Для майбутніх мам (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 29 Травень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

У мене те саме було, тільки від коліна. І набрякала вона більше. І до нормального вигляду вернулася аж через місяць після пологів. :sad:

2. Maksli

Maksli Well-Known Member

Була на Світяза на 35 тижні, то по пляжі ходила в роздільному купальнику і зверху вдягала легесеньке платтячко(пляжне),а як йшла купатись, то в воді вже знімала плаття і плавала без нього! Були і такі, що зовсім не прикривали животик, єдине що перебували в тіні!
    в мене то почалось десь вже після 30-го тижня, можливо трошки пізніше! Зараз добре нащупується дупка і ножки, ножкою часом так далеко вбоці впреться, шо я б ніколи не подумала, шо маля аж туди достає! в той момент живіт такої кумедної форми набуває, перекошений!

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

УВАГА! БЕЗКОШТОВНИЙ ВЕБІНАР ДЛЯ МАЙБУТНІХ МАМ ВІД АКЕВ

7 серпня 2012р. о 21 годині київського часу одна з провідних консультантів АКЕВ Ірина Рюхова проведе вебінар про налагодження грудного вигодовування в пологовому будинку.

Ті, хто очікує малюка, дізнаються, що можна зробити для успішного грудного вигодовування в перші ж години і дні після пологів. На честь Всесвітнього тижня підтримки ГВ вебінар буде безкоштовним!

Записатися на нього можна до вечора 5 серпня за ссилкою
    https://docs.google.com/spreadsheet/...pBbWc6MA#gid=0

4. Burberry

Burberry Well-Known Member

Я тиждень як повернулася з моря(кінець 6 місяця). Носила свій звичайний довагітний роздільний купальник. Завжди лежала в тіні, мастила животик сонцезахисним кремом,часом прикривала його. Скажу, що на морі почувалася чудово, жодних скарг, навіть легко перенесла 15-годинну подорож машиною, хоча дуже переживала.

А от вже дома, то ноги крутить, то ще щось). Раз вночі переверталася з боку на бік, то так заболіло зліва внизу живота, що я думала там якийсь м'яз розірвався. Що це може бути?Так м'язи розтягуються, чи так дитина могла придавити?

5. Margot

Margot Well-Known Member

не знаю , що зі мною...чула про післяпологову депресію, а от про допологову...вже місяць щось таке зі мною діється, і ніби явних причин нема...сльози, як не щодень, то через день.Кожного дня домахую чоловіка, перше заспокоював, а тепер вже не звертає на то уваги,що ще більше мене бісить, наговорюю йому всяких дурниць, а потім вимагаю,щоб вибачався.Пригнічена ходжу цілими днями, я чисто здуріла, знаю що не можна таке творити, але то "знаю":girl_cray: десь далеко, а поки що депресняк підвалив...насваріть на мене, може мозги вправляться

6. lulu

lulu Well-Known Member

мені кажуть, що то не допологова депресія, а-ГОРМОНИ! вони там зараз ТАКЕ влаштовують:) а назовні воно всіляко проявляється.....тому кажуть, що з тими вагітними обрежно треба, бо вони гіперчутливі і гіперранимі:)

дівчата, а третє узд (якщо все добре) робиться на 32-36 тижні?
    бо моя красуня на 27-28 написала. чого?!:cowboy:

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

носять! була вже двічі на морі:) всіляке носять :girl_cool: і на сонці по-різному перебувають.... і ховаються хто як.
    просто в організму і так підвищена чутливість до сонячного проміння. я не засмагала і ніби довгорукані і довгоспідничні речі носила, а всеодно засмагла.

7. invisible

invisible Well-Known Member

Дівчата, а скільки в середньому при вагітності приймають препарати прогестерону, якщо недостатньо свого? Бо в мене був занизький, я ставила свічки з 6 по 9 тиждень, то прогестерон досить гарно піднявся з 28 до 43, а через день після відміни Ендометрину він одразу впав аж на 11 одиниць до 32... Зараз буду двзонити знов лікарці...
    Ну хоч сподіваюся не всю вагітність його треба буде ставити???

8. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я до 16 тижня приймала по 3 таб. Дуфастону на день, а тоді поступово зменшувала дози і у 19 тижні вже перестала пити.

9. invisible

Дякую, Gabi!
    А я вже ніц не розумію. Подзвонила до лікарки, вона сказала що мої результати 32 нг/мл вписуються в межі норми для 9 тижнів, тож приймати далі Ендометрин нема потреби. Питання в іншому - чого ж я його тоді взагалі почала приймати, якщо в 6 тижнів в мене було 28 нг/мл? Хіба що може тому, що він почав трохи знижуватися (з 34 у 4-5 тижнів до 28 у 6 тижнів). Але ж і тоді це було в межах норми....

10. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Прогестерон повинен збільшуватись з терміном вагітності, а не падати. У вас термін не великий і прогестерон виробляє жовте тіло (а воно може і не дуже добре це робити), пізніше вироблення прогестерону візьме на себе вже сформована плацента і потреба в прийомі таблеток відпаде.

11. invisible

Так, я розумію. Просто мені цікаво, чому зараз лікарка відмінила Ендометрин, якщо показник суттєво впав після його відміни і тепер дорівнює фактично показнику 6 тижня...

12. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я теж цього не розумію і перший раз таке чую. Переважно лікарі залишають підтримку до тижня 16-18. Може гроші вам зекономити хоче, інакшого пояснення не знайду :girl_haha:

13. Margot

Margot Well-Known Member

ну, нарешті я спокійна!Познайомилася сьогодні з лікаром, такий молоденький, аж ніяково стало, але судячи з відгуків- спеціаліст хороший.Переживала, чи захоче братись за мене в останні тижні чи тиждень, бо як уже писала, трохи мене підвів мій лікар з яким до того домовлялась-пішов у відпустку, але все добре!як я вже хочу побачити свою донечку, поцьомати її в носика, в рученьку, крихітну ножку!
    може підійдіть і порадьтеся ще з якимось лікарем,то явно вона щось не подумала.
    я приймала дуфастон до 15 тижня.

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

ну так ніби.я робила на 32, але ще прийшлось робити на 38, бо щось з терміном не лади виходили.Тому Вам би радила робити на 36, як не як чіткіша картинка, та і ляля така вже гарненька, більшечка!До 38 тижня панічно боялась пологів, але як побачила свою пташечку, вже би йшла на родзал!!!:girl_in_dreams::girl_in_love:

14. invisible

Чесно, не знаю, що робити. На УЗД ми були буквально пару днів назад, то там усе добре, тьфу-тьфу, загрози немає. Ну загрози і не було, просто рівень прогестерону трохи знижувався на перших тижнях, і то я здавала його добровільно, коли ще навіть у лікаря не консультувалася. А так і скарг же ніяких не було. Знаю пару подруг, які взагалі ніякий прогестерон не здавали і нічого навіть про нього не чули. Може то й не варто, якщо нічого не турбує?

А лікарка ж вроді дуже хороша - Куніц В.В., тут на форумі всі її дууууже хвалять.

Ще й з тими нормами прогестерону ніц не ясно. В Синево для першого триместру діапазон від 11 до 90 нг/мл, у мене постійно коливається у межах 28-34 (коли не ставлю Ендометрин). Вроді ж і в середину діапазону нормально вписуємося. А в Інтернеті взагалі знайшла, що норма від 10 до 44 нг/мл, то в мене по цих нормах взагалі мало не верхня межа виходить... Коротше, я заплуталася... :girl_cray:

15. Margot

Margot Well-Known Member

Дівчатка, привіт!щось тут тихенько.Вчора почався 40 тиждень,животик так і не опустився...в знайомих на 9 місяці такі вже порядні животи були, а в мене він якийсь делікатний, я би більшого хотіла.Прогнозують плід не більше 3кг.100 гр.Я народилась з вагою 3900, а чоловік - 3600, а ляля чомусь маленька. Ще мене дпригнітає те, що більше місяця не ходжу на Служби Божі.Якось був період, що часто непритомніла, три Служби підряд, всі звертали увагу, та й вже не ходжу...тільки так в храм помолитись...поставити свічку...це моя перша вагітність і так все лякає, чомусь боюсь переношувати дитину, боюсь відходження вод, при незначному відкритті і неопущеності матки, часто прислухаюсь чи там ляля рухається.Швидше би вже народити:girl_in_dreams:

16. Holly

Holly Moderator

а я сьогодні стала на облік))) Маю тааааку класну лікарку з ЖК. Проти відмов ніц не має проти, не відмовляє, не страхає. Не сварила чого так пізно на облік стаю. Написала купу аналізів (ох і поп"ють завтра кровушки) іпройти спеціалістів. Я сьогодні чесно намагалась їх пройти, але таааам такі черги. Не знаю як я то маю зробити, ще й з 2 дітьми

17. ZaKohana

ZaKohana New Member

Маю дивне питання.
    Термальні басейни в Берегове. Чи не є вони шкідливими для вагітних з точки зору температури води? :girl_smile:

А я у вересні здаюся. Від чого можна писати відмови?

18. Holly

Holly Moderator

- від ТОРЧів
    - від аналізів на вади
    - від аналізу толерантності до глюкози
    - від консультації в медика-генетика
    - від вагінального обстеження

19. silvia

silvia Well-Known Member

у першому триместрі теж мала їхати, але прочитала на одному з сайтів присвяченій цій темі про протипоказання вагітним... хоча гінеколог сказала що можна їхати...але оскільки вагітність була така вистраждена, то я не ризикнула.

20. invisible

Ооо, яка корисна інформація! І то на кожен аналіз потрібно писати окрему відмову? Як я же сподіваюся, що моя лікарка в ЖК виявиться так само розуміючою, як ваша! Бо при одній думці про ЖК і ті всі аналізи і витрати мені стає зле. А ще дуже боюся вагінального огляду. А з іншого боку, мені дуже цікаво, чи можна під час вагітності взагалі не проходити вагінальний огляд? Принаймні у перших триместрах? Ну, я маю на увазі, чи не виявляє вагінальний огляд якихось проблем, які не видно на УЗД? Скажімо, передчасне розкриття шийки матки чи щось таке?
    І чи ставлять на облік, якщо немає мазка і цитології, в них то хіба не є обов'язково? Бо я робила на 6-му тижні в іншої лікарки (мала перед вагітністю певні проблеми з лейкоцитами), але боюся, що в ЖК скажуть, що тре повторити....

У мене зараз 10-й тиждень, думала десь на 12-му ставати на облік під кінець серпня, поки немає в поліклініці так багато народу... Чи то ще рано, як скажете, дівчата??

Статус теми:
Закрита.