Для майбутніх мам (8)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем tanchyk, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Для майбутніх мам (8)

ну коронки під час вагітності я не думаю, що ставити будете. Бо це звісно потребує рентгену, потім- використання анестезії при депульпації ( якщо зуби ще "живі") і цілий ряд ін. маніпуляцій. Тому якщо є можливість це краще зробити після пологів- рентген і анестезія для годуючої мами є більш безпечні ніж для вагітної

2. Pampulichka

Pampulichka Member

Вони вже не живі напевно,бо там одні обломки залишилися. Сьогодні знайшла старий ренген тих зубів, 5-ти річної давності, піду завтра покажу стоматологу,може все обійдеться:girl_in_dreams:

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ну та обломки можуть бути, але якщо ви раніше не лікували їх, то канали там напевно не запломбовані і нерви живі. Я пломбувала канали цієї вагітності без анестезії - бррр....

4. бетменша

бетменша Well-Known Member

Народ, а коли у вас пуз з"явився при першій вагітності? але вже такий постійний)) бо у мене увечері є, і коли поїм навіть трошки, то зразу великий. Ну але такого, шоб був собі стабільно і було видно, шо то вагітний пуз, нема (14-15 тиждень). А коли воно буде? у На узд сказали, що пілід прикріплений по передній стінці, то має теоретично швидше з"являтись.
    Не дивуйтесь, шо дурне питання. Просто в мене вже відчуття, шо я вічність вагітна, але того все не видно і не видно)

5. Pampulichka

Pampulichka Member

Я їх лікувала,нери там вже давно повитягувані,канали пломбовані,напевно все-таки світить мені ставити ті коронки,бо потім точно часу бракуватиме:d25:

---------- Додано в 12:47 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

О як я вас розумію, в мене при 1-ій вагітності взагалі до 20-го тижня,а може і дальше не було видно, та й тепер ще нічого.

6. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Якщо можна обійтися без рентгену - то можна ставити. Якщо все ж потрібний знимок - то краще чекайте поки народите. Я так розумію вас зуби не болять. раз вже всі канали запломбовані?

7. Pampulichka

Pampulichka Member

Ні, вони не болять, але об ті обломки дуже вже подряпався язик, і залишки їжі там застрягають, зараз стоматолог все почистив там,і поставив тимчасові пломби, він думав що можна просто запломбувати зараз,але як подивився туди ,то сказав що потім після тих пломб коронки вже не буде до чого чіпати,краще зразу коронки і все.

8. Polalex

Polalex Member

У мене на тому тижні випала стінка нижнього дальнього зуба :girl_cray: Пломба та інша сторона зуба лишилися, але тепер маю дірку між зубами і це дуже-дуже не зручно... Ходила до стоматолога, вона сказала, що рухати пломбу поки не будемо. Каже: "Приходь, як народиш, будемо реставрувати зуб".
    А я вже сподівалася на спокійну вагітність без сюрпризів з зубами, волоссям та ін. Наївна:girl_haha:

9. Katya Semak

Katya Semak New Member

В мене десь до 18-19 тижнів був слабенький натяк на животик, а от вже з 20ого почався активний ріст. Зараз нам 24 тижні і животик такий вже як Ви кажете - постіний, на роботі вже всі "спалили", що ми в очыкуванні :girl_in_love:

10. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

при першій вагітності після 20 тижня ледь видно було, думала при другій швидше буде - плацента до передньої стінки прикріплена і кажуть, що вдруге швидше животик росте, так ні - теж після 20-го тижня з"явився трішки животик, а на роботі помічати взагалі почали на 25 тижні..Мабуть у кожного організму свої особливості, в мене, наприклад зараз вже 8 місяців, а животик такий як у знайомої у 5 місяців, дитинка, Богу дякувати, вагу і розміри по узд має нормальні:)

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ні. Якщо вони були недепульповані, то нерв всередині просто міг перегнити. Але це не означає, що зуби "неживі". І зуби при цьому не болять.Я зараз сама у процесі протезування: у мене було 2 зруйнованих зуба давним-давно. Не турбували. Але під коронки в будь-якому випадку депульпуються ці зуби , пломбуються канали, тоді ( якщо зуби дуже зруйновані) робляться кукси-вкладки і вже потім покриваються. В будь-якому випадку ці роботи не ведуться без ренгену, обезболення при депульпації і т.п. Так що краще чекайте на пологи і тоді вже капітально реставруйте.

п.с прочитала, що канали вже пломбовані. Тоді коронки не можна тим більше робити без ренгену. Спочатку лікар має впевнитися, що під депульпованими зубами немає гранульом.

12. Polalex

Polalex Member

У мене так само :) На 4 місяці їздили на море, так ніхто і не помітив, що я вагітна. Животик ледь намітився на 20 тижні, а став добре помітним ближче до шостого. Зате з другою вагітністю на 8 тижні вже все було видно...

13. Gudz

Gudz New Member

А мій животик росте як на дріждях,97 см:girl_blush2:,а що буде дальше страшно уявити:connie_pull-pigtail

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

В мене виліз аж на шостому місяці, от 7го березня була на дні народження - якраз почав "прокльовуватись", зате зараз уже такий нормальний пузян - попереду мене "ходить".
    100%
    Ще таке напишу, може комусь згодиться. Почала пити вітаміни . Подруга, яка тільки-тільки закінчила ГВ малого, спитала, чи не треба мені, бо в неї лишилось півбаночки (вона пила їх всю вагітність і 2 роки під час ГВ майже постійно). Я вирішила спробувати, бо майже не спала останні два тижні, цілими ночами то ноги страшно судомило, то мені повітря не вистачало, то малеча копошилась... Відповідно вдень вже до обіду була ніяка, голова не варила взагалі. Оце вже тиждень п*ю - ви знаєте, може це збіг, але самопочуття реально дуже покращилось, почала спати майже цілу ніч+судомить набагато менше і рідше.

15. sanches

sanches Well-Known Member

у мене до тижня 16-17 не було видно, а потім раптом за пару днів виріс. до 20 тижня ще в джинси невагітні влазила і нічого мені не тиснуло... Зато тепер спочатку в двері заходить живіт, а потім я :girl_haha:

І з зубами в мене теж проблеми - недоліковані. Ще й зуб мудрості виліз, моментально розвалився, а тепер болить час від часу.

16. Polalex

Polalex Member

Думаю, що не страшно :) Я під час першої вагітності 5 місяців була 57 кг. Зате потім набрала вагу дуже швидко. Всього 13 кг вийшло... :-( Зараз страшно подумати скільки наберу...

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

А ще в мене проблемка психологічного характеру. Може хтось щось путнє порадить...
    Були сьогодні на другому плановому УЗД. Я із самого початку була налаштована на дівчинку. Вже ім'я придумала, намріяла як наші дітки будуть чудовою парою на бальних танцях, і т.п.. А ту мені кажуть - у вас другий хлопчик... Замість того, щоб радіти, що з дитиною все добре, що я бачила як вона ворушить пальчиками, вовутзиться в животику, я впала в ступор... Це неправильно, знаю, бо дитина ж не винна що мама щось собі надумала... Але я засмутилася... Бо дуже-дуже хотіла доцю... Ще й чоловік мене не зрозумів і образився. І як з тим змиритися?

17. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Дівчата, маю до вас таке запитання.Хтось з вас приймав на перших тижнях вагітності вітаміни "Елевіт"? Мене занепокоїла кількість вітаміну А в них - 3600Мо. От думаю чи не буде це багато? Призначила мені Г і додатково ще Фоліо, для певної дози фолієвої к-ти.

18. sanches

sanches Well-Known Member

настроюватись на позитив
    мені на одному з перших УЗД лікарка сказала, що скорше всього дітки будуть різностатеві. Так зраділа я (чоловік хотів і хоче сина, а я - доцю :girl_in_dreams:). А згодом виявилось, що два хлопа в нас будуть.
    Перший тиждень теж змиритись не могла, а тепер вже нічо - уявляю, як будем машинки наперегонки запускати :girl_blush2:

19. Polalex

Polalex Member

:girl_haha: От і я тепер собі таке уявляю. Добре, що у вас два хлопи за одну вагітність. Я поки навіть не думаю про третю... То ж всю молодість в декреті просидіти можна:girl_in_dreams:

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:21 ----------

Я приймала. І не тільки на перших тижнях, а майже всю вагітність і трошки ще під час ГВ. Мені теж їх рекомендували в ЖК. Але Фоліо не пила... В принципі, це непогані вітамінки. Самопочутя в мене від них поліпшилося. А про дози краще спитайте в лікаря.

20. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

я при першій вагітності на такому терміні як зараз (36 тижнів) вже не приймала вітамінів, то судомило просто страшно і в день і в ночі. Тепер теж не знаю чи вагітність на вагітність не подібна чи через те,що вітаміни досі приймаю - не судомить взагалі і самопочуття краще:)

в мене було аналогічно, от зараз почала набирати стрімкіше. А в загальному за 8 місяців + 9 кг, надіюсь на останньому не дуже наберу...

Статус теми:
Закрита.