Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

При плануванні вагітності та в 1-му триместрі комплексних вітамінів зазвичай не призначають. Стандартна схема-це фолієва+віт Е+магне В6 для підстраховки від тонусу. Фолієву треба пити до 16 тижнів (поки розвивається нервова трубка), далі лишити віт Е і можна починати пити комплексні.

Креми використовують, якщо шкіра схильна до утворення розтяжок. Ви відчуєте це, коли живіт почне інтенсивно рости,і шкіра почне свербіти. Для полегшення цього стану і для збільшення еластичності шкіри й використовують креми, але їх успішно можна замінити чимось натуральним-оливковою олією, наприклад. Я користувалася лосьйоном Bubchen для вагітних, хоча жодної розтяжки й не мала, але мазала, коли сильно свербіло та після душу.
    Білизну для вагітних зараз можна купити практично в кожному дитячому магазині. Можливо, вам стануть в нагоді "вагітні" трусики. Я б собі залюбки якісь "вагітні" колготи купила, бо звичайні капронові, навіть з вільним поясом, чомусь спричиняють дикий дискомфорт.

• Подобається Подобається x 3
  2. Відповідь: Для майбутніх мам

От я шукала ліфчик,щоб добре тримав груди,бо вони вже починають збільшуватись,щоб потім необвисали,то в магазині для вагітних мені втулили ліфчик такий як для годування,сказали що він добре тримає і що в ньому потрібно ходити день і ніч.Я розгубилась,незнаю що робити.Ліфчик дійсно хороший,але мені здається,що він ще менше тримає ніж мої звичайні

• Подобається Подобається x 2
  3. tslezinska

Я під час вагітності та після пологів ніяких спеціальних бюстгалтерів не купляла, бо не подобалася їхня форма та вигляд. За вагітності просто купила собі звичайний, але більшого розміру, а для годування було в мене парочку ще "зі старих добрих часів" гепюрових, без всяких поролонів, вони дуже легко спускалися під груди, і я могла моментально дати груди дитині, нічого не розстібаючи. Щодо безперервного носіння, то під час вагітності я ніколи на ніч бюстгалтер не лишала, бо мені кожна зайва річ на тілі жахливо тиснула. Спати в ньому вночі радять, аби розтяжок на грудях не було, але насправді вночі груди не мають такого навантаження, як вдень...А от після родів доводилося спати в бюстгалтері, бо вкладала туди прокладки для молока...

• Подобається Подобається x 4
  4. галичанка

галичанка Well-Known Member

Щось SovaBa давненько не видно на посиденьках... Може вже народила? :confused: :)

5. галичанка

галичанка Well-Known Member

Як ваші справи, все нормально? :)

• Подобається Подобається x 2
  6. lapocka

lapocka Well-Known Member

КАзала, що інтернету не буде пару днів;) скоро появиться

7. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Привіт, дівчата, нарешті я добралася до нету, а то завжди щось маєш зробити чи кудись там піти :8: , Жах просто, а я так хочу відихнути!!!!!:sad:

Була я у вівторок за УЗД, шось не дуже задоволена, так скоро подивились, толком нічого не показали. Я навіть чоловіка з собою взяла, думаю вже 20 тижнів стать дитинки сказати мають, тай взагалі нехай подивиться, а врезультаті посадили його трохи збоку, що толком нічого не було видно. :no: Зіпсулось трохи наше Інтерсоно, раніше якось уважніше до клієнтів відносились, або може це мені так "повезло" :confused:.

:clapping:Але.....Повідомили нас, що буде дівчинка, уявляєте друга дівчинка :xaxa:. Чоловік правда чекав хлопчика, але з того паніку не робить, каже: "Головне щоб дитина була здорова.", "І шо я з вами дівками буду робити?". :) Записали нам все на диск, а чоловік після УЗД сидів тай 2 години роздивлявся і почав мене переконувати, що тут щось не так, що тут чітко видно чоловічий орган, що вона поспішала от і не додивилася.:xaxa::xaxa::xaxa: Сама почала придивлятися, ніби дійсно щось є :confused:, але з другого боку, думаю, може вони краще знають, адже кожен день УЗД родлять. Словом, у нас капец, навіть незнаю що думати. :confused::xaxa:

• Подобається Подобається x 13
  8. Ольга

Ольга Well-Known Member

9. я_тут

я_тут Well-Known Member

Привіт дівчата! Валяюсь я в палаті, почуваю себе прекрасно, правда вже мені надоїли ті уколи і крапельниці. Цілими днями говорю по телефону і друзі приходять, так що не дуже нудно.
    Меді-тут це насправді прохідний двір, прийти можна коли хочеш і кому хочеш, умови тут жахливі, родити я б тут не хотіла. А ще в палаті зі мною лежать з різними страшними діагнозами, і це трохи грузить. Але вже звиклась

• Подобається Подобається x 15
  10. Макарена

Макарена Well-Known Member

Рада за вас, що почуваєтесь добре, так тримати і не піддавайтесь на провокації:)В лікарнях завжди багато страшилок:8:, але не переймайтесь - налаштуйтесь на хороше. Весна на дворі, скоро пташки почнуть вертатись, квіти розцвітати, а вас чекає ще більша радість, так що "хвіст трубою":xaxa: і думайте про позитив. :y:

11. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Я була вчора на УЗІ, нам 10 тижнів.Перед УЗІ жахливо нервувалася, не могла спати, прокидалася постійно і снилися погані сни.Коли прийшли до лікаря він спочатку почав перевяряти нирки, а потім вже все інше, а я лежу і думаю чому він мочить????чому він мовчить, щось не так, він незнає як сказати??
    Почав мені розказувати що з нирками і яєчниками все гаразд, я не витерпіла і питаю:а з дитиною? - Також все добре, ось ручки, ось ніжки, це голівка.....
    Яка я була щаслива, захотілося стрибати від радості, в чоловіка втому після роботи як рукою зняло.
    Щодо дитинки я тепер спокійна,більше зараз переживаю через відносини з чоловіком, мені здається він не сприймає вагітність якби належало, не виявляє турботи, не розуміє що навіть трішки підвищений голос мене дуже ранить і що я зараз до всього дуже чутлива.
    Можливо це через те що раніше в уяві я дуже ідеалізувала цей стан і відносини чоловіка й жінки в цей період.

• Подобається Подобається x 18
  12. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Ви так не переживайте, він сприйняв все по-своєму, можливо йому потрібен якийсь час щоб звикнути, на мою думку, він з кожним тижнем буде вас все більше і більше розуміти. Животик ростиме дитинка постійно буде копатись, він сам захоче потримати руку та відчути це. А коли народиться, то взагалі мовчу....:xaxa: В мене, наприклад, досих пір говорить що мала тільки на нього подібна, хоч я ніякої схожості не бачу.
    Такщо дайте йому трохи часу. Все буде ОК :y:.

• Подобається Подобається x 5
  13. Lesja

Lesja Well-Known Member

зараз переживаю через відносини з чоловіком, мені здається він не сприймає вагітність якби належало, не виявляє турботи, не розуміє що навіть трішки підвищений голос мене дуже ранить і що я зараз до всього дуже чутлива.
    Можливо це через те що раніше в уяві я дуже ідеалізувала цей стан і відносини чоловіка й жінки в цей період.[/QUOTE]

Наберіться терпіння, все кардинально зміниться, коли почне рости животик, почнуться рухи, кажу це з власного досвіду. Особливо показуйте чоловікові як вам важлива його підтримка і мінімальна турбота, дякуйте йому за це і не впізнаєте як він швидко зміниться:)В мене так і було, спочатку навіть став гіршим ніж до вагітності , а тепер золотий чоловік:xaxa:

• Подобається Подобається x 7
  14. tslezinska

Справді, чоловік починає "усвідомлювати" вагітність десь майже на середині терміну, коли дійсно вже доволі великий животик і коли жінка вже цвіте і пахне після 1-го триместру, бо 1-й триместр-це переважно слабкість та роздратованість, а чоловіків це нервує і вганяє в стан ступору. Тому почекайте ще кілька тижнів, і все стане на свої місця. Станете жвавою, трошки округлішою...і він сам почне до вас ластитися:)

15. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Це ще вагітній жінці так здається, що ї не розуміють. Вона стає вразлива. Мені взагалі не можна було сказати слова, я зразу плакала, ніхто мене не розуміє, а я така вся вагітна, а ви...всі такі... Дайте чоловікові час, не чіпляйтесь до нього з дурницями. Чоловіки часто не вміють виразити свої почуття та емоції.

16. Яська

Яська Well-Known Member

Дівчата привіт! Сьогодні вперше зайшла на цю гілку, і дуже багато знайшла цікавої інформації. Так що дякую за інформативність гілки.
    Кandy в моєї коліжанки є загиб матки. Рік тому вона народила здорового гарненькогго синочка. Правда перші місяці лежала в лікарні, але це для підстраховки (і не через загиб)Родила також дуже легко і швидко. Так що настройтесь на все добре, і так воно станеться. А щодо вітамінів Вітрум краще попитайтесь ще в лікарів. в мене мама фармацевт і каже що це всерівно хімія і добра дає мало. Такої ж думки і багато лікарів. краще істи перепелинні яйця в них повний комплекс вітамінів і природні.

17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Привiт дiвки. Сьогоднi я мала мiкро серцевий напад.
    Прийшла на огляд до лiкарки, тралi валi, мило бесiдуємо, береться вона слухати серцебиття мого малючка, мац мац мац i не чує його. В мене тiльки одна думка в головi "невже я також???" ще не панiкую, але дихати вже троха тяжко. Ще кiлька хвилин розмови, i керунок на УЗД. Через мить я на УЗД. Лягаю на крiсло, чекаю, панi шукає малючка. Каже "ось, є бейбi" i серйозно так дивиться в монiтор. Я набравшись смiливостi кажу "чи бейбi живий???" Пауза.... "Так бейбi живий"... хуууууууууууух приплив кровi до лиця, сльози горохом... показала менi мого бейбi, i сердечко i як вiн/вона там скаче i рученьками махає.
    А серденько моє до сих пiр тисне i тьохкає. Оце деньок. Але в кiнцi кiнцiв все добре

• Подобається Подобається x 35
  18. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

не було мне тут тиждень...а тут таке...я прсто в шоці...Кізонька...ВІТАЮ!!!! Катрусі братика купите??? Точно...братика!!!! Прийми найщиріші привітання!!!
    п.с: я так вам завидую...то таке гарне відчуття, толи в тобі росте нове життя, аж плакати хочеться!!!
    Ще раз вітаю!!!

• Подобається Подобається x 12
  19. SovaBa

SovaBa noctua

Дякую за всім хвилювання, інет вже є, все ок! Ще не народила, але почуваю себе кльово, аж дивно! Думала, що на останньому місяці сильно поправляються, живіт росте шалено, ходити і дихати важко- в мене такого нема, я б так ще з місяця три походила:xaxa:. Єдине, що почався гайморит, а для мене це найгірша мука:8:. Лікуюсь всім чим можна, ще не помогло, а нервів вже не хватає- голова розколюється і не сплю:bad:

• Подобається Подобається x 10
  20. Златка

Златка Well-Known Member

SovaBa, спробуй закапувати ніс такими "капельками": подушений часничок розмішати з медом і водою до консистенції крапельок. То гайморит не вилікує, але суттєве полегшення принесе :)

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.