Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mammy

Mammy Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

Круто:girl_in_dreams: мені вона нічого такого не казала, але в мене питання ще відкрите, невідомо як малеча вляжеться... Цього тижня маю їхати до неї на огляд... Нда, я б не хотіла ЕА... А що Ви вирішили? Будете в неї чи ще когось пошукаєте?

2. romawka

romawka Member

А в мене сьогодні повний дурдом, прокинулась в 4:00, бо все чухалось. Пішла у ванну, як глянула, то чуть не впала, все лице, шия, вуха і на спині все в червоних плямах - чухається до неможливості. Чи то алергія чи що навіть уявлення не маю. Ще й на роботі мушу бути. Після обіду полечу в поліклініку. Може хтось стикався з таким?

3. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Алергія 100%. Мала точно таке саме, реакція на 100 гр гранатового соку. Свербілио все, навіть повіки(там де тіні малюють). Це так звана кропивниця. Позвоніть чи підіть до лікаря, вони вам призначуть щось протиалергічне. Я вже не пам.ятаю що приймала.
    Та алергія пройде швидко, мені вже на 2 день все посходило....

4. Virginia

Virginia Well-Known Member

Та я взагалі прийшла до неї, бо всі відгуки про неї, як про лікарку, яка за "природні пологи" ггг:) от вона і за природні, природніми шляхами, а не за КР. ОЙ... навіть не знаю, чесно! За ті майже два роки після родів (а я з малою не мало походила полікарях), я в медицині зневірилась повністю, для мене лікарі, то одна фальш і заробляння грошей.
    Звичайно, що я не хочу ні КР, ні ЕА.

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Я б Вам порадила зараз побільше почитати про психологічний настрОй до пологів, гарні історії пологів, побільше такої "медитативної" інформації про прийняття і сприйняття усього. Мені здається, що Ви вже зараз настільки налякані попередніми пологами, що в першу чергу самі собі зменшуєте шанс на нормальну родову активність. Тому налаштуйтесь В ГОЛОВІ, а тоді може якраз вийде дочекатися гарного інтервалу вдома і приїхати в ПБ вже в активному процесі. І окситоцин не знадобиться "ні для яких запобігань".

6. Virginia

До перших пологів я теж готувалась, розуміла і розумію, що все в голові, але, ну не вмію я себе брати в руки, не вмію і все. На перших родах, в лікарні всі знали, що я родила в 7 родзалі, а потім ше медсестри питали, чи то я була.

7. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я теж до неї зібралася... Трохи мене ваш допис засмутив... Хоча, я щось собі так подумала, що ті лікарі, які при зустрічі кажуть, що вони за природний перебіг пологів, невідомо як поведуться в реальності. Не думаю, що Лехновська (чи будь-хто інший) намагаються вколоти ЕА без причини, без потреби... Все-таки сподіваюсь на здоровий глузд тої лікарки і адекватну поведінку на пологах.

І ще одне. Хто розуміється: є в пологовому лікарі і є акушери (акушерки в основному :) ). Які функіції/обов'язки в одних і в других? В чому відмінність між ними? Дуже часто чую, що пологи приймають (і так і має бути) акушери. Чому тоді лікарі за пологи отримують (умовно) 300доларів, а акушерки - 300грн???

8. Virginia

EA ніхто вам колоти не буде, якщо ви не заплатите, бо то не дешево, а те що окситоцин всім без винятку, як профілактика кровотечі, мені це більше не сподобалось. А коли я запитала, про ГВ, маючи на увазі його як профілактику кровотечі,то вона відповіла, що само собою ГВ буде, але зрозуміла вона мене не правильно.
    Зі Стахом в мене була схожа ситуація, ні одного поганого відгука (мій перший:)), багато рекомендацій і я йшла до нього по дуже великих знайомствах. В результаті всі пологи з системою, витискання, відкривання шийки вручну. Єдине, чим він мене потішив, що не нервувався коли я кричала, а навпаки дозволяв, навіть заохочував.
    Коли я розказала Лехновській про перші роди,вона сказала, що лікар добре спрацював. Тим все сказано.

9. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

професійна етика (напевно).
    Якось так важко (мені, у всякому разі) зрозуміти, де проходить межа між тим як має бути і тим, де лікар надто втручається...

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Звичайні неускладнені пологи приймають акушери. лікар- лише для оглядів, підстраховки і консультацій. Тобто безпосередньо приймати дитину повинна акушерка, лікар- бути поряд "на підхваті".Пологи з ускладненнями приймає сам лікар.Він же проводить хірургічні втручання. Лікар же повинен проводити післяродове спростереження ( в той же час обробкою швів- це обо вязок акушерки). До лікаря можна звертатися з будь-якими питаннями.
    Ну і офіційний документ: обов язки акушера згідно з посадовою інструкцією:

Обов язки акушера-гінеколога ( лікаря):

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

це вже і серії- хто на кого вчився :girl_yes:. Як бачимо, обо вязків у акушерки- величезна кількість.

11. erene

erene Well-Known Member

я так зрозуміла що вони то Батальна? Незнаю як там зараз, але два роки тому,то недуже спішили, хоча в мене були прямі покази і з лікаркою ще до пологів це обговорювалось, вона мені все розказала і сказала що в разі потреби будуть колоти, але прийши пологи ситуація потребувала ЕА, коли я почала питати лікарку то вона мені нагадала про побічні, що треба викликати анастезіолога з Топольної, знову ж таки нагадала про епідуралку як крайній метод,все обійшлося, незнаю як там зараз ситуація з анастезіологом можливо в них вже є намісці і вони вже практикують, але я б на вашому місці добре подумала. Про Лехновську Тамару Анатолівну чула ну дуже багато схвальних відгуків, сама розглядала її я, обирала між нею і Литвинчук, але настрожило те що в неї багато пацієнток, литвинчук непідійшла пхигологічно.

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

100 процентів, тоді це коштувало 100 дол, а на рахунок окситоцину як для профілактики кровотечі, то мені кололи метилегробривін, правда крапельниця з окситоцином була ще в пологах, а от сестрі моїй під час других пологів окситоцин не кололи в родах, а після поставели крапельницю для тої ж профілактики

12. invisible

invisible Well-Known Member

Я щось не зовсім розумію, а які можуть бути покази до ЕА? Це ж лише платний метод обезболювання. Розумію, що можуть бути покази до стимуляції, кесаревого розтину, але ЕА ж ніби робиться лише з метою зняття болю, тобто більше, скажімо, за бажанням і для комфорту породіллі, хіба ні?

13. erene

erene Well-Known Member

Абсолютно не тільки для зняття болю, в моїй ситцації ЕА для больового процесу нерозглядалсь взагалі, лише для того щоб збити тиск коли інші препарати недіють, я народжувала з тиском 180/130

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

І за бажанням вам просто так ніхто невколить, мені з височезним тиском ніхто й дуже не спішив колоти, хоча думаю багато залежить від лікаря.

14. invisible

invisible Well-Known Member

Епідуральна анестезія для зняття тиску? Ого, нічого собі... :girl_impossible:

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ----------

Напевно дійсно залежить від лікаря і наявності кваліфікованого анастезіолога, бо я не раз чула, що за епідуралку конкретно домовлялися ще наперед до пологів.

15. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

Мені теж під час других пологів вкололи ношпу на мою вимогу (хоча вона абсолютно мені не допомагала), а після того поставили крапельницю з фізрозчином на пару хвилин Кажуть на Мечнікова всім ставлять крапельниці в фізрозчином послі родів.

16. erene

erene Well-Known Member

Так це один з прямих показів до ЕА

17. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

для чого ношпа під час пологів?
    а фізрозчин для чого?
    Питаю серйозно, без всякого підтексту, бо не знаю навіщо ці препарати. Аж соромно якось...

18. glasses

glasses Member

А мені серйозно скажіть чи болить коли капають капельницю?Бо я зібралась на Мечнікова,

19. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

Типу трошки зняли біль при стрімких пологах)))
    Незнаю, я за фахомекономіст))) Чого соромно? Хіба якщо ви медик і в тому розумієтесь, а мені сказали тре.....значить тре, я якойсь своїй лікарці довірила себе і дитину на всі 100%.
    Типу фізрозчин очищає кров чи якось там трошки по іншому медсестра сказала.

20. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Не болить зовсім. Так само як при уколі в вену. Але як після пологів, не знаю, бо не народжувала.

Статус теми:
Закрита.