Для майбутніх мам (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 29 Травень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

І я вже кілька останніх днів їм несамовито:):):) Всю вагітність тішилась, що такого якось збільшеного апетиту не маю(хоч вага і так наростала шаленними темпами), а от останній тиждень капець, так як Ви кажете-тільки поїла, вже б знову щось зїлось. І в принципі, в мене то не такий дуже фізіологічний "жор", бо я б могла перетерпіти і не їсти, але ж чисто психологічно не можу собі відмовити(бо скільки ж мені ще так залишилось)))))

2. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Дівчата, приєднуюся до Вас. Нам уже 14 тижнів і радості просто немає меж. Малюк такий очікуваний:). Аналізи усі здала, тепер ще залишився обхід по лікарях. Бачили на УЗД своє маля, яке так смішно махало нам ручками і ножками:).Зробили фотографію і тепер кожного вечора її роздивляємося. Почуваюся дуже добре, після 12 тижня просто насолоджуюся вагітністю. Токсикоз майже пройшов, нарешті почала набирати вагу, а то від початку вагітності схудла на 5 кг. Єдине, що гемоглобін 107, то тепер його піднімаю.

Маю запитання стосовно препаратів, що підвищують залізо. Чи в когось були якісь побічні наслідки від них? Прокинулася вночі о четвертій годині і до самого ранку мене страшенно нудило. На роботу не вийшла. От думаю чи не пов"язано це якось із "Гіно-Тардифероном", бо 2 дні як його приймаю. Ще є інший варіант - вчора в обід з чоловіком сходили на суші, але щоб наслідки появилися аж через 12 годин,то напевно забагато. Тим більше, що у чоловіка нічого такого і близько нема.

3. марі177

марі177 Well-Known Member

invisible
    а яку ваш чоловік роботу шукає???

4. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

JuicyFruit , обережно з суші, а точніше з сирою рибою, яка туди входить. Нам пузатікам того не можна, через небезпеку зараження глистами.
    Щодо побічних дій залізовмісних препаратів, то в мене хіба , вибачте на слові, стілець чорного кольору і все.

не плачте, пам"ятайте, що кожна дитинка приходить у цей світ зі своїм кусочком хліба. Все в вас налагодиться, головне не переживайте, а пам"ятайте- все завжди закінчується добре. Якщо закінчилось на ваш погляд погано- значить це ще не кінець. Те що має бути вашим- само прийде й само дасться.
    За нагоди почитайте собі книгу Мирослава Дочинця "Многії літа. Благії літа." Вона перевернула мій погляд на багато речей. Перечитавши її стає легше жити.

5. марі177

просто ми жінки занадто беремо багато на себе.ЗУПИНІТЬСЯ.чоловік мусить знайти роботу,можливу не таку наразі на яку він розраховує,але ж і ви вічно не зможете на собі все тягнути.Повірте ніщо в житті не вартує ризикувати собою чи тією маленькою дитинкою,яка зараз повністю залежить від вас.і в мене не все ідеально,та тепер я знаю що це не саме страшне.Стараюся не падати в відчай,шукати виходи з ситуацій,а коли вже зовсім кепсько стандартний набір-валерянка,магне,папаверін і прошу Бога щоб дав сили і все було добре.Якщо можу чимось допомогти пишіть в ПП,я трошки попереду вас.:girl_yes2:

6. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Тепер уже до кінця вагітності точно не маю жодного бажання їх пробувати. Я щось дуже розслабилася після слів лікаря, що в їжі себе ні в чому не обмежувати і їсти усе, що хочеться. Таки тепер більш уважно буду слідкувати за харчуванням.

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Живіт не опустився, голівка високо, вставлятись не збирається. По узд БПР вище норми. Прогнозують велику дитинку.
    Лікар дуже настійливо рекомендує лягати в патологію. Ще до четверга можу походити, а далі в пб.
    Не знаю що робити. Бачу, що дитинка не спішить народжуватись. І як її підігнати не знаю. Переживаю страшно, ще й вдома обстановка не найкраща.
    Отак поплакалась.

8. Туфелька

а нащо в патологію? Щоб стимулювати роди чи просто підтримати плаценту?
    а за що саме переживаєте? (просто я маю якийсь дурний страх переносити дитинку, того і вас питаю)

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Поспостерігати. Проконтролювати стан дитинки, плаценти і вод. "Підготуватись" до родів. Якщо не почнеться родова діяльність, очевидно стимулювати. Ну бо чого ще?
    Дуже випитував чому я так пізно стала на облік і чому не пройшла тести на вади. (не пройшла, бо незалежно від результату аборту б не робила). Збільшений БПР це велика голівка?
    Нормальна вагітність до 42 тижнів. Але чим довше носити тим більше окостеніння скелета і важче народити велику дитинку. Принаймі так він мені вчора наголошував. А в мене і в перший раз були сильні розриви.
    Словом, дратує мене та ситуація. Бо хочеться природних пологів. І водночас не хочеться нашкодити дитинці і собі.

10. марі177

а проконсультуватися в іншого лікаря ви не хочете?і впевнені що в данному випадку все що вам пропонують не нашкодить?

11. Туфелька

ну, якщо ви очікуєте на хлопчика- то таке часто буває. Так мені Рібун Т.М. казала. Ну і не забувайте, що апарати УЗД допускають похибку в +- 2 тижні, та й вимір голівки залежить від того наскільки правильно і точно зафіксовано "зріз" для виміру.

Так, до прикладу, мені виміряли на УЗД ОГ 293 мм., це було на 3 тижні замало до мого терміну (так наголошувала програма в апараті), а на наступний день при повторному УЗД на вимогу лікаря ПБ в Рібун Т.М. вже було 310 мм., що є абсолютною нормою для мого терміну.
    От так.

Не лякайтеся наперед, вам легше- ви знаєте причину хвилювання, а манюня то не знає, тільки відчуває мамину тривогу, а значить якусь загрозу і собі боїться. А боятися невідомості набагато страшніше як конкретної причини (так мені лікар в ПБ пояснила).
    Бережіть себе і просіть манюню щоб ви пошвидше зустрілися, хтозна, мо" й послухається!

12. invisible

invisible Well-Known Member

Десь на попередніх сторінках було дуже багато писано про препарати заліза. Не у всіх звичайно, але в багатьох вони викликали побічні дії у вигляді тошноти і розладів травлення. Через це я поки не поспішаю гіно-тардиферон приймати, хоч мені теж назначили. Зараз поки що урізноманітнила дієту продуктами багатими на залізо, плюс їх треба вживати окремо від продуктів, що вмістять кальцій, і навпаки з продуктами, що містять вітамін С (сприяє засвоєнню заліза). Я ще фолієву знов почала приймати, бо її дефіцит теж сприяє виникненню анемії.
    А який у вас гемоглобін? У мене був 97 (тоді і назначили препарат), потім через тиждень здала в іншій лабораторії, то був 101, зараз хочу знов перездати, але вже в Медісі (думаю, в ЖК вони не дуже якісно роблять).

13. Лія

Лія Well-Known Member

Мене теж страшенно нудило від гіно-тардиферону. Навіть пластинку не подужала-добре що купила на пробу не цілу пачку.

14. марі177

Головне щоб було для кого жити!(повірте знаю про що говорю),а зупинитися прийдеться скоріше чи пізніше:girl_yes2:А в державі бардак існує давним давно:girl_feminist:

15. kljysochka

kljysochka New Member

я теж переживала,хтіла вже поскоріше. поклали в патологію підготувати до родів. я така дурна була, вже сама хтіла шоб стимулювали, бо народити мала 7-9 січня, а в лікарню лягла 11 і ні гу-гу.добре шо лікар попався нормальний і на мій кіпіш взагалі не реагував:) спитався чи місячні в мене були що 28 днів. кажу шо нє, десь що 30-36 днів. а він каже, шо від того залежить термін і дата родів. за тиждень без всяких стимуляцій, 16 числа, лиш приймаючи той їх стандартний набір перед родами(но-шпа, канефрон і т.д.) народилася моя ляля. може у вас теж так само?головне не пороти гарячку, бо сама знаю як того вже хочется поскорше, і почекати, лиш спостерігати за станом лялі.

16. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Дівчата, дякую за поради. У мене почалося усе по новому колу. Знову рвота... Зараз п"ю багато води і більше просто нічого не можу, бо просто страшенно нудить.

Гемоглобін у мене 107 - не таке уже й велике відхилення, а лікар приписала по 2 таблетки вдень. Припиню їх пити. Бо я ще й крім таблеток і гречку, і телятину, і яблучка вчора їла. Можливо дійно забагато.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Вони тут всі за одне(((
    В 36 тижнів була на УЗД в Ошуркевича, то він би вже мене ложив в патологію, бо аяяй, 36 тижнів, а озрахована вага вже 3100. Я чому за вагу переживаю. Старша народилась з вагою 3570. Норма. Але наш тато при народженні важив 6 кг. А спадковість, то така річ, уперта. Хоч я при народженні мала 2800. От таке.
    Чекаємо дівчинку

Я не хочу поскорше. Я хочу щоб дитинці не нашкодити. КР менше боюсь ніж стимуляції, тому і порю гарячку. Розмовляю з малечею. Але наразі тихо.
    Здамся в 41 тиждень(((. Мабуть. Але буду сподіватись, що все піде добре до того.

18. Туфелька

Пупсик, а цукор у вас під час вагітності який був?

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Норма. Я звичайного аналізу не робила, але робила тест на толерантність. То результат супер-пупер. Після тої бадаги рівень цукру майже не підвищився. Та і ніколи не мала проблем з рівнем цукру. В родині діабетчиків теж нема

20. invisible

invisible Well-Known Member

Ой, як на мене це не таке відхилення, щоб призначати зразу таблетки. Наскільки я знаю, норма для вагітних від 110. У вас вже всього 3 одиниці різниця. Але ж наші лікарі так люблять перестраховуватися. Я в Неті читала, що препарати заліза призначають переважно, коли гемоглобін ниже 100. Можете зараз просто збагатити дієту і перездати аналіз за деякий час - побачите чи буде якась динаміка (і бажано не в ЖК, я наприклад ходила другий раз в лабораторію в обласну лікарню біля пологового, там за 30 грн. аналіз крові на апараті роблять).

---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

А що дає той тест і що він показує? Бо в мене цукор був 2.9, терапевт сказала, що то занизький і що треба здати тест на толерантність. Поки моя Г нічого не говорила, то й я мовчу, бо десь читала що той тест не з приємних... І хіба взагалі цукор 2,9 для вагітних то дійсно такий занизький?

Статус теми:
Закрита.