Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для майбутніх мам або щоденник вагітної Уми

Коза-дереза, я чула, що у нас епідуральну анестезію роблять, але не всюди :) Я би теж не хотіла бути героєм, краще з анестезією, але боюся, що у наших лікарів досвіду мало в таких справах, вони ще не туди встромлять ту анестезію...

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Цiкаво, менi теж всю вагiтнiсть хлопчики сняться. Я теж статi не знаю, але скоро пiду взнавати.

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

З анастезією у нас НІЯК. У Києві навіть немає добрих спеціалістів, у львові з епідуральною ще ніхто не народжував. На занятті нам так і сказали - у Львові її ніхто робити невміє, а експериментувати щоб зробити з вас інвалідів не хоче. Навіть кесарять при загальній.. А знайома моя з США казала що її і не питали в лікарні, в тій лікарні всім роблять..

4. Ума

Ума Super Moderator

Та ж яка Ви копиця, Кізонька наша люба? Якщо тільки зараз в штанці не поміщаєтесь? Я спеціальні штани купила ще на 8 тижні :) Хоча за останні вихідні, здається на 1 кг поправилась - щось дуже велика різниця зробилася мені за одну ніч! В загальному вже десь 4 кг набрали.

5. Koza-Dereza

Так цiлком може бути. У моєї родички ногу вiдняло вiд колiна вниз пiсля родiв. Але звичайно їй нiхто не скаже чому саме, щоб вона не знала кого звинувачивати, i це було в Канадi.
    Одна жiнка родила колись давно в Українi i 4 роки назад тут в США, i казала що з уколом - небо i земля. Але звичайно лiпше нехай поболить якийсь час, нiж бути паралiзованим :-/

6. Zoryanazirka

Я за 7 повних місяців набрала 9 кг, але перед вагітністтю я важила 55,6 при зрості 176, тому для мене це замало.

7. Zoryanazirka

Цікаво якщо родити за кордоном як довго треба там сидіти? І які роблять прививки..

8. Koza-Dereza

Хiба може у порiвняннi з жiночками що я бачила, що на 6му мiсяцi виглядали як я на 4му. Хоча штанцi мої на 2 розмiри бiльшi нiж звичайнi, але всеодно вже тиснуть. А от поправитись я всетаки не поправилась. Хоча i апетит у мене вернувся вже майже мiсяць назад. Оце напевно лiкар буде сваритись. А що я зроблю? Я не буду спецiально жерти всякi гамбургери щоб жиру набрати. Малиш напевно бере все що йому треба а менi мало що лишається, тому напевно так i є. На вазi показує що я набрала 3 кг останнiм часом (це прикiнцi 4го мiсяця) iто якщо напередоднi наїмся чогось.

9. Koza-Dereza

Сидiти де в лiкарнi? Чи в країнi?

10. Zoryanazirka

В країні:)

11. Koza-Dereza

Тут кесареве таж при загальнiй роблять, надiюсь не вiдчутно. Я не знаю як у мене ще буде з уколом, чи будуть питати чи нi, але я впевнена якщо жiнка скаже що категорично не хоче укол то нiхто їй нiчого не дасть. Бо це цiла процедура, то не просто укольчик до дупи, по розмовам процедура займає близько 30 хв i багато пiдготовки, так що це не так просто.

12. Ума

Ума Super Moderator

Мене непокоїть те, що я не чую рухів дитини. Уже почався 20-ий тиждень. По ідеї пора відчути поштовхи. Я щось вже два тижні відчуваю, але не впевнена, що це рухи малюка. До лікаря ходила - все ок з дитиною. З дня на день відчуєте... щодня і щоночі прислухаюся. Є щось таке слабеньке в животику, але чи то воно? Думаю, що ні - бо часто таке відчуваю - в день по надцять разів, подруги сказали, що то забагато на такому тижні.

Є така теорія. У багатьох моїх знайомих і родичів справдилося, що від дня коли почуєте перший поштовх треба відрахувати 20 тижнів і це буде точна дата пологів. Це правдиво для перших пологів, на другі пологи поштовхи відчутні на 2 тижні раніше, тож відраховувати потрібно 22 тижні.

13. Koza-Dereza

Хм, я точно знаю що якщо роди нормальнi то на наступний день пiсля родiв вас м'якокажучи "виписують", а точнiше, копняка i додому. Так що пiсля того я чеснокажучи не думаю що хтось вас буде тримати в країнi. Просто напевно буде тяжко з грудною дитиною десь їхати одразу пiсля родiв. А прививок тут дають купу одразу ж в перший день, i потiм треба вертатись за якийсь час ще за прививками i потiм, кожних кiлька мiсяцiв iтд...

14. Koza-Dereza

Я перший раз вiдчула рухи - наче хтось пальцями легенько тарабанив по животi. А потiм за тиждень вже такi конкретнi копняки що аж було видно на поверхнi. I тепер просто знаю що воно там рухається коли я чую щось пересувається з сторони в сторону. Воно деколи може здаватись що це кишечник щось витворяє, але скорiш це дитина, якщо на даний момент немає газiв, то значить це дитина. Бо на 5му мiсяцi вже майже у всiх має бути вiдчутно. Ума, ви уже знаєте стать дитини?

15. Zoryanazirka

Малий перший раз мене копнув 20 вересня - запам"яталося так! Нам було 14 тижнів. Зараз 31 вже. І він в мене тепер так штурхається, спати недає.. А ще 5 січня він в мене перевернувся головою вниз, що з животом творилося!! Ходором все ходило :) Найнеприємніше коли малий гикає, йому то нічого, а от мамі відчуття недуже приємне

16. Ума

Ума Super Moderator

здається, знаю :) 228 пост про це був (на 12 сторінці)

17. Zoryanazirka

У вас в дитинки ще положення нестійке - має багато місця щоб собі танцювати, потім йому буде тісно і він вас буде пинати по навколишніх органах :) Уявіть собі дуууже хочете в туалет, а йому тісно і він вас туди копає. Вмерти можна :)

18. Zoryanazirka

Сидять 3 вагітні дівки коло компів :)

19. Ума

Ума Super Moderator

в мене те, що я інколи вважаю рухами - як легенькі дотики пальчиків. Копняків ше не отримувала :)

20. Zoryanazirka

А ви ходите десь займатися в зал? Я довго ходила на боді-білдінг, тепер мені ясно зо не можна.. Ходжу на аквааеробіку 3 рази на тижденб, думаю ще 2-3 тижні і почну просто плавати. Маю диски з заняттями для вагітних, можу дати скопіювати :)

Статус теми:
Закрита.