Для майбутніх мам (8)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем tanchyk, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Для майбутніх мам (8)

в мене так і є. ранкова - комплексна, чергую кальційвмісну і фторвмісну (купую то одне то друге), вечірня - лєсной бальзам.
    Пародонтакс може куплю, як закінчиться "бальзам", в свекрів в гостях раз почистила - і від смаку аж забалділа :)
    а взагалі, дуже хочеться всякого твердого, гризти, морквочка, огірки...

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

А я користуюсь відбулюючою, бо маю передні нарощені зуби і тільки однієї фірми відбілююча підтримує їх в належному стані, не дає розвиватися зубному каменю.
    Лєсним бльзамом чистила зуби щонайменше років 5. Кровотичивість як була, так і є. Лиш зуби потемніли від неї жахливо. Не хочу її більше.:girl_nea:
    Краще почистити звичною зубною пастою і пополокати зуби якимось натуральним відваром з трав. Ну, то я так думаю і роблю. Зараз кровоточивості майже немає.

3. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

зелений також не рекомендують , як виявилося. я ще рятуюся м*ятким з лимоном. добре. що в батьків в квітнику м*ятка росте. який він ароматний:girl_tender:

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

одним з побічних явищ ЕА є те, що під час її введення якраз тиск різко знижується ( тому у нас її часом використовують на природніх пологах як засіб власне знизити раптово високий тиск). Але потім- близько місяця-двох можуть спостерігатися перепади тиску і сильні головні болі. Особливо це стосується вегето-судинних дистоніків. Окрім всього, в перші дні після ЕА можуть спостерігатися різкі перепади температури- від високої до низької. Це пов язано з тим, мозкові клітинки, які відповідають за терморегуляцію, мусять мати час на відновлення ( ЕА має свої нюанси). Можливо тому, знаючи усі нюанси ЕА, в Японії, наприклад, її заборонено використовувати при природніх пологах- тільки як альтернативу при КР,

5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Маю питання про бандажі. Чи взагалі вони варті уваги? Справа в тому, що вже мені з животиком так важкенько ходити, тобто носити - живіт 107 зараз стоячи. Порадила мені гінеколог моя в маг."9 місяців" бандаж "до і після". А він такий зручненький..Десь отак виглядає (там як трусиками йде, спереду підтримує животик, а ззаду спину)

Я от і думаю, правда ціна трохи кусає, але чи він корисним буде. Як думаєте?

6. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

чому?
    думаю, що якщо в міру, то можна.
    у великих кількостях все шкідливе :)

7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

сніжна, власне тому й думаю, що не варт мені епідуральну.

тому кесарський по любому буде, а от чи не чули ви, що начебто є різна анестезія..чи то як відходить людина залежить від індивідуальних особливостей її?

8. сніжна

дівчата. та вагітним узагалі багато чого не рекомендують. Але відносьтеся до таких рекомендацій без фанатизму, користуючись власним самопочуттям і станом власного здоров я. Якщо до вагітності і під час неї немає ніяких проблем з тиском, не спостерігаються головні болі ( бо інколи АТ буде нормальний, зате підвищений внутрішньочерепний, чого тонометром не виявиш), то чого собі відмовляти у чашці кави чи доброго чаю? Просто пам ятати, що якщо п єте каву- не забувайте вживати більше води в день, бо кава має сечогінні властивості; якщо п єте міцний чай по кілька разів на день_ налягати на продукти багаті залізом та кальцієм ( бо що чорний, що зелений чай їх вимивають з організму). Так само- із іншими продуктами: якщо особисто ви не алергики, то немає чого боятися їсти алергенні продукти ( бо лікарі часто лякають тим, що у дитини потім буде алергія.Найчастіше прояви алергії у дитинки можуть виникнути лише на ті продукти, які не сприймаєте і ви.)

9. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

Borsychok, ото в мене донедавна було " чай літрами". ну не можу я інакше. але зараз вже взяла себе у руки :girl_yes2:

матусі, а як ви ставитеся до того, щоб читати своїм пузикам казочки, музику слухати класичну як всюди пишуть(начиталася я мудрих книжок та й цікаво стало як у кого)?

10. сніжна

це вже пов язано із реакцією конкретної особи на різні препарати- і вирішує це анестезіолог у кожному окремому випадку - видів анестетиків є кілька і він має з чого вибирати. Це як і з місцевою анестезією при різних втручаннях .При КР вводиться узагалі велика к-ть різних медикаментів, у т.ч. і окситоцин, і антибіотики і т.п. Це пов язано з тим, що матка по ін. скорочується , ніж при природніх пологах, шийка практично закрита ( особливо якщо КР плановий "на дату" і у жінки не було можливості пройти певний етап природніх перейм). ТОму при КР обов язково проводять кюретаж маткової порожнини ( по простому- чистку), щоб забрати усі згустки; вводять окситоцин, щоб матка сама добре почала скорочуватися; додають антибіотики аби убезпечити від післяпологової інфекції і т.п. Так що ці нюанси вирішує лікар з огляду переносимості тих чи ін. препаратів і у випадку чого- підбирає з них альтернативні.

---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 08:57 ----------

на Джамбула роблять за показами- якщо вагітній протипоказаний заг. наркоз ( наприклад, на час пологів є захворювання дихальних шляхів- той же сильний бронхіт чи запалення, що не дає можливості використовувати ендотрахіальну трубку)

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

сніжна, а як знати яка переносимість? це теж вирішується з лікарем, чи не так?
    Бо наприклад мене коли зуби лікували питали "чи є алергія на ліки" а я звідки знаю..ну то якось кололи в ясну - все гуд було. Але мені пояснював якось стоматолог приватник, що якщо вже кололи раз укол той же в ясна, проба крові на алерген може вже виявити алергію власне до того препарату, який коловся. Не обов`язково, що вона є, але просто в крові..ну тобто як сказати на хлопський розум..пам`ять про препарат лишилась, тому аналіз показує, що препарат вже був в організмі..ну якось так.
    А скажіть, будь-ласка, взагалі як відбувається той загальний наркоз? Це колять щось чи як то все?

12. сніжна

ну бо на цей час коротка шийка матки є ознакою "загрози", тому радять поберегтися. А після 35 тижня вона вкорочується іншими темпами і після 37- узагалі нестрашно.
    НАталя-наторелла вже написала_ то УЗД- "пальцем у небо"
    у мене перед самими пологами живіт був 90, всі казали , що "крихітка", не більше 3 кг. УЗД за тиждень перед пологами теж нічого особливого не наміряло , що вказувало б на велику вагу дитинки, окрім великого об єму голівки. Обвиття навколо шиї також було. Ніяких проблем при пологах не виникло, хоч дитинка народилася не 3 кг, а 3800 і об єм голівки був таки максимальний ( хоч тут УЗД не помилилося)

---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:09 ----------

ну по ідеї мали б робити алергопроби. Ну і опитування теж лікар має робити і на основі цього співставляти факти ( бо інколи є перехресна реакція на медикаменти: тобто якщо пацієнтка не сприймає , наприклад, якийсь медикамент від горла, то може так само не сприймати певний медикамент, скажімо від кишківника). Наприклад мене навіть при покладенні на збереження у пологовий моя лікар питала про переносимість медикаментів, а оскільки маю алергію на пеніциліновий ряд, про це повідомила- це написали зверху на картці і коли виникла потреба вводити антибіотик, то призначали альтернативу. Так само із анестезією- я не чутлива до анестезії в принципі. НЕ знаю, як стосовно анестетиків, які використовуються при КР, але в стоматології мені підходить лише один італійський препарат і то у подвійній дозі ( на інші просто не реагую). Не реагую на опіати ( промедол у пологовому мені був "по барабану"). ТОму , по суті, або алергопроби ( що є правильним) або опитування пацієнтки і ретельне спостереження після введення медикаменту (

13. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

а в мене була кава літрами, а зараз від одного запаху нудить :shutup:
    то точно.
    мені прогнозували першу дитину більше 4 кг, а народилась 3650.

14. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

а мої зуби інакшої пасти просто не признають. А на початку вагітності як ясна почали підкровоточувати, то саме Глістер мене спас. Такщо все тут індивідуально.
    з емаллю все у мене гуд. І у чоловіка, і у мами, і в брата з братовою ;)
    До слова моя стоматолог теж користується сенсодином, але прости емвеївської пасти ніц не має.
    а от давала мені пробники сенсодину і ще якоїсь, не пам"ятаю якої, то таке враження що мені по тим зубам якоюсь содою шкребло, і ясна почервоніли (то ще все до вагітності було)

---------- Додано в 15:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

ото в мене так за першим було, так нудило від запаху кави і цигарок. але я і тиск з 17-го тижня мала 160 на 100. Тепер каву п"ю, тиск низький, а запаху диму не переношу, тако як стою десь на зупинці або в людних місцях, то вбила м би))) Чоловік як курить на вулиці то їде за мною і то так борони Боже щоб часом вітер в мою сторону подув, то казав що задавиться колись від того диму через мене:girl_blum:

15. romawka

romawka Member

І в нас теж. І доречі нам цю пасту порадив стоматолог.

16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

В мене було і те, і інше на більш ранніх термінах, часом ще копчик болів

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

в мене не виліз))) такий трошки-трошки, але втоплений

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

десь з 6 по 12 тиждень УЖАС! А зараз минуло

18. Pulupjak

Pulupjak Active Member

19. Heureuse

Heureuse вірю...

і таке було і теж вже минуло. хіба як хожу довго чи в церкві стою непорушно, то починає нити

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Я п*ю з молоком, але раз-два на тиждень, бо пити слабеньку не можу - як запеклий кавоман - тому заварюю нормальну, до неї ллю багато молока і насолоджуюсь. Хоча тиск в мене низький, можна було б і частіше, але я боюсь старіння плаценти - тому не часто собі дозволяю

Статус теми:
Закрита.