симптомів ніколи не було.... А в Вас таке і на меншому терміні бувало чи тільки тепер розпочалось? Ви так то все добре описали... бо я щось своїй лікарці ніяк пояснити неможу, що мене саме турбує. Як рятуєтесь?

11. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

було ще в середині вагітності, а з початком 7 місяця як рукою зняло....тепер так 2 дні було...а нині - ні...затишшя перед бурею...думаю, що завтра маю народити...бо сьогодні в перукарні підттекли воли, а далі 3 год. були постійні перейми щодесять хвилин по 20 с, приїхала додому - все минулось...тільки пісяти що 2-4 хв. бігаю...подзвонила лікарю...контролюємо наразі процес...казав, що завтра народжу...маю в 23 до нього віддзвонитись...

12. Nata

Nata Well-Known Member

Я думала Ви вже сьогодні в пологовому :) Все заходжу перевірити чи Уляночка ще тут :)

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Останнє редагування: 15 Травень 2010
  14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

думаю що весь форум разом з вами чекає тої події....:girl_tender:

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

та от думаю, щоб то чекання ще на 2 тижні не затягнулось

16. viltis

viltis Well-Known Member

Улянка, я думаю, що ти народиш завтра ...та ще й під час Служби Божої....тим самим сам Бог тобі подарує.....( ну а тут вже таємниця кого:))) Марчика чи не Марчика:)

17. Fleshka

:girl_wink:

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я сьогодні вранці глянула на твою лінієчку і теж подумала що вже вже скоро народиш, а тут раз і почалось потрохи :)
    Знаю що ти вже в дорозі в пологовий, бажаю тобі аби пологи пройшли швидко і легко, щоб манюня народилась здоровенькою і гарненькою. І не так вже й важливо кавалер в тебе буде чи юна леді, головне що дитинка довгоочікувана і кохана. Бережи себе, і ні пуха тобі :)

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ось під час таких пісянь води непомітно і можуть підтікати до повного відходження- мала такий досвід з коліжанкою.Так і не помітила, коли води відійшли.Іванойко страшенно обурювався, бо не знав , скільки часу триває безводний період. А вона просто бігала пісяти цілий день щодесять хвилин. Але, думаю, Улянка вже скоро нас порадує новиною.

20. Fleshka

а чисто теоретично, скільки часу може тривати той безводний період, так щоб без загрози для дитини?

Статус теми:
Закрита.