Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

Забула написати, ми - Юлічка, 3кг, 55см. Все напишу, обовязково. Хто б мені поміг змінити лінієчку, бо скліроз виліз після родів, нічо не памятаю

2. Brenda

Brenda Member

Vinnikomachka, вітаааю!!! Здоров'ячка, смачненького молочка і насолоди від материнства:)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Власне, що кажуть, що то не впливає на те, скільки разів будете вставати.
    У мене так і було. Я під час вагітності годувала, то дуже багато пила. Вставала вночі так само, скільки би не пила. Навіть уночі вставала попити, до речі. І досі встаю.
    То не означає, що вони природні. Природні - це без втручання, коли керує процесом жінка й дитина, а не хтось третій, хто покликаний слідкувати, а не "розроджувати". У вас були травматичні, на жаль.
    Почитайте про те, як співпрацювати з болем у пологах. Якщо сильно болить, значить ви просто його терпите й із ним боретеся. Це неправильно.
    Ну, тоді ви боїтеся не пологів і болю, а повторення сценарію. Я би зосередилася не на своїх страхах, а на пошуках лікаря, якому буду довіряти і (!!!) якого не буду боятися.
    Якщо вам дадуть народжувати самостійно (й ви не будете мати мислення жертви, спричиненого першими пологами), тоді там болю нема. Головне налаштуватися правильно. Пологовий біль, якщо з ним співпрацювати, є помічником і порадником. До того ж майже не відчутний. Але повторю, що ви маєте бути налаштовані на співпрацю зі своїм тілом, своєю дитинкою.
    Досвід перших пологів сумний, але він вам показав, що людина ззовні (хай і з дипломом) насправді не розуміється на процесі. Усе необхідне природа заклала у ваше серце й ваше тіло. Слухайтеся себе й усе у вас буде добре. :yes:

Не треба пологів боятися. То чудовий процес! Якщо знайдете мудрого лікаря (хоча я тепер думаю, що треба акушерку шукати, а не лікаря), то все у вас складеться якнайкраще.
    От тільки не розумію бажання бігти в пологовий "як тільки щось". Як на мене, то не сприяє процесові. Мається на увазі, самі стіни, халати... Жінці треба спокій і природній (ЇЇ власний) окситоцин, а не адреналін, який зупиняє всі процеси.
    Пологи - не рулетка. Дії лікаря - рулетка. Особливо, якщо жінка в його руках має хоч найменше сприйняття себе як жертви.
    Знаєте, хто знає, як може бути найкраще? Ви, ваше тіло й ваш малюк. Більше ніхто. От і захищайте своє право на людські пологи, бо, на жаль, ні від кого, крім вас одної то не залежить.
    Я би читала історії пологів (і читала їх навіть під час третьої вагітності, хоча готувалася до повторних домашніх пологів), аби приготувати себе на бойовий настрій. Ну, бо є що захищати. Я свої пологи згадую з радістю та усмішкою.

4. Brenda

Brenda Member

Дівчата, моє мале так товчеться, що аж сльози навертаються на очі:sad: причому одночасно і там, де мочовий, і там, де ребра:sad: і ще в мене ниє внизу живота, як думаєте, це можуть бути тренувальні?

5. Liliyah Romanova

У вас неправильна схема мислення й налаштовування на позитив. ;)
    Можна собі продумати приблизно "що якщо", але тоді то відпустити й налаштовуватися виключно на позитив.
    А "лохушку" не зроблять, якщо ви не дасте із себе таку зробити. От як кажуть, що не можна людину образити, якщо вона сама себе не образить, так і тут.
    І молоко у вас точно буде. Головне все правильно робити. Знову ж таки, тут усе від вас залежить, бо молоко закладене природою як даність, яку хіба людина сама може в себе забрати своїми діями.
    Біль, як при розтягуванні м'язів, бо воно тим і є.
    Очікувати відомо чого і як себе вести також, якщо шукати інформацію й готуватися до пологів. Це просто необхідність!! Не лише до приходу дитинки готуватися треба, а в першу чергу до самих пологів, а не думати, що "ніхто з пологового вагітним не вийшов". Воно то правда, але якщо не ви вродите, а вас - то згадувати пологи потім буде страшно.

Поміняйте позицію. Або на свіже повітря вийдіть.
    При тренувальних у мене малята не рухалися. І тренувальні то радше біль у поясниці, а не внизу живота.

6. MaryF

MaryF Well-Known Member

Біль при других пологах був, але якби то правильно пояснити....терпимий, передбачуваний. Бо при перших пологах мене стимулювали і мене розривало з середини.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

дайте назву книги, чи щось таке. боя не справилась співпрацювати з болем..
    ні, і пологи бувають рулеткою, так само як і вагітність (вибачте, що в такій темі, але не всі доношують).

8. MaryF

MaryF Well-Known Member

до вас те саме питання вас стимулювали?

9. glasses

glasses Member

Ой в мене зараз так сильно болить поясниця, але я сьогодні з самого ранку ходила по справах.

10. Liliyah Romanova

Ну, не рулетка це. Ні пологи не рулетка, ні вагітність. Бувають непередбачувані обставини та випадки, але їх занадто малий відсоток, аби називати все рулеткою.

11. Almariel

у мене були майже домашні пологи, я народжувала в Німеччині. була тільки акушерка: не стимулювали, не обезболювали, частину перейм я перебула у ванні, дозволяли вибрати позу,яку захочу. єдине, що мені заважало - з певного моменту постійно слухали серцебиття: отой апарат причепили, але дозволяли скрізь ходити. але неможливо болючі перейми майже без проміжку між переймами почалися ще до того, як почепили апарат.

---------- Додано в 18:51 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

12. invisible

invisible Well-Known Member

У нас теж так було :) 1 позиція означає, що спинка з лівого боку матки, а передній вид - що спинка більше до передньої стінки матки. Ну але то таке, це ж на момент УЗД-огляду. Воно ще там собі вовтузиться трохи і може повертатися, хоч місця вже мало.

Я щось до речі помітила, що в останні пару днів рухи не такі активні стали. Ніби нема дуже причин хвилюватися, бо ж ближче до пологів малятам стає надто мало місця для активних рухів?

13. Liliyah Romanova

А забрати не можна було? Можливо, що зосередження пропало й перемкнулося на те, що "щось заважає"?
    Коли мені акушерка намагалася допомогти й підказувала пози, які мені не пасували, то я відмовлялася йти на співпрацю з акушеркою. Було, що вона пробувала трохи натиснути, але я тоді мало не з криком казала, що ні, мені так не підходить. ))) І щодо замірів серцебиття мене або попереджали, або питалися, чи можна зараз поміряти.

14. glasses

glasses Member

А на хлопський розум?Бо тяжко мені уявити зараз ліво право і тд. А як правильно повинен лежати?

А я ні, так добре товчеться, а особливо, коли лежу. То там починає випирати ручками то в одну сторону, то в другу. Коли ходжу чую в принципі так рухи, а от лежу то сильно ми маму б"ємо поки не знайдемо собі положення яке нам подобається. Я вже і так не знаю як лягати, з одного боку на інший бік, то на ранок так болить мене поясниця, що капець.
    Ще дуже так тиснеться в низ, та то чую, чи головою чи плечима чи руками я не знаю, але то так доволі некомфортно.
    Сьогодні випила горнятко кави так мріяла про ту каву, була нагода, бо рано встала, то думаю вип"ю, а горня і каву мусила ховати, бо чоловік в мене свариться за каву. Навіть сам перестав пити.
    Скажіть як має чипати живіт при спрвжніх схватках?Бо зараз спина попустила, а живіть нк тягне, а так хапає троха, таке відчуття, що він здувається?Що це?

15. Shpunka

Shpunka New Member

Ви менше за то переживайте. Чоловік ж йде з вами на пологи, правильно? Ви розповідали йому як ви бачите свої пологи, що означає "природні", що для цього треба? Пояснювали, що ви маєте максимально концентруватись на пологах? Що вас не повинен ніхто зайвий раз відволікати? Щоб він часом не підписував нічого без вашої згоди?
    Він - ваш захисник. І ніхто не зможе зробити вас "лохушкою" при ньому. Ні, він цього не допустить :)
    Я щиро бажаю, щоб все пройшло добре. І у вас, і у інших дівчат. Просто усвідомте, який це неоціненний дар - народжувати нове життя. Ви повинні бути мужні, сильні і впевнені, це ж ваша дитинка, ніхто її не захистись крім вас. Так що настроюйтесь позитивно - і вперед до найочікуванішої зустрічі з малятком!

16. Almariel

сказали, що не можна забрати((( воно так ніби не сильно заважало, а таке враження, що боліло, там де торкалось.
    мене теж спочатку питали, а потім почепили назавжди і сказали, що не можна знімати. там, мабуть, воно не дуже добре було, бо перед самими потугами мене примусили лягти на ліжко, бо серцебиття дуже впало.

17. MaryF

MaryF Well-Known Member

Чоловіки різні бувають. Коли я свому розказувала на шо він має звернути увагу, то сказав, шо він не лікар і як скаже лікар так треба робити. Такий він у мене є і шо тут поробиш. Так шо в бій я йшла сама.

18. invisible

invisible Well-Known Member

А ось тут наглядно намальовано: http://meduniver.com/Medical/Akusherstvo/116.html
    Це все варіанти норми, головне, що лежить голівкою вниз. А в пологах дитина все одно викручується з родових шляхів "буравчиком". Правда здається важливо, щоб личком догори не йшла.

19. Liliyah Romanova

При справжніх хапає живіт і спину одночасно. Ниє, як на місячні. І то хапає, то відпускає. При тому систематично.
    Щоби визначити чи справжні, треба поміняти позицію. Походити, взяти душ, випити чаю заспокійливого. Тренувальні пройдуть (а можуть і годину тривати, в мене було й 1,5), а справжні - ні.
    Тільки ношпу не беріть. Є купа нормальних способів перевірити.

20. glasses

glasses Member

Зараз буду пробувати, бо щось таке не понятне, відчуття що в мене там кулька надувна чи що і ще така давка на задній прохід йде. Спробую зробити зараз чай, походжу, може навіть в душ сходжу. Воно так чипає, попускає.
    Але голівка була рухома сьогодні пробували в ПБ. Ще питання, якщо вона рухома, що саме це значить, що вона не вставилась в родові шляхи?І чи може таке бути, що голівка рухома, а пологи почнуться?

Статус теми:
Закрита.