Для майбутніх мам (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 29 Травень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

і ми теж вже народили донечку!!! швиденько, самі, здорову і гарну дівчинку)))

2. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

В мене всі вагітності таке було, але я не переймалась...бо бачила і була впевненна що то не води,а звичайні прозорі виділення, і їх було досить багато. Тому якщо вас нічого не турбує не заморочуйтесь.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ой, як гарно!! А так переживала. Позитивне налаштування - це основне!
    Молодчинка! Щиро вітаю!! Здоров'ячка та смачного молочка доні! А мамусі - часу на відпочинок і багато-багато радості!!

Які ви всі швидкі! То дівчатка тепер такі моторні чи як? :xaxa:
    Вітаю!! Здоровенькі ростіть!! :give_rose: :give_rose: :give_rose:

Так, хто наступний? ;)

4. Asal

Asal New Member

думаю я :girl_curtsey:

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

Мамусь вітаю з поповненням! здоров"ячка міцного дівчаткам і мамулям!!!!!!!:girl_smile:

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

а я б звернулась до лікаря, може виділення, а може і води....

5. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Щиро тішуся за мамусь і діточок, такі позитивні дописи в цій гілці настрій піднімають просто неймовірно!:girl_tender:

6. Snigurochka

Snigurochka New Member

А ми вже родились :) 29 травня, Хлопчик Дімуся, 3500, 52 см!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Я така щаслива!!!!!!!!!!!!

7. Iwka

Iwka Well-Known Member

Обіцяла відповісти для
    Tempernice,
    Я домовлялась про таке, і таке отримала.
    Але тут більше моєї заслуги і відповідальності аніж лікаря, адже в пологовий я приїхала вже під час 3 фази.
    Не можна такого робити не пройшовши підготовки до пологів, бо можна народити в таксі))) ( я вже знала, скільки приблизно в мене триває відкриття шийки, в пологовий приїхала з 6-см відкриттям)
    Ще один аспект - тре бути готовим народжувати в чергового лікаря.
    Я не була до кінця до того готова відколи домовилась з Солощенком, але оскільки хотіла максимум побути вдома, і це була ніч - дохтір просто не встиг приїхати. (він тілько недавно поїхав з ПБ)
    Воно то може і на краще, бо геть невиспаний доктор - то нікуда не катіт.

А так то пологи і повинні бути нормальними і максимально природніми.
    Я народила доволі таки велику дитину сама, з маленсеньким розривом по лінії колишнього епізіо, про який забула в перший е день (не до порівняння попередній раз коли шов гоївся 3 тижні)
    Поки ще є час - потрібно максимально підготуватись до пологів і розуміти що всю роботу по народженню виконуємо ми!!!

8. Maksli

Maksli Well-Known Member

Які гарні тут новини!:girl_tender:

Вітаю матусь і їхніх діток!:give_rose: рада що у всіх були легкі ПП!
    Хай дітки ростуть здоровенькі, смачно їдять мамине молочко і міцно сплять!!!

9. Птася

Птася Well-Known Member

вітаю всіх матусь з народженням діток, бажаю молочка смачненького, здоров"я
    Ви всі такі молодці.

10. Tempernice

Думаю, при перших пологах я так не зможу довго вдома чекати як ви, хоча й прекрасно розумію і те, що з одного боку, чим швидше і наперед приїхати в пологовий, тим більша ймовірність всяких непотрібних втручань з боку лікарів, а з другого боку таке затягування- це певний ризик не стільки народити в таксі, як ризик не встигнути до того моменту, коли щось піде не так, з третього боку, якщо все ж доведеться робити КР, то менше всього хотілося б при цьому попасти до чергового лікаря...
    Але, коли вже знати свої особливості організму, то при наступних пологах я б поступила точно так же як ви, або й погодилася на домашні пологи:girl_yes:

Згідна на 100%

11. VERO

VERO Well-Known Member

Не повторюйте помилку більшості форумлянок. Вчіться на чужих помилках. Чомусь при перших пологах бояться, що не встигнуть. Надивилися фільмів і думають, що почалися переймочки і відразу можна до ПБ не доїхати. Або, якщо води відійшли, то ще терміновіше їхати, бо відразу загроза інфікування плоду. Всі Вам підтвердять, що стимульовані пологи і природні, то є небо і земля і в плану болю, і по відчуттях, і по стану мамочки і дитинки після пологів.
    Якщо боїтеся, що щось пропустите, то дочекайтеся інтервалу 5 хв. (тоді більшість лікарів радять приїзджати) і їдьте в ПБ. Але не оформляйте історію відразу, а покличте чергового лікаря. Якщо відкриття 1-2 пальці, то цілком реально, що у Вас тренувальні і так ще можна навіть кілька тижнів проходити, особливо першородящій мамочці. Якщо в такій ситуації Вас переведуть у родзал, то окситоцин+ручне відкриття практично гарантовані, бо організм ще не готовий до народження дитинки. Для Вашого спокою, раджу погуляти біля ПБ, чи ще десь близенько кілька годин і знову попросити оглянути лікаря. Тобі самі зрозумієте, що і як. Перейми мають однозначно наростати, а інтервал між ними скорочуватись. Якщо води відійшли, то можна сміло кілька годин чекати вдома на перейми.
    Пишу детально, бо сама з 2-ю вагітністю мала дуже часті і сильні тренувальні. Вже сама не могла розібратися, коли справжні. Навіть раз поїхали з чоловіком в ПБ (80км. в один бік). на терміні 43тижні (по гестації). Черговий лікар сказав, що ще рано, але от-от і я спокійно поїхала додому. Приїхала через 3 дні з відкриттям 7см., хоча дорога далеченька. Все встигла. Навіть старшого синочка зібрати, бо їхав з нами. Народила через 40хв.

12. Liliyah Romanova

Чому ні? В мене так було з першими пологами. Приїхали в пологовий за які 50 хвилин, може, годину до народження малого. Якраз достатньо. ;)
    Їхали з інтервалом у 3,5 хвилини, то лікар казав "та, може, до обіду народить" і пішов спати. :xaxa:
    І то в мене перші пологи були 6 годин, а зазвичай же родять довше. У нас кума взагалі понад 12 годин із переймами ходила. Двічі чи тричі в пологовий заїжджала з ними, а її далі додому відсилали. Так що, як то кажуть "спешка нужна при ловле блох". ;)
    Та якщо нема
    то і "щось не так" малоймовірне.
    Уже третій раз родитиму, а все одно не знаю, як організм цього разу поведеться. Перші й другі для мене були досить різні. Другі такі швидкі, що ой. Як ці будуть ще швидші, то навіть не знаю...
    Із переймами взагалі тоді в першу чергу треба розслабитися, прийняти ванну або душ, випити чаю м'ятного, спробувати подрімати... Якщо минають - не воно. А тренувальні можуть часом бути доволі такі болючі, що буде здаватися, що вже нині народите.
    У мене цього тижня з перевтоми й надмірних нервів тренувальні тривали 7 годин майже безперервно. Я з того всього всі номери телефонів акушерок познаходила, аби їм дзвонити на мобільні та пейджери, якби раптом перейшло у щось неочікуване. :girl_crazy:

13. Iwka

Iwka Well-Known Member

Тому я і писала про підготовку.
    я змогла так довго чекати, тому що вже точно знала про фази 1 періоду пологів, і орієнтувалась на скорочення інтервалів між переймами.
    Їхати в ПБ швидше ніж з переймами 5-6 хвилин нема чого!!! Якщо це не стрімкі пологи, і в Вас не почав нити живіт, а потім через годину вже інтервал 5-7 хвилин - тоді в душ вже не встигнете...
    Просто в палаті обидві жінки що були зі мною - приїхали з тренувальними переймами в пологовий. Як результат - обох сильно стимулювали, і сильно напартачили.

а чому щось має піти не так?
    З таким настроєм природні пологи Вам не світять...
    Якщо пологи не стимулювати - то шанс що щось піде не так - дуже мізерний.

Питаю останній раз - є покази до КР? Нема! То чого про нього думати? ;)

14. roziava

roziava New Member

А в мене якась депресія і зовсім відсутній настрій. Ніби й стараюсь налаштуватись на позитив,що все буде добре, а якесь "таке" в голову лізе...То за малюка хвилююсь, то себе шкодую...дихати важко, спати не можу, втрачаю свідомість мало не щодня.Може то до психолога сходити, бо вже зовсім радості вагітності не відчуваю. Я як подумаю,що то ще три місяці, то аж сльози навертаються...чи не вперше хочеться,щоб час минав швидше...Мені соромно за себе, перед самою собою і перед своєю дитиною, ніколи не думала,що буду такою морально слабкою:girl_blush2:

15. Iwka

Iwka Well-Known Member

Постарайтесь побільше відпочивати, збільште кількість фруктів в раціоні, сходіть з мужом на приємне кіно, все буде добре!!!

16. Tempernice

Я ще на останньому узд не була (збираюся на 35 тижні), і ще не можу знати про покази, і як дитинка буде розміщена і чи дійсно там все так добре як було на 20 тижні, тому остаточне рішення, як діяти треба буде приняти вже ближче до останнього тижня вагітності.
    Народити швидко я не боюся, перші пологи рідко бувають стрімкими, швидше припускаю, що період перейм і відкриття в мене буде йти повільно (так вже якось генетично у нас в роду у всіх жінок) Не знаю, як буде з тренувальними (зараз я на 33 тижні і ще не їх відчувала), але думаю, що засікаючи регулярність таки зможу відрізнити їх від справжніх і при перших больових відчуттях в пологовий явно не поїду, збираюся дочекатися частих і болючих перейм і аж тоді викликати таксі.

Дякую всім за цінні поради, читаючи розповіді форумлянок про пологи з невиправданими втручаннями лікарів, таки спробую не повторювати їх досвід і вчитися на чужих помилках.
    І все ж зараз я маю інтуїтивну впевненість, що все пройде добре, певну психологічну і теоретичну підготовку я вже отримала, вирішила для себе, що постараюся слухати тільки своє тіло, а не лікарів і як мені дихати і як перебувати болючі відчуття і коли тужитися... Найголовніше для мене зараз - настроїтись так, щоб не допустити ніякого стимулювання і обезболення і старатися попри больові відчуття залишатися спокійною і адекватною, думати в першу чергу про дитинку

17. Iwka

Iwka Well-Known Member

Оце супер слова!
    Так тримати!!!

Останнє узд я б радила робити на 37-38 тижні (замість 35) - тоді картина стає максимально обєктивною.

Мені по узд в 36 тижнів все ще світило КР, а по узд на 39 тижні - я звєзда ПП))

18. allja

allja Well-Known Member

Хто там писав, що не спиться вночі? Беріть мене за компанію:) Вже цілий тиждень не можу нормально спати вночі: встаю по декілька разів, в один і той же час, а потім заснути не можу...Таке враження, що організм готується до нічних годувань - "виробляється" нічний режим:girl_crazy: А як засну, то такі яскраві сни бачу...головне, що мені сняться фільми жахів чи бойовики, котрі я дивилась більш, ніж пів року тому...навіть не розумію чому:confused:
    Завтра мушу здати повторний аналіз на визначення рівня гемоглобіну, а післязавтра до лікарки, на плановий огляд. Мабуть, скаже здавати аналізи на снід і т.д. вдруге...
    Дівчата, а декретна комісія в 30 тижнів? І що там на тій комісії? Розказували мені, що одну дівчину, на наступний день після комісії, забрали з кровотечею в лікарню, бо лікар оглядав її на кріслі...на моє питання навіщо - відповідь була, що так лікар сказав:cesored: Наскільки я знаю, то без потреби нема чого оглядати на кріслі, і я можу відмовитись від огляду, чи то я тільки так собі думаю?

19. Iwka

Iwka Well-Known Member

перший раз за таке чую.
    прийшла, лікар понаписувала купу речень в своїх бумажках, занесла на підпис до завідуючої і вуаля.

20. Liliyah Romanova

Больові відчуття не такі страшні при природніх пологах. От окситоцинові, наскільки розумію з описів, це ще те випробування. Так що можете не переживати. ;)
    Ой, то я про безсоння писала. Теж дуже часто прокидаюся. Часом по дві години не сплю. Але приготуванням я би то не назвала. Он з Натусиком було те саме, а він спав уночі й прокидався хіба раз за ніч поїсти, і все. Так що ніколи не відомо.
    А сни то так... То якісь інопланетяни, то ще якісь ужастіки. Але я таких фільмів навіть не бачила. :girl_crazy:
    А нащо? Він міг раптом з'явитися? :shok:
    Так і є. Якщо є якісь підозри, то безпечніше послати на узд, ніж на кріслі оглядати. Так що бийте по пальцях. ;)

Статус теми:
Закрита.