Для майбутніх мам (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 29 Травень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. lulu

lulu Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

я ВСІ здавала натше. так мені казали пані лікар. виходила з аналізу і одразу їла-брала з собою канапку, банан чи йогурт. і все.

2. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Вибачте, але не можу цитувати, тому відповім без цитування. В першому триместрі я прямо в ліжку мусіла щось лежачи поісти, перед тим як встати. Бо інакше дуже сильно нудило. А коли вдягнулась їхати до лікаря чи здавати аналізи, перед самим виходом з хати ще щось мусіла з'істи. Ізджу сама за кермом, тому не ризикувала іхати голодна (бо як зле стане, то буде погано не лише мені і дитині, але і іншим людям на дорозі). Тому здавати аналізи натще для мене майже нереально. І от мені цікаво, чому в Америці ніхто не наголошує на тому, що здавати аналізи треба на голодний шлунок. Аналізи ж всі ті самі що і в Україні здають.

3. Brenda

Brenda Member

Я всі аналізи завжди здавала і здаю натще і не роблю собі з того клопоту. Всюди кажуть, що треба здавати натще, бо інакше аналізи можуть бути не достовірними, то й здаю:)
    А перед вагітністю до фіга аналізів здавала-перездавала ну і під час що два тижні здавала ХГЛ, прогестерон і першому триместрі, а зараз за час стояння на обліку, то вже тричі здавал натще спочатку скринінг першого триместру, потім скринінг другого триместру, потім на цукор, на заг аналіз кровІ, СНІД, гепатит, тощо...
    Я якось вже звикла до того, стараюсь навіть воде не пити перед здачею...

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

нє, ну я всьо розумію, лікарі говрять натще, то конче тре натще, але це не означає, що і води не можна випити..а вода то чим завинила? ви, проте, дуже сильна фізично жінка, якщо можете утриматися і від води та ще й з такою кількістю аналізів.

писи. нащо такі муки? бо колись лікарі вивчили що не можна, і тепер, зовсім не цікавлячись тим питанням, нас мучать? ми в сім"ї не раз експерементували з їсти-не їсти. різниця в 5 пунктів коли в яку сторону. то тих 5 пунктів гемоглобіну АЖ так важливі?

5. Iablinska

А у мене вот чоловік застудився. Квартира в нас маленька, ізолювати його не виходить. А ще він лежить на дивані і стогне, то мушу і чаю принести, і ліки дати. Як би то ще мені не підчепити його болячку. Провітрювати хату не дозволяє - бо він хворий і йому холодно. Веселуха :) Глянула на свою баночку з вітамінами - пише, що там 170% денноі норми вітаміну С. Надіюсь, мій імунітет справиться з його бацилами :)

6. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Хіба може бути обов"язковим те, що на всі 100% є платним? Бо скринінги ж не роблять при поліклініці. Думаю, що не може такого бути.

7. Iablinska

Тут теж аналізи на вади є добровільні (обидва рази я підписувала згоду).

8. invisible

invisible Well-Known Member

Та ні, 100% аналізи на вади не є обов'язковими, їх просто внесли в списки рекомендованих. То просто деякі наші лікарі вже нагліють. Ну і їм може так спокійніше, що записують всі можливі аналізи в картку для гарної статистики і власного заспокоєння.
    Megan, якщо ви дійсно не хочете здавати того аналізу, просто відмовляйтеся і все. Окрім того, його ніби рекомендують для вагітних віком від 35, а вам лише 32. Багато дівчат з форуму його не здавали. Утім, я робила, але то було за власним бажанням. Ніхто вас не має права змусити, окрім того він є платним. Усі обов'язкові аналізи робляться безплатно в поліклініці як написала truskaffka.

9. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Якщо я піду здавати аналізи геть голодна, то з мене і краплі крові не націдять. Тому, медсестра сказала пити не міцний чорний чай перед аналізами і, звичайно ж, без цукру.
    Я здаю абсолютно всі аналізи (швидше для власного заспокоєння, аніж по потребі) - тому й сплю спокійно.

10. invisible

invisible Well-Known Member

А ми вчора з пузиком з'їздили в Польщу.:girl_claping: Трохи було лячно, але все ок. Їхали машиною до кордону, потім через піший. Було доволі багато людей на кордоні, але мене чемно пропустили на сам перед, ніхто навіть слова не сказав. Чоловіка правда довелося вже чекати в Польщі. Візочків і ліжечок у тому ТЦ в Перемишлі, куди ми їздимо, на жаль немає. Тому пройшлися по дитячих, купили пару маленьких лашок і деякі дитячі креми. Знаю, що то ще рано, але потім вже в Польщу точно не поїду. Усе таке гарне, купила б багато чого, якби могла :girl_tender:

11. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я тільки заг. аналіз крові здаю атще. От сьогодні здавала на ВІЛ, коагулограму і ше шось там - то як те, що я поїм може вплинути на відсутність/наявність ВІЛ у мене, чи на час згортання крові? Правильно - ніяк.
    І добре, що я поїла, бо в маршрутці стало так зле....прийшла в ЖК, а в мене тиск - 90/45....Я просто падала, стояти не могла. Уявляю що би зі мною було якби ще й голодна була. Точно в відключці....

Була сьогодні на УЗД, все добре в нас, лялька була повернута спинкою, тому ше не знаєм хто там живе:)

12. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

ВІЛ, Сифіліс, ( і ті що йдуть на бакпосів) необов"язково натще. За інші точно не скажу.

13. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

по логіці - ніяк. Але. Я питала в приватній(!) лабораторії, чому всі аналізи треба здавати натще (там навіть підпис ставиш на бланку, що дотримуєшся цієї умови), то мені пояснили, що всі аналізи роблять на високочутливому обладнанні і якщо в кров попали органічні речовини (а це стається після вживання їжі і напоїв), то апарат таку пробірку просто відкидає. От такі справи. І я завжди здаю там на голодний шлунок, бо зовсім не хочеться викинути сотню (чи більше) гривень на вітер...
    Хоча, можу припустити, що про суперсучасне обладнання для аналізу крові лаборанти в держ.полікініках хіба тільки чули...

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Я вчора так здавала з вени, побачила в шприці власну кров - думала зомлію. То був останній аналіз, який я здавала на голодний шлунок. Не думаю, що щось там вплине на аналіз, якщо не вживати цукру і цукровмісних продуктів.

15. lulu

lulu Well-Known Member

а вас не питають перед аналізом чи їли? мене завжди. раз щось була гризнула-сказали нема сенсу робити...

16. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Коли є здача на гормони (будь-які) і на склад крові (на цукор, загальний аналіз), то вроді треба таки натще. А от інші аналізи можуть і не вимагати цього. На різні антитіла, резуси і так далі - то, мабуть, таки можна їсти. Резус чи група крові точно не поміняються від того :)

17. glasses

glasses Member

Я сьогодні йду в ЖК, зваження боюсь як на програмі "Зважені і щасливі".
    Ну, посиділа я на дієті, подивимось, що покаже.
    Але знов ж таки почуваюсь дуже добре.
    Ой, страшно...

18. MYR

MYR Member

О то як про мене, йду завтра, напевно наслухаюсь від своєї лікарки, по моїй вазі за 3 тижні набрала більше 2х кг., і ніби не багато їм. Але результат вже "на ліцо" , тбто на руки-ноги, в ввечері вже обручку важко зняти. То в мене тест такий.

19. Brenda

Brenda Member

А в мене навпаки животик росте трошеееечки, за тиждень набрала 100 грам тільки, як завжди переживаю....

20. Charmel

Charmel Well-Known Member

Для отримання достовірних результатів аналізу необхідний правильний забір біологічного матеріалу ( крові, сечі і т. д.). А недотримання правил підготовки до здачі матеріалу для дослідження, в кращому випадку, веде до перездачі аналізу, в гіршому - до постановки неправильного діагнозу.
    І якщо існують обовязкові рекомендаціі для здавання того чи іншого аналізу, то це не чиясь забаганка помучити того бідного пацієнта, а необхідна міра для отримання правдивоі інформаціі, яка має під собою доведене підгрунття (це і чутливість мед техніки, це і біохімічні процеси в нашому організмі які відбуваються з потраплянням іжі в організм і багато інших показників).

Статус теми:
Закрита.