Для майбутніх мам (8)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем tanchyk, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Для майбутніх мам (8)

Гм, головокружіння і інколи, так з два рази на день приступ тошноти, але не сильної. Вчора в маршрутці зомліла, але ну то напевно від того що не було повітря і я ще й їхала настоячки.
    Ну, але я нині сечу здала, поскільки були підвищені лейкоцити і в понеділок до лікаря. Думаю якщо щось з тої "опери", сеча має показати
    Бо мені навпаки якось краще що я ту вагу втрачаю, бо і так вже 8 кіля є набраних від початку вагітності і мені від того тільки легше. Лиш би то не шкодило.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ну при ацетономічному синдромі цим би точно не обмежилося.Описані симптоми- скоріше "звичні" для вагітних. Головокружіння- так, це може бути від недостачі гемоглобіну ( але причина може бути не лише у цьому).Так що не думаю, що є якісь серйозні причини для хвилювання.Тим більше, що "запас" ваги у вас є.

---------- Додано в 08:15 ---------- Попередній допис був написаний в 08:11 ----------

3. Lelijka

Lelijka Well-Known Member

Була сьогодні в своєї лікарки-гінеколога,вона запиталася як я почуваюся і все таке і ще запиталася скільки я важу зараз я сказала 59 кг, то вона за голову взялася, що за місяць я набрала 2 кг. Перерахувала мені щоб неїісти кучу їди і ходити на фітнес.
    Хочу запитатися вас дівчата, чи варто мені хвилюватися, якщо я за всі 6 місяців набрала лише 7 кг і це при моєму зрості 1,70

4. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

наступного разу пошліть її на фітнес. Я на 6 місяці за три тижні набрала 5 кг, а тепер по 300-400грам. І нічого мені не є, зріст також 176, тому не переймайтеся і насолоджуйтесь вагітністю. Я прки що за весь час вагітності набрала 10кг, і так як я їм, то певно ще з 10 доберу)))))))))))

5. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

а я стою на обліку в Два К.. і моя Г нічого мені не каже.. ні щодо ваги( а я набрала 16 кг за 30.5 тижнів) ні щодо інших аналізів.. тіки живіт пощупає, чи не твердий, як дитинка розташована, спитає що турбує і все.. гемоглобін в мене понижений 95.. шое підвищене, каже що для вагітних це норма.. аналізи я здавала останній раз 20 березня і тепер після Паски сказали здати.. на УЗІ теж не ганяє.. була три рази всього.. от так от..

6. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

а мене моя Г на УЗД скеровувала всього 2 рази, а щось за третій нічого не казала, Просто мені цікаво в якому положенні дитинка зараз знаходиться. На 24 тижні, було сідничне передлежання. Зараз як товчеться, то таке враження, що то з лівого боку, то з правого... А я ніц не можу зрозуміти, де головка, де ніжки ). Певно таки сидить собі на попі посеред животика...

7. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Привiтики, я прийшла трохи пожалiтися: за 7 мiс. вагiтностi мене жодного разу нiщо не болiло/не кололo/ не тягнуло iтд,, а вiд учора болить поясниця i спина, i твердий натянутий живiт. Випила магне в6, ще маю вiбрукол, буду лeжати весь день, а завра поїду до своєї Г на Батальну. Сподiваюся, що то просто такi "симптоми" 3-го триместру, а не щось серйозне(.

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Я теж трохи пожалітися, а то й запитатися поради. Я все хочу запитатися про набряки. В мене 24 тижні повних, от десь з тижні 2 я не дуже певно почуваюся щодо тих набряків. Візуально особливо їх і немає, хіба що трохи там де щиколотки, і то залежить ще від того як довго ходила (бо як похожу-погуляю з 2-3 години - то ноги такі важкііі), ще буває від спеки пальці немов більшають чи розпухають, обручку не знімлю, але потім полежиш - все добре. Та справа в тому ,я не розумію пропорції пити-пісяти (пробачте). Бо мені здається, що п`ю я норму свою - 1,5 літри +/-, а в туалет хожу мало, або якщо хожу, то потрошки. І це мені якось неподобається. В гінеколога здала аналіз сечі - в нормі, на УЗД дивились нирки - теж ніхто нічого не казав..Але оця різниця..
    Я знаю, що п`ють Канефрон, та його пила симптоматично (коли щиколотки набрякали), начебто не так-то і допоміг. Ще вичитала про лист брусниці або клюкву, та зовсім різні відгуки як правильно готувати.
    Я просто переживаю за так зване накопичування рідини..бо й вага якось дивно коливається - то на місці, а то за 4 дні +2 кг. Підкажіть взагалі хто що радить, може в когось були при попередніх вагітностях набряки, або просто з рідиною. Гінеколог каже що набряки це не завжди зле - буває просто особливість, але чи не перейде одне в інше. Дякую.

9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

В мене теж конкретні набряки, особливо коли довго походжу. Навіть капіляри тріскають в районі щиколоток. Ніби й не вживаю багато рідини, а набрякають ноги страшенно. Та й сьогодні якась слабість, тиск 100/70, якась млявість. А на вечір зібралась до церкви.

10. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Скоро вирішу, що я - "33 нещастя". В четвер вийшла в декрет, з п*ятниці - лежу в патології. Була на УЗД - по місячним у мене 31-32 тижні, за моїми підрахунками + даними попередніх УЗД - такий термін, як на лінієчці, а дитинка по УЗД розвинута на 29 тижнів + написали "порушений приток крові в пуповині". Значить, поставили дистрес плода і ЗВУР 1 типу, поклали мене зразу в патологію, там відправили на БПП і мільйон раз слухали сердечко. Сердечко кочегарить нормально, на БПП поставили 10 балів (лікар сказала, що це дуже добре). Лікар, який робив БПП, сказав, щоб я послала всіх куди подалі, і що все у нас з дитинкою нормально, а приток крові порушеним міг бути через те, що на момент УЗД дитинка десь ту пуповину перечавила.... Але я все-таки вирішила прокапатись, якщо все буде добре - можливо завтра випишуть, бо уколи вже всі прокололи, а крапельниці, яких лишилось ще дві поставити, можливо ставити до кінця не доведеться.
    Вибачте, що я, як завжди, з проблемами, ні, щоб щось комусь порадити... але так то все вибило з колії - ніяк не прийду в себе. Переживаю за малечу страшно. В патології не можу ні спати, ні їжа не лізе, умови паршиві...

Зі мною в патології лежить баришня, в якої так ноги набрякають, що в шльопанці 42 розміру ноги влазять лише до половини. У неї була операція на правій нирці - скоріше за все - то і є причина, але їй настійливо рекомендують канефрон, а їй шкода грошей... То мусить кожен день пісяти в 3-літрову банку, щоб контролювати: випито-виділено. Те, що ви мало пісяєте - трохи тривожно, як на мене. Хоча, може ви багато потієте? тоді - рідина виходить, тільки по-іншому

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Може оте "мало" це суб`єктивне, я не знаю..сьогодні ось контролюю, поки з 3-х випитих стаканів - 1 вже є.
    Ну з нирками проблема - то інша річ, там і контроль інший по нормах і т.д. Я то знаю, бо маю пару-тройку знайомих з нирками проблемними, навіть при циститі вже зовсім інші норми. Мені гінеколог казала, що якщо щиколотки набрякають, або до колін ноги - то в багатьох так є, починаючи з середини другого триместру, типу тре контролювати раціон (а з тим трохи проблема - бо їм багато солодкого, смаженого), менше солі і ноги догори. Та все одно переживаю я. З нирками ніколи проблем не було, але по-маленькому в різний час хожу по-різному (на початкових строках і бігала часто і багато було, потім - менше, але так же часто) Тут справа в тому, як визначити за норму те, скільки на день пити-виділяти (я так розумію, що у вагітних не такі норми, як у не у вагітних) Напевне.

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Бухгалтерша, все буде добре. Якщо сердечко добре стучить - не переймайтеся, прокапають вас, наберетесь сил)) вдвох. А от за притоком крові в пуповині я б стежила, бо все одно як на мене краще перестрахуватись.

12. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

Дівчата! І я занепокоїна.... вже ніби добре почала чути рухи, а тут вже третій день затишшя.... нічого не болить , не турбує! Не знаю чи переживати?! Ніби якщо довго тримати руку на животику то наче можна раз відчути.... але переживаю!

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Фісташко, Юля, а що в тебе там? А як вони бачать, що щось не так з ниркою, це тільки при вагітності так? В тебе начебто набряків я не бачила..чи це не від того залежить?

---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ----------

YULKAZOZYLKA, в мене таке було 2 тижні тому, я вся заплакана помчала в поліклініку в районі (не свою) щоб послухали трубочкою серце. Хоч на наступний день була записана на УЗД, всі там такі перелякані були, що пропустили так. Все було добре, казали що паніка ще гірше. Прокопчук сказала мені, що все індивідуально. Що погода, їжа, стреси, сльози впливають на ритм рухів, а взагалі до 27 тижня не у всіх завжди кожен день і систематично чути - тут вже і від навколишніх вод залежить, і від прикріплення, і від індивідуальних особливостей дитини. Та я так є - вже мені дайте чути, бо паніка. Після її слів трохи спокійніще стало. Сьогодні ось наприклад менше чую, ніж вчора, бо думаю погода така - мінлива, я й сама так не дуже..квола якась. Переживаєте - сходіть завтра, хай послухають трубкою, вже мали би чути

14. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

На завтра записана на УЗД! Дуже чекаю і переживаю, хоча відчуваю, що все добре))

15. Pulupjak

Pulupjak Active Member

А для чого переживати, якщо і аналізи добрі, і УЗД? У всіх по різному буває, можливо і до вагітності Ви теж менше пісяли але на таке ніколи не звертали увагу. Думаю що аналіз би відразу показав що є якісь проблеми, тим більше що пишете як таких набряків і немає, лише коли більше находитеся, Та й дійсно можливо
    В мене з першою вагітністю були проблеми з набряками, дуже сильні, на 33-34 тижні маючи розмір ноги 35 я ледве взувала мокасіни 39. Ну це пов"язано з тим що мала хронічний цистит, відповідно постійно аналіз сечі був не в нормі, а в туалет бігала постійно, дуже часто а вночі то разів 5 мінімум і то було практично з перших тижнів.
    І зараз вже починається та ж ситуація, руки на ніч набрякають, ноги ну і туалет часто відвідую( Казала моя лікарка що мабуть прийдеться мені знову з канефроном не розлучатися, але то вже пізніше.

YULKAZOZYLKA- обов"язково все буде добре, потрібно тільки на таке налаштовуватися.

16. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Pulupjak, ну ми ж тут щоби радитись))) Особливо, такі як я)
    Просто в мене набір ваги якийсь дивний, та й кажуть що треба слідкувати за набряками. А оскільки я прям за всім слідкую)) (така вже є ) то й з`явились нові приводи для переживань. Тому вирішила порадитися.
    А Вам Канефрон помагав? Бо я якось 2 дні п`ю, якось не дуже..

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

Я взагалі не потію. Така от особливість, ну хіба що коли дуже вже жарко і парить - тоді так. А так в мене суха дуже шкіра, і якійсь перегрів виходить літом - тобто я просто нагріваюсь вся і червонію, а потію мало.

звичайно, що все добре)

17. Pulupjak

Pulupjak Active Member

Мені трохи допомагав, правда вже пізніше нічого не допомагало, враховуючи що була на дієті - нічого гострого, жареного старалась менше пити...

18. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Зараз навпаки кажуть пити не менше, бо начебто організм починає накоплювати рідину про запас. Я не знаю - хто каже менше пити, хто не обмежувати, хто взагалі забив на все)) піди розберись)

19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мені допоміг, коли оксалати в нирках знайшли - вже наступний аналіз був класний, хоча пропила на той момент днів 5 його, та і по обличчю помітила, що мішки зникли.

20. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Телефонувала я щойно до своєї Г, то вона зможе мене прийняти аж в п"ятницю зранку, а щодо мого стану, то сказала відпочивати, 2табл*3рази/день Магне В6, якщо біль, то Но-Шпу. Коротше, сказала взагалі не хвилюватися через ті симптоми, бо на мому терміні таке може бути....а я в розгубленості, як то маю до п"ятниці лежати і не переживати..плачу, ех, гормони-гормони, вагітні "немудрі" гормони(((

Статус теми:
Закрита.