Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Це дійсно дуже тяжко і я Вам співчуваю... Хоча, як я бачу, Бог все-таки нагородив донечкою:) Дійсно, дитину можна втратити в будь-який момент, але коли животику уже більше, ніж 30 тижнів, то імовірність, що станеться щось погане (маю на увазі викидень), дуже маленька - зараз рятують навіть дітей, які народились на 25 тижні вагітності!!! Тому, якщо душа бажає щось купити майбутній лялі, то, як на мене, не потрібно себе дуже обмежувати. Це, як би там не було, викликає позитивні емоції, які дуже потрібні і мамі, і дитинці:) Таке моє власне переконання і я нікому його не нав'язую:):):)

• Подобається Подобається x 5
  2. Іруня

Іруня Well-Known Member

А попрати, попрасувати?
    В мене за місяць до народження доні вже було зібране ліжечко зі всіма прибамбасами,випрані дитячі речі, з двох сторін випрасувані... Я би собі в такому задоволенні не відмовила:). Я кожен день ті бодіки-сліпіки перебирала, мріяла, чуть не говорила з ними:8:.
    Деякі мами, які лежали зі мною в роддомі не мали жодної речі на малюка. То тато потім швиденько в роддомівському магазинчику купляв все необхідне і то на дитину вдівали. Брудні речі, які 20 пар рук перемацали...

• Подобається Подобається x 11
  3. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Якщо ви вірите в ці забобони,що не можна купувати дитинці одяг наперед ,то на Шуварі в магазинчиках "МАЛЯТКО","Карапуз" і "Карапузик"ви можете вибрати речі,відкласти їх,залишивши якийсь завдаток, а апісля народження дитинки чоловік зможе просто заплатити і забрати те,що ви обрали.
    До речі,у роддом ви йдете з речами для майбутньої дитини.Щойно народжену дитинку зразу вдягають у вбрання,яке ви маєте для неї(розпашонку-бодік,повзунята,шапочку).Чи ви хочете ,щоб вашу дитинку загорнули в брудно-сірі пеленки.:confused:

4. Matiola

Matiola Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  5. halusia

halusia Well-Known Member

Коли я завагітніла, то не думала відразу купувати дитячі речі. Більше того, навіть продумувала ситуацію, про яку написала ГАЛЧЕНЯ. Щиро співчуваю тим, хто пережив таке. Проте думаю, після 30 тижнів настав час, коли таки треба дитині багато чого купити. А до тих, хто купує вже після народження - ставлюся з розумінням. Це їх переконання. До речі, ми з чоловіком, коли був 22 тиждень. Побачили ну таку гарну шубку, що обоє ледь втрималися, щоб не купити. Стримало нас лише те, що вона була рожевого кольору, а ми не знали і досі не знаємо , хто у нас в животику живе.

6. halusia

halusia Well-Known Member

Тобто при скороченні матки маю відчувати різкий біль, або щось схоже на нього. Чула що наприкінці вагітності матка готується до пологів, тому час від часу скорочується. Проте я нічого подібного не відчуваю. Ну може десь кольнути, потягнути, проте це не схоже на скорочення матки:confused:

7. Matiola

Matiola Well-Known Member

Є багато схожих симптомів.Це може бути підготовка до родів,може бути щось інше.Нічого не треба боятися,при можливості питатись у лікаря.Я вагітна вперше,то прислухаюсь до всього абсолютно через відсутність досвіду:clapping:Добре,що є жіночки,які вже не раз через це пройшли.Можуть дати потрібну пораду,а інколи і щиро посміятися.Дякую їм!

8. Megan

Megan Well-Known Member

Повністю згідна з вами. Якщо вже підходить кінець вагітності, то і справді треба підготовитися до зустрічі з дитинкою. Може каляску чи ліжечко можна приблизно обговорити з чоловіком і щоб він після пологів забрав і привіз додому, а от речі хоч і елементарні все ж таки треба мати. І пологи будуть залежати не від того чи купували ви речі наперед, а від вас, дитинки, лікаря і Бога.
    Розкажу про себе. Я не купувала нічого, бо не мала часу, бігала на роботу, думала піду в декрет і все покупляю. Свекруха все мені говорила, що "як буде вже на кого купляти, тоді і покупляєш. Зараз у магазинах все є, не так як колись треба їздити і шукати". Коли на 33-му тижні почали відходити води, мене швидкою відправили до Львова. Пологи були тяжкими, дитина в реанімації, я після клінічної смерті, теж не можу прийти до себе, чоловік у відрядженні за кордоном... і все таке. Я навіть памперсів для дитини не мала, ні одягу. Скажіть, судячи з того чи можна купувати чи ні, то в мене би мало все бути супер. Невже ви думаєте, що Бог це машина? Ага, раз ти купила одяг, то маєш тяжкі пологи, а ти не купила, молодець, народжуй легко. Добре, що у чоловіка хороша родина, і все мені покупляли і принесли. А потім приїхали додому. то Остапчика одягали в те, що продавці нав"язали купити таткові. Аж потім, коли я почала з малюком гуляти, то покупляла таке як я хотіла.
    Тому всім раджу, купувати все що треба для лялі (звичайно без фанатизму) і бути готовими до зустрічі з нею.
    Всім легких і приємних пологів.:clapping::clapping::clapping:

• Подобається Подобається x 15
  9. Відповідь: Для майбутніх мам

А я думаю що не можна визначити стать дитини при зачатті...на все воля Божа.
    Як то кажуть, "хочеш розмішити Бога - розкажи йому про свої плани".

Про одяг для дитинки ще ненародженої.. в мене думка - і хочеться і колеться і мама не велить...
    Мене наразі навіть ще й не тягне в дитячі магазини..ні на одяг дивтися, ні на іграшки.

Дівчатка, я взагалі ще не відчуваю що стану мамою..Хожу кожен день як би й не була вагітною... Аж дивно за себе...У когось є такі відчуття як у мене?

• Подобається Подобається x 4
  10. Megan

Megan Well-Known Member

Можу сказати, що у вас ще все попереду. Особливо, коли відчуєте рухи, то зразу будете уявляти себе і справжньою вагітною і майбутньою мамою. І ще коли буде більший животик то все стане на свої місця.

• Подобається Подобається x 6
  11. Іруня

Іруня Well-Known Member

В мене відколи пройшов токсикоз і сонливість,то я вже і починаю сумніватися, а чи дійсно я вагітна:). Животика ще не видно зовсім, лише вчора знайомі, які ще не знають що я вагітна зробили мені "комплімент", що я щось дуже бліденька:xaxa:.

• Подобається Подобається x 6
  12. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

в мене таке є. Токсикоз пройшов. Деколи прокинусь і думаю, а чи мені не наснилось взагалі вагітність.. Хоча сьогодні, напевно перед аналізом нервувалась, так наснилась дитинка, і от у вісні я не знала що з нею робити, я її просто боялась.

на рахунок статі підтримую. Дійсно все від Бога. Хоча зараз шалені технології і можливості.

по магазинах теж не тягне.:umbrage: та ще рано..

• Подобається Подобається x 3
  13. Натуля

Натуля Well-Known Member

А хто вчора бачив у ТСН сюжет про домашні і сімейні пологи? Там показали жінку з щойно народженою дитинкою і поруч татусик молодий. ВІН ВИТИРАВ КУЛАКОМ СЛЬОЗИ.ТАКІ СПРАВЖНІ чоловічі емоції. Мене то так розчулило, що я аж розревілася і зараз пишу і ледь стримую сльози. Остаточно для себе переконалася, що чоловік повинен бути присутнім при такому важливому моменті як народження власної дитини.

• Подобається Подобається x 7
  14. Відповідь: Для майбутніх мам

А я шось боюсь щоб чоловік був присутній....
    скільки раз я чула що потім в нього до жінки пропадав статевий потяг, але не у всіх чоловіків.
    На схватках так, в самому родильному залі ні.

15. Відповідь: Для майбутніх мам

Зі святом всіх дівчата!!!

• Подобається Подобається x 8
  16. veronka

veronka зла друзя

У мене троє знайомих були присутні при пологах. Наскількия я знаю, вони разом готувалися до пологів, тобто ходили на "підготовчі курси":) Це було від 3 до 6 років тому, сім*ї не розпалися, кобіти не жаліються на "травмованих морально" чоловіків:xaxa: Мій - боїться, теж мотивує, що це сильний стрес і після цього у нього може ... ну ви зрозуміли:) Поки пробую переконати, що не все так страшно як йому це бачиться:xaxa: Кінець кінцем, для мене це теж страшно і стрес і необхідна його підтримка, однозначно! Тим паче, що знаходитися він буде біля голови, а не з протилежної сторони. Окрім того, зараз багато книжок і науково-популярних фільмів про народження, завдяки яким морально підготуватися можна як слід:)

17. Іриска

Іриска Well-Known Member

Я цілком згідна! Але це має бути в першу чергу бажання татка... він це має розуміти. Мій коханий казав, що однозначно піде зі мною, щоб усе контролювати.

18. veronka

veronka зла друзя

Моя подруга народжуватиме на місяць раніше, то її чоловік теж сказав, що однозначно буде присутнім, бо чекати під дверима він не зможе:)

19. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

може я недобре зрозуміла Ваш допис, але стать дитини визначається одночасно з зачаттям (чи тато дасть XX чи XY), просто видимі ознаки з"являються пізніше.

одяг і пару пеленок я купувала десь після 30 тижня, брала необхідний мінімум (по 2 бодіка, сорочечки, повзунят, шапочки, 1 теплий байковий костюмчик (родила літом, то на всякий випадок), 1 пара шкарпеточок і рукавичок), перед пологами купила пару підгузників, після чоловік купив пачку. потім докупили ща 1 легкий костюмчик і бодік. того вистачило до холодів (десь до жовтня, там докупили теплого одягу). щодо іграшок, можна подумати, що я мачуха - жодної не купила. аж зараз почала думати, щоб на перший день народження купити коника-гойдалку і ксилофон:)
    щодо присутності чоловіка на пологах - тільки ЗА, правда, він має підготуватись, щоб знати що робити і не розгубитись. він може реально допомогти. боятись тут нема чого, "на ворота" його ніхто не пустить, там і так 3 людей товчуться, так що "самого цікавого" (чи "страшного") він не побачить

• Подобається Подобається x 4
  20. Відповідь: Для майбутніх мам

:) НЕЗНАЙОМКА. про стать дитини я те саме сказала що і ви, тільки погано висловилася:)
    А про одяг, звісно як все буде доьре і піду родити, то перед тим куплю малечі мінімальний одяг, щоб в пологовому будинку одягли .

Статус теми:
Закрита.