Для майбутніх мам (8)

Discussion in 'Пузата хата' started by tanchyk, Mar 16, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Inglor

Inglor Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (8)

Я також таке знаю, що ніби так і получається.

Дівчата у мене запитання: я помітила в себе легеньке потемніння навколо пупка. От і не знаю чи то так має бути, чи це щось не то?

2. mamasha

mamasha New Member

Почався сезон УЗІ. І я завтра йду. Останній раз була на 32-му тижні... То шось аж переживаю, що там мені скажуть. Це був один з моїх найбільших страхів вагітності - щоб не була велика дитинка... бо я сама мініатюрна зовсім..

І ще одне: купила я собі нині полуниці свіжої перший раз в тому році. Вартувало б напевно ще зачекати... але в нас вже свято наближається з дня на день - то побоялась, що так і не скуштую.... але от після історії з Жанною та полуничками:girl_impossible: шось мені страшнувато))))) Сиджу і дивлюсь на неї)) З"їла одну ягідку і чекаю, що буде:girl_crazy:

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

може, то буде пігментна смужка потім.
    я 3.500, чоловік 2.700, наші діти 3.600, 4.200 і в жовтні ще побачимо :) ну середнього арифметичного нема ніяк.

4. mamasha

mamasha New Member

В мене те саме.... також в 20 з чимось тижнів з"явилось... я вже думала, що то потім розтяжка така з того буде.. зараз виглядає як синяк навколо пупка. Думаю просто шкіра в пупку трохи ніжніша чи що...

5. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

_________________________________________Дівчата, а наскільки то правда, що ріст і вага дитини при народженні зазвичай буває така, як батьків була при народженні
    Я народилася з вагою- 2700, чоловік-2800, Яна-2800, так що в нашому випадку, таки доля правди в тому є.

6. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Була і я сьогодні в ЖК. Щось моїй дільничій не дуже подобається мій гемоглобін, попередній раз був 105, а тепер 101. (попередні показники буди 130, 131) Каже, що варто попити залізо, раз продукти не допомагають. А я от думаю, чи варто, чи все таки той показник нормальний, і нічого не треба робити ?! :girl_nea: (в принципі мій гінеколог ніколи раніше не призначала мені ніяких синтетичних вітамінів та інших мед.препартів, тому я трохи збентежена... )
    Також призначила купити свічку, яка типу підготовлює мікрофлору піхви до пологів та діє тиждень (щоб дитинка при пологах "не нахапалась дріжджів") що можете сказати з того приводу? Комусь призначали таку свічку ?

7. Inglor

Inglor Well-Known Member

та бачу.Ви мене настрашили трошки, я от надіялась, шо дітки в мене будуть не великі. Тепер розумію, що всяке може бути, але то таке, головне, щоб здорові були.
    в мене те саме

8. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

я була 3600г, і 54см. а чоловік 1700 (недоношений, народився на 7-му місяці), а синок 4570г. і 56см.

9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

замочіть її ненадовго у водичці. Якщо є нітрати то вони вийдуть у воду, я так роблю вже давно і їм полуницю щодня. Доречі черешні також.

10. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Плюсуюся до синяка навколо пупка, походу на узд (йду в суботу), i клубнiку теж вперше сьогоднi купила-згамала. Щодо гемоглубiну, то приймала цей мiсяць залiзо i нинi здавала, то пiднявся з 98 до 109 ( не густо, але востанне такий високий показник був ще хiба в сiчнi). В понедiлок маю вiзит в ПБ, де вже будем опридiлятися щодо перебування в патологii i кр.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

насправді лікарі пологових таку тенденцію прослідковують.Щоправда не зі зростом, а з вагою. Це не треба сприймати буквально, але вважається, що у батьків , які самі при народженні мали велику вагу часто і дітки мають більші показники за середні. Навіть мене питали, з якою вагою була народжена я і з якою чоловік. Я- 4300 і 52 см, чоловік 3900 і 54. см. Дитина- 3800 і 53 см. У мого брата: 3200 він, 3500 дружина, 3600- дитина. У братової: вона 3500, чоловік 4000, дитина 3600; ще у найближчої родички: вона 2900, чоловік 3000, мала- 2900. Але тут є така поправка ( про яку говорять теж лікарі, які пологи приймають): схильність до тої чи ін. ваги при народженні можна було більше прослідкувати у попередні десятиріччя. На сьогоднішній день, внаслідок тотального "хімічного" харчування ( ну не всі ж майбутні мами живуть на селі і харчуються натур продуктом) і малорухливого способу життя ( теж не секрет, що ряд вагітних навіть на вулицію самі бояться вийти, і все більше часу перед комп ютером проводиться), а також купи супутніх ендокринних захворювань, з якими жінки вже приходять до вагітності ( щитовидки, яйники , підшлункові і т.п.) в останні роки зросла кількість діток, які народжуються з показниками більш, ніж середньостатистичні. ТОбто якщо раніше "крупним плодом" вважалися дітки від 3600, то тепер- від 3800 і більше. На сьогодні вже нікого не дивують 4 кг малюки. ТОму така тенденція- залежність ваги батьків і дитини, по суті себе уже не виправдовує.

12. mamasha

mamasha New Member

Якась синхронність в нас прослідковується))) Ще чуть-чуть і почнем всі по-черзі червневі народжувати:girl_claping:
    До речі, Іванка "Ivanyska" вже здається "стартанула"))) Останній допис 1 червня про те, що поїхала до пологового:) Може хто чув якісь новини?

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ще можу додати: обов язково обдайте полуницю кип ятком і злийте одразу воду. Структура полуниці зерниста, тому не дає змоги добре вимити її під проточною водою. Ну і не вживайте ту ягідку, яка є піддавлена .

14. Inglor

Inglor Well-Known Member

Фух, я так розумію, це не є щось страшне. Це напевно особливість деяких вагітних. Дівчата мені вже легше стало, а то цілий тиждень про то думала.

15. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Добре вам, що легеньке! В мене то як острів на глобусі - добряче таке потемніння! Я спочатку думала, що та зона розтяжками піде, але ні - уже більше місяця така пляма нерівна

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

І я. Тоді ж на УЗД

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Мабуть, дітки і не будуть у вас великі, дуже рідко коли двійнятка великими народжуються.

16. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

Я теж клубніку і черешні їм щолдня! Ніби все, ТТТ, нормально))

17. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

ех.. а я ще не пробувала навіть. вже майже вмовила чоловіка купити, а тут мама надивилася в новинах про нітрати і т.д. і все... ще трохи почекаю.

щось останні кілька днів мій пузик став мені якийсь такий важкенький. деколи аж хочеться його руками підтримати, коли ходжу. от думаю чи може та важкість( аж деколи напруженість) бути пов*язана з шлунком/кишківником. бо якось все стоїть мені, важкість...
    а мацьопка така активна! пів ночі витанцьовувала мені. вже не знала на який бік лягти, щоб доня заспокоїлася і дала мені поспати:girl_smile:

18. mamasha

mamasha New Member

Щось і мій малюк став надзвичайно активний останні 2 дні. Таке враження, що взагалі не спить там. Що б це могло означати? може бути одним з передвісників? Бо щось інших не прослідковую поки...

19. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

І в мене карапуз дуже активний, особливо в 12 ночі починає фізкультуру і потягушки. Приходиться розмовляти і домовлятись, щоб засинали разом, правда не завжди допомагає. :girl_tender:Ще й по ночах відчуваю тренувальні перейми, особливого дискомфорту вони не приносять, хіба сплю погано.

20. Inglor

Inglor Well-Known Member

я деколи так і роблю.

А мої малюки, деколи так копцяються, що відчуваю ці поштовхи між ногами (вибачте за подробиці). Як то мені неприємно.(( Але тішить мене, що як прошу їх припинити, то відразу слухаються і перестають. Ех які ж в мене чемні бешкетники ростуть.)))))))))

Thread Status:
Not open for further replies.