Для майбутніх мам (9)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем glasses, 8 Липень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Polalex

Polalex Member

Відповідь: Для майбутніх мам (9)

Може ви просто зарізкі рухи робите при цьому? От м'язи і напружуються... А сильно болить?

2. hitrynja

hitrynja New Member

та ні, не сильно - так ніби як після плідного заняття спортом) але то буквально 1-2 секунду. та ні, не різко. от наприклад ще - піднімаю одну ногу на стілець - то теж це саме відчуття...

3. Heureuse

Heureuse вірю...

а мене нині вперше за не знаю скільки неприємно тягнув живіт. несильно і недовго, буквально кілька секунд, але я так звикла, що в нас все чудово, ніщо ніколи не болить, що мала ледве не паніку. а все того, шо я дурепа перенервувалась дуже і не змогла себе вчасно взяти в руки... взагалі заборонила собі негативні емоції і переживання з того ж моменту, як дізналась про вагітність, і 5 місяців трималась, а сьогодні таке враження, що весь той пар мусила випустити...

а ще вже десь 2 тижні тведне живіт. переважно по вечорах, на секунд 30, без болю і дискомфорту, просто стає тверденьким і кумедним. то ж брекстони правда, хвилюватись нема чого, що зарано?

4. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Кількість "фінішних" мамочок все зменшується і зменшується...
    ще зовсім небагато і до мене черга дойде,а то й швидше, ніж я того сподіваюсь!!!!!!:girl_impossible:
    блін.......аж не віриться:girl_in_dreams:

5. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

В мене останні два дні ввечері, коли вже трошки задрімала буває хапає поперек разом з низом живота, отак ніби весь низ і ниє так десь пів хвилини і відпускає... Що це таке? Це привід захвилюватись??? Була два дні тому на УЗД, то все добре!

6. Polalex

Polalex Member

Думаю, що не варто хвилюватися. УЗД ж показує, що все добре :) Низ живота - то напевно тренувальні перейми, а в поперек віддає. В мене поперек болить перед сном, коли вдень багато находилася, натягалася малого.
    Ну... мацьопка ж росте у животику, ваш організм реагує на зміни :girl_smile: Трошки дискомфортно буде якийсь час.

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

А в мене сьогодні "весела" нічка була... За два місяці вже і забула, що таке судоми, а тут так хапала ліва нога - аж до сліз... так айкнула, що чоловіка з малим розбудила:girl_mad:
    Класно вам! Вже трішечки лишилося, а в мене таке відчуття, що я ще довго вагітною буду - вже втомилася.
    Дівчата, насолоджуйтеся першою вагітністю:girl_curtsey:, бо друга (особисто у мене) не така райдужна вийшла (через малий проміжок між дітками, напевно...)

7. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

навряд чи через проміжок, в нас ніби і більша різниця, і малий у мене самостійний, жалітись ніби нема на що, а вже все одно не так як вперше, постійно то чимось зайнята, то якісь клопоти, то старший все одно потребує уваги, ітако злетіла та друга вагітність, що навіть не встигла поняти коли і як. Ще є купа незакінченої роботи, прошу малюка, хай сидить до останнього:girl_crazy: бо потім буде не до того.

8. Polalex

Polalex Member

Та маєте рацію, час ніби швидко пролетів, але сам стан, ті незручності вже трохи напрягають. Може на 39-40 тижнях я теж захочу, щоб малюк ще трохи побув у животику, бо з його появоютака в мене вєсєлуха почнеться - ой уявляю вже собі :girl_crazy:

9. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

В мене ця вагітність зовсім інша чим перша... Неможу ніяк нею насолодитись так, як це робила з малою... аж обідно... Куча справ, думок, весь час бігаю, весь час щось потрібно... а час йде... Але я всерівно знаходжу час і для своєї такої довгоочікуваної вагітності! Просто з часом все міняється, ми стаємо старшими і стільки всього потрібно зробити, що часу бракує на все інше... Але я стараюсь його знаходити, а як інакше?! Рада, що вагітна та ще й братика чекаємо !!! :girl_tender:

10. hitrynja

hitrynja New Member

я сьогодні зустріла знайомого (ми з його дружиною разом в універі працюємо, а вона от уже у серпні народжувтаи має) та й питає мене як себе почуваю і т.п. та й спитався на коли пдп - кажу йому, що на Новий рік. А він спитав чи буду з лікарем буду домовлятись, бо ж свято все-таки, чи захоче хтось, чи тверезий буде і скільки то буде коштувати в такому випадку.... я щось чесно не задумувалась над цим - я позитивно настроєна майбутня мамочка, яка чомусь просто знає, що все має бути гуд, бо інакше просто бути не може... але це питання змусило задуматись троха...
    Дівчатка, хто народжував на великі свята чи може, як і мені кажуть, на Новий рік - як воно?

11. katysik

katysik Well-Known Member

Мені теж не віриться, що ще зовсім чуть-чуть... Правда після того як закінчила всі приготування в ПБ - то всі передпологові признаки зникли кудись, напевно через те, що заспокоїлась, що все готове :girl_smile: Правда прошу малючка ще трохи побути в животику, бо деякі ремонтні роботи вдома ще досі в процесі :girl_impossible:

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

Хто знає як там hannatal? Зустрілась вже зі своїм маленьким сонечком?

12. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я народжувала на Новий рік. Все було добре, всі тверезі. Та ніч була досить плідною у ПБ. Ну і звичайно я питала лікаря чи вона приїде, якщо це буде Новий рік чи Різдво.

13. Polalex

Polalex Member

Та я про це теж сьогодні думала. Почекаємо ще трошки, може сама вже з дому напише:girl_smile:

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це просто легкий тонус, нормальна річ, нема чого переживати. Брекстони трошки інші.

15. GaLinos

GaLinos New Member

А які ті Брекстони? а то я шось не можу розібратись, живіт також твердне, думала, що це воно і є)

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

лікарі тверезі, коштує не більше. У мене один племінник народжувався на Новий рік, інший- на 8 Березня. Моя лікар мене теж попереджувала ( бо мої пологи могли припасти на Великдень)- свято не свято,щоб я не переживала- вона буде у будь-якому випадку. Зрештою, народжувала я все-таки не на Великдень, зате на день народження-ювілей своєї лікарки- тим не менше, лікар була біля мене.
    Брекстони починаються з 20 тижня, але на цьому терміні ці скорочення матки ви ще не можете відчувати власне як тренувальні. Кам яніння животика- це спазмування ( тонусування) матки

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Брекстони не у всіх ніби бувають, або не всі розрізняють. Тренувальні перейми є настільки схожими на справжні, що часом лікарі помилково їх сприймають за справжні й можуть навіть простимулювати жінку, якщо вона в той час до лікарні приїде й буде готова здатися.
    У мене тренувальні були тільки ледь слабші за справжні. Часом могли тривати навіть годину. І мати рівномірний інтервал у 4 хвилини, а потім зникнути.

18. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

На Пасху я народжувала. З суботи на неділю в ночі. Лікар приїхала за 15 хв. Все було нормально. Хоча це більше перед святом.
    А перший раз теж вночі з 14 на 15 січня. Лікар теж приїхала, правда за півгодини. Всі були адекватні.

19. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

мені здається, що то якраз часто і буває на такому терміні - дитинка мала раптовий стрибок у рості, а матка ще не встигла збільшитися в розмірі і звідси виникає (так на хлопський розум) цей гіпертонус матки - тут часто допомагає спокій, відпочинок, релаксація. Зайвих ервів, різких рухів, бігу, піднімання важких речей тощо в такий час краще уникати.

---------- Додано в 23:42 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

як подумаю, що я в числі наступних )))) фінішних )))) то стає трохи моторошно (бо вже знаю, що таке пологи), але більше мене хвилює, як моя донечка буде без мене 3 дні, ми ще ніколи не розлучалися навіть на 1 ніч... то мене лякає найбільше.

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ----------

Можу сказати те саме, шкода, якось не так все пройшло, як уявлялося, точно не так райдужно... і труднощів було чимало і загроза спочатку і тиск і т.д. але всерівно дитинка - це надзвичайна радість.
    Просто немає часу по-справжньому насолоджуватися, бо перша дитинка вимагає багато уваги, і це природно.
    і в мене,... я собі стільки всього запланувала, а на практиці справи зрушуються з місця не так швидко (на жаль не все залежить від мене і мого бажання), і так боюся, що робитиму ремонт в останній момент як Жанна ))))
    можу сказати те саме, що попри все я ще намагаюся якось більше спілкуватися з синочком )))) навіть певно більше, ніж при першій вагітності з донечкою )))
    До речі в нас теж очікується хлопчик ))) і я теж була в шоці від цієї новини ) ми з чоловіком були переконані, що буде дівчинка.
    Я народжувала не на новий рік, і не у таке велике свято, але все ж то було свято і припало на неділю (в багатьох іменини), лікар і акушерка - все без зауважень - як і має бути - лікар без зволікань приїхав, акушерка була цілком адекватною, ніхто не був на підпитку.
    проте черговий персонал... - чергова акушерка і медсестри... то жах, були серед них не дуже тверезі... хоча я думаю, що то і не від свята залежить, а від колективу (іноді навіть в жіночих колективах отак випивають без приводу, бо були нетверезі чергові акушерки і в інші дні на інших змінах, і саме тоді дуже рвалися до роботи масувати груди...)

20. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

У мене Брекстони були безболісні. То що то саме Брекстони мені сказала лікар на основі моіх розповідей і non-stress test (раніше писала про це. Ну і мала я ці тренувальні починаючи з 20 тижня і до дня пологів. Болючі перейми почалися вже під час самих пологів.

Останнє редагування: 22 Липень 2013
Статус теми:
Закрита.