Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

Так і роблю.:)
    А може то якісь такі відростки в самих зернах?:dntknw:
    Я вже чоловіка спровадила на базар за тою сочевицею, бо за бобовими всякими в мене ломка- не то слово. Але бабки такого не продавали. Але я мушу її знайти, "загорілася" не на жарт,)) може де по супермаркетах пошукати?

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ми в маркеті і купували: є запакована а є на розсип.

3. invisible

invisible Well-Known Member

Уви, мені щось не дуже допомагає :sad: Зрештою, як і печінка-язик-яблука-гранати-буряк-гречка. Треба ще того "їжачка" собі теж зробити:)
    jalla, а цвяхи щоразу одні й ті самі можна використовувати??

4. glasses

glasses Member

Це я так розумію було адресовано мені, а не Вам:)
    Я також не з метою образи, перепитала, ну я ся тяжко вибачею, але чую про це вперше, тому і питаю. Тут писали про все, а про цвяхи ще не було, тому я і подумала може це жарт. І сьогодні вранці просто вирішила перепитати, в мене як тут вже писали "прегнент брейн" і дуже тяжко доходить. Тому сорі:)

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так, звичайно. Я саме так робила мила, сушила і до наступного разу. Мені таким чином вдалось підняти гемоглобін за 5 днів, тому довго я з тим "їжачком" не бавилась.) Але в мене показник був не катастрофічний, шкода не пам"ятаю в цифрах.

Та, йой, дівчатка, нікому нічого не адресовано. Просто уточнила, що це не прикол і я з таким би ніколи не жартувала та й усе.:)
    Давайте най вже буде все.:) Я написала не для того, щоб хтось вибачався, ше й "тяжо", чесно. То був мій досвід підняття гемоглобіну при першій вагітності і то був не прикол, вже все пояснила, всі ніби зрозуміли. Давате на цьому поставим крапочку. Більше вибачень не приймаю, бо то нема за що вибачатись.:)

6. Gavil

Gavil Member

А можливо вам необхідно звернутися до гематолога? Я так зробила. Бо мені також не допомагають лише продукти підняти гемоглобін. Але у моєму випадку низький гемоглобін будв все життя, не вище 97, але з таким показником я завжди себе чудово почувала! Під час вагітності показник впав до 84. І хоча почуваю себе добре, однак зважаючи, що у мене тепер ще хтось живе пішла до гематолога. Аби виявити причину, чому такий низький рівень того гемоглобіну. Як пояснив лікар причин буває дуже багато. Я здала декілька аналізів і дізналися, що залізо у моїй крові просто не затримується, а йде кудись собі далі:girl_nea: Тому, щоб його затримати в своїй крові необхідно не лише багато їсти продуктів із величезною кількістю заліза, але й таблетки:girl_cray: Але, як вже писала, я прийматиму ліки лише половину дози від прописаної лікарем, але посилю прийом продуктів. До гранату, яблук печених, печінки, телятини, гречки, і т.п. додам тепер і сочевицюь і яблучка з цвяшками. Пробуватиму так.

7. Plenilunio

Сьогодні таке враження що живіт просто лусне! І великий - отже місця мало би вистачати... Але куди там! Вочевидь, ми ще сильно виростем.

8. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Так часто тут на форумі піднімається питання гемоглубіну, що мені стало цікаво, як часто ви здаєте аналізи на гемоглубін? Бо я здавала кров один єдиний раз, в 6 чи 7 тижнів, коли перший раз прийшла до лікаря. Більше нічого не здавала, який в мене гемоглубін поняття не маю. При візитах до лікаря мене тільки питають, чи не маю я головокружінь, слабкості і чи нема туману в очах (не знаю, як то точно перекласти), і перевіряють сечу на ацетон (робить то при мені медсестра). Тепер в пятницю маю йти здавати повторно тест на глюкозу тьохгодинний, то може заодно і на гемоглубін здам, якщо напишуть, але поки не в курсі.

---------- Додано в 10:36 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

А про метод їжачка з яблука я в курсі - ще в дитинстві мені таке тато робив :) А тепер от прочитала рецепт від Jalla і згадала :)

9. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

ага, таке саме, причому з правого боку, я при сонці подивилась такі рожтяжки з правого боку, караул, мастилась-мастилась, але наразі помогло тільки з лівого боку, бо дитина випирається на правий бік ;) так би сіла і чухалась-чухалась, а наразі сиджу і гладяю пуз))

10. Gavil

Gavil Member

я здаю часто, певно щомісяця, бо у мене все життя з ним проблеми. Відповідно потрібно постійно контролювати його рівень. А якщо ви навіть не знаєте показника свого, і ваша лікар не просить здавати цей аналіз, значить у вас все добре!!! А от для мене є дивиною трьохгодинні тести на глюкозу, аналіз на ацетон в сечі. А може просто у мені ще час не прийшов (23 тиждень вагітності).

11. glasses

glasses Member

Здавала в 12 тижнів і вже при відкритті лікарняного.

12. invisible

invisible Well-Known Member

Я щось навіть про такого спеціаліста не чула. :girl_blush2: Дякую, буду дивитися, як далі триматиметься показник. Накупила собі трішки гематогену, ще попробую "залізного їжачка". Усе ж таки 97 то не є поки що критично, ще й на такому великому терміні, і почуваю себе теж добре.

Я здавала десь певно разів 4 вже, і маю знов у січні здавати. Це тому, що в мене показники не дуже. А певно якщо все ок, то так часто не заставляють здавати. Хоча ще залежить від поліклініки. У мене подруга в своїй ЖК щодватижня здає загальний аналіз крові і сечі.

Тест толерантності вам імовірно ще призначать (у нас він двогодинний), я робила його десь в 26-27 тижнів. А щодо аналізу на ацетон, то певно мається на увазі звичайний аналіз сечі, ви його по-любому здаєте напевно.

13. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Тест толерантності зазвичай тут роблять годинний (здаєш сечу і кров натще, тоді п"єш глюкозу, а через годину ще раз сеча і кров), але в мене він був не дуже, тому я здавала трьохгодинний... тобто 4 рази, щогодини здавала кров і сечу (перший раз натще). То було на 10 тижні, тепер буду повторно трьохгодинний здавати через то, що самий перший тест був не альо. А стосовно ацетону - то я не знаю, як по нашому... я як приходжу до лікаря, то мені дівчата, що працюють в офісі вручають баночку стерильну, і до того, як мене покличуть в кабінет я повинна ту баночку наповнити. В кабінеті мене медсестра важить, записує скарги, міряє тиск, тоді в ту баночку запихає паперову смужку, звіряє колір смужки з своєю таблицею і усьо виливає.
    А мене цікавило про гемоглобін тому, що свекруха часто цікавиться, чи в мене добрий (бо мала з тим проблеми перед вагітністю), а я не знаю навіть, чи здавала :)

14. Plenilunio

Рівень гемоглобіну видно при здачі загального аналізу крові :girl_smile:

15. sanches

sanches Well-Known Member

Дівчата, дякую всім за підтримку!
    Сьогодні були у лікаря (пішла з мамою). Лікар - просто клад, надихнула мене і найголовніше - заспокоїла маму мою. Тепер якось спокійніше.
    А ще вона нам зробила УЗД. А там... двоє!! І один (чи одна?) мені навіть ручкою помахав...:girl_in_dreams:

16. Plenilunio

Правильно! Толковий видно лікар попався!!!
    Рада що Вас и Вашу маму заспокоїли. І тепер залишиться чекати появи :d25:
    То тааак класно!!!

17. Brenda

Brenda Member

Sanches, це ж просто чудовоооо!!!! Бажаю, щоб надалі все у Вас було гарно:) то що мама тепер каже?

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

Дівчата, в мене тепер такі переживання починаються: як ми будемо жити у Львові в нашій квартирі, бо вона дуже маленька в нас:sad: чи буде достатньо місця, чи будуть адекватні сусіди... Мені кожну ніч сниться якийсь сон про квартиру нашу... Тепер починаю жаліти, що треба було іі продати, дозбирати гроші і купити більшу... Короче, каша в голові:sad: може, то якийсь "синдром гніздування" в мене? Ні в кого такого нема?

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

В мене є. Але наша квартира до того ж що маленька, ще й зйомна. Так що у вас, якщо є своє гніздечко- то сприймайте за щастя. А продати, докласти і купити щось краще по можливості встигнете завжди. Ми з малим 4 рази переїжджали- спочатку була спроба жити у свекрухи (вже друга за подружнє життя), потім квартира мацюпінька, переїхали, коли Святикові 7 міс. було (, потім малому 1,2 року, ми знову переїжджаємо, жили там не повний рік і цієї весни, коли синочкові було 2 рочки, знов переїхали. Тепер я розумію що і тут ми четверо помістимся трудно, але дальше тупік, можливості орендувати щось краще нема, про те щоб щось купити навіть... ну, думаю зрозуміло. Так що мусить бути як є. Починаю вірити в диво.:girl_in_dreams:

---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Я так рада за вас.
    Ще якось навіть нині вранці прокинулась і згадала вашу історію. Думаю, хоч би ви щось відписали про її продовження, а тут таке... Вітаю, ростіть здорові.
    Але то ті лікарі.:girl_impossible: Позалякують майбутню маму. Ех...

19. Mammy

Mammy Well-Known Member

І в нас щось схоже - зйомна кімната в гуртожитку+2 малят ))) І все - супер!!! Не переживайте))

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ви молодці.:) Ми до того жили в гуртожитку, там і місця більше було, але нажили 10 місяців і не витримали гіркої долі. Тут все дуже багато залежить від сусідів і від господаря (господині) звичайно. Тепер вирішили, що краще най буде місця мало і ніяких спільних умов.:) Але як то має бути далі, не знаю...
    Хочу свою квартиру. Особливо мене це муляє з настанням другої вагітності.

Статус теми:
Закрита.