Для майбутніх мам (8)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем tanchyk, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Для майбутніх мам (8)

стафілокок є частиною звичайної флори кожної людини. Але імунна система з ним добре справляється, тому у нормі його кількість стабільна. Коли він починає активовуватися на фоні зниженого імунітету, тоді його "висіюють". Небезпеку представляє не просто стафілокок. а його різновид- золотистий стафілокок. Бо саме він викликає небезпечні часом захворювання у малюків.За медичними правилами вагітних із збільшеними титрами стафілококу раніше поміщували народжувати у обсервацію.Але тоді були загальні родзали і загальні палати і вважалося, що таким чином убезпечують інших породіль і їх діток. На сьогоднішній день від аналізу на стафілокок як обов язкового до пологів узагалі починають відмовлятися, бо :а) родзали- індивідуальні; б) є індивідуальні палати. Щоправда, це ще залежить від пологового і його політики. Ну і , в принципі, якщо титри не зашкалюють, то небезпека більша не для інших. а для дитинки самої вагітної, яка може його передати вже після народження малюку під час догляду. Взагалі, щоб усе було гаразд "для папірчиків" для пологового і той стафілокок "для галочки" не знайшли, рекомендують перед здачею аналізу на стафілокок у ЖК просто промити носа розчином хлорфіліпту.
    якщо у вас хронічний гайморит, то стафілокок майже у 99% би висіяли. Гнійні виділення на слизових- там він є постійно. Так само це стосується хронічних тонзилітів з постійними пробками у горлі і т.п.

2. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Була я сьогодні в ЖК, напрвили мене знову на аналізи на снід і т.д. а також на глюкозу. Хто його здавав скажіть будь-ласка то треба двічі через дві години його здавати чи то я не правильно зрозуміла? І як та глюкоза- можливо її випити?

Найцікавіше, що гемоглобін у мене піднявся з 90 до 115, при тому, що я багато днів сиділа вдома, через погоду. Дивно. А ще радує, що за 2 тижні поправилась лише на 800грам, а не на пару кіло, як перед тим.

3. romawka

romawka Member

А як знати який саме стафілокок? І як Ви думаєте, вартує "забити" на це чи все ж таки попробувати тим Біопароксом полікувати?

4. Brenda

Brenda Member

Ромашка, не партесь з тим стафілококом. Мені здається, що Ваша Г старомодна і не в курсі, що зараз є індивідуальні родзали. Якщо Ви плануєте народжувати на Мечнікова, то там не дивляться на той аналіз. Принаймні я питала свою лікарку з ПБ, чи треба чоловікові здавати аналіз на той стафілокок при спільних пологах, то вона сказала, що той аналіз не показовий і на нього ніхто не дивиться. Знову ж таки, я щойно проглянула свою обмінку і там і близько немає розділу, де треба вписувати тнй аналіз. Де та ваша Г буде його вписувати? Хіба на обкладинці:):) доя певності можете сказатм Г, що Ви говорили з лікарем з ПБ і Вам сказали, що цей аналіз не показовий. А на рахунок "заразити дитинку", то мені здається, що що б Ви не робили - все одно Ви його не виведете, якщо у Вас постійно проблеми з носом ( як і в мене, власне), а тим Біопароксом Ви можете нашкодити... Може, перездайте той аналіз в приватеій лабі або якщо переживаєте, щоб не заразити маля, то якісь народні методи, але мені здається, що навряд чи це допоможе...

5. romawka

romawka Member

Глюкоза досить солодко-приторна, якщо не помиляюсь, то перший раз здаєте натще кров, а потім через годину або дві коли пєте глюкозу (здавала колись ще до вагітності його). Під час вагітності здавала у платній лабораторії аналіз на глікозильований гемоглобін (брали кров з вени) і не пила жодної глюкози і не чекала 2 години. Казала лікар з ЖК або здавати платний або йти пити глюкозу і чекати.

6. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Коли роблять посів, то в результатах вказують, що саме знайшли і які титри. Напишу з досвіду братової, котра під час вагітності мала схожу проблему. Вона лікувалась так: спиртовим розчином хлорофіліпту полоскала горло 2-3 р на день, в ніс капала масляний розчин хлорофіліпту 1 р на день, процедура не дуже приємна, схоже на те що ви ставили тампон в носик , але капати ніби краще. Потрібно закапати і лягти, щоб воно там гарно розтеклось. Розсмоктувала в роті ще таблетки хлорофіліпту . Ось так. Коли здавала 2 раз нічого не знайшли. Можете спробувати так пролікувати, але не менше 7 днів.

7. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

а де здавали і скільки коштує?

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так увагу звертають саме на нього його при підготовці до пологів. Інші різновиди не є небезпечними
    в принціипі, це політика зараз цього пологового. Ще кілька років тому гол. лікар п. Шекета у інтерв ю говорила. що вони відходять від практики оцінювання аналізу на стафілокок, бо він є частиною мікрофлори кожного. І в умовах індивідуальних родзалів, контакту тіло до тіла одразу після пологів і прикладання до грудей одразу після пологів+ спільного перебування матері і дитини, малюк одразу після народження все рівно приймає мікрофлору своїх батьків.

9. Brenda

Brenda Member

Тому, Ромашка, народжуйте на Мечнікова ;-)
    А якщо серйозно, то немає гарантії, якщо ви вилікуєте зараз той стафілокок, що він не появиться у Вас знову, коли захворієте в майбутньому якимось вірусом чи просто дістанете нежить...

10. bdzzilka

bdzzilka New Member

Я теж завтра йду здавати той аналіз на глюкозу. То спочатку здаєте кров з вени, після цього напротязі 15 хв. треба випити глюкозу (75 гр. на 300 гр. теплої рідини, кажуть можна після цього лимончиком закусити щоб легше було) і через 2 години знову здаєте кров з вени, щоб подивитись на реакцію організму - точніше виявити чи є прихований діабет. Принаймі я так зрозуміла зі слів лікарки

11. romawka

romawka Member

Здавала в Ескулабі- 75 грн.

Дуже хочу там народжувати але в нас ПДП на 6 червня, а там з 3 мийка- дуже буду просити нашого малюка щоб народився 2 червня :)
    Щойно передивилася 3 серії Комаровського про стафілокок, то він теж запевняє що він є у всіх. А лікувати потрібно лише тоді коли є явні признаки: підвищена температура, гнойники в носі, роті. А мене навіть ніхто не оглядав- просто прописали лікування і все. Але температури не маю і гнійників ніби теж.

12. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Моя вам порада, перед тим як наст. разу підете здавати мазок, капніть в ніс каплі для носа:) і все буде добре. Це моя лікарка з ЖК мені так радила - щоб менше потім менінгіту.
    До речі, я в цю вагітність не задавала його, невже відмінили? Чи то моя лікар забула?

13. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Дівчата, а в мене он знову насморк з"явився. І так дуже часто під час вагітності. Ніде не мерзла, чи це алергічне щось може бути? Просто от насморк від ранку, п"ю чаї з лимоном, і на наступний ранок вже проходить. В когось таке буває? Як це на малечу впливає? І як з цим боротись? Буду вдячна за поради.

14. Megan

Megan Well-Known Member

Я теж не здавала нічого такого..

15. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Я, коли була вагітна двійнею, то десь приблизно на такому терміні і почала чути рухи, 12-14 тижнів, хоча всі говорили, що то ще зарано, так що все може бути на вашому термініgirl_bye2:

16. bdzzilka

bdzzilka New Member

Дівчата, маю запитання. Якщо народити перед самим закриттям пологового то що, переводять у інший пологовий чи як?

17. нталька

нталька Well-Known Member

Та ні, не переводять. Там лишаєтесь. Просто на вас менше уваги звертають, і в пологовому може бути трохи більше шуму - там миють, там шось підремонтовують.

18. Fergie

Fergie New Member

Ромашка, я б вам теж радила не паритись тим стафілококом. Я наприклад навіть такого не здавала, чоловік також для партнерських того не робив. Хоча тут мабуть все залежить від лікаря що прийматиме пологи, бо наприклад моїй лікарці вистачає запису в обмінці що за даними флюрографії чоловік здоровий і ніяких стафілококів їй не треба.
    Brenda права, ваша лікарка мабуть трошки старомодна. :)
    Я б вам радила в такому випадку домовитись ще з якимсь лікарем в іншому пологовому. Бо минулого року знайома попала якраз на закриття мечнікова(це до речі було також в перших числах червня), до закриття не народила, то поперлась на Джамбула, де вона родила в чергового лікаря. Добре що все добре закінчилось, але я б на вашому місці перестрахувалась. Я от свого просила 26 березня на вихід, то не допросилась - не захотів родитись. Так що тут проси, не проси - сам знає коли має народитись. :)

19. Inglor

Inglor Well-Known Member

Я вам нічого не можу радити, але особисто в мене також цього тижня почався насмарк, то я капнула лише 1 раз піносолом. І на другий день вже не було.

20. romawka

romawka Member

Та так і планую- домовлятись у двох пологових, але як то кажуть надія.... Дуже хочу на Мєчнікова, але буду ще й на Джамбула домовлятись!

Статус теми:
Закрита.