Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Відповідь: Для майбутніх мам

Уляночко, а чому так думаєте? чисто інтуїтивно?
    питаю, бо мене це питання досить хвилює, - моя донечка мала вагу вище середніх норм свого терміну при народженні, не знаю чи і цього разу очікую велику дитинку...

лікарі, в яких я консультувалась, говорять про те, що немає прямого взаємозв'язку між набором ваги мами під час вагітності і вагою дитинки, більший вплив має таки генетика - дітки часто народжуються з вагою близькою до ваги своїх батьків при їхньому народженні.
    Крім того великий вплив на вагу малюка може мати прийом вагітною різних медпрепаратів під час вагітності (штучні вітаміни та мінерали, гормональні препарати, глюкоза).

виходить, якщо я сама народилась достатньо великою (4000 г) і чоловік (4400 г), ми також будемо більш схильні до народження великих діток...
    під час своєї першої вагітності тільки за 7 місяців набрала 15 кг, зараз, під час другої - 7.5 кг за 8 місяців... то суттєво менше в порівнянні, але чи той факт меншого набору буде мати в результаті суттєвий вплив на вагу другого малюка...

через кілька тижнів довідаюсь :)

2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

насправді, ви праві..чисто інтуїтивно..
    також думаю, що і прийом при першій вагітності майже 200 штучних вітамінів все ж впливав на Любікову вагу...і на мою...а зараз я не вживаю синтетики і думаю, що вага і мала б бути меншою....моя теж менша....набрала десь 9 кг наразі...ну ще думаю, що з 3 кг наберу, але не більше, бо апетиту нема...з Любіком поправилась на 25 кг...
    ми з чоловіком другі діти в родинах..я була велика - 4 кг..чоловік - 3300...
    тому чомусь зараз виводжу щось середнє...в понеділок буду в Палиги питати про вагу...і ріст...
    аколи у вас ПДП?

3. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

по місячних - перші числа травня, по УЗД - на тиждень раніше.

4. карапуз

карапуз Well-Known Member

Отут, і ви, і лікарі праві.Маю ,особисте тому підтвердження.
    Моя вага при народженні-4300,чоловіка-5000 :girl_in_dreams:.
    Юстя-4000,Мартинко-3800.

Вагу, яку ви набираєте під час вагітності , на вагу малюка не впливає.:girl_smile:
    Вагітна Юстинкою я набрала 10 кг, а Мартином-12кг.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене про неї хороші відгуки. а найсвіжіші- можна буде попитати у носика, коли її випишуть ( наразі її доню "вигрівають" як наслідок перенесеного якогось капосного вірусу форумлянкою перед самими пологами)- вона народжувала у Бонцаревської у четвер.

6. Victi

Victi Well-Known Member

Хотілося б, щоб мої набрані майже 20 кілограм не позначилися на мацьопі. В нас з чоловіком вага при народженні майже однакова 3200 і 3100. Сподіваюся, вже скоро ми поважимося.
    Була вчора в дільничої - вона мене так вперто скеровує в патологію, і то за пару днів до ПДП. Мабуть скоро піду в партизани.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А я на свому прикладі переконалась що насправді так і є: я набрала 13-14 кг, Ромчик народився 3750, а от моя коліжанка народила малятко - 2800, при тому що набрала всі 19 кг:girl_cool: Просто спадковість. Мій чоловік був величенький при народженні, хоча я і невеличка відносно - 2900.

8. Уляночка

то хіба є:girl_in_dreams:..вона набрала бл. 20, а цьопа - зовсім мала, а ти набрала значно менше, а Ромік от який козачок народився....скоріше спадковість...щось середнє між 4500 і 2900

9. Fleshka

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------

Найсмішніше, що ще задовго до вагітності, за кавою пліткували з коліжанками, і десь в якійсь розмові я жартома сказала, що не уявляю, як то можна народити дитинку...боляче, напевне, і треба чоловіка маленького шукати, щоб маля невеличке було. Я і забула за цю розмову, згадала вже будучи вагітною. Тішила себе, що Віталік маленький, я маленька, і Ромчик маленький має бути...:girl_haha:

10. Уляночка

а в мене пройшло "штрикання" і біль в лобку, що супрроводжувався "током" в ногах...певно, маля перевернулось і зайняло добру позицію...і рухи я чую вже не внизу, а вверху...і то дуже активні і чіткі..нинька пяточки йому лоскотали з Юрком...

11. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Залишається тільки робити вправи, щоб маля не перевернулось знову.

12. Уляночка

а я ще таке запитатись хочу, бо цікавить...а як рахують набір ваги, якщо, наприклад, спочатку вагітна схудла (токсикоз чи т.д.), ну а потім пішов набір ваги....то рахують від своєї довагітної ваги чи від тієї мінімальної, що вона мала за вагітність...
    от наприклад, моя коліжанка до 15 тижня схудла на 7 кг, а потім набрала 26...але реально виходить, що від її стабільної довагітної ваги вона додала 19.....
    прокоментуйте, хто як рахує..

---------- Додано в 23:13 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ----------

а я не робила..

13. Женічка

Женічка Well-Known Member

я б рахувала від першого дня вагітності і до останнього, не зважаючи на те, додала б я у вазі, чи навпаки схудла.

14. дашулька

дашулька Well-Known Member

Уляночка,на скільки я знаю,то вагу рахують так- додають кг до довагітної ваги всі кг набрані за всю вагітність. Якщо саме так рахувати,то тоді я за вагітність набрала 2 кг.)

15. Уляночка

рекорд!!!!!!!!

16. дашулька

дашулька Well-Known Member

ага)))),не переживай-я після догнала,хоча токсікоз ще був два тижня після появи малечі. але потім я відірвалась)))! то так класно- їсти!

17. Fleshka

В наших ЖК так і рахують. Я теж біля 6 кг спочатку втратила, та рахували від початкової ваги.

18. Molecule

Molecule New Member

....і крім того він ще найкращий викладач!

19. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Привіт. Наша форумлянка Zorrium 25 березня родила донечку! Нехай все у них буде якнайкраще!

20. Уляночка

а фактично виходить, що набирають більше......просто втрачені не враховують...

такий нежить, очі сльозяться, голова від того усього болить....навіть до церкви не пішла....слухаю по ТВ

Статус теми:
Закрита.