Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Відповідь: Для майбутніх мам

Єво, вибачте, своїм дописом нікого не переконую і в жодному разі не хочу налякати, просто немає гарантії що ті медикаментозні 100 мкг будуть правильно засвоєні організмом, а не накопичені в ЩЗ, по-друге, мало хто рахує інші природні 100 мкг - я, наприклад так можу налягти на рибу, креветки чи морську капусту, або печінку тріски, що потім дивлюсь на таблицю вмісту вітамінів-мінералів і "лякаюсь" - у 100 гр печінки тріски, наприклад, міститься 350-400 мкг йоду... :)
    ну а по-третє, мене переконують аргументи лікарів, котрі є прихильниками виключно природніх, а не медикаментозних джерел вітамінів та мінералів...

2. Yoda

Yoda New Member

На рахунок вітамінів - мій лікар казав нічого не приймати з штучних, можна було тільки фолієву кислоту (це той, що має приймати роди), а в ЖК виписали тільки йодомарин і фолієву кислоту. Йодомарин я не пила. Аналізи добрі, тому може ніхто нічого за вітаміни не каже. Лише раз трохи впав гемоглобін до 110, але потім піднявся. (Їла більше гречки і у фреш додавала сок буряка).
    Щодо мийок- не буду казати чи це точно, але працівник Мечнікова казав, що вони закриваються з 1 травня.

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

а коли відкриваються? скільки часу ті "мийки" тривають?

4. Yoda

Yoda New Member

за термін закриття - мені здалось, що він сказав на 3 місяці, але я потім собі подумала,що то забагато....Я взнавала чи на квітень вони не закриються, а от точно взнати на скільки вже забула....Ви там хочете народжувати?

5. Єва

Єва Well-Known Member

А де ви таких лікарів знаходите?:girl_in_dreams:
    Ви вважаєте, що до 110 гемоглобін впав, а в мене був 90, то для мене до 109 - ПІДНЯВСЯ. Звичайно, якщо міряти такими цифрами, як у вас, то можна обійтись однією гречкою-бурячком, але коли ти приходиш в лабораторію, а тобі в трубку з пальця рожева водичка і лаборантка свариться "шо то таке з твоїм гемоглобіном, я кров взяти не можу", то приходиться вдаватись до "хімічних" вітамінів, бо виникає інший клопіт - чи все добре з дитиною і хочеться якнайшвидше привести все хоча б до нижньої межі норми.

Останнє редагування: 15 Грудень 2009
  6. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

:girl_haha: ви так пишете ніби такі лікарі зникаючий вид на межі вимирання :) :) :)

хоча я зустрічала й таких, що тільки одну хімію без потреби призначали, написала відгук у відповідну гілку...

7. kvVItKA

щодо йоду, то знайшла таке.....
    Потреба в йоді у період вагітності (Public Health Nutrition, грудень 2007 р.)
    Існуючі рекомендації:
    · ВООЗ: 250 мкг/добу;
    · ІОМ (США): 220 мкг/ добу;
    · розрахункова додаткова потреба: 100-150 мкг/добу;
    · оптимальна потреба в йоді під час вагітності: 250-300 мкг/добу.

моя лікар завжди виступала тільки за природні вітаміни і препарати завжди радила на природній основі, а тут сказала пити йодомарин 200, їсти 150 г творогу і чергувати з прийманням кальцеміну принаймі 10 днів,бо кальцій, що потрапляє з їжею швидко вимивається + сказала вітаміни типу Прегнавіт і Елевіт, але не Вітрум пренатал( бо вони американські і в тій місцевості специфіка інша), бо то зима і з продуктами достатньої кількості вітамінів не надходе, хоч не наполягала

та хочу, тільки там і хочу! але була в мене така чуйка, що якраз закриють...хм

8. Yoda

Yoda New Member

Тому я і кажу, що так як аналізи добрі, то мене не "пресують" вітамінами. Але, якби щось не так, то ясно, що я вживала б все що треба,попередньо вичитавши все про кожен з виду вітамінів, проконсультувавшись у декількох лікарів.
    kvVItKA, якщо розходиться тільки в лікарях з Мечнікова, то знаю що деякі домовлялись на час мийки з ними, що лікар приїжджав до них в інший роддом. Ясно, що то дорожче коштувало ну і мороки більше....

9. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Євине дозування 100 мкг однозначно більш адекватне, бо наші медики говорять що потреба годуючих та вагітних жінок в йоді - 200 мкг на добу (тому як на мене йодомарин 200 - занадто).

А ваша доктор про твердий сир нічого не говорила? з нього кальцій засвоюється найкраще...
    і ще - це приписи доктора з Топольної, там де ви на обліку стоїте? просто цікаво :)

10. Ная

Ная Well-Known Member

Під час попередньої вагітності я не пила жодних штучних вітамінів,тільки фолієву к-ту до 12 тижнів,і то не дуже регулярно,народилася здорова дитина,котра прекрасно розвивається:girl_smile:.Тепер так само фолієва к-та в першому триместрі і все. Щодо йоду,то як завагітніла,мені страшенно хотілося кримської синьої цибулі,ми якраз з Криму пару в"язанок привезли,то кілька цибулин в день я мусіла з"їсти,так мені її хотілося,думаю через вміст йоду.Тепер навіть на неї не дивлюся.Ше мені сильно смакувала зелена петрушка,все шо їла то з петрушкою,але та захцянка не пройшла і дотепер-видно бракує мені петрушкових вітамінів,а їх в ній не мало. Організм сам знає,чого йому бракує:girl_smile:.

11. loreniya

loreniya Well-Known Member

а в мене прикол - всю вагітність на мала захцянок а тепер маю! Як чищу зуби то страшно мені паста зубна смакує - хочеться на хліб намазати і їсти!!! І це при тому що до родів тиждень з хвостиком лишився!Цікаво чого це мені бракує? З вітамінів п"ю тільки йодомарин-100 і вітамін Е, як не забуду то ще залізо часом...

12. kvVItKA

так
    а що? просто цікаво:)

а я не маю захцянок і не знаю чого той організм хоче якщо не врахувати, що хочу чізбургер (ФЕЕЕ) і суші

13. Yoda

Yoda New Member

а мені навпаки погано від зубної пасти :sad: Коли був токсикоз, то від самої думки про зубну пасту вивертало.

Я теж таке хочу.....чізбургер пару раз їла :sad: , ще мені їх заміняли бутерброди в лаваші, що в центрі продають. За суші - тримаюсь....в японських кафе їм суп і банани темпура.

14. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

15. kvVItKA

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а я на снікерси присіла..їла їх ще в дитинстві...і тут таке....а з Любчиком дуже хрумцяла сирнички в їдальні університету...брала подвійну порцію........

17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

От цікаво чим інакша? Я і першу і другу вагітність і під час годування тільки американські вітаміни і п"ю. І взагалі всі в родині тільки американські і п"ють.
    Взагалі коли мені лікар в америці дав (як рекламу) пачку вітамінів, то моя лікарка тут В Інтерсоно) казала що найкраще їх пити

18. kvVItKA

моя братова теж американські пила і все добре:) я просто написала, що сказала моя лікар, а саме купувати німецькі,швецарські+ моя свекруха, а вона провізор теж радила американські не пити і вчора в аптеці провізор казала краще німецькі...А про специфіку то прочитати треба:) кожен обирає щось що підходе йому, то ж не є якась панацея, а я після сьогоднішніх розмов тут вирішила відмовитись від прийому штучних вітамін принаймі на якийсь час:) во так:)

19. Ная

Ная Well-Known Member

Може фтору?

20. Natalia

Natalia Well-Known Member

А я знаю, що навпаки - на 3 дівчинки народжується 4 хлопчики. І це вже протягом останніх 5-6 років. :girl_cool:

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

Дівчата, то вам мінералів не вистачає!!!

Статус теми:
Закрита.