Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. glasses

glasses Member

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Той тижденьз мене чоловік і мама вмирали зі сміху. Кажу ну я так поправилась хіба що в ногах і на лиці. А чоловік каже,а де ще треба живіт теж великий:girl_crazy:Д..а теж поправилась.

2. Brenda

Brenda Member

Дівчата, таке питання маю... Трохи стидно, але все ж задам. Скажіть пліз, а відчуття внизу матки, практично на мочовому- давка і якесь здригання, типу з мого статевого органу виходить повітря, як газики, то гикавка?? Бо вже пару днів шось таке, дуже дивне...

3. Malyatko

Malyatko New Member

Я з малим ще коли була вагітна, розпорола подушку з гречаного лушпиння і пошила матрас на дитяче ліжечко. Зараз його і з 2-ю малявою буду використовувати. Ціна подушки була 180 грн. Проте хочу Тетянка сказати, що 200 гр за справжній матрас з гречки і кокосу ,це як на мене, дуже-дуже дешево. Напевно в неті вони ставлять такі ціни від.... це на найпростіші матраси,щоб заманити покупця, а коли до них приходиш, то тоді пояснюють що й до чого і ціна виростає в 2-3 рази.

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:42 ----------

Думаю певно ні , а якийсь інший процес в організмі , в мене інколи теж таке було.Гикавку відчуваю в одному місці ритмічні коливання ніби маля копає весь час по одному місцю,але дуже легесенько (як серцебиття дуже сильне).

4. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

знайоме відчуття. :) І ще часто таке враження що звідти хтось пробує пропхати нозю чи руцю - на волю проситься...

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я під час вагітності цитрусові кілограмами поїдала ( ну от потребував організм), шоколад- теж плиточку за раз періодично могла ум яти, мед і т.п. Ніяких алергій не було. Зрештою, нам лікарі в патології пологового просто наголошували в останні дні перед ПДП особливо не налягати на алергенні продукти ( тобто їсти, але без фанатизму), а до того часу- обмежень не встановлювали

6. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

ого! Багацько... я думаю, з ними завжди можна "поторгуватись" (якщо суми великі називають), бо ті внески не фіксовані і залежать від "апетитів" начальства поліклініки. То якраз розраховано на те, що людині незручно щось сказати, щоб не здатись біднішою за інших. А дарма... Бо ті грошики майб.мама може значно ефективніше використати, з більшою користю для себе чи малюка :)

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:09 ----------

:) :) :) ой, як точно ви описали! Але мені деколи аж моторошно в такі моменти...

7. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Читала вчора статтю про вітамін С. Він дуже потрібний вагітним, тому що допомагає засвоюватись залізу, відповідно це добре для гемоглубіну. Тим не менше, в статті не радили вживати штучний вітамін, а пити апельсинові, грейпфрутові соки, їсти цитрусові. Тому, якщо хочеться мандаринок, то треба їх їсти :) Статтю читала на Pregnancy.com

8. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

але й на стафі є купа пропозицій (правда, ще за дотсавку тоді платити) - нові матрасики, в Києві, Одесі - кокос-кокос, кокос-гречка - від 180 грн йдуть, в Жабенятку мене запевнили, що саме та модель - LANAMI - це 3-шаровий ортопедичний матрас, (Материалы: кокосовый мат, пенополиуритан, гречневая лузга, бязь), і його ціна була 250 грн - по суті те саме, що чере зстаф з доставкою, а тут на місці принаймі. Дорожчі не бачу смислу брати - не знати, чи малючок взагалі захоче спати в ліжечку.

9. Vika

Vika Well-Known Member

пора ы мены до вас приэднатися.
    таки кожна вагітність різна: першу і другу нудило і груди боліди. цього разу просто відчуваю себе хворою, сил нема зовсім, вже після обіду ледве ходжу, м"язи болять. таке на початку вагітності, а далі що буде?

10. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

в мене ноги, бедра, руки - трохи схудли, та і талія не розплилась, тільки пузіко виросло. Я себе називаю "Я-м’ячико!"

11. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Я теж, коли була вагітна, то дужееее багато їла цитрусових, а особливо мандарин, то в малої теж ніякої алергії, я і багато полуниці їла, теж кажуть, що не можна, бо червона, і коли годувала грудьми доні було 2 місяці , якраз був сезон полуниці, теж їла.Я думаю, що це все індивідуально, і все залежить від організму дитини.

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

далі мало б "попустити". В мене на цьому терміні теж шось схоже було: слабість, млявість, нудота. І особливо це по обіді/ввечері проявлялось. Лежала пляцком, не могла встати, нічого не хотілось... Думаю, це був токсикоз. Приблизно на 14-му тижні пройшло :)

13. glasses

glasses Member

Коли ставала, то спитала Г чи зможу чи незабагато мені,а як відкривали декрет,то вже нічого не питали, тре і все.

14. Malyatko

Malyatko New Member

Може й так, ще певно залежить від товщини прошарку з кокосу і гречки та розміру звичайно. Але мене тривожить тільки "пенополиуритан" як штучна хімічна складова матрасу, коли я цікавилась саме для новонароджених завжди радили натур. латекс замість нього.

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

З таких причин я стаю на платний облік. Всі аналізи за один раз в тій самій клініці, 1 раз при постановці і 1 раз в день декрету. І в той же день виписки лікарняного, якого не треба чекати тижнями як дехто.. Ходжу раз на 3 тижні, стала на 23 тижні і ніхто мене не лякає, не грузить і не заставляє нічого лишнього "спокойствіє і только спокойствіє" ....

15. Brenda

Brenda Member

Те саме, теж стою на платному обліку (тут в Києві ніяк не могла знайти адекватну ЖК, бо дуже наганяли на всіх, а знайомих, з ким порадитись - тут немаю на жаль, страховка моя тосовно вагітності вже вся використалась, коли лежала на збереженні... то прийшлось платити свої грошики...), у вартість обілку входять всі аналізи: вся кров, всі аналізи на вади, які зазвичай здаються в платних лабораторіях, всі УЗД, короче все абсолютно, я додатково нічого не доплачую. Крім того, в чергах ні разу не стояла, всіх лікарів обійшла за 1,5 години, в самій поліклініці серед людей знаходжусь максимум 5-7 хв - здала кров і пішла. До лікаря раз на три тижні, відношення дуже класне, лікар файний (ще й симпатичний:)), завжди дзвонить, питає як справи, дає лікарняний без проблем, сам всі документи збирає, всі печатки ставить, тощо...
    Може, трохи дорогувато, але це того вартує. Єдиний мінус - це те, що я після 30-ого тижня переїжджаю до Львова і мені треба буде ще раз ставати на облік, але вже в ЖК по прописці, ну це пару тижнів відмучитись і все:)

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

упс, ще раз на облік після 30 тижня? а чого? є якесь зобов"язання? я свою збираюся попередети, що після отримання пап"юрка, до неї не поїду. а чого власне, я повинна це робити?

17. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Нащо???? Забрали декретний листок і все. Далі консультуйтеся вже безпосередньо в лікаря з ПБ.

18. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

я теж не йду - лікарняний отримала, й до побачення , ще й погода така...нельотна...
    Вчора знову було безсоння - то я перечитувала тему "предвісники пологів" - результат - сьогондішній ранок почався з пакування (нарешті!) манаток - але склала тільки частинку, завершу завтра й по мірі необхідності.. Ще записалась до Слободи на останнє УЗД на п!ятницю - а то ж кінець світу пророкують :girl_crazy:, а в чоловіка ще й + корпоратив...

19. Brenda

Brenda Member

Зобов*язанння в плані того, що вагітна має спостерігатись кимось... З 30-ого до 40-ого тижня ще 10 тижнів (якщо дасть Бог), то я ж маю протягом того часу десь спостерігатись в разі чого... А лікаря в ПБ ще треба знайти, тим більше, що лікарі з ПБ здається з 30-ого тижня так рано не беруть людей...

Дівчата, чесно, я не хочу йти в ту нашу Сихівську поліклініку і ставати на облік, але що робити в моєму випадку? Я приїду у Львів в кінці 30-ого тижня, я ж не побіжу відразу в наступний же день до лікаря з ПБ, якого я ще навіть не знайшла...
    Я в ступорі...

20. Андріана

Андріана Well-Known Member

при бажанні можна спостерігатися в лікаря з ПБ як тільки-но завагітніли)

Статус теми:
Закрита.