Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

перепрошую, а які побічні явища????, мені прописала терапевт Сорбіфер, але я поки тягну резину і стараюсь підняти гемоглобін продуктами, але поняття не маю чи він піднімається чи ні, треба буде кров здати. Дівчата, а хто приймав цей Сорбіфер???

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А який у вас показник?

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ----------

Закрепи, наприклад.

3. Vinnikomachka

100, два тижні назад був 100. На 10-те число маю йти в ЖК, то може знов мене направить кров здавати.

4. Holly

Holly Moderator

продуктами підняти можна в мене був 95, зараз 115. Я їла дууууже багато яблук, штук 10 на раз, сочевицю.

5. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

І зараз так... Ну принаймні в нашій. Я навіть і не задумувалась що хтось може так обманути!

6. Vinnikomachka

о ні ,тільки не закрепи, вони і так в мене є і без заліза... караул

7. Plenilunio

А ще печінка теляча або свинна, гречка, бурячок, хурма... Найбільше саме в печінці (пхала в себе хоч і не люблю її дуже)

8. ivanyska

ivanyska New Member

Я приймала десь тиждень, то закрепи були конкретні, прийшлося припинити. зараз гемоглобін-84. Незнаю що робити.
    Та сама ситуація.

9. invisible

invisible Well-Known Member

Ну мені здається як на 31 тиждень це не такий вже і малий показник. Тим більше, що він не падає. Щодо побічок, то у дуже багатьох бувають закрепи, як писалося вище, чи болі в животі, нудота.
    Почитайте сторінками вище витяг з книги, який мені давала truskaffka - там досить цікаво і обгрунтовано все написано про гемоглобін і його фізіологічне пониження під час вагітності.

А в мене щось не дуже вийшло. Їла і м'ясні продукти, і фрукти-овочі-крупи багаті залізом. Спочатку піднявся до 105, а тепер знову впав до 97. Але якщо на такому показнику далі триматиметься, то я залізо не питиму, просто далі дієтою підтримуватиму.

10. Holly

Holly Moderator

я печінку люблю, але найбільше заліза в чечевиці :) але саме мені помогли яблука і чечевиця.
    А закрепи після ліків то саме страшне - мені так зле було, думала вмру. Голова крутилась, сильно нудило. Мало на стіну не лізла

11. Vinnikomachka

а куряча - ні?? бо я курячу їм. але сьогодні піду по говяжу, яблука, хурму, гранат, курагу, гручку, бурячок - пхаю в себе все підряд, аби лиш не пити таблеток, ще треба ту сочевицю придбати. Вона готується так як горох?

12. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я коли вагітною здавала аналіз на ВІЛ/СНІД то паспорт в мене перевіряли і лікар даючи направлення на аналіз також наголошувала, щоб я мала паспорт при собі. То була ЖК від 4-ї міської клінічної лікарні на вул. Стецька.

13. invisible

Більше в телячій і говяжій, ну і в самій говядині. Або ще язик можна. Сочевицю можна придбати в більшості великих супермаркетів. У мене жовтувато-коричнева (вона буває різних сортів), то готується десь 30-40 хв. Заливаю водою в пропорції приблизно 1 до 2,5.

14. Vinnikomachka

читала, читала. Трохи заспокоїлася, але сьогодні трохи голова закрутилася, то я знов згадала за той гемоглобін. А ще дитина другий день, так товчеться, штовхає на всі боки, то я сиджу і думаю чи то так має бути, чи то може їй там не добре?

15. invisible

Напевно то дійсно залежить від поліклініки. На Медової Печери ніц не питали...

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

У вас же всього на пару пунктів нижчий той гемоглобін від норми для вагітних. Не думаю, що дитина то може так відчувати. Якби у вас він 70-80 був, то інша справа. У мене при моєму 97 зараз хороше самопочуття. Причому, я колись піднімала свої старі аналізи до вагітності, то раніше був десь аж 130.

16. Brenda

Brenda Member

Мені від закрепів допомагає:
    - салат з буряка і з чорносливом (багато!)
    - курага
    - вівсянка зранку
    - хурма (штук 3)
    - настояне з ночі горнятко кип*яченої води з медом, випивати натще.

З медикаментів рекомендують Нормазе (немає протипоказань для вагітних)...
    Я якщо 2-3 дні не можу, то починаю налягати на ті всі продукти, якщо не допомагає, протягом 5 днів не получається, то тоді п*ю Нормазе (правда, під час цієї вагітності такого ще не було, якось допомагали продукти...)

17. Vinnikomachka

буду надіятись що гемоглобін не впаві тримається на 100, зараз сиджу і пхаю в себе яблука, вже ніби і наїлася, але ще запихаю)))

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

так-так, Brendo, я все таке саме вживаю і ще зо дві ложки оливкової олії натще, бігом запиваю горнятком води кімнатної температури, бо їнакще може назад вернутися. Але зараз ще так сяк, а коли я була на 23 тижні, то думала що здурію від цеї проблеми, нічогісінько не помагало, я кругом ходила з навязчивою їдеєю, як би то в туалет сходити, а потім малявка повернулася і стало трохи легше. Але як згадаю скільки я олії випила, уууу

18. Plenilunio

Чесно, на рахунок чечевиці ніц не знаю. Не бачила такої інформаціі:confused: Але дякую, буду знати :girl_wink:
    Я також до курячої трохи легше відношусь.. Але, на жаль, ні. Саме свинна і теляча. Найбільше в свинній, але її смак для мене ну взагалі :girl_nea:
    У мене також були і просто само по собі (перший триместр) і від гіно-тардиферона. То перший час приймала через день. Ну і звісно:
    було все окрім чорносливу :girl_wink:

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Тут писалося вже про сочевицю, в ній направду найбільше заліза. Може ви пропустили.

20. glasses

glasses Member

В мене сьогодні теж голова крутилась вранці. Встала, сіла за комп, включила ДП, і поїхали мої зірочки. А взагальному, добре себе сьогодні почуваю, тільки, що голова трохи обертом.

Статус теми:
Закрита.