Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

Irus'ka, Ви близькі до медицини, скажіть як реально може негативно вплинути антибіотик на 18-тижні? точніше 2 таблетки фталазолу? А то я вже не знаю чи переживати... :sad:

2. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

В мене чоловік також поки що розуміє.........але він мене зараз настільки дратує, що я намагаюся бути більше в другій кімнаті, щоб не перевіряти наскільки він терплячий.
    Ще й спати настільки завжди хочеться, що без обіднього сну в мене день не проходить, але після нього я хожу ще більше дратівлива чим раніше.
    Навіть вишивання вже не заспокоює:umbrage:

• Подобається Подобається x 2
  3. viltis

viltis Well-Known Member

Дівчата, виженіть мене з того форуму, щоб я хоч трохи щось в хаті зробила....А то я теж півночі не сплю, потім півдня дрихну....ще трішки на форумі...і аж на вечір мене починає пробивати енергія щось робити.

Завтра ми вже з мужем домовились про велике прибирання. А до того, я наніц здуріла ---взяла і перепрала мало не весь гардероб і постіль, що в хаті є. Випрати, то я випрала, а от тепер дивлюсь на цю гору Еверест і думаю, як би то попрасувати.

А , ще питання -- доношена вагітність рахується з 37 тижня. То з його початку (тобто має бути повних 36) чи вже як повних 37?

• Подобається Подобається x 4
  4. Megan

Megan Well-Known Member

Колись, як я стояла на обліку, то лікар казав мені, що головне, щоб минуло 36 тижнів, тоді можна без страху народжувати, тобто тоді дитинка буде рахуватися доношеною. Тобто повних має бути 36. Але я і до того не дочекалась - народила в повних 33 тижні:sad:.

• Подобається Подобається x 1
  5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дівчатка вагітні! Хочу вам дати інформацію для роздумів, бо я була б дуже рада, якби мала в свій час таку можливість. Я будучи вагітною дуже шукала аквааеробіку чи якогось типу вправи в басейні, але не знайшла.
    Розказую вам. Проводяться заняття для вагітних в басейні. Вправи більше розраховані на дихання, розслаблення без фіз сильних навантажень. Біжіть туди - дуже полегшує навантаження на хребет!!!
    Проводяться на Симоненка в школі-гімназії в суботу на 10 год. Приходити з чоловіками було б добре (і їм добре і вам дужжже корисно) 8 097 430 19 16 питайте додаткову інформацію в Віки-тенера

• Подобається Подобається x 7
  6. Наталька

Наталька Загублений

Дякую за підтримку,я стараюсь ненакручувати себе ,от схожу на УЗД і заспокоюсь зовсім:xaxa:
    У Вас майже такий термін як і у мене вже надумали в кого будете родити?

7. галіна

галіна Well-Known Member

я завжди чую рухи.Він так крутиться що я навіть відчуваю біль
    незнаю чи то так має бути чи що.

8. ірен

ірен Well-Known Member

Незнаю наскільки це правда,але якщо пробиває на прибирання,значить скоро вже будете народжувати!!!!:):):) От я на 37 тижні задумала робити генеральну уборку,цілий день з пузом металась по хаті,так прорвало на порядки,як ніколи....На другий день пішла до лікаря,просто на перевірку,а він сказав,що розкриття на 4см:confused::confused::confused:
    і на наступний день я народила свого хлопчика!!!:):):)
    Тоді це був тільки початок 37 тижня вагітності:):):)

• Подобається Подобається x 6
  9. viltis

viltis Well-Known Member

Та я теж знаю, що перед самими пологами починається "ефект гніздування"....але в мене він якийсь дивний, аж під вечір...
    Я от чекаю , коли муж прийде....і мене вигуляє:))) там такаааа погода. То ми сьогодні лишаємо машину і пішки до мама моєї, з тортіком (вона в мене Оксана).

П.С. Цікаво, як там Ангел наш, вже з маленьким янголятком чи ні?
    П.С.С. А в мого мацьопства завтра народиться двоюрідна сестричка (а, може, і братик)...Ми всьо сміялись, що можемо в один день народити:)

10. амелі

амелі Well-Known Member

І мені лікар в ЖК в першому триместрі казала, що фталазол можна ( я спец. на прийом до неї бігала консультуватись), я його теж два дні приймала. А ще- вугілля,смекту, лінекс можна.А тепер оце вичитую про фталазол....

viltis, мені лікар за доношену вагітність наголосила- 37 повних тижнів. При повних 36 можуть бути різні варіанти-дитина дитині рознь. А гемоглобін відповідає за передачу кисню через плаценту.Але не переймайтесь. у мене за час вагітності він був 90, підняла гранатами, ківі, гречкою, телятиною, печінкою...Перед самими пологами знову впав до 100- з таким і родила.

Останнє редагування: 6 Лютий 2009
  11. Натуля

Натуля Well-Known Member

Взагалі то я з самого початку пр Батальну думала. Потім як дізналась, що на Джамбула вже є зали для партнерських пологів (а мій чоловік хоче родити зі мною) то думала, що напевно буду народжувати там бо близько біля дому і розцінки в них божеські. Але на Джамбула я вже не встигаю бо вони з 15 квітня закриваються,а в мене ПДР 5 травня. То ж Батальна однозначно. А на лікарі я наразі зупинилась - Середа Марія Миронівна. Десь тут читала про неї хороші відгуки і кума моя лежала на підтримці на батальній, правда в іншої лікарки але про Середу теж багато хорошого казала, ніби і пологи без завих втручань проводить і ціну не називає - "скільки дасте".

12. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Насамперед переживати Вам категорично заборонено, і лишній стрес тут шкоди несе більше аніж 2-і таблетки фталазолу:)
    Щодо самого препарату: відноситься до групи сульфаніламідних препаратів короткої дії - виводиться з організму (в основному через нирки) за 10 год., використовують його для лікування гострих кишкових інфекцій
    За критеріями FDA (американська асоціація по контролю за їжею та ліками) відноситься до категорії С - тобто як не бажаний/ використання з обережністю/ до вживання при вагітності та вигодовуванні грудьми.
    Але у Вашому випадку
    по-перше: не досягнуто бактеріостатичної (припинення розмноження бактерій) дії - 2-і таблетки,то не 4-6 на добу протягом мінімум 4-ох днів, як рекомендовано для досягнення ефекту;
    по-друге: Ваш термін вагітності (2-ий триместр) є найбезпечнішим щодо дії ліків - практично завершене формування плоду і фето-плацентарної системи, максимальна налаштованість усіх захисних сил організму;
    по-третє: особливості фармакологічної дії препарату застерігають до використання власне перед пологами і в на початку формування органів і систем ембріону. З цієї ж причини рекомендують під час чи після вживання препаратів цієї групи вводити фолієву кислоту у рекомедованих при вагітності дозах.
    Щодо доцільності призначення препарату у Вашому випадку - дозвольте утриматись від коментарів.
    P.S. Перепрошую якщо написала щось занадто -часом заносить (дуже вже бракує мені моєї роботи:confused:):)

13. Дана

Дана Well-Known Member

Я на початку 35 тижня також прибирала, таке враження що мені пітарду в задницю вставили, то була субота, а в неділю води відійшли, Соня народилася недоношена:umbrage: Лікар все на ту "уборку "кивав, мол вот чому дитина недоношена:ninja:
    Так що ви там обережно з прибиранням:confused:

• Подобається Подобається x 3
  14. Дана

Дана Well-Known Member

Соня моя дуже мало рухалася в животі, навіть такого як копання в неї не було, іноді "сунула" так легенько. Зате тепер вона як ураган.:tanksmile: І попробуй не вір в те що якщо в животі сидить партизаном - після народження дасть батькам перцю:xaxa:

• Подобається Подобається x 4
  15. Наталька

Наталька Загублений

У мене також ПДР 05.05:xaxa:
    Ми про Джамбула думали ,але як бачимо невиходить ,тому ще нічого невирішили ,от піду в декрет і займусь цим вплотну:)
    я так розумію Ви донечку чекаєте?

16. Наталька

Наталька Загублений

Кажуть що всі діти індивідуальні ,але коли купа розумних тітоньок в білих халатах ,і в "розумних" книжках пишуть що має бути так і так то вже мимоволі починаєш думати так в тебе чи не так ,тут вже говорили що ми тепер забагато знаємо:xaxa:

17. Натуля

Натуля Well-Known Member

А я взагалі-то не знаю кого чекаєм. Були двічі на узд, а про стать дитини спитались лише останній раз і дитинка нам тільки дупцю показала. Цікаво, що ім"я ми придумали лише для хлопчика, а для дівчинки не можем дійти згоди:8:. Чоловік страшенно хоче першого сина і я взагалі теж. Звичайно що раді будем і дівчинці. Це бажана і планована дитина. Але чоловік мене вже замучив своїми гадалками хто ж там в пузіку живе :ninja:. Вчора приніс чергову роздруковку з інтернету з ознаками вагітних хлопчиками і дівчатками з серії "народні прикмети". "Якщо жінка в момент зачаття спала головою на північ- то це на хлопчика, а на південь - до дівчинки", "Якщо ліва грудь жінки більша ніж права - то на дівчинку", "якщо живіт чоловіка росте разом із животом вагітної то до хлопчика"і т.д. і т.п.Я насміялалсь від душі :xaxa:. А думки моїх співробітників розділилсь. Кожен бачить якісь протилежні ознаки. А я інтуїтивно якось зовсім не відчуваю хто ж там в животику живе.

• Подобається Подобається x 5
  18. Наталька

Наталька Загублений

Ми також ще незнаємо кого чекаємо ,але імя якраз тільки для дівчинки придумали)))
    Хоча всі кажуть що буде хлопчик ,завдяки якраз отим всім прикметам )))
    Чоловік ,коли питаю каго хоче ,каже все одно вже там хтось живе ........

19. Натуля

Натуля Well-Known Member

Забагато знаєм це точно. Я вже стільки всього начиталась,що просто іноді панікую. І як то з лікарем домовитись, щоб пологи без зайвих лікарських втручань пройшли. І якби то все так пройшло щоб в роддомі ніхто ніяких докормів дитині раптом не дав і не грузив "мудрими" порадами і щоб прививки раптом без мого дозволу не зробили...Я вже всім своїм всі вуха прожужала тими страхами:confused:. мама сказала що як буде потрібно то прийде до мене і буде всіх "мудрих порадників" подалі від мене відганяти :tanksmile:. І чоловік вже войовничо настроєний :ninja:.

20. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

А той хто придумав цю прикмету, з логікою не друже, якось важко спати в момент зачаття:)

По усіх прикметах у мене мав бути Святославчик,а підростає Христинка:)

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.