Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зузулька

Зузулька Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

та я в курсі))) сама юрист і дитя друге вже виношую (правда з різницею у віці 14,5 років! Від мене поліклініка на Симоненка вже в шоці)))) Моя мета не обійти всіх коліжанок які працюють в медицині моєю участкової а народити здорову дитинку, яку я чекала більше 10 років! І ще, кого лякають невиплатою допомоги на дитину, це грубе порушення закону, ви можете взагалі на облік не ставати, це ваша відповідальність, це ніякого відношення до виплат не має! Обломилось моїх дохтурці по-повній))))

• Подобається Подобається x 6
  2. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

Вітаю з першими аналізами, як вас шкода, бо кров з вени братимуть ще, на різні там вади і т.д. Будьте мужньою! :8: Тримайтесь.

на рахунок флюрографії, мене делікатно запитали коли здавав чоловік останній раз, а потім попросили щоб і він здав. А він єссно махнув рукою. Типу нема коли. Але потім вона просто дала скерування для нього, просто і делікатно. А я вже попросила сходити. В лікарні кругом листівки навішані були "місяць здачі флюрографії ", щось типу того..
    І ще знайома після першої дитинки так само її заставляли здати флюрку, але вона так і не здала бо завагітніла вдруге :xaxa:

на рахунок живота, читала що в першу вагітність живот округляється пізніше ніж в другу, А в мене в мою першу майже з 5 тижнів джинси не застібались. Ходила в 2 спідницях. тепер хожу в сарафані і спортивних, навіть ті штани що були широкі на мене не налазять на ніс :sad: Чоловік казав відразу що я "пузатік"

• Подобається Подобається x 3
  3. Відповідь: Для майбутніх мам

У мене здавали всі хто живе зі мною в квартирі флюрографію ще коли я була на 9 тижні і хотіла стати на облік. Живу я тільки з чоловіком)))але батьків своїх намовила піти здати її, типу це лікар назначив і їм))))))))
    хоть тепер не переживаю чого батько постійно кашляє.

Я в принципі пухкенька дівчинка, а на 17 тижні талія і сам животик троха поправився. так шо майже ні в шо не влажу.:sad:

4. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Про довідку з тубдиспансера вперше чую... Минулого року ніхто від мене її не вимагав. А флюорографію треба було чоловікові зробити - як мені пояснили, для того, щоб знати чи не буде в дитини якоїсь спадкової хвороби, пов'язаної з легенями:ninja: Всі інші схильності до тої чи іншої хвороби моя гінеколог записала з моїх слів ("хворіли - не хворіли" і т.д.).
    На рахунок допомоги, то мене лякали у нашому соцзабезі, що якщо не буду щомісяця ходити з дитиною до педіатра, то можуть скасувати її. І ще грозилися, що можуть прийти додому - подивитись умови проживання дитини:ireful1: Я аж прозріла! :tanksmile:Та чиновниця, яка мені це все розказувала побачила мою реакцію і так, ніби вибачаючись: "Та то ми ходимо до неблагополучних". От...

5. Іруня

Іруня Well-Known Member

А в мене ще зі знайомих ніхто не здогадується про мій стан :). Правда в талії вже додалося 5 см і виглядаю просто якби поправилась, хоча всі речі ( штани, джинси ) на мене налазять.
    Ще,вважаю, багато чого залежить від того, як ви себе настроїте на вагітність. В першу вагітність я мріяла, щоб животик показався чим по швидше, просто марила тим :xaxa:. В 12 тижнів в мене є фото, де вже справді видно, що я вагітна. Зараз я навпаки хотіла би відстрочити його появу :).
    Ну і ще велику роль відіграє набрана вага. Колись за перші 20 тижнів я набрала 13 кг:8:, а до кінця вагітності ще 6. Зараз за 17 тижнів лише +2 кг.

• Подобається Подобається x 1
  6. Tanuchka

довідку може вимагали, тому що, друга вагітність і флюрографію робити не можна, а їм то треба щось там написати чи мати якійсь папірчик з результатом чи щось таке, от напевно тому і послали туди.

ну то мене вразило! Капец просто, ну то нехай тим неблагополучним то говорить, нащо вам то казати?
    Блін скільки в новинах жахів розказують: Мати алкоголічка заморила голодом 4 місячне дитя, Бульбу їй давала. А вона не усвоюється в організмі малечі. ТО скажіть КУДИ ВОНИ ДИВЛЯТЬСЯ??? Звичайних людей лякають, то нехай конкретно НЕБЛАГОПОЛУЧНИМИ займаються. Чого до неї не прийшли не подивились ті ЖАХЛИВІ умови життя, та на неї саму. Та й ще в неї є одне маленьке, не помню скільки років,як звирятко в тій кроватці сидить..:sad:

Ой напевно так і є. Мені так хотілось вже животіка.. ммма тепер рухи не дочекаюсь..

Останнє редагування: 13 Травень 2009
  7. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ніяку спадкову легеневу хворобу флюрка Вам не покаже! Та й не для того її вимагають. Мені сказали, що треба флюорографію всіх прописаних членів сім"ї. В моєму випадку - це бабця і мала ( малій, відповідно, Манту ). Хоч бабця з нами і не проживає.
    Це потрібно не Вам! Це потрібно їм, щоб показати що стільки-то і стільки-то людей вони профлюрили, задля їхньої статистики! І саме для цього вони будуть вас страшити міфічними хворобами, невиданням довідок тощо, лиш би ви прийшли і зробили. Та ж сама ситуація з флюркою породіллям. Знаю, що в деяких роддомах не видають виписку з роддому, поки жінка після пологів не зробить флюрку! Хоча, сумніваюся, що хтось вам обмовиться хоч словом, що годуючим матерям флюорографія заборонена!

8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

А вам не шкода було рідних опромінювати??? Я, наприклад, сама горою стояла за те, щоб чоловік флюрку не робив, бо нема чого зайвий раз опромінюватися, і без того зараз на рак будь-хто може захворіти...
    ===============
    Я собі вагітний сарафан в Скрині купувала, правда, довелося чоловікові над ним добряче попотіти, аби вшити до більш-менш пристойного вигляду (я в ньому виглядала так, наче в мене живіт на колінах десь починається...). На Південному штани вагітні вельветові купляла шось за 350 чи 375, але вони хоч і без резинок, чомусь жахливо мені тиснули. На цих вихідних на Провесні купила собі джинси, не вагітні, а просто спортивного покрою, з дуже низькою талією та резинкою, всього 125(!)грн. В Скрині купляла туніки-футболки вільні від грудей. На днях купила звичайну в"язану кофтинку з коротким рукавом, ідеально сидить і дуже красиво підкреслює животик!

• Подобається Подобається x 3
  9. Відповідь: Для майбутніх мам

Ну чоловіка мені прийшлось профлюрити бо я навіть не у своїй поліклінці стала на облік. Там це як отче наш робиться.
    Тата загнала бо не куре а кашляє як пес уже 5 років.
    Маму за компанію бо за свої роки останній раз флюл робила в школі.
    Я вважаю що їм це тільки корисно.)))))))

10. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

так флюрку роблять скоріше для туберкульозу, а не раку. А то така хвороба, що не вибирає до кого "прилипнути"

11. tslezinska

Туберкульоз, наскільки я знаю, можна і в інший спосіб виявити, але в нас цей метод чомусь зовсім не поширений. А от опромінення при флюрці на наших старезних апаратах ой яке!!! А люди ходять чомусь туди як по свячену воду...

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

і де ви таке взяли? самі бачите що заганяють як можуть. навіть вагітних шантажують, щоб родину загнати.

13. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Бо не розказують про інші методи. А про флюрку всі знають. Я досі старалася робити раз в рік-півтора. Бо кожнісінький день доїжджаю за 30 км, а люди різні трапляються. Не раз так над головою кашляли, і добре, якщо то просто бронхіт. Колись сусід- студент з нормальної здорової сімї (і сам не пив-не курив і т.д.) дістав туберкульоз. І ще кілька наглядних прикладів різних маю.
    А мали б можливість робити менш шкідливо, то робили б.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Не обов язково прописаних, а фактичних людей,які проживають з вами ( у моєму випадку зі мною прописаних є 4 чоловіка, а флюорографію вимагали лише від чоловіка, з яким ми фактично проживали . Та й це вирішилося елементарно- чоловік пішов у госпрозрах. поліклініку на Чорновола, де добра тьотя за 10 грн видала йому довідку про проходження флюор. зі штампиком- він їй прямо сказав,що довідка треба вагітній жінці, а він не має ні найменшого бажання опромінюватися лишній раз)

15. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дівчатка привіт!!! Давно з вами не спілкувалась. Маю запитання. Дали мені в ЖК направлення на обстеження в "Меділайн", зробити такі аналізи: АФП, b-ХГЛ,Естріол віл(ЕЗ), Цитомегаловірус lgG авідність, токсоплазма lgG авідність,уреаплазма і мікоплазма. Чи потрібні ці всі аналізи? (вони платні, а з грошима трошки туго). При першій вагітності то тільки АФП здавали , вроді. Дякую.

16. Tanuchka

А я себе корю що здала флюрографію.
    В зимку була сессія, коли повернулась мені сказали на роботі обійти всіх лікарів, для довідки. Та і поскорше. Пішла в лікарню, а та кубіта, направила мене на кров з пальця і флюрорафію. А я дурепа і пішла. :sad:
    Зато блін до геніколога і решти лікарів не направляла, називається "медвежа" послуга, мило посміхаючись сказала я сама все напишу.
    А от потім затримка. І .. вагітність. Я була в шоці. Сама винувата. :sad:

• Подобається Подобається x 2
  17. Kandy

Kandy Well-Known Member

Не знаю я здавала тільки АФП, b-ХГЛ. І заплатила 100 з чимось грн.
    А який у вас термін, можливо на пізніх термінах дають більше здавати не знаю.

18. antosya

antosya Member

Привіт! Нам 16 тиждень, дали направлення на АФП (типу пакет 25). Чи обов'язково здавати цей аналіз? Та й взагалі, що воно дасть..?

19. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Пакет 25 в Сінево, включає 3 аналізи, просто пакетом дешевше. А АФП-це алаліз на альфа-фетопротеїни, вроді на синдром дауна. Його бажано робити всім.

20. tslezinska

1. Цей аналіз, як і всі решта, не є обов"язкоими, і ніхто не може змусити вас його здавати, якщо ви того не хочете. Лікарі зараз просто в такий спосіб страхуються від усяких патологій і в разі поганих результатів рекомендують аборт. Плюс лікарі співпрацюють з лабораторіями і на цих аналізах мають непогані відкати.
    2. Дані аналізи (на усякі вади) в більшості випадків є помилковими. Якщо ви перечитаєте дописи за останні пару місяців, зможете в цьому переконатися, тут багато писалося про це. А тепер подумайте, що ви робитимете в разі, якщо вам скажуть, що результати не дуже. Підете на аборт???
    3. Якщо ви все ж таки надумали робити аналіз, в самій лабораторії детально розпитайте, як треба готуватися до здачі. Всі ці аналізи треба здавати в спокійному стані, дотримавши певну дієту напередодні. Інакше ніхто не гарантуватиме точність результатів, а ви потім матимете купу нервів.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.