Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

оце мене й лякає....Ольго, а після першої вагітності Ви робили якісь вправи? Чи просто не дуже поправились? А зараз чого з"явився живіт? Чи Ви постійно якоюсь фізкультурою займаєтесь?

2. Ольга

Ольга Well-Known Member

Після пологів вагу втратила. Особливо спортом ніколи не займалася, іноді шейпінг 2-3 місяці у рік, щоб спина не боліла від сидячої роботи.
    А зараз набирала трохи ваги, бо багато жую і мало рухаюся :)
    іноді кажуть, що від грудного годування вага набирається, але я цим не переймаюся.
    Основне перед наступною вагітністю встигнути повернути собі форму :)

3. Тетянка

Дякую, Ольго! Чогось переживаю за це.....Дуже часто бачу молодих мамочок як поросят - якісь такі розгодовані чи що...Переймаюсь, чи я теж така не стану.

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

я таких серед друзів не бачила :) всі не змінилися взагалі після пологів!

можливо це пішли гормональні зміни у організмі жінки і через це дуже поправилися вони?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я стала на 16-17 тижні. І допомогу отримала.

6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Тут мами-Українки навпаки, худенькi, доглянутi. А Американки середнього класу грубi. Вагiтнiсть - це у них виправдовування щоб поправитись.
    У нас тут або бiднi або багатi худi. Бiднi - бо не дуже що мають. А багатi - бо дбають за свiй вигляд.

7. Оксана

Оксана Well-Known Member

Привіт усім!
    Мене таки оформили в лікарню в медінститут.:eek: Пробула там добу і втекла на деякий час додому. Краще там не бути, однозначно. Ніби, ніхто і не хамить, але всім байдуже до всіх..Лікарі ще півбіди, а медперсонал:eek: ...
    За цілу добу ніхто навіть в палату не заглянув.
    Щоб здати аналіз крові треба 5 грн заплатити, щоб "знайшли"тобі коцик аналогічно, бо інакше "нічого нема, нічого не можемо зробити".
    Санітар на дверях "керує" лікарнею, майже головний лікар...
    Словом,капець...
    В мене дві ночі підряд починаються "несправжні перейми", які вже доволі регулярні і болючі.Збираюся народити протягом наступних двох днів :) Вмовляю Малятко, щоб не барилося...:)

8. Liliyah Romanova

Ой, яка знайома ситуація. :sad:
    Мені спершу з правої вени брали. Натягнули трохи, а далі крихтять обидві наді мною, бо їм ще крові треба, а не йде. Я вже чую, що мені в тому місці, де вкололи, все скрутило, рука терпне, пальці вже зимні. Кажу їм, що рука стерпла, а вони: "то нічого, то так має бути". Я знервувалася: "як має бути? аби я руки не відчувала? та мені вже пальці похололи! тягніть з другої, як вам так треба." Вони втішилися страшенно, вкололи мені ще другу вену. Там вже було легше.
    Після того у мене на правій руці ще довго був синець і на погоду там тягнуло сильно. Я більше не ходила на аналізи у той день, коли та дурепа мала зміну.

9. Koza-Dereza

Оксана, Вiтання! :) А з санiтарами будь понаглiшою! Вони i не додують в чому справа. А то багато таких борзих знайшлось i командують, тоже менi...:ireful1:

• Подобається Подобається x 1
  10. Liliyah Romanova

А мені все смішно, що є тут такі сім'ї, що мама величезна, а тато та діти худенькі. Я все жартую, що то вона їх бідних об'їдає та вони так її обходять, що худнуть. :) Дуже часто таке бачу. Аж дивно.

• Подобається Подобається x 1
  11. Liliyah Romanova

Я би так ні за що не робила. Я просто правду в очі кажу, а вони собі най роблять із нею, що хочуть. Буду я ще їм подаруночки носити та ними перейматися.

12. Koza-Dereza

I в мене раз так було, i з нашатирьом i з резинкою (у Львовi) але аналiзи здавала щось iнше, не для вагiтностi. Кароче був жах - синячило такий був на цiлу руку!!!!!!!!! I болiло з тиждень!

13. Koza-Dereza

Я згiдна, пора вже навчити хамiв як поводити себе з людьми! А особливо хамiв-продавцiв. Тут тоже такi є, продавщицi, в українських магазинах. Одразу видно що приїхала 2 днi назад i ще не навчилась манер. Думає що продає свої булки в якомусь районному магазинi. :ireful1:

14. Liliyah Romanova

Тетянко, що ви так переживаєте. То все індивідуально. Це по-перше. А по-друге, коли мама з дитинкою, то нічого гарнішого немає, і байдуже, який в неї живіт, на нього ніхто не дивиться. Якось у нас були чоловікові батьки. Я втомилася від сюсюкання та галасу, сіла собі з малим на канапу, то наш дідусьо-математик як побачив, то зацитував Шевченка:
    У нашім раї на землі
    Нічого кращого немає,
    Як тая мати молодая
    З своїм дитяточком малим.
    А я така втомлена була, і голова немита.
    Там інша краса в тому, правдива, котра ніколи не промине. От почекайте трохи і ви все зрозумієте. Для мене весь світ змінився, коли я малого народила. Я почала бачити, що важливе, а що просто дурниці, на які ми даремно тратимо своє життя. Метушня, у якій можна загубитися, а дитина дає усвідомлення і вміння побачити те, чого не видно, коли метушишся, побачити, чому можна померти за того, кого любиш, чому неважливо, чи намальована я нині чи ні, чому відтепер усе має свою цінність і свою вагу, чому кожна хвилина життя така важлива...

• Подобається Подобається x 7
  15. Liliyah Romanova

Ти знаєш, я коли тут, в Оттавській лікарні була, то до мене в палату по аналіз крові присилали якихось практикантів, чи що. Вони так жахливо брали кров з вени, що я просто вмирала. Лише в лабораторії беруть так, що не відчути.

16. Liliyah Romanova

В Торонто один такий магазин вже закрився, бо продавщиці хамили, то люди перестали ходити. Таким краще готелі прибирати, їм з людьми працювати не можна. Але, на жаль, вони таки не на своєму місці.

17. Liliyah Romanova

Так, вирішила написати вам кілька слів про Уму та від Уми.
    У неї все добре. Готується до весілля сестри. Форум зараз не читає, бо приготування часу не дають.
    Написала ось таке:
    Так що чекаємо на Уму. ;)

• Подобається Подобається x 3
  18. Тетянка

Урррраааа! Умочка! Ждем з нетерпінням!

19. Оксана

Оксана Well-Known Member

В мене живіт опустився три тижні тому - ще не народила, а бувають випадки, коли опускається за 1-2 дні до пологів...Все дуже індивідуально...:)

20. Koza-Dereza

Якщо лiкар чи медсестра добре обслужили iтд... я думаю що можна вiд себе дати якийсь подарунок, бо хочеш їм вiддячити за зроблене добро.

Статус теми:
Закрита.