Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Для майбутніх мам

Та, і справді. От колись люди нормально на возах їздили, а тепер придумали якісь поїзди, машини, літаки. Це ж взагалі неприродньо! Природній процес - хода. От нащо нам прогрес!?!? :confused: :D

А якщо серйозно, то ЯК народжували тоді? Самі? Чи була баба-повитуха? І чине та баба потім казала, що і як робити? ВИ мене здивували, справді. Інтуїція, то річ дуже сильна, але вона не все дає, вона забезпечує відсотків на 90-95%. А ще отих 5-10% - то отримані з різних джерел знання. Процес годування природний, але першого разу все інакше, нічого не знаєш. Нащо мати тріщини? Нащо вчитися на своїх помилках і потерпати, якщо можна навчитися на чужих?

В Америці багато жінок народжує удома і то є там помічниці (в основному медики), котрі все тій мамі розказують і показують.

• Подобається Подобається x 3
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я вчора отримала свiй вiзок. Його ще треба скласти, зато всi чатини що з матерiалу я вже розкрила i перемацала вчора. Все таке гарненьке, не можу дочекатись щоб його катати по вулицям. Колiр - яскраво оранжевий екстер'єр, i темно синiй iнтер'єр. Буду видiлятись. Будуть мене бачити за кiлометр :D

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Якщо дати дитині пляшку, вона може відмовитися від грудей. Із пляшки легше тягнути, ніж із грудей. А діти хитрі та ліниві. Як з пляшечки легше, то нащо мучитися.

4. Koza-Dereza

Я згiдна про прогрес (але зараз нарвусь напевно на якiсь пригоди) - ранiше смертнiсть жiнок при родах була значно вища. Може тому i перенесли у лiкарнi щоб можна було швидше i ефективнiше запобiгти смертностi як матерi так i можливо дитини.
    Я коли була мала наслухалась iсторiй що жiнки вмирали при родах, начиталась лiтератури, i думала що народити дитину це ДУЖЕ НЕБЕЗБЕЧНО I СМЕРТЕЛЬНО!!! Отаке у мене враження склалось. Правда з часом менi допояснили що мова йшлась про халатнiсть лiкарiв якi не подбали зупинити кровотечу i жiнка до ранку стекла кров'ю... тодi я вже не так боялась.
    Якщо є якась помiч, думаю що треба її прийняти. Добре звичайно мати вибiр, хочу чи не хочу помочi, але найлiпше коли вона на пiдхватi.
    У нас, наприклад, так з анастезiєю. Хочеш - рожай на живо, а як вже буде не в моготу пiд час пологiв, то можуть дати знеболююче. Правда, якщо вже самi роди почались то вже пiзно :D

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

пляшечка вона ж із соскою, а соска може як зіпсути прикладання, так і спровокувати відмову від грудей.

6. Liliyah Romanova

:D :D :D
    Треба буде і собі піти подивитися. :p

7. Koza-Dereza

Але вона ж iтак кiлька мiсяцiв мучилась зцiджуванням. Зрештою, їй було виднiше. Я чула теж вiд знайомух що раз даш пляшечку, вже все, груди не вiзьме. Хоча може дирочки мiкроскопiчнi робити на сосках?
    Я вже пiсля недiлi почну привчати чоловiка спати на своїй половинi лiжка. Поставлю спецiальну штуку - матрасик чи що - по серединi i будем уявляти що то дитина. А то я сплю на свому краю, а вiн на все лiжко розлягається. Все нiяк не привикне дiлити лiжко. А прийдеться :D

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Коза-Дереза, а яка у вас анастезія? Лише епідуралка? Мені знайома, що народжувала у Британії, розповідала про якийсь "веселящий газ", якась суміш озону. І ще вона перед пологами написала побажання, як вона собі ті пологи уявляє (зокрема, мінімум медичних маніпуляцій, оглядів, народження в зручній позі) і весь медперсонал того дотримувався.

9. Koza-Dereza

Нi, у нас кiлька способiв:
    1) епiдуральний (анастезiя через катетор)
    2) "spinal" - спайнал (так i називається) це той самий епiдуральний, тiльки медикамент вводиться через значно тоншу голку i без катетора, один раз. Дiє миттєво, але на протязi всього 2- 2,5 годин. I додати не можна, хiба що епiдуральний робити.
    3) всякi "наркотики" - демiдрол iтд... це щоб притупити свiдомiсть. Хоча його не рекомендують, бо є загроза що цi анальгетики попадуть у кровообiг дитини i дитина теж сповiльниться i не захоче виходити.
    Для вагiнальних родiв бiлше нiчого немає.
    Для кесаревого, звичайно #1 чи #2 чи загальна анастезiя, але це я зрозумiла у критичних випадках.
    Про газ такий я не знаю. Напевно такого варiанту немає.

10. Koza-Dereza

Тут так само можна позу собi вибирати. Є спецiальнi поручнi на якi можна нахилитись вперед i триматись. Можна на боцi, можна на присядки. Навiть можна вертикально якось але це залежить чи лiкарня має такий спецiальний стiлець з поручнями i з мiсцем знизу щоб лiкар "ловив" малишню. В основному рожають у напiв лежачiй позi. Ноги ставляться на такi пiдставки як гiнекологiчне крiсло. А там вже можна ноги або тримати або не тримати, або буває що чоловiк одну ногу, медсестра другу тримає.

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Зрозуміло. А пологи у воду не практикують?

12. Koza-Dereza

Хоча оглядiв вiд 100 лiкарiв i 200 практинактiв у нас НЕ уникнути. Там багато приходять оглядають, питаються... то таке. Хоча я не уявляю що я буду чиюсь цiкавiсть задовольняти пiд час активних пологiв. Пошлю хiба :D:D:D:D

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

оце дуже добре. бо у мене , як тільки вилізла на крісло, потуги ослабли:sad:

14. Koza-Dereza

Практикують, але це має бути заздалегiдь пiдготовлено i узгоджено. I ще лiкарi, якщо я зрозумiла правильно, цим не займаються. Такi роди приймає спецiальна повитуха яка до родiв жiнку готувала на цей процес. Таку жiнку можна найняти чи навiть не одразу пiсля зачаття :) Звичайно у лiкарнi присутнi спецiальнi акушери також. I лiкарi напевно на пiдхватi. Та не напевно, а точно. :) I для таких мам видiляють спецiальнi кiмнати з великими ваннами. А для звичайних, просто кiмнати з душами.

15. Koza-Dereza

А, ну бачите, тут коли вже iдуть активнi схватки то жiнка вже є власне в тому лiжку де буде рожати. I лiжка цi автоматичнi, спинка пiднiмається з натиском кнопки у будь яке положення. А нижня частина матрасу знiмається повнiстю i там залишається тiльки достатньо мiсця на попу а решта то тi ж самi пiдставки для нiг. Тобто добре те що вже нiкуда iти i пересiдати не треба. Вже пiсля родiв 2-3 години пiсля, переводять в iнтенсивну терапiю, а ще пiсля декiлькох годин у постiйну палату, де i будеш 2 днi. Або 3-4 з кесаревим. Хоча кесареве роблять в операцiйних кiмнатах. Я це все доречi зовсiм недавно взнала. 14го ходила на цi класи передродовi i нам дали екскурсiю по лiкарнi i це все показали i розказали. Тож я обiзнана :D

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Це все тішить. Сподіваюся, до мого наступного візиту у пологовий, до нас теж дійде прогрес.

17. Koza-Dereza

Ксанi, але ми i платимо за це все як за рiдну маму :) Не зважаючи на страховку всеодно треба кiлька тисяч (менi напевно вийде десь $2000) доплачувати, а в кого гiрша страховка то може вийти i $4000 i $5000. Даром нiчого немає. Звичайнi пологи з перебуванням у лiкарнi коштують $10,000 - $12,000 !!!!
    А тi хто немає страховки i не є у межi де їм держава заплатить - отак i виплачують довгими роками за своє щастячко.

18. Ольга

Ольга Well-Known Member

та... звичайно у Львові це все копійки коштує. Але я не знаю рівня зп у США, тому порівнювати важко.

нам радили брати чоловіка з собою, щоб він на питання відповідав :) правда моєму чоловікові я ці питання ще пару разів нагадувала :)

19. Liliyah Romanova

У Канаді найменша оплата, то 7,45/год.

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я вставлю свої 5 копійок і скажу, що наші гінекологи всіх жінок, які родять, під свої вимоги підганяють. Я тут бачила, що жінка попередніх дітей (двійнят) народила за допомогою кесаревого розтину, але наступну дитину хотіла родити природнім шляхом. І вона таки знайшла лікарку, яка погодилась ті роди приймати. Звичайно, що операційна бригада була напоготові і таке подібне, але лікарка не побоялась взяти на себе таку відповідальність. Ну і я мовчу, що то була 16 дитина в тої жінки. Дитина народилась без проблем і ускладнень. А хто з лікарів у Львові погодився б на таке?

Статус теми:
Закрита.