Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

а між якими вибираєте..вибачте, але чомусь я подумала, що ви Євою назвете:confused::confused::confused:можливо, через нік:confused::confused::confused:

• Подобається Подобається x 1
  2. Angel

Angel Well-Known Member

в мене був КР,тому не дуже "романтична" розповідь буде,але напишу яка є!сьгодні-завтра обіцяю!!!!!!!! Viltis?а ви в кого надумали народжувати???

3. viltis

viltis Well-Known Member

На Мечнікова, в Федини. В понеділок йду ще на огляд...вже так хочу народити ..але Ярчику видно затишно в животику...

• Подобається Подобається x 5
  4. Angel

Angel Well-Known Member

доречі і таке Ім"я було в планах...... моя мама просить шоб ми так назвали. ви як екстрасенс:xaxa: ше подобається Мілана і Тереза

5. Уляночка

ньо-ньо..тіко 37 з копійками..ми тобі дамо:tanksmile::tanksmile::tanksmile:

• Подобається Подобається x 3
  6. Angel

Angel Well-Known Member

ше нема ніяких передвісників?ниюча спина,стянутий живіт і т. д?

7. Уляночка

ну просто галянула на вас..подумала про нік..от і вибрала:xaxa::xaxa::xaxa:доні би пасувало....мені так здається:confused::confused::confused: хоч МІЛАНА - то теж :y::y::y:

• Подобається Подобається x 4
  8. viltis

viltis Well-Known Member

Неа ...один раз щось потягнуло було ....але то було тиждень тому...і тільки раз:)))

Улянко, та мене так настроїли, що я на 37буду родити. От я і чекаю. а вчора мене знацома втішила. Їй теж казали, що вона до 37 ледве доносить, а вона мало не в 42 родила. От я і чекаю...а мені що. Чемодани зібрані, каляску замовила, ліжечко придивилась..

• Подобається Подобається x 7
  9. Уляночка

ага мені в ЖК казали, що якщо так буду пухнути, то добре щоб до 20 червня доносиш..Любчик 3 липня народився, а ПДП була 5 липня...так що..чекаємо березня, люба....цьом..біжу до дитини на Наукову

• Подобається Подобається x 3
  10. Ольга

Ольга Well-Known Member

Я сьогодні з лопатою сніг розгрібала! Фантастична забава :) Тільки от тепер думаю чого то живіт ниє :)

11. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Перед першими пологами я робила для себе опитування серед знайомих, так от що вийшло. Усі мої знайомі, що родили хлопців переносили їх, хто на 1, а дехто і на 2 тижні (41, 42 тиж). А от дівчаток наоборот швидше. Я теж дівчинку швидше на 1 тиждень народила.

• Подобається Подобається x 2
  12. Leila

Leila Well-Known Member

Ольга ну й забава, бережіться, а що то з лінійкою, якийсь збій чи що?

13. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Я хлопчика народила вчасно - ПДР ставили на 17 число, а норидила я синочка 18 в 9 ранку . Думаю, другий синок теж не засидиться до 8 березня.
    Головне, не в п"ятницю 13!!!

14. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

В мене сьогодні ранок почався жахливою біллю в правому боці, я вже подумки почала накручувати собі позаматкову вагітність, пішла на огляд до лікарки, вона мене заспокоїла сказала що вагітність 6 тижнів.А біль виникає через проблеми з кишечником, розповіла детально що потрібно їсти і чого уникати.І порадила не набирати вагу,сказала що за вагітність потрібно набрати не більше 10 кг., а я вже 2 кг. набрала.......
    Але після огляду мене так болів низ живота, що я не могла рухатися, розпитала сестру і подругу в них після огляду було так само.
    Дівчата ви стикалися з таким і від чого цей біль виникає?

15. Веснянка

Веснянка Well-Known Member

Якщо Вас це заспокоїть, то біль може бути з різних причин, я теж потрапила по швидкій на 4 тижні через гострий і жахливий біль, але біль був зліва, і теж думки були про позаматкову... все оглянули, зробили всі аналізи, а причини болю так і не виявили... вже згодом я зрозуміла, що то вена була, бо наступного дня, боліла вже по всій нозі, періодично, а тоді ще за день пройшла і так і не верталася, такий самий біль вже як був справа через кілька тижнів, не кіпішувала занадто, і воно проходить.

Також кишківник тривожив і тривожить час до часу, а взагалі у всіх людей весь час щось болить у животі, просто ми на те не звертаємо уваги, а коли вагітні, то включається якийсь такий механізм в мозку, що ми починаємо на будь-які негаразди надумувати...часто те, чого нема. І це природньо, бо тепер ми відповідаємо за маленьке життя всередині нас, але постарайтеся не занадто переживати, бо стреси - набагато небезпечніше для лялічок в животику, ніж якісь болі, які згодом проходять. Хоча я сама - страшна панікерка :8: тому дуже добре Вас розумію. Пийте валер'яночку, я п'ю, ніби попускає трохи.

Тримайтеся, Ірушко! а після огляду гінеколога в багатьох відчувається дискомфорт "там", тим паче, коли там все таке нове, все переналаштовується та й дитинка. Нехай все буде добре ;)

• Подобається Подобається x 5
  16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

I знову я з своїм заспокiйливим. Що може бути: м'язи якi тримають матку розтягуються тому що матка росте, звiдти рiзкий бiль як ножем збоку. В мене такого рiзкого нiчого не було, було що тягнуло тут i там. Раз лiкар сказав що все алєс гуд, значить все алєс гуд :)

• Подобається Подобається x 7
  17. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Напевне це дійсно самінавіювання, от вчора сказали лікарка що з вагітністю все добре: я вчора весь вечір в мами прибирали, потім купила кефіру випила чашку ввечері і одну зранку і нічого мене не болить.А то як сказав лікар, що це біль напевне в сліпій кишці, ну думаю все апендицит.
    Головою розумію що мені дійсно останній тиждень бракувало збалансованого харчування і руху, але так необхідно почути думки інших людей, щоб точно переконати себе))))

• Подобається Подобається x 8
  18. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата після прочитання цієї статті тепловий ланцюжок та контакт шкіра до шкіри після пологів в наказах МОЗ привело мене на думку висвітлити накази які має знати жінка яка готується стати мамою бо мало чого. І так

Наказ від 29.12.2003 № 620 "Про організацію надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні"
    Дуже велики а за тим унікальний наказ де виписані багато прав жінки!

Якщо так стається що дитина народиться передчасно то
    Наказ від 29.08.2006 № 584 Про затвердження Протоколу медичного догляду за новонародженою дитиною з малою масою тіла при народженні
    і до того наказу дуже цікаві додатки : dod1.rar ( 58 Kb ), dod2.rar ( 410 Kb ), dod3.rar ( 493 Kb ), dod4.rar ( 170 Kb )

Якщо ви будете родити пологому будинку із статусом "Лікарня, доброзичлива до дитини" їх є декілька у Львові як наприклад медінститут, Батальна, здається Мечнікова і ще якісь
    Наказ від 04.08.2006 № 540 Про затвердження принципів підтримки грудного вигодовування, критеріїв та порядку оцінки закладу охорони здоров'я на відповідність статусу "Лікарня, доброзичлива до дитини"

а також
    Наказ від 04.04.2005 № 152 Про затвердження Протоколу медичного догляду за здоровою новонародженою дитиною

Наказ від 08.06.2007 № 312 "Про затвердження клінічного Протоколу з первинної реанімації та післяреанімаційної допомоги новонародженим"

Наказ від 10.05.2007 № 234 Про організацію профілактики внутрішньо лікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах

ну і на останок
    Наказ від 31.07.2006 № 529/49 Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"

Останнє редагування: 14 Лютий 2009
    • Подобається Подобається x 11
  19. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Нарешті добралася до компа - я вже мама! Це фантастика! Про свої пригоди з малечею напишу трошки пізніше, на відповідних гілочках. :)

• Подобається Подобається x 28
  20. Олька

Олька Well-Known Member

ВІТАЮ! Хай здоровенький росте!

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.