Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Відповідь: Для майбутніх мам

Дівчата, я у відчаї: мій чоловік перше хотів йти зі мною на пологи. тепер мало того, що не хоче, та ще й каже, що сімейну палату брати не будемо, бо дорого. йому на мене наплювати, каже, що гроші не штампує, але він мав до того про це подумати, це не лише моя проблема!

• Подобається Подобається x 1
  2. In4a

In4a Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

А який термін в Вас? Може ще передумає?

3. Відповідь: Для майбутніх мам

термін - 28 тижнів, а те, що він передумає - не вірю!!!

4. In4a

In4a Well-Known Member

Ну Ви тільки не накручуйте себе, головне, щоб маля було здоровим і щасливим. А воно таким буде, якщо Ви будете дивитись на цей світ з оптимізмом :girl_smile:
    Може спробуйте завести чоловіка на курси підготовки до пологів, він зрозуміє, що це все не так страшно як йому здається, і краще бути разом з Вами і дихати, ніж сидіти під пологовим і думати ну як же ж Ви там.
    Можна піти на компроміс: нехай буде з Вам під час перейм, а коли почнуться потуги і буде лізти маля - вийде в коридор.
    Не сердіться на нього, він, напевно, просто не знає, що від тих пологів чекати і нервується. Поговоріть з ним, але без образ, може все і вирішиться...
    А на рахунок сімейної палати: може всі зайняті будуть в той день, і наперед нема чого засмучуватись. Тримайтеся! Головне, що в Вас живе нове Життя! :girl_smile:

• Подобається Подобається x 7
  5. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Так можете не брати сімейну палату, а лише сім. родзал.
    Я лежала на 3 поверсі на Мечнікова. Умови хороші, так що не переживайте над дурницями. Потім будете самі з себе сміятися:girl_smile:

Мій теж на такому терміні казав, що не піде, а сам біжав 2 рази у род. зал.

• Подобається Подобається x 6
  6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я там на обліку, всі обстеження, аналізи і консультації входять в вартість.

7. Відповідь: Для майбутніх мам

просто приходити щосереди на 17-00. Наступного разу має бути тема харчування під час вагітності та лактації, передродова дієта.

тиск тре пильнувати, це мені в пологовому вже сказали, і не жартувати з цим. Лікар казав якщо напротязі години у мене буде завишений тиск - звонити і їхати до нього. А ще пильнуйте динаміку рухів, і сечу щонеділі перед пологами здавати.

8. Kandy

Kandy Well-Known Member

Ой дівчата, мій чоловік теж мені нерви псував на 20-х тижнях, що він не піде у пологовий зі мною бо йому СТРАШНО. Мені було обідно до сльоз. Він навіть до тих методик дехання і масажів під час перейм ставився не серйозно. Казав що раніше всі народжували самі і нічо. А я йому кажу раніше не було компьютерів і всі обходились друкарськими машинками і нічо. А зараз посади тебе за друкарську машинку, і ще забери інтернет... У се навколо міняється, входять нові технологої нові методики народжувати і т. д.
    Але зараз у нього думка ніби помінялась. Каже що піде на схватки. А на потуги вийде. Я не заперчую. Хоча кажу йому що мені головне щоб поряд зі мною була людина рідна до кінця. Бо то не тільки йому страшно блін. Треба дуже делікатно підходити до цієї справи. Під пістолетом ж їх не потягнеш...

9. devnull

devnull Well-Known Member

от не розумію, нащо тягнути людину з собою в такому випадку. Тільки для того, щоб потім сказати: "ми народжували разом"?
    знаєте, кішка шукає собі тихе, безпечне і усамітнене місце і родить сама.
    Добре, як чоловік СПРАВДІ може/хоче помогти, але таких насправді - лічені одиниці.
    Порівняння друкарська машинка/комп'ютер викликає усмішку :). "Нові методики народжувати" :))) хе-хе.

10. Natalia

Natalia Well-Known Member

Але ж і кіт потім може поз"їдати маленьких кошенят. То чи варто себе з котами порівнювати??? :8:

11. devnull

devnull Well-Known Member

але ж і тато не завжди справжній тато для своїх дітей :).
    а з котами порівнювати варто. бо нема ніяких "нових методик народжувати". є фізіологія. і тут, на відміну від техніки чи соціуму, мало що міняється навіть протягом тисячоліть.

12. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

шось я навіть про таке не чула, про кролів шо вони своїх кріликів поїдають чула, а про котів ні :girl_cool:

13. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Та в котів сама кішка може кошенят погризти (в свекрухи он місяць тому пять штук відразу і поїла, а потім ходила шукала).

Але тут питання в іншому. Переважно жінка хоче в такий момент підтримки від рідних людей, допомоги. А комусь навпаки, легше самому. В когось чоловік готовий все зробити для жінки і не побоїться нічого. А в когось буде не готовий для участі в такій події.
    В будь-якому разі кожен вирішує для себе - йти на пологи разом чи ні.

14. Kandy

Kandy Well-Known Member

Я власне і кажу про те що не варто тягнути силоміц чоловіка у пологовий. Просто в середині, по-моєму, кожної вагітної жінки робиться обідно коли чоловік так ставиться до пологів. Що це задача жінки і все. Сделал дєло гуляй смєло.
    А щодо нових методів народжувати, що нічого не змінилось. То тут я не згідна. Коли народжувала моя мама, то вона розказувала що кинули її у палату і нічого не пояснюючи сказали чекай потуг. Вона не знала що там треба рахувати, як треба дихати, які массажі, пози при схватках... Не казали що терпіти біль затримуючи дихання ні вякму разі не можна. Вона була одна з ти наляканих серед наляканих жінок, які просто мучались і терпіли. А зараз купа різних курсів де жінку піготовлюють до пологів. Психологічний підхід і таке інше. Навіть лікарі зараз по іншому ставляться до пологів. Моя лікар з яким я домвлялсь на пологи, сказала що вона дуже позитивно ставиться до сімейних пологів, бо тоді жінка спокійніша, і як правило пологи проходять краще.
    А порівняння з компьютерами було наведено тому, що мій чоловік системний адміністратор, і це було найкраще що я могла йому сказати, аби до нього дійшло що він не правий був. І ви знаєте дійшло до нього.

• Подобається Подобається x 9
  15. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Знаєте, мій коханий спочатку казав "як треба, то піду". Теж було якось образливо і т.д.. Тобто якщо мені це треба, то так, а як обійдуся, то ні. Але потім з кількох розмов я зрозуміла, що тут дещо інше. Він просто боїться. Боїться і переживає, чи зможе і як мені допомогти; боїться, що коли мені буде боляче, він не ззхможе мені нічим допомогти, що буде кидатися до лікарів і заважати їм працювати і т.д. Звичайно, це можна виправити довгоими розмовами про пологи, фільмами, курсами. Але він в мене працює на двох роботах, потім ще працює вдома. Іноді просто поговорити немає коли - хоче, щоб нам нічого не бракувало. І я просто не бачу можливості куди і коли ті всі пояснення і розмови вклинити. НЕ хочеться, щоб він потім ночами сидів і спав ще менше ( і так замучується), бо ми пішли на курси.

• Подобається Подобається x 2
  16. Оленка

Оленка Well-Known Member

Я думаю, що чоловіки не так бояться самих пологів а відчуття власної неспроможності. Уявть як їм, бідненьким, сидіти і дивитись як їх любима жінка сидить і мучиться! Ну вони звичайно можуть морально підтримати, зробити якийсь масажик, але все таки болі ж то будуть.

Я знайшла свому статтю "10 причин, з яких чоловікові варто бути присутнім при народженні своїх дітей". Кого сікачить чит ось тут: http://www.mama-tato.com.ua/article/a-445.html. Ніби помогло.

17. Kandy

Kandy Well-Known Member

Аналогічна ситуація і у мене. Сказав, що може зірватись і накричати там на лікарів. А я йому кажу, що навпаки він має усю увагу сконцентрувати на тому щоб помогти мені правильно дихати, щоб я не збивалась. На курси зі мною піти він має часу через роботу. Але закачав мені купу фільмів про це. Тепер треба знайти час їх подивитись з ним вдома. Та я йому на словах то все пояснюю коли ми гуляємо вечорами. Я сподіваюсь що усе буде добре. Найголовніше щоб я була готова. А то чим ближче тим більше мене б"є паніка, що я не справлюсь з тим всім. Що мені не хватить сил коли треба буде тужитись.

18. Оленка

Оленка Well-Known Member

Я б свому чоловікові не показувала таких фільмів. Мені задється на нього це дуже погано вплине і він навіть в роддом не поїде. Це може його ДУЖЕ налякати :scare: Я ж йому навпаки розказую, як там буде спокійно і гарно а туту таке побачить і всьо - гаплик.

19. Оленка

Оленка Well-Known Member

І ще одна стаття для чоловіків, коротко і ясно написано, що їм треба робити
    http://uaua.info/content/articles/1308.html

20. In4a

In4a Well-Known Member

Все ж таки дуже шкода, що не можете сходити на курси... Ми там навіть "програвали" сценарій родів від першої до останньої фази. Це реально заспокоїло і мене, і чоловіка.

Статус теми:
Закрита.