Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Я подякувала і написала відмову від АФП. Інші аналізи НЕ обовязкові. Тому я за них навіть не дякувала, просто не зробила :xaxa:

• Подобається Подобається x 2
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я АФП здавала на Короленка. Там платила явно не 100 грн. Вас не можутьзаставити його здавати, а тим більше, здавати в конкретній клініці.

• Подобається Подобається x 1
  3. Kandy

Kandy Well-Known Member

Дівчата я напевно наробила собі біди:sad:
    Вчора поперлась у платті на роботу, і сильно промерзла (ще не прикупила собі одягу, а всі штани сильно тиснуть, мала вільветове плаття вільне у талії от вдягнула). Мене вчора так вітром обдуло. І ще я вчора їздила у лікарню на короленка з аанлізами, і так сильно мене протрясло у мрашрутках по наших чулових дорогах....
    Сьогодні у мене болить живіт. Я грішу, що я застудила собі низ живота. Скажіть чи це зашкодить моєму малюку:sad::sad:
    Я сижу цілий день себе караю за свою глупість. Я подивилась вчора за вкіно, світить сонечко. А така погода була зимна. Треба було вдягати якісь штани і не защібатись.

4. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дякую дівчата. В мене зараз 13-14 тижнів, і ті аналізи маю зробити на протязі місяця. Напевно зроблю тільки той АФП і все. Можливо хтось писав раніше, я не перечитувала з початку, як ви ставитесь до обстригання волося під час вагітності? Забобони?

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ну подумайте самі - чи не краще бути доглянутою, красивою, подобатися собі і чоловіку? Деколи через ті забобони аж страшно глянути.

• Подобається Подобається x 4
  6. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

незрозуміла, тобто що не можно стригтися?? І є такий забобон?
    навіть не чула :confused:

Канді
    Як я вас розумію. Я так в сарафані раз промерзла, досльоз, прийшла до офіса і плачу, Дура думаю. Дзвоню чоловікові а він у відрядженні, підняв на вуха брата щоб забрав мене з роботи. Але все обійшлось. Я відігрілась.
    Зараз плювати на всіх, ходжу в спортивних штанах, єдине що налазить крім сарафану. Ще приємна новина мама подзвонила сказала що мені дадуть поносити комбінезон тимчасово.
    А раніш в нас був дресс код, добре що часи вже не ті.

7. Megan

Megan Well-Known Member

Звичайно, що забобон. То що як вагітна, то ходити зарослою, ненамальованою, і з жирним волоссям? Навпаки жінка має бути красивою завжди, а під час вагітності особливо:y:. Я до кінця вагітності і стриглася, і міліровку робила і все таке.

• Подобається Подобається x 5
  8. veronka

veronka зла друзя

А мені тут співробітниця пояснила з чим це пов*язано (з яких джерел вона взяла інформацію не знаю), що у волоссі вагітної закладене чи то ДНК майбутнього малюка чи то ще щось подібне (здається, все ж таки ДНК), що при стрижці порушується структура і це якимось чином відбивається на дитинчаті:confused: Я у вересні підстриглась майже під нолик, а зараз вже пухнаста зі соїм природнім кольором:xaxa:

Зустрічне питання: хто користується поясом для вагітних і який порадите купити??:clapping:

Додаю посилання на два сайти щодо забобонів, але вони дають, на мій погляд, "заслабку" відповідь
    http://xamy.ru/?p=99
    http://buket.ck.ua/index.php?name=Pages&op=page&pid=374

Останнє редагування: 14 Травень 2009
  9. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

Я стриглась на початку вагітності, то я що, щось порушила???
    та ну.. єрунда.

10. veronka

veronka зла друзя

Я вважаю, що поки наукового обгрунтування я на власні очі не бачила, то на 100 відсотків стверджувати, що це саме так і ніяк інакше не можна! З моєї точки зору, в основі кожного забобону/традиції тощо, лежать давні вірування предків і, можливо, як то кажуть, "в каждой шутке есть доля шутки":) а наскільки серйозно ставитися до таких речей, кожна людина вирішує сама, я лише надала одне з багатьох можливих підгрунть :confused:

11. Іриска

Іриска Well-Known Member

я стрижуся щомісяця і не вірю в те, що це може якось нашкодити моїй лялі.... Повірте, сила думки міцніша за будь-які ліки та все решта... Вибачете, але як хтось собі вб"є в голову, що стрижка завдасть шкоди дитині, то шкода насправді завдасться, але зовсім не від стрижки, а від самої думки! Жінка завжди має виглядати бездоганно, а особливо, коли вагітна, бо має бути собою задоволена і щаслива... а жінка щаслива, коли в 1-шу чергу собі подобається! ляля це дуже добре відчуває!

• Подобається Подобається x 7
  12. Ная

Ная Well-Known Member

Якшо при вагітності насправді стрижка волосся завдавала якоїсь шкоди,то тоді і нігті обрізати теж не можна було б:8:.Ото би виросли за 9 місяців:xaxa:
    Ше кажуть,якшо стригти волосся вагітній,то потім дитина довго говорити не буде.Перевірено на собі,стриглася часто,дитина така балакуча,рот не закривається вже відтепер:xaxa:

• Подобається Подобається x 3
  13. Matiola

Matiola Well-Known Member

Зустрічне питання: хто користується поясом для вагітних і який порадите купити??:clapping:

Я собі купила 2 в 1:до і післяродовий бандаж.Ціна 80 грн.Носила з 6-7 місяць,потім зняла,бо лялю він дратував.Після пологів знов планую одіти.

14. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Я користуюсь "TONUS ELAST" модель герда, він є до і після родовий. А Вам порадив лікар носити? Я ношу лише тому, що ляля дуже низько лежить і мені потрібно його носити, а без потреби я би не так не мурдувалася:ninja:

15. Відповідь: Для майбутніх мам

Тепер коротко про аналізи на ХГЛ, АФП, ПАПП...
    Дівчатка, обов"язково передздачею цих аналізів потрібно дотримуватися дієти.
    Ніяких жирів, гострого, жареного, печеного, мясного, чаю,кави. - за день до.
    Бо результати тестів будуть не вірними!!
    Моя ситуація - на 12 тижні здавала на ПАПП і ХГЛ, результати були погані мяко кажучи. ПАПП був занижений! Я за день до здачі цього аналізу не дотримувалася дієти.

Як я переживала, ви собі не уявляєте...
    Почалася нервотрьопка.
    Направлення на узі до Лотоцької, до якої за дві неділі запис...а мені треба вже і негайно. Пробивання груддю і хитрістю дорогу в той же день до неї на узі.(узі було добре)
    Потім запис до генетика Гельнер.
    Потім очікування дві неділі після цього, щоб зробити потрійний аналіз на ХГЛ, АФП,естрогени. Всі на нервах, чоловік. батьки, а я.... валеріанка кожен день і погані сни...
    Коли йшла здавати цей аналіз - за день до сиділа на строгій дієті!!!!! А це був день міста і всішось жували всюди. Здавал в Медилайні 11 травня аналіз, 14 видали результат,у мене і малятка все у нормі.
    Хух. як камінь з серця, тепер можна почати тішитися своїй вагітності.

• Подобається Подобається x 3
  16. Matiola

Matiola Well-Known Member

Порадила лікар,бо мала гіпертонус матки і шалені розтяжки.Він мені дуже допомагав,бо дотягнути свій животик на 6 поверх пішки було тяжковато(на роботу).

• Подобається Подобається x 2
  17. odree

odree Well-Known Member

ну от і воно вам тре було?

• Подобається Подобається x 12
  18. veronka

veronka зла друзя

У мене теж ляля дуже низько лежить і лікар вчора порадила купити. Каже краще литовського виробництва, чого б це???? І де його шукати? в аптеках переважно українського та російського виробництва((

19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Брєд чистої води! У волоссі ніякого ДНК бути не може хоча б тому, що волосся-це, по суті, мертва структура, як і нігті, яка складається з хітину. Зробити аналіз ДНК з волосся просто нереально! Чула, правда, що є такі люди-мутанти, в яких волосся "живе", тобто у волосині є мікрокапіляри і при стрижці може відкритися потужна кровотеча, але ж то унікуми...
    Тому не беріть до голови дурниць і не слухайте всяких "мудрагелів":)
    А щодо того, що в кожному забобоні є "мудрість" наших пращурів...один банальний приклад. Є такий забобон, що сіль якщо розсиплеш, то з кимось посваришся. Не пам"ятаю, щоб колись це справдилося, але...пішло це з тих часів, коли за сіллю чумаки їздили далеко, це був шалений дефіцит, дорогий продукт...І розсипати сіль вважалося просто злочином! В наші часи сіль перетворилася на продукт масового вжитку, тому цей забобон може собі сміло "канути в лєту".

Останнє редагування: 15 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  20. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

У мене був литовського, справді гарна якість, а купила в аптеці біля дому, цей пояс до і після родовий, але він дорожчий і від українського, і від російського.

Статус теми:
Закрита.