Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Вітаємо:girl_claping:! А ми вже переживали де ж то ви поділися.

Я нині,маючи час шукала в інтернеті інформацію про розрідження крові і норми показників в аналізах крові. Виявляється,в мене все в нормі.І нашо то було лікарці мені прописувати аспірин для розрідження крові? Тим більше,шо з тим прекрасно справляються природні засоби,такі як часник,цибуля,червоне вино,свіжовижаті соки,найбільше буряковий,оливкова олія,морська риба,полуниця,зелений чай,бджолиний пилок... Шось я аж розізлилася,як можна вагітній радити приймати якісь ліки зовсім без потреби:girl_devil:,обов"язково з лікаркою поговорю про ті назначення,тепер маю підстави посперечатися.

2. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ЩИРІ ВІТАННЯ! здоров"я Вам і малюку!!!
    мене так живіт внизу почав різати,(напевно все ж змерзла) що лягла подрімати, лежу і думаю, щось
    loreniya давно не видно і Грильяжка кілька разів питалась...от заходжу і є!:)

3. LILY

LILY Well-Known Member

я коли народила малого мені теж ніхто нерозказував як брати маля як міняти памперс, а коли я попросила допоможіть дитині дати грудь то так тицьнули шо мало невп....а медсестра каже це так буде боліти Ви що думали...требв суміш,я на це купилась і 2 дні годувала малого сумішю,поки неприїхала додому і подумала шо буде то буде але здоровя дитини важливіше, боліло страшно і кров була з сосків, але терпіння і материнський інстинкт переміг, дякувати Богу по нині годую масіка цицьою без догодовувань!!!
    а на рах вимагання грошей до мене в палату заходили що 10 хв, дайте на поверх.., то на зеленку для вашої дитини, то ше на шось, але я потім вже казала до мене щойно заходили і я вже давала - помагало!такшо кажіть щойно давала і зекономите купу грошей!

Останнє редагування: 19 Січень 2010
  4. Dobra

Dobra Well-Known Member

Моїй знайомій прекрасно назвала лікарка, 4000 грн, на відповідь чоловіка що має тільки 3000 - донесеш.

5. Анута

Анута Well-Known Member

читаю і аж волосся дибки встає...

я народжувала в обласній (прохідний двір для хворих та паталогій як ви тут кажете), то мені показали як дитину годувати, правильно прикладати, як памперс міняти і т.д. і регулярно заходили і питали чи є якісь незрозумілі питання "Питайтесь дівчата поки ми тут є і підкажемо" (це без заглядань у кишеню, за таке ставлення реально хотілось віддячити, але ніхто не вимагав!). Ще дуже багато підказували щодо ГВ і заходили періодично, прикладання перевіряли. Поруч була дівчина, що дитинка в кювезі на іншому поверсі, то їй помагали сцідити в баночку щоб занести молочко дитинці. Одна лише була нарвана дитяча медсестра, ну але вийнятки бувають. За суміші я ні слова не почула.

6. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Мені на батальный теж ані слова не казали, що з дитиною робити, чого сама знала (добре,що теж начитана), те й робила сама. Тільки казали мазати камфорним спиртом частіше (від того я утримувалась, самій смерділо так, що вирішила що переживемо без нього зайвий раз). І ото вся наука, якій навчили. Певно якби не знала, що памперс міняти треба, то міняли би його медсестри раз на день, коли "на процедури" просять з дитиною йти. І якби сама не знала, що треба груди давати, то певно ніхто б й не підійшов, хіба сказати, може суміш куплю давати. І за що тоді там давати гроші? Чи то не показували, бо не давала? важко сказати :)))

7. Анута

Анута Well-Known Member

а які це такі процедури?

8. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

loreniya, вітаю!!!
    Ростіть великі і основне - здорові!

Я в медінституті народила на день пізніше, ніж ви, і там зовсім інше ставлення. Кожного разу, як приходила медсестра чи лікарка до дитини, то прикладали мені синочка до грудей. Я мала великі проблеми з ГВ з першою дитиною (у великій мірі завдяки "ведмежим" послугам лікарів з Батальної і поліклініки), тому дуже переживала цього разу. Але все обійшлося маленькою тріщиною, яку синуля насмоктав при першому прикладанні в родзалі. І в нас все наразі добре, дякуючи форуму в тому числі.

9. mamba

mamba Member

блін...а як же їхня розрекламована програма підтримки грудного вигодовування - всюди плакати та кабінет з консультантами по ГВ???

10. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Думаю, тут йдеться про так званий огляд щоранку, коли мама несе дитя на огляд до неонатолога. Тоді дитинку важать, оглядають, при потребі міняють підгузник, миють носик і вушка. Хоча, я просила в медсестри показати мені, як мити носик дитині, то без проблем показали на Батальній. Коли в доні відпала пуповинка, то без проблем замотали в пеленку, а потім ще раз, коли дитина покакала. На другий день мене переселили (при моїй згоді) на інший поверх, то неонатолог сама прийшла на огляд трохи пізніше, хоча то вже ніби не її відділення (не знаю, як вони так поділені) і це було ще до так званої "подяки". Можливо, мені пощастило, але акушерка, яка була при пологах, мені декілька разів показала, як правильно прикладати до грудей, а потім вночі я розбудила ще й чергову акушерку, бо дитина плакала, а я не могла її нагодувати нормально.
    А можлиао, я була готова до того, що мені будуть заглядати в кишеню, тому майже нікому нічого не давала.
    Одним словом, не все так страшно. Моя бабця любила казати: "Всюди є люди, але є і людиська"

11. Анута

Анута Well-Known Member

як звернетесь безпосередньо в їхній центр лактації, то найвірогідніше вам дадуть хорошу і путню пораду. Але спочатку треба знати, що такий центр у них існує і знати чи здогадуватись що поради в центрі і поради на місці можуть відрізнятись. Потрібно не один рік аби перевчити персонал. А це ще й складно коли позиція персоналу в стилі А навіщо?

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

починаю прозрівати.
    людоньки, я ніде дитину не носила і сама ніде не ходила. Всі (неонатолог, лікар з оглядом, медсестри і т.п.) приходили до нас в палату. Кожного дня. Причому ті, які не мали відношення до моїх пологів і безпосередньої віддяки за них.

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Дівчатка,ну чому ми чекаємо,що нас мають навчити як поводитися з власною дитиною?Чому чекаємо,що прийде добра медсестра і покаже,як змінити памперс?Адже до жінок,які народжують вдома не приходять сторонні люди і навчають,як годувати,як доглядати...В теперішній час,коли є доступ до широкого кола літератури, коли по кілька годин майбутні мами проводять в мережі на відповідних форумах набагато легше підготуватися до ПРИРОДНІХ обов язків. Не можуть без вашого бажання присадити дитину на суміші.Ніхто насильно пляшечку не запихає.Так, пропаганда сумішей існує,бо ,на жаль, це бізнес відповідних посадових медиків. Але,якщо мама при свідомості,нарікати на чужих людей,що саме вони винні у проблемах з ГВ, а самі "ні при чому"- не зовсім доречно.Кілька років тому існувало усе те саме,хіба не існувало ще "посиденьок" та ін. форумів,де можна було б почерпнути корисну інформацію чи поспілкуватися з спеціалістами. Наркати на когось- легше за все. На тому ж Мечнікова моя братова два тижні тому принципово не зверталася до послуг медпрацівників ( крім своєї лікарки )після пологів і відповіідно не давала ні копійки жодній із медсестер чи санітарок.Так,довелося після пологів встати самій до дитини, шви обробити самій,годувати сина майже цілодобово і не слухати,що "немає молока",але факт залишається фактом- обійтися можна власними силами і ні на кого не нарікати.
    п.с. а погані і хороші працівники є усюди : на тому ж Мечнікова мені рядова санітарочка без усякої віддяки підійшла і під час чергового годування показала як правильно дати дитинці груди.Те саме зробила моїй сусідці,коли побачила,як ми годуємо. В той же час інша дозволяла собі влітати у палату вночі з криками,що дітки плачуть ,бо голодні-дайте суміш. Любі мамусі! Просто думайте своєю головою,довіряйте своїй інтуїції і інстинктам- адже ніхто краще нас самих собі не допоможе.

13. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Дійсно, центр лактації - це чи не єдине місце, де можна отримати толкову пораду. Мені колись допомогла Людмила, приходила і додому потім.

14. mamba

mamba Member

ясно... в мене таке враження, що на ці пологи потрібно збиратись як на войнУ.. з персоналом))) замість того, щоб спокійно думати про пологи і мацьопу...дурдом!

15. Анута

Анута Well-Known Member

я би радила вам
    а все решта пропускати повз вуха. Читайте ДП і набирайтесь досвіду поки маєте ще вільний час ;)

16. mamba

mamba Member

десь тут читала, як одна мамочка жалілася як без її відома дитину догудовували щоб мовчала...коли мамочка від важких пологів відходила....
    людоньки, шото робиться??? - в лікарні шви обробляти самій:umbrage:, та то треба в суд на такий медперсонал подавати

---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

Анута, дякую за Ваш здоровий глузд!)))

17. Ная

Ная Well-Known Member

Я після пологів по палаті не могла перейти-мала купу швів,не уявляю як би то я ше дитину десь несла:eek:. По догляду за дитиною все робила сама,як вміла,акушерка хотіла її вдягнути,то я не дала:girl_smile:. Ше раз переконуюсь шо медінститут мені підходить найбільше.
    На обробку швів тре було ходити в інший кінець коридору і там явно мені не тішились,ліпше було самій.

18. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а я далі з своїми рухами ношуся, як дурний зі ступою...от 3 рази зранку копнувся мій кавалєр і усьо..я от вже думаю, а чи усьо в нормі...га....

19. Зануда

Зануда Well-Known Member

В нормі. Для такого терміну в нормі. Плюс темперамент. :) Запитаєте на огляді наступному для більшої впевненості, але мені здається, що причин турбуватись немає.;)

20. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ну так..різні діти, бо Любко на 22-23 тижні вже дуже товкся..але "мовчати" по 12 годин..то мене насторожує.....

Статус теми:
Закрита.