Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ashana

Ashana New Member

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

Дівчатка, а що такого страшного в тій стимуляції, лікарі ж Вам полегшують процес родів.
    А що би ви сказали після 24 годин періодичних переймів, коли вже взагалі сили ні нащо не залишилось. Особисто я після восьми годин перейм просила не стимуляцію, а будь-яке знеболююче ( будь-яке мені вже було всерівно ) тільки би поскоріше та вся радість закінчилась.
    А другі пологи не потребували не то що стимуляції, а лікарка ледве встигла приїхати, а то би без неї народила:girl_tender:

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Та ж Ви не забувайте тримати нас в курсі діла :girl_wink:

Гхм!.. А де ви його берете? Я б також пила :girl_smile:

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

О, так, це таке полегшення!!!! Словами не розказати...:girl_emo:
    А вас стимулювали?

4. invisible

invisible Well-Known Member

Ну так якби та стимуляція в кожному випадку була виправдана. Далеко ж не всі лікарі чекають 24 год., в нас часто стимулюють взагалі без потреби, а перейми при стимуляції значно більш болючіші і ймовірність розривів вища.

Мені влітку назбирала свекруха, в них є город за Львовом. Правда там того листя як кіт наплакав, тож бережу ближче до терміну. Попитай може десь на базарчиках в бабок, що травки продають.

5. Лідочка

та в аптеках мало би також бути.

6. Ashana

Ashana New Member

мене перші пологи стимулювали, але якимись таблетками, точно вже не пам"ятаю.
    А коли вдруге народжувала ( на Батальній) зі мною лежала дівчинка вже два тижні на підтримці, в неї тоді був 41 тиждень, то вона зі сльозами ходила за лікаркою щоб її стимулювала, але та чомусь їй відмовляла, так вона при мені два рази касторку пила тільки щоб вже народити, мучилась так бідака.

7. Plenilunio

Ну коли то дійсно проходить 24 години, тоді певно не тільки породілля вимучується, а й дитя також. Але коли через 6 годин тобі кажуть: "слабка родова діяльність", стимулюють і ти дійсно в муках народжуєш... А ще не забуваємо про вплив штучних гормонів на дитину і тд.
    Про то, певно, багато можна говорити..

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ойойой, які мішки гречаної вовни:) 1) 41 тиждень - то не 46, можна і походити (хоча якщо в лікарні, то звісно, рахуєш ті дні як не знати що, тому краще вдома нормально дочекатись)
    2)
    Сорі, ви поняли, кого я цитую :)
    так от, а хто сказав, що зі стимуляцією біде швидше? Спитайте когось, кого 24 години стимулювали. А для перших пологів доба - цілком нормальна тривалість.
    Крім того, стимуляція=величезний ризик КР, то як мінімум.

А те, що лікарі нам допомагають, так то ми знаємо :) Вже скільки просимо, скільки всього робимо і скільки хитруємо - тільки щоб менше "допомагали".

Знеболююче в родах - то взагалі окрема тема. Якось чула аргументи навіть за т.зв. "акушерський сон" - типу, а що тут поганого, поспали, потім народили...

попит породжує пропозицію

9. Ashana

Ashana New Member

До розривів тепер не допускають, майже всі перші пологи ріжуть, так потім краще загоюються шви.

10. Лідочка

Бідна, і чим то вона так мучилась.....Погано було відпочивати?
    Але дитю то ніц не шкодить, якщо то природньо. А от стимуляція - це дійсно дуже виснажливо для мами і дитини, і на жаль дуже часто закінчується КР, бо "серцебиття падає". Ех, про то можна писати багато....

11. cjomcjomka

не обовязково. Залежить як ці 24 години проходять. Читаючи про природні пологи, часто натрапляємо на розповіді про 36-48-годинні спокійні і послідовні перейми без втручань. І нічого страшного.
    А зі стимуляцією навіть і 10-15 годин - ДУЖЕ тяжко

12. Лідочка

Ще один перл, хто сказав?

13. cjomcjomka

чим-чим.. *не розумом*

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:47 ----------

14. MaryF

MaryF Well-Known Member

розкажу з досвіду....При стимуляції тебе ніби розриває з середини. При природніх також є дуже сильна біль, але її можна витрамити, вона є якась більш контрольована. Так штучна стимуляція пришвидчує пологи, але користі і полегшення перебігу пологів не приносить ні для породіллі, ні для дитини, а навпаки призводить до розривів і травм. Хіба для лікаря користь, він скоріше піде додому.

15. invisible

invisible Well-Known Member

Угу, ще один міф для зручності наших лікарів. От навіщо всіх без розбору різати? А якщо не буде розриву взагалі? Чи він буде меншим ніж розріз? Про загоювання це взагалі окрема тема, в США вважають діаметрально протилежне.

16. Лідочка

Знаю, проходили:) Хоч я лежала до 42 тижня, але мені і в голову не приходило просити стимуляцію. Але я змовчала коли мене "родили" - про що потім пожаліла, дуже.

17. MaryF

MaryF Well-Known Member

В центрі в якісь аптеці є.

18. Plenilunio

Сиділа б вдома і менше про то все думала - то і мучитись так не довелось.
    Не дай Боже мені такого. Можна ж вже побачити по ситуації чи тре різати чи ні.. То що шви краще загоюються зовсім не значить що тре про всяк випадок розрізати.
    Тому і хочется того обминути..

19. Ashana

Ashana New Member

Знайомий працює гінекологом в роддомі в Тернополі, таке і сказав, так що це наша медицина "такі перли" видає...

20. cjomcjomka

До речі, при цьому питанні лікар може показати своє справжнє обличчя. Солощенко мені так і сказав, коли я спиталась про ймовірність епізіо: "А що ти хочеш? Це ж перші пологи". При тому, що я не дрібна і таз широкий.
    А от Надіжко моїй подрузі сказав, що без крайньої необхідності різати не буде, і що багато залежить від фізичної підготовки роділлі. І не різав її, і малюсічка-худюсічка обійшлась без швів.

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

а якщо розріжуть, а воно яаааак трісне ще дальше по розрізу? Часто так і буває...

Статус теми:
Закрита.