Для майбутніх мам (7)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем JuicyFruit, 28 Листопад 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Для майбутніх мам (7)

Ні, я не та мала на увазі.
    Нормотонус - лікар так написала, в тому сенсі, що його немає. Тобто все нормально в тому плані.
    А небезпека, не в тому, що по задній стінці плацента. За її словами, низька плацентація її сама по собі не лякає, але от низька плацентація у тих, у кого плацента по задній стінці - це її лякає. От щось таке вона мені казала.
    То я і думаю, чи там справді є якась особлива небезпека, чи вона перебільшує?

2. glasses

glasses Member

Я не хочу страшити, але казали мені тоді, що якщо перекриває то троха небезпечно. Ви проконсультуйтесь з кимось ще і може варто лягти, небезпечно, бо може піти кровотеча раптово.

3. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

А мене ложать в стаціонар, ходила в ЖК. Моя Г. направила мене на КТГ - оте КТГ сказало що сумнівний стан плоду, тому ложать в стаціонар, щойно заїхали додому забрати торби і їду назад. Щось так сумно, аж плакати хочеться. Цікаво що вони там мені будуть робити, хоча догадки є. Прошу тримати за мене кулачки. Бо писати мабуть не зможу з телефона. Вже відпишусь як буду біля компутера.

4. Charmel

Charmel Well-Known Member

У мене було передлежання плаценти, тобто перекривала вічко. Лікар-уздист сказала в цьому випадку повний статевий і емоційний спокій і що плацента може ще піднятися, тому нічого катастрофічного, але бажано взяти відпустку і побільше лежати. Лікар з ЖК, переглянувши заключення узд, зробила великі налякані очі і почала наполягати на госпіталізаціі. Лікар з пологового сказав що так звана низька плацентація це абсурдний діагноз і він на нього навіть уваги не буде звертати, плацента підніметься, а я щоб відпочивала.
    Я, в свою чергу, прихильниця того що все йде від голови, від ставлення людини до того що відбувається з нею зокрема і в навколишньому світі загалом. Так от, якщо ви панікуєте і взяли собі до голови це, то робіть ті діі від яких вам внутрішньо стане спокійно, мовляв, я роблю все що від мене залежить.
    Я ж себе почувала чудово, підписала відмову від госпіталізаціі, продовжувала ходити на роботу, займатися абсолютно всім тим чим і займалася ДО (хатні справи, шопінг, зустрічі з друзями, прогулянки і т.д.) і ємоційно себе почувала прекрасно і була впевнена, що плацента підніметься. Дякувати Богові, все так і сталося: плацента піднялася і у всіх все гаразд.
    А щодо тонусу, то я взагалі викинула це поняття з голови. Цей термін, таке враження, існує лише в краінах пострадянського простору. Лікарі США та Європи не те що діагнозу такого не ставлять, а навіть якщо іх запитати щось про тонус вони навіть не розуміють про що йдеться. Такого діагнозу навіть не існує в "Міжнародній класифікаціі хвороб". Матка це м'яз, а основна здатність любого м'язу це скорочення. Отже, матка має повне право скорочуватись. Якщо б це було не так то людство народжувало би якимось іншим способом.
    Але знов, повторюсь, якщо вам чисто психологічно це не дає спокою, то випийте якийсь спазмолітик чи щось седативне, як радять лікарі з ЖК, і чекайте ефекту плацебо.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на 19 тижні не можна ставити діагнозу низької плацентації, якщо плацента повністю чи крайово не перекриває шийку матки. І задня чи передня плацентація тут значення немає. АЛЕ, у вас
    ось у цьому і небезпека. Звісно, що з часом плацента підніметься. Але зараз треба лежати- великий ризик раптових кровотеч. Тобто небезпека не в задній низькій плацентації, а у знаходженні плаценти частково на шийці матки

6. buhgaltersha

Ну більш-менш ясно. Всім дякую. Просто "лягти в лікарню" - та без проблем, тільки що це змінить? Плацента, я так розумію, підніметься тоді, коли і має піднятись, а не під впливом їх нагляду.
    П.С. Ще парочка тупих питань:
    1. а коли плацента підніметься, вона перестане перекривати те вічко?
    2.
    тобто зовсім без причини???? Чи то все-таки внаслідок чогось (ну там стрес, удар, і т. п.)?

7. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Ми вчора теж були на узд, малеча була дуже спокійна, так що ми вже знаєм хто там в нас:girl_dance: Але от вчора десь промерзла і сьогодні насморк - просто жах. З роботи відпустили, сиджу дома, п"ю чаї з лимоном. Ще якісь народні методи лікування від застуди є? Буду вдячна за поради!
    І ще зла на свою лікарку з ЖК, останній прийом важко було назвати прийомом, тривав пару хвилин всього. Розказувала, що в мене погані аналізи, а потім виявилось, що вона мене переплутала з іншою пацієнткою :girl_devil: І ще встигла втиснути мені направлення на потрійний аналіз, то нічого що в мене вже 20 тижнів... Ну аналіз я робити не збираюсь, і в ЖК ближчим часом теж:sad: Тепер я зрозуміла, чому дівчата при другій вагітності стають пізніше на облік:girl_mad:

Останнє редагування: 8 Лютий 2013
  8. buhgaltersha

клас, оце професіоналізм

Ну, і я починаю розуміти, півтори години в черзі - це круто, я 2 рази в туалет встигла сходити! :girl_crazy:
    Добре, хоч лікар, який робив УЗД - адекватний, це підняло настрій. Виходила від нього з усмішкою. Причому він досить спокійно говорив про те, що там в мене з плацентою. Сказав не переживати, і що все виправиться.

9. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Забрала вчора свої результати аналізів. О, чудо, мені ніц не бракує :girl_crazy: В минулу вагітність. то аналізи були катастрофічні, тому й таки надумала на всяк випадок здати вже, а вже з того виходити. А тут все кльово, навіть аналіз сечі, який минулого разу з малим був з серії "навчальний посібник для студентів медінституту" цього разу ідеальний. Гемоглобін 125, значить до квітня мене точно ніхто в поліклініці не побачить.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так, якщо у вас зараз часткове предлежання, то вона потім перестане перекривати. Кілька тижнів і все буде гаразд
    на жаль, так. Навіть найменший стрес чи часом необережний рух можуть до такого призвести. Маю коліжанку, у якої така проблема була під час двох з трьох вагітностей. Кровотечі починалися раптово, подальшу вагітність вона вилежувала в стаціонарі. Причому вилежувала у прямому сенсі- бували дні, коли їй навіть до туалету було заборонено вставати.

11. Mammy

Mammy Well-Known Member

А в мене знову невідома ситуація... ПДП завтра, малеча "сидить на попі", в понеділок лікар буде вирішувати, що робити далі, дивитимуться вагу малої. Одним словом, не знаю, чого очікувати. Якщо чесно, страшно народжувати сідничками, але й КР не хочеться.
    І ще: страшенно заскучилась за синочком! Не бачила його вже 2 тижні, чоловік щодня хотів привезти, а мені шкода його розстроювати. Трималась, а сьогодні здалась і тепер чекаю своє малятко і мучаюсь, що я погано зробила...

12. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А ми були на УЗД і ми дуже гарненькі, здорові і великіііі:) Будемо мати синульку:girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love:
    Наш малюк на протязі всього УЗД смоктав пальчика, а другою руцьою підпирав головку)))
    Тепер в мене непереборне бажання, щоб час пролетів швидше, щоб вже поцьомати то мацьопство!
    В мене вже другий день ейфорія, постійно переглядаю відео з УЗД:)

Маємо обвиття пуповиною нетуге, але сказали шо то не страшно.
    І моя одна нирка шось не дуже сподобалась лікарю. Сказали пити морс з клюкви.

13. romawka

romawka Member

А мене скосило температура 37-38 страшено болить горло, кашель і головний біль. Дівчата чим лікувались?

14. daisygirl

daisygirl Member

Мені фарингосепт та хлорофіліпт для смоктання виписували, дитячу мікстуру від кашлю. Та біопарокс для горла. Але я рятувалась виключно чаями з лимоном та водою з медом. Пийте багато рідини.
    А від кашлю, коли температури вже не було, допомогла інгаляція з содою - ось це найдієвіший спосіб позбавитись кашлю. Через два дні кашель як рукою зняло.

15. Tinela

Tinela Active Member

і я сьогодні проснулась така сама... носом дихати неможу, горло ріже...поки температура 37

16. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Сьогодні так скрутило в боку, що місця не могла знайти. Перша думка - апендицит, але не то, ні спазмів, ні температури; друга - тренувальні, але тоже не то. Таке було враження, що малий вхопив за якогось нерва і добряче його стис. Ні на лівому, ні на правому боці, ні раком, ніяк не допомагало. Ледь встала, припідняла руками трохи живіт і давай круги по хаті намотувати, хвилин за 10 попустило.
    І що то було? Думала вже до лікарки дзвонити, але ж попустило...
    Малий активний, попинується, вигинається...

17. MaryF

MaryF Well-Known Member

Скоріше всього якийсь орган здушив.

18. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дівчатка, здавала я бакпосів сечі в медінституті. Чоловік забрав його сьогодні. В лабораторії сказали, що все ок. Заніс він його лікарю, а та сказала що є стафілокок, але в межах норми. Чи це погано? Чи неправильно здала? (в мене - пробачте - в момент збору ватка випала звідти). Я пам`ятаю, що в мене і раніше знаходили той стафілокок. Ну по аналізах і цифрах крові казали пару раз мені лікарі "о то в вас певно стафілокок є.але в кого його нема". А я от не знаю. Строк в мене 14 тижнів.

19. Virginia

Virginia Well-Known Member

20. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ну просто я не розумію - в лабораторії сказали все гаразд, в принципі і гінеколог каже, що варіант норми. Але чи це не небезпечно? Аналізи загальні сечі здавала вже тричі - в нормі, аналізи крові - теж.

Статус теми:
Закрита.