Для майбутніх мам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ума, 24 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам

в мене теж лише за вагітності є печія, іноді беру ренні, бо від болю аж нудить... Кажуть допомагає ще сиру гречку гризти, або молочними продуктами запивати :)

• Подобається Подобається x 3
  2. viltis

viltis Well-Known Member

Олю...в Вас така маленька та лінієчка про майбутнє Щастячко, що відразу і не помітиш:))) Вітаю!!!! Нас все більше і більше:)

Та я вже теж прочитала , що треба молочко підігріте пити , Боржомі, і корінці якісь там гамати, інжир. Щодо Ренні, то боюся, що то все-таки таблетки...я і так відбиваюсь від всяких ношп, Прегнавітів і т.д. Стараюся максимально природньо відходити вагітність.

От недавно мало не посаврилась з подружкою. Вона мені радила лікарку в ПБ. Я її питаю, які плюси тої лікарки, а вона відповідає --- ВОНА СУПЕРОВА, БО НЕ ДАЄ МУЧИТИСЬ. ЯК БАЧИТЬ, ЩО ТЕБЕ БОЛИТЬ, ЗРОБИТЬ ПАРУ УКОЛІВ І УСЬО. ЛЕГКО ВРОДИШ. Мене аж перетрусило.... А багато ж напевно ведуться на таке. А ще мене нервують, коли КС називають "панськими родами"....

• Подобається Подобається x 8
  3. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Щодо токсоплазмозу і приватних лікарень.Я здавала в приватній лікарні і обласній:то в приватній титр був більший в 20 різів, а в обласній лише в 5.І так по 2 рази в кожній лікарні я отримувала такий результат.Крім того в приватній ніхто мені не пояснив, що то таке і чи я на цей моментт хвора, чи колись хворіла а також не запропонували здавати аналіз на авідність.
    Поїхала в обласну, правда дала в кишеню 100грн., мені пояснили все, я здала аналіз на авідність.Виявилося що антитіла старі, і це могло мати місце 10 років назад.І що переживати немає чого тому що титр занадто малий і показник G,тобто інфекція хронічна.
    Нервів я зїла багато, а також витратила багато грошей на повторні аналізи.Але коли стався викидень і мій гінеколог переконувала що це може бути токсоплазмоз в мене були на руках готові аналізи.Але для перестраховки я знову поїхала в обласну лікарню і лікар ще раз повторив попередні свої слова.

• Подобається Подобається x 1
  4. Юстина

Юстина Well-Known Member

Не повіриш, а я нещодавно розглядала саме твою лінієчку і згадувала часи, коли моя була подібною... Час летить... Ми вже завтра святкуємо другий місяць народження!
    Щодо печії, то мене вона просто мордувала останніх два місяці вагітності. Що не з"їм, чого не вип"ю - дискомфорт жахливий. В критичний момент вживала "Ренні". Але це природнє явище і ніц Ляльчику від того нема. Терпіть, майбутня мамуню...

• Подобається Подобається x 4
  5. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Дівчата, а які вам вітаміни приписав лікар, які краще? І ще питання, а йодомарин треба пити? бо мені лікар сказала що обовязково, а коліжанка говорить, що від нього побічні ефекти, які впливають на розвиток дитинки. І я от незнаю що робити!!!:sad:

6. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я всю вагітність пила "Елевіт" і "Йодомарин". Дитинка повинна отримувати добову норму йоду, адже в продуктах харчування її є недостатньо. Був період, коли обов"язково треба було пити фолієву кислоту і "Магне В6".

• Подобається Подобається x 6
  7. Златка

Златка Well-Known Member

А я терпіла-терпіла :8:, бо ренні пити не хотіла, від боржомі і поляни мене нудило, молоко не допомагало... :umbrage: доця родилася з таким волоссячком, що не всі дітки і в рік мають :crazy:, то весь медперсонал так і казав "ото ви певно від печії мучились" :D

• Подобається Подобається x 2
  8. Ольга

Ольга Well-Known Member

Я зосім перестала рухатися, спина ниє, бедра розходяться, то вирішила хоча б таким зайнятися:
    http://www.youtube.com/watch?v=HG3z_6sWVhY

9. SovaBa

SovaBa noctua

Йодомарин раджу пити, бо в нас ендемічна зона, йоду надходить в організм замало. А недостатність йоду в організмі мами може призвести до розумової відсталості в дитинки:-(, так нас на парах вчили, зокрема Кунинець.

10. SovaBa

SovaBa noctua

Ольга, а у Вас який термін? В мене майже 7міс., стегна з внутрішньої сторони болять коли ходжу, рухаюсь. У Вас те саме? І ще справа в підребер'ї пекучий біль, сама не знаю, від чого:-(

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

Зараз 15 тижнів. З першою вагітністю боліла сильно поясниця весь час - не могла лягти на спину, а з другою болять бедра ззовні. Так само як поясниця. Видно якісь хрящики розходяться... Після кількох вправ біль пройшов ;) УРА!

12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Олю! Ви вагiтна! Я щось пропустила :). Щиро вiтаю!

• Подобається Подобається x 4
  13. Ольга

Ольга Well-Known Member

:o угу :)
    підпис малопомітний у мене...
    Вже кілька років на форумі сиджу, що і пора другу дитину вже спланувати ;)

• Подобається Подобається x 11
  14. viltis

viltis Well-Known Member

То капець:))) Я подивилась відео по ссилці Олі, тепер тим була на курсах...і дійшла висновку: мені треба повертатись на роботу:) Я всі ті вправи з дітками на розминці робила, а мені казали, що я крейзі і відправили в декрет:sad:

Щодо розходження кісток, то я їх теж почала відчувати буквально тиждень тому:) Але ввечері стараюся робити різні вправи, тому легше...і ще --треба більше ходити, тоді того так не відчуваєш. В мене ще проблеми з спиною, але я вже свого коханого привчила до легонького масажу наніч:)

а я сьогодні починаю збирання в ПБ. Починала з того, що обирала, щоб б то дитинці взяти. І ще, наробили ми нинько з мамою пеленок:))) Знаю, що не треба їх багато, але я їх більше для каляски-ліжечка- перевдягання робила.

• Подобається Подобається x 8
  15. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Я теж першу вагітність пила Елевіт та йодомарин, бачу, що і зарас треба. А Елевіт пється всю вагітність чи робиться перерва, бо я щось не памятаю?

16. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я пила всю вагітність. Від моменту, коли дізналася, що вагітна.

17. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Дівчатка, прочитала про йодомарин - жахнулася! Ясно що ТРЕБА ПИТИ!!!!!! Інша справа , що не з перших тижнів, а десь так тижня після 12 . Це потрібно і вам і мацьопі (якщо не хочете бути клієнтами ендокринолога пожиттєво (і то в кращому випадку)). Емоційно на це реагую , бо бачила наслідки не пиття йодомарину :sad:

18. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я йодомарину не пита. Малому казали давати - не давала. І дякувати Богу не бачу наслідків. Але то теж справа кожного. Пила періодично Елевіт. І все.
    Правда кожного для пила фреш (ябка, морква, буряк, цитрусові...)

19. RybaKotyk

RybaKotyk Well-Known Member

Одна дуже фахова лікарка вважає, що вважати наш регіон ендемічною зоною (регіон з нізким рівнем йоду) сьогодні вже неактуально, в зв'язку з тим, що ми їмо продукти зі всього світу і йод надходить з таких харчів, як наприклад, морська капуста, морська риба, тощо. При сбалансованому вживанії відповідних продуктів йодомарин можна не пити. Слід зауважити, що передозування йоду ще більш шкідливе для мами і лялі , ніж його недостача.

• Подобається Подобається x 5
  20. Leila

Leila Well-Known Member

Деякі лікарі рекомендують просто нормально харчуватися, а не пити вітаміни, і наш організм теж підказує. то одне хочеться, то друге, я сьогодні звонила до своєї лікарки і питала про вітаміни, то казала їсти тільки натуральні продукти, а не ковтати таблетки. Каже що дитині і мені вистачить, хоч їм я мало, бо трохи ще нудить. в основному фрукти (ківі, яблука, гранати). Дуже хочеться смаженого насіння соняшника. А варену картоплю на гарнір, то взагалі навіть дивитися не можу. Організм розумний сам знає скільки чого треба, а з вітамінками може бути і передозування, а деяких вітамінів якщо забагато, то можуть бути вади розвитку дитини (наприклад віт. А і Д), хоча важко визначити скільки їх взагалі є в організмі, мало чи багато?

Статус теми:
Закрита.