Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. loreniya

loreniya Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Вчора була в ЖК, а моя дитина як раз рішила зайнятись розпрямленням ніг - сидіти я не могла то стояла, через светер було видно як мені живіт ходуном ходить... сиділа якась парочка - мабуть в жінки маленький термін бо животика ще не було. Мужчина дивився мені на живіт дивився і каже тихенько жінці - в тебе тоже так буде? мені страшно - прямо як в фільмі ужасів про інопланетян" але я почула і почала сміятись...
    сказали мені що мій роддом на джамбула закривають мити 10 грудня, 9 припиняють прийом породіль, а ті що вже лежать то до 12 можуть лежати. І що по всіх параметрах до 10 я родити не буду... так що мечнікова буде...
    сказали до родів підняти гемоглобін - зараз 102, але то при тому що я не п"ю препаратів заліза - тільки їм гранати і м"яско-печінку. Цікаво наскільки правдивий той міф що гранат піднімає гемоглобін... Їсти більше гранатів чи всетаки пориймати аптечну вітаміку?
    Маю питання - два тижні тому різко почали псутись нігті! ломляться, кришаться, розслоюються - вчора показала лікарю він сказав що то дефіцит цинку скорше всього але на мому терміні /36-37 тиж/ не варто починати пити вітамінів, краще після родів, і можливо само стабілізується. В когось тк було? Весь час до цього нігті росли собі як в нічому не бувало! Укріплюючий лак купити?

2. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

це ще буває коли йоду не вистарчає. а щоб підняти гемоглобін можна домашнього вина попити(в розумних межах), гречку їсти, гранати також помагають, але чи ті що на базарі продають, незнаю!

3. Єва

Єва Well-Known Member

Гемоглобін піднімають домашні яблука, відварена печінка, гречка, гранати. Я ще пю фенюльс і гінотардиферон, а також їм батончик гематоген.

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а який в тебе гемоглобін..

5. loreniya

я п"ю йодомарин, чи його замало?

6. Єва

Єва Well-Known Member

90 :sad:

Ну, я їм сирі. Не знаю чи від термічної обробки залізо в них зберігається.

7. loreniya

думаю так - м"ясо ж сирим ми не їмо, а воно є цінним джерелом гемоглобіну.

90 то звичайно малувато на двох... мій лікар казав що гемоглобін то така штука що підняти його за 2-3 дні неможливо - треба хоч зо 3 тижні пити препарати заліза щоб був ефект. Сказав пити гінотардиферон по 1 таблетці вдень, але так як написано в інструції - натще 1 таблетка і пів год після того не їсти. І ще казав що надлишок заліза не засвоюється, тому пити 2 табл вдень без сенсу. Ну і старатись їсти більше продуктів з залізом...

8. anka

anka Well-Known Member

Мамуськи, Ви чого?! Мало статей про вплив алкоголю на плід читали?!
    крім шкоди- жодного результату. Немає розумної межі алкоголю для вагітної! Його просто не можна вживати і крапка. Ми не французи, не південні народи, нема в нас такої кількості ферментів як в них, нема в нас вікових традицій пиття!!!
    Для нігтиків- купіть лак укріплюючий, якщо вже дуже дошкуляє, але й лаками дихати вагітній не бажано.
    Про гемоглобін. Вітамінів синтетичних не признаю і не вживаю. Єдине- переконали мене знайомі доктори і я бачу по своєму гемоглобіну- Крплі Береша- за 3 тижні від 106 до 118. Більше жодних змін в харчуванні не було. залишається думати тільки на Береші.

9. Єва

Єва Well-Known Member

Дивно, мені призначили 2 таблетки в день плюс фенюльс 1 таблетка. Про натще нічого не казали, та й в інструкції такого не пише.

10. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Щоб дитина не змерзла, її викладають мамі на груди і накривають одіяльцем...Нащо пакувати, як капусту?

11. Galya

Galya Well-Known Member

Ага, полежить так пару хвилин, а тоді забирають міряти. важити і одягають. Така в них інструкція...
    До речі, про набряки цікава стаття

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

з власного досвіду- мій організм погано реагував на гінотердиферон і т.п. Викликав розлади шлунку. Тоді моя лікар з пологового порадила наступне: розлади шлунка викликають тонус матки ,який можна і не відчувати. В такому випадку,це є більш небезпечним для вагітності ,ніж анемія. Сказала піднімати гемоглобін виключно природніми способами.
    Гранати,печінка,бурячок,гречка,ківі,яблука,апельсини,горіхи,курага,ізюм,мед.Завдяки цим продуктам я реально підняла гемоглобін з 95 до 117 за півтора тижні.

13. Анута

Анута Well-Known Member

Дівчатка, а з яким гемоглобіном ви вагітніли, що у вас такий низький на таких ранніх сроках?

14. tslezinska

То ще залежить, в кого який гемоглобін по життю. Якщо він у мене завжди був низький (для мене 90-то нормально), то під час вагітності я також ніякого дискомфорту не відчувала.
    Але якщо піднімати, то однозначно лише природніми способами: продукти, багаті на залізо, і свіже повітря! Бо препарати заліза під час вагітності вживати не варто.
    І ще згадала: може бути так, що залізо в організмі просто не затримується, тому скільки його не вживай - толку не буде. Я якось пила лактобактерії, які утримують залізо в організмі, а потім вже піднімала гемоглобін (але то не під час вагітності було, хоча бактерії вагітним вживати можна).

В цій же статті пояснюється факт анемії у вагітних:
    Тобто до 18 тижнів кількість крові збільшується, а вміст еритроцитів, від яких і залежить гемоглобін, залишається тією самою, звідси й анемія...

Останнє редагування модератором: 29 Листопад 2009
  15. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

стосовно підняття гемоглобіну -

мені свого часу дуже допомогли страви зі шпинату та споживання насіння кунжуту натще (його треба добре розжувати). До списку продуктів, котрі зазначила Сніжна, додам ще яловичину, гарбуз та м'ясо качки.

також дуже важливо разом з продуктами, багатими на вміст заліза, їсти продукти, багаті на вітамін С - для кращого засвоєння заліза.

і навпаки, не їсти продукти, котрі містять кофеїн - він блокує засвоєння заліза.

16. Ная

Ная Well-Known Member

А що можна робити для покращення кровообігу? Мені спокою не дає 1 ступінь зрілості плаценти на 20 тижні,навіть якшо лікарка каже,що скоріше 0-1 ступінь в мене. Курантіл мені шось ніяк не хочеться приймати,не такий то вже безпечний препарат.Чим ше можу собі допомогти?,крім продуктів з віт.С-цитрусові вже не лізуть,а гуляти побільше наразі не получиться-дитина моя захворіла,сидимо вдома:girl_sad:.

17. Iwka

Iwka Well-Known Member

А ми вже вдома!!! Разом з козаком (в нас народився опецьок 4350 і 54 см.)))!!! Пора долучати до свого списку гілочку для мамусь і татусів!!!

І ніц їм не докажеш... Маю купу вражень, як буду мати більше часу - поділюсь враженнями!

А зараз ми чемно гамаєм цицюі пізнаєм світ!

18. tslezinska

То що, ви також потрапили під стандартний "джентельменський набір" маніпуляцій? То може не варто було від Ісаєвої відмовлятися? Чи все ж таки знайшли "чєловєчєскоє ліцо" серед медиків у ПБ?

19. Iwka

Iwka Well-Known Member

Загалом - вони все робили чітко по інструкції.
    Від Ісаєвої - аврто, бо пролежала би під капельницею - і народила до кінця зміни. воно мені тре?
    А человечіскіє ліца - не знаю чи таке буває.
    Буду мати більше часу - напишу троха про ПБ.

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

більш відповіднішої гілки не знайшла...може буде цікаво.така табличка(скановано з журналу,тому така і якість поганенька) для визначення статті дитини за роками матері і місяцем зачяття:)у моїх майже всіх знайомих посходилося(окрім двох)..:)

Статус теми:
Закрита.