Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

Ну хто таке сказав? Ви маєте всі аналізи, маєте всі УЗД, маєте обмінну карту. Нікому нічого ви більше не зобовязані. Не придумуйте собі нових проблем.
    Цікаво, а хто вас поставить на облік...:) Думаєте, ще дадуть одну обмінну карту?

2. invisible

invisible Well-Known Member

Правильно дівчата кажуть, я теж не бачу потреби ще раз на облік ставати після 30 тижнів. Матимеш обмінку та й все, чистий спокій. Ми ж у більшості заради тих папірців і стоїмо на обліку:) Для УЗД, здачі аналізів крові чи сечі лікаря з ЖК не обов'язково. Якщо виникне потреба проконсультувтаися, завжди можна просто піти до толкового гінеколога. А в поліклініці часто з нормальними лікарями важкувато. Та й відвідини просто для галочки переважно (напевно то велика відмінність від платного і зручного обліку, на якому ти зараз перебуваєш). У мене наприклад чергове відвідування займає 5-10 хв. і складається з обмірювання живота, зважування і вимірювання тиску. Щодо лікарів з ПБ, залежить від лікаря. Знаю кількох дівчат, які спостерігалися в своїх лікарів з ПБ з самого початку вагітності.
    А щодо "побіжу відразу в наступний же день" - та й взагалі навіщо? Ти ж зараз не ходиш щодня до лікаря, а раз на місяць чи раз на 3 тижні (принаймні я в ЖК так ходжу). Приїжджаєш, відпочиваєш, насолоджуйся своїм станом і все. І поступово підшкодовуєш лікаря.

3. glasses

glasses Member

Та мене особо теж не чіпають і не лякають, просто це питання грошей було, взагалі то я задоволена. А скільки той платний облік коштує?

4. Brenda

Brenda Member

Я зобов*язана сама собі - бути на спостереженні в лікаря під час вагітності, а що раптом, щось станеться - що я буду робити, куда йти? Ну може я не права - але вважаю, що задля безпеки вагітності і бути впевненою в тому, що з моєю дитиною все гаразд - вважаю, я маю бути під наглоядом лікаря...
    Блін, може, дійсно.... просто я дійсно хвилююсь, щоб якщо що - мати б до кого звернутися... Може, вато поступити так - попросити лікаря з Києві, що я буду з ним по телефону консультуватись поки не знайду лікаря з ПБ (я все ж таки заплатила вже йому), а паралельно буду шукати лікар яз ПБ... Цікаво, а Левицька з Мечнікова бере з 31-32 тижня до себе на спостереження? Хто знає? в кого є досвіду спостерігатись у лікарів з ПБ?

5. Gudz

Gudz New Member

Мене також цікавить де таке є і скільки коштує?

6. Brenda

Brenda Member

В Києві коштує дорого, тут навіть при постановці на облік в поліклініку без прописки коштує в районі 500-700 грн (благодійний внесок) ( сума залежить від лікаря і поліклініки) + окремо здавати аналізи на вади (один аналіз 300 грн, другий 150 грн)+ УЗД окремо платно (1 УЗД - 300 грн) То получиться, якщо в звичайній ЖК без київської прописки, як я - УЗД 300*3 +300 перший триместр кров скрінінг + 150 грн другий триместр кров скринінг + ще лікарці дати щось на лапу (на свята) = 1500 грн - це звичайна ЖК, а якщо говорити про приватну, то там входить все в ціну + нема черг нікуда окремо не треба бігати і людське відношення і ціна становить 2-4 тис. грн. (залежить від поліклініки). Думаю, у Львові в рази дешевше той платний облік в платній ЖК...
    Це все я взнавала в Інтернеті, бо знайомих тут немаю взагалі, може, інші дівчата можуть навести інші приклади...

7. jozya

jozya Member

В рівно 30 тижнів дають лікарняний 70+56 днів, або 70+70 (якщо пологи ускладнені), можуть не дати, якщо на обліку не стоїте, або прийшли тільки в 30 тижнів.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я з лікаркою з пологового була на зв язку з 15 тижня ( ну так сталося, що тоді була потрібна допомога і вже я її трималася). У пологовому ( пишу конкретно про Мечнікова,) вас просто на спостереження (як у ЖК не візьмуть)- для цього ви повинні у них числитися як пацієнтка одного з відділень- гінекології, центру невиношування, патології. Якщо у вас немає прямих показів, то на кілька місяців безвилазно вас туди "паперово-не покладуть). Як варіант- домовлятися з лікарем, щоб періодично вона вас "клала" із певним діагнозом. Але то і вам не дуже і лікарю проблематично. Тому формально- стоїте у ЖК, а консультуєтеся для підстраховки з обраним лікарем з пологового хоч з того часу, як дізналися що вагітні. Якщо обмінка у вас на руках- ще простіше. Формально- стоїте ж ви десь уже на обліку? Тобто там не знімаєтеся ( якщо вашій лікарці з ЖК цей варіант підійде, бо її за відсутність папірчиків з аналізами , які ви фактично там не долучите, по голівці не погладять), а тут- консультуєтеся з лікарем пологового, вона ж вам пише що і коли доздати ( ту ж кров чи сечу спокійно і в пологовому можна приходити здавати і в приватному медцентрі) і ви долучаєте просто до обмінки усі результати аналізів та УЗД, здані у приватному порядку. Лікарю з пологового теж важливо, щоб обов язкові аналізи були вами здані до пологів у встановлений строк, про що є папірчик ( тобто це не мається на увазі заг. аналіз крові чи УЗД, а такі аналізи, як СНІД, РВ, мазки і т.п.). Свого часу моя лікар з ЖК потрапила на довгий лікарняний, коли у мене був строк у 34 тижні. Її вагітних перевели до ін. лікаря. Скажу, що я з цього часу у ЖК не з являлася. По всіх питаннях- лише до лікарки з пологового.
    Є ще один варіант ( так робила моя кума, яка сама проживала на той час у Києві, але третій триместр вагітності провела вдома у Львові, де і народжувала): її лікар з ЖК у Києві просто порекомендувала свою знайому лікаря з Львівської ЖК. Видала обмінку , вписала всі здані аналізи). кума у Львові вже формально стала на облік в ЖК до рекомендованої лікарки, але по всіх питаннях реально зверталася до обраного лікаря з пологового.

9. glasses

glasses Member

Бренда, я теж думаю, що краще Вам вже до лікаря з ПБ звертатися, підійдете познайомитися, поясните ситуацію, не бачу в тому проблему, будете консультуватися безпосередньо в нього чи неї. Дасте пару гривень і думаю ніхто нічого не скаже. То навіть краще, як на мене.

10. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

а взагалі до якого тижня тривають оті походи в ЖК, бо я вже на лікарняному, але через мінусову групу крові буду мусіти ходити аж... ось і не знаю до якого часу, хоча я кожний раз при візиті до Г. нагадую що мені треба здати кров на антитіла, цього разу не нагадала, залишилась без направлення, то тепер думаю як то воно має виглядати, йти до неї за направленням, чи так піти здати, вагаюся...

11. Vinnikomachka

а взагалі до якого тижня тривають оті походи в ЖК, бо я вже на лікарняному, але через мінусову групу крові буду мусіти ходити аж... ось і не знаю до якого часу, хоча я кожний раз при візиті до Г. нагадую що мені треба здати кров на антитіла, цього разу не нагадала, залишилась без направлення, то тепер думаю як то воно має виглядати, йти до неї за направленням, чи так піти здати, вагаюся...

12. Brenda

Brenda Member

Короче, запуталась я:sad:
    Передісторія: Я стою зараз на обліку в Києві, відповідно, це й же лікар дасть мені декретний, який я віднесу на роботу. Він же дасть мені обмінну картку.
    Дівчата, з якими ще документами я маю йти в пологовий? Шось я не розумію - одні кажуть, що немає сенсу ставати на облік, а спостерігатись далі в лікаря з ПБ, інші кажуть - ставати на облік, бо інакше мене не візьмуть в пологовий, але ж, якщо мені мій поточний лікар після 30-ого тижня видасть обмінну картку і зробить декретний, то які ще мають бути документи для пологового?

Я думала брати ту обмінну карту і йти в ЖК львівську на пару тижнів, а ви кажете що немає сенсу, але ж якщо там треба здавати якісь аналізи після 30-ого тижня, без яких мене в пологовий не візьмуть???

Дівчата, поділіться пліз, які ще аналізи ви здаєте після 30-ого тижня?
    Я, чесно, не знаю, що робити мені...:ed4d70def841dc74b57

13. Vinnikomachka

Brendo, не панікуйте, може дійсно підійдіть до лікаря (якого ви собі там напримітили) та й з ним проконсультуйтесь, він вам і порадить, бо мені наприклад крім аналізу мочі і загального аналізу крові - нічого не призначали.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я так розумію, що до Львова ви приїдете вже після 30 тижня? Тоді у вас в обмінці уже будуть усі основні обов язкові аналізи (головне, щоб були записані всі ті, що повторно здаються у 30 тижнів). УЗД, а також сечу чи кров- можете спокійно здавати у приватному порядку і просто вкладати ці результати до обмінної картки). Тому оптимальним варіантом може стати такий: домовитися з лікарем з пологового. І при потребі- консультуватися з нею. Попросити, щоб вона при потребі вказала, що вам доздати, зробити це у приватному порядку і долучити в обмінку. Коли у вас на руках обмінка і оформлені документи на отримання декретних розрахуноквих- по суті, вам потрібен просто лікар для консультацій, а не облік у ЖК. Тому сенсу ставати саме у ЖК у Львові на облік після 30 тижні- не бачу. Краще одразу по приїзді домовитися з лікарем з пологового і просто тримати її собі "на замітку". після 30 тижня нічого особливого не здається ( крім того ж аналізу сечі чи крові при потребі і УЗД у третьому триместрі. Це все можна спокійно домовитися з лікарем і зробити у пологовому чи приватній лабораторії.

п.с. єдине, що ще врахуйте: якщо ви собі обрали лікарем Левицьку, то вона досить є зайнятою. Тому при кожному вашому візиті часу на розмусолювання кожного питання часу не буде мати. Чітко формулюйте свої питання , вона реально не в змозі буде пам ятати, що там вам призначити потрібно. Тобто це реально лікар для консультацій при потребі ( коли щось турбує) та пологів, а не для довгих бесід на протязі кількох тижнів до пологів.

15. jozya

jozya Member

Для пологового з документів тільки обмінка (яка в вас вже на руках) і паспорт.
    Якщо пологи партнерські, то флюрографія (макс. річної давності) і мазок на стафілококк партнера (чоловіка) - питаєте в лікаря за направленням, кажете що для пологів. 3 хв. і мазок з носа беруть (робиться аналіз 4-5 днів).
    Вам би вже не радила ставати на облік в ЖК Львова - нема змісту. Хіба були проблеми протягом вагітності - лягали на збереження, або наприклад білок в сечі.
    В пологовий візьмуть, не переживайте.
    Всі потрібні аналізи, вітаміни, узд або (за потреби) медичні препарати може назначати той лікар, в кого будете народжувати.

16. Brenda

Brenda Member

Так, я до Львова приїду, коли вийду в декрет, тим більше, я своєму лікарю своєму вже це сказала і сказала йому, що я хочу здати всі можливі аналізи, поки я в Києві ( бо я заплатила вже як не як...)... а він мені на то сказав - тобто ви здасьте всі аналізи + зробите УЗД на 30-му тижні і все, і я вам дам обмінну картку.

Ну так, можна ходити в те саме Синево і там все здавати, тим більше, що воно в мен епрямо під під*їздом у Львові...

По-ідеї - так, а ще також я можу домовитись з лікарем тим, що зараз, що я можу з ним по телефону консультуватись, поки не знайду лікаря з ПБ...

Дякую, Ви мені відкрили очі і заспокоїли, бо я трохи бу а в шоці з того, що мені далі робити...

Та я і сама не дуже люблю ляпати язиком з лікарями, по суті говорю, приходжу зі своїм списком питань, і все... думаю, на те, щоб розмусолювати всякі питання - є форум:) :) :)

Дівчата, дякую за допомогу:) Мені троха розвиднілось:)

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Такссс, дівчата, опишу я свій сьогоднішній день ставання на облік.
    Перший шок- 50 грн в місяць віддавати лікарю, бо я не з того району. "Чужих", як сказали, обслуговують тільки так. Ладно, не буду гонити в другий кінець міста з аналізами в час пік, плюс гроші спущені на маршрутки туди-сюди, то тих 50 грн не далеко втікло.
    Потім лікарка виявляє на кріслі, що в мене матка в тонусі і забагато виділень. Прописує магне В6 і лежати. А в середу УЗД вже конкретніше покаже шо до чого.
    Третій (чи який то шок)))) списки аналізів і лікарів, при першій вагітності точно стільки не було і не треба було ще в іншу поліклініку з сечею їхати чи чоловіку донорську кров здавати.
    І так я випила Магне В6, лежу. Але скільки то я належу? Пів год, бо треба за малим в садок іти і далі треба... треба...
    блін, як то кажуть очі не бачать, серце не болить, ще з ранку літала як куля, а зараз лежу пляцком з загрозою.))

18. maty

maty Well-Known Member

якщо не секрет-якого кольору? коричневі?

19. Brenda

Brenda Member

Жанна, в мене теж був сильний тонус, я купила Магне Б6, почитала інструкцію і вирішила НЕ пити. Там купа протипоказів, я б рекомендувала Вам позапихати свічки Вібуркол днів 10 - вони проти спазмів і не пити Магне Б 6, воно, кажуть, дуже скріплює і потім важко проходять пологи...
    До речі, я полежала тиждень вдома, позапихала Вібуркол 7 днів і тонус пройшов...
    А на рахунок виділень, то для вагітних - норма збільшення секреції... якщо виділенні світлі чи жовті і без запаху - це норма!

20. MaryF

MaryF Well-Known Member

Отому я не стаю на облік. Кожний раз мене чимось страхали і виписували якісь ліки. А у вас живіт болить? При тонусі я знаю живіт болить.

Статус теми:
Закрита.