Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

мені дали додому ознайомитись і я її типу загубила, так що нічого я не підписувала.

2. daisygirl

daisygirl Member

Я й не уявляю, як я після пологового перший місяць маю дитині щось купувати. Допомогти мені нікому, та й зі смаками у нас всіх все дуже різниться. В мене всі подружки на перший період накупляли речей. А в Штатах взагалі вечірку для ненароджених роблять і всі дарують якісь речі малечі.
    То ще той радянський стереотип довго відходитиме від нас. :sad:

3. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Brendo, мені чоловік то саме заявив. Що то погана прикмета купувати речі наперед. А я його у відповідь запитала чи він збирається в простиню малюка замотати, коли той народиться, а тоді в такому вигляді після виписки літати по дитячих магазинах і купляти все необхідне? Тим більше тут з лікарні не випустять якщо не маєш автокрісла для дитини (він його теж збирався після народження купувати). Він подумав, і погодився що купувати треба наперед :) А свекрусі я після випадку з температурою взагалі нічого не розказую, і чоловіку забороняю. То вона не в курсі, що ми речі купуємо, а про наше самопочуття вона знає одне - у нас все добре, почуваємося нормально :)

4. Vinnikomachka

"спокойствіє" і ніяких забобон, мені теж тут не буде кому допомогти, тому я "плюю" на всі ці забобони і ходжу помалу по магазинах і приціняюся, на вихідних як дасть Бог здоров*я піду вже трохи купувати,
    Як Ви себе налаштуєте так і буде, все у Вашій голові, моя мама теж тако тихенько підказує що зараня неможна, але Вінниці вона не знає, свекруха така сама, то не буду нікого нагружати, сама получаю задоволення від огляду лашків. А ще сьогодні дивилась на ті дитячі ножички, та в них такі грубі леза, як ними дитинці нігтики обрізати - диву даюся. Не купила, ще шукаю.

5. daisygirl

daisygirl Member

Щось мені здається, що я й сама боятимусь їх обрізати. :girl_impossible:

6. Brenda

Brenda Member

Ну і я те саме кажу - я не хочу, щоб мою дитину одягали в якийсь "казьонний" запраний одяг і щоб мій чоловік з висолопленим язиком ганяв по Львову і купляв ті всі підгузники, пеленки, ножнички, кремчики, чоловічки і так далі...

Наші мами такі дивні інколи, чесно... То, мабуть, через то радянське виховання дійсно... Прийдеться все купити і скривати, але моя мама така "іщєйка", що вона точно все знайде... А щось мамі доказувати, оправдовуватись і скандалити через це і слухати її причини, чому не можна купувати наперед = налаштовуватись, що буде погано - я не маю ніякого бажання!

7. Iablinska

я теж спочатку ховала... мій чоловік забобонний (свекрушине виховання). Але після розмови, коли я йому обгрутувала чому треба мати все до народження, він погодився, і схованку свою я йому показала. Зараз лише переживає, чи я не спущу всі наші заощадження на речі для малюка. Бо кожного разу, як десь їду по магазинах, то мушу щось з одягу для малечі купити :)

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В мене все було куплене наперед. У нас нема забобонних в хаті :)

9. MYR

MYR Member

Я маю такі від сhicco, все добре обрізали від самого народження.

10. Brenda

Brenda Member

З одної сторони я свою маму розумію, бо в нас в сім*ї був невдалий випадок ( я вже якось про це писала), що був у мене молодший братик, який народився з вродженим пороком серця і помер на 6-му місяці життя, то моя мама так і аргументує : "Я малому все наперед купила, дура, і от що получилось". Ну просто якщо я буду слухати мою маму і не купувати, то це для мене рівноцінно тому, що я буду сама себе налаштовувати на погане, а я не хочу того робити! В мене те саме з вибором лікаря з ПБ і пологовим - я попросила маму дізнатись серед наших знайомих про пологові Львова, може, хтось може порадити якусь лікарку з Мечнікова чи Батальної, тощо, на що мені мама сказала не спішити, всьому свій час, що моя задача виносити дитину і не думати ні про що наперед. Ну але я так не можу!!! Я сееб відчуваю більш впевненою, коли я знаю, що в мене все куплено, все домовлено, що в разі дострокових пологів я не розгублюся і буду готова
    Короче, якось так складається, що мама мене не розуміє, відвертається і мені треба самій всім займатись, бо будь-які мої наміри попросити її про допомогу в пошуку пологового, лікаря, порадитись про одяг для дитинки, тощо - закінчуються скандалом і тим, що мама мене налаштовує на негатив своїми словами "Ти спочатку виноси дитину"... :sad:

11. MYR

MYR Member

Я теж так народила першу дитину, і нічого наперед не купляла, а варто було б, цього разу вже після УЗД як тільки буду знати стать дитинки почну закупи. Але перший раз моїй дитинці крім памперсів і ліків нічого не треба було ще довший час, тому я все встигла купити до виписки додому. Але надіюсь що цього разу все буде добре. А мама моя якась "неправильна", вона вже давно мене намовляє щось купити для лялі, та й в неї вже напевно підготоване мінімальне придане для дитинки.

12. Vinnikomachka

Я теж маю таку кіпішливу маму, але вона далеко на Тернопільщині і я за допомогою майже не звертаюсь, то вся її "гіперопіка" достається сестрі, вони там постійно про щось спорять, але коли діло доходить до мене, то я твердо відстоюю свою думку, бо вже не маленька.

13. Iablinska

Тут очевидно, що вада серця аж ніяк не пов'язана з тим, що речі для дитини були куплені наперед. То лише збіг. Але я прекрасно розумію Brenda, свекруха моя страшенно забобонна, хоча ніби і розумна жінка з вищою освітою. :) Але мені легше, бо то не моя мама, вона з нами не живе, а якщо щось пробує казати - то відповідаю, що в забобони не вірю, і не хочу навіть слухати такі дурниці. Тому ми навіть не сперечаємось на ці теми, я доросла жінка, вирішую сама.

14. WildWind

WildWind Member

В мене теж так було, одягу не можна купувати, сказати лишнє не можна, передбачити (і, відповідно, подумати що робити) ускладнення не можна.. Але я сама все купила, склала, вирішила де народжувати, тільки перед фактом усіх ставила. Лишень чоловік потім подякував лікарям, бо я мала шви і не могла встати. А так і дякувати сама би бігала)))
    Лише свекруха мене підтримала, як побачила, що в мене ще місяць до пологів, а вже сумки складені, ліжечко куплене і т.д.

15. invisible

invisible Well-Known Member

Ой, які у нас схожі мами:) Свекруха через чоловіка до речі теж щось схоже передавала. Ну нє, я все розумію - забобони і все таке, але свекруха ще ту пораду якоюсь страшною історією доповнила, не буду тут переказувати. Ну навіщо от лякати вагітних і настроювати не негатив? :girl_devil:
    Головне без фанатизму. Речі для маля в пологовий - то для мене мастхев. Принаймні на перші пару днів має бути одяг, памперси, якісь кремчики. І бажано все таки, щоб ті сумки були трохи наперед спаковані, щоб потім не було авралу в разі чого. Щодо візочка, ліжечка та інших великих речей - хочемо з чоловіком походити по магазинах, поприцінюватися, вибрати. А потім він вже то все купить сам. У таких речах я йому довіряю.

---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

То вже точно занадто. Як можна хоч трохи не думати наперед про пологовий, лікаря, в якого народжуватимеш, нічого не планувати? Різне звісно буває.. Але як на мене, не в нашій державі. Я б боялася. Не будеш же ти потім швидку викликати і їхати в будь-який пологовий до будь-якого чергового лікаря.

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

А ми від сьогодні офіційно в декреті! Хоча в принципі мені від того ні холодно ні жарко, бо я фрілансер і з грудня і так не працюю:)
    Ще сьогодні нам робили КТГ плоду, слухали сердечко. Мала так втікала від тих датчиків, що медсестра довго не могла нічого записати. Правда тривала та процедура хвилин 10 всього, а в Неті пише що вона довга, до 40 хв., і плюс просто віддали папірець з діаграмою серцебиття, а наскільки я знаю, вони б мали виставити якісь бали...

16. Maksli

Maksli Well-Known Member

Йой, чесно кажучи мені шкода Brenda і всіх майбутніх мам, в кого такі забобонні батьки! В мене навпаки мама, на моє прохання піти домовитись з лікарем з пологового, з радістю пішла і то ше за два місяці до пологів! просто я хотіла знати чи лікарка буде на місці, чи не піде в відпустку, все таки літо було!
    А на рахунок великих покупок (ліжечка, дит. візка....), знаю що деякі магазини надають таку послугу, не знаю як тут у Львові: ви приходите вибираєте те що вам подобається, оплачуєте половину вартості, вони привозять і зберігають в себе на складі, коли вже вам то потрібно безпосередньо, приходите доплачуєте решту і забираєте! Так виходить ніби і наперед куплене, але і не зовсім, і вдома не заважає!

17. Mammy

Mammy Well-Known Member

А я сьогодні знов була в ЖК :sad: Щоразу додому приходжу з такими нервами! Як мене там дістали! Кожен раз щось не так, при чому не зі здоров"ям, а так... конфлікти з лікарем... (( Мені вже чоловік забороняє туди йти, а я так не можу, не люблю конфліктів... Ну невже якщо не заплатиш лікарю, то ти вже ніхто??? Коли я вставала на облік не мала можливості платити, а потім... принципово не хочу!!! Нема за що! Як я жалію, що пішла до дільничої!!!

18. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

а через що конфлікти? Що кому не подобається?
    Я теж не в захваті від своєї лікарки. Прийшла, зважилась-помірялась, дала обмінку для записів, взяла скерування на аналізи - ДО ПОБАЧЕННЯ. Нічого не плачУ (нема за що). Коліжанки в ній не шукаю. Раджусь (консультуюсь) з іншою лікаркою.

19. glasses

glasses Member

Я так само, ну як в ПБ без речей для малечі?І з більшими покупками аналогічно з Миросею.

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

А мені нічого такого не робили. А на якому терміні це роблять?Бо я вже в ЖК після свят.
    Дівчата, хтось щось чув про Люду?Тоді писала, що впала і перед тим живіт в неї твердий був, пила ліки?Як вона цікаво?

20. Mammy

Mammy Well-Known Member

Важко пояснити) То я не прийшла вчасно, а то що в мене дитина хворіла - нікого не цікавить... Прийшла - її не було, а медсестра десь виходила, в реєстратурі сказали, що її нема - знову погано, бо бачте "всі медсестру бачили, а я ні"... А мені малого лишати в бабусі і по кілька раз на тжд. туди їздити (я не живу за місцем прописки) досить складно... Ну і купа дрібниць, які так дістають!!!
    Абсолютно так само!!!

Статус теми:
Закрита.