Для майбутніх мам (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 29 Травень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Brenda

Brenda Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

Я, мабуть, буду тим займатись, як тільки вийду в декрет... Мені здається, що раніше немає сенсу...

А чому ризиковано? На скільки я чула в другому триместрі можна їздити спокійно, в третьому - дивитись по самопочуттю...
    Я коли недавно їхала на 2 тижні до Львова, то перечитувала в Інтернеті - як то краще їхати, то там було написано про поїздки машиною таке:
    - Треба робити перерву кожну годину на 10 хв, щоб розімнути ноги, руки, тощо
    - Можна взяти подушечку і покривало і прилягти на задньому сидінні або якщо немає можливості, то розкласти переднє
    - Обов8язково підставляти подушечку під поясницю - кажуть так ніби животик в зручнішому положенні знаходиться
    - можна роззутись в машині, якщо сидиш на передньому сидінні і пілстелити якийсь коврик під ноги

Ну ми плануємо на 30-му тижні їхати з Києва до Львова, то я надіюсь, що все пройде гладко:)

2. invisible

invisible Well-Known Member

Мене власне більше непокоїть навіть не стільки дорога, бо то в принципі значно ближче, ніж до Києва, скільки те, що то інша країна.
    Дівчата, я щось туплю, ніяк не можу зрозуміти, як рахувати триместри. Коли закінчується 2-й і починається 3-й?? Якщо рахувати, що перший з 1 по 12-ий тиждень, тоді другий виходить з 13 по 25-ий? А третій тоді такий довгий чи як?

3. Brenda

Brenda Member

З 1місяця по 3-ій місяць - перший.
    З 4 місяця по 6-ий включно - другий.
    З 7-ого місяця по 9-ий включно - третій.
    І ще лишається три тижні-))

4. invisible

Тут логічно, але в мене в тижнях ніяк все одно не виходить! Бо стандартно ж рахується 40 тижнів, які на 3 рівні періоди по 3 місяці ніяк не діляться. Виходить, якийсь місяць чи триместр має бути довшим за інші? Бо якщо рахувати місяць по 4 тижні, то виходить лише 36. :girl_crazy:

5. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Кожний триместр це десь 13 тижнів, тому що кожен місяць має 4 тижні і ще 2-3 дні (крім лютого звичайно).
    На бейбіблозі є така класифікація: 1 тримест - 1-13, другий - 14-26, третій -27 і більше.
    Я сама в тих місяцях так плутаюся. В мене таке враження, що лише невагітні орієнтуються по місяцях, бо мені, наприклад, по тижнях зрозуміліше. І кожного разу, коли чую питання типу: "Який місяць?", довго підраховую:)

6. invisible

Аналогічно, ніколи не думала що по тижнях буде зручніше рахувати, ніж по місяцях. Тепер я собі просто для спрощення рахую, що червень був першим місяцем (завагітніла десь у першій половині червня) відповідно зараз 6-й, а лютий буде 9-м :) Але цікаво було, як то "офіційно" має рахуватися.

7. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Думаю, розрахунок триместрів проводиться з врахуванням того, що доношена вагітність - то є 38 тижнів. Тоді виходить 1-12 тиждень, 13-25, 26-38.
    Ну а кому особливо "пощастить", то третій треместр ще на 4 тижні продовжиться :) (в мене так і було)

8. lulu

lulu Well-Known Member

в місяці не 4 тижні,а 4,5.додайте до кожних 2-х по тижню(9т-2міс) і все виходить!!!
    Щодо мандрів в 2триместрі(в 1-му дихати боялась),то була:в карпатах(і пішки,і на підйомнику,і на одній нозі в місцевих автобусах),на дністрі-на фесті(спали на сіні),на морі під одесою,в польщі,хорватії,навіть у венецію мотнули по морю.все від самопочуття залежить.в 3 триместрі щось не дуже мандрквати хочеться, тому розважаюсь суто ремонтом! досі....)

9. Malyatko

Malyatko New Member

Саме правильніше, я так і рахую

Точно так само, а як кажу по тижнях, то бачу в очах незрозумілість ....

10. Virginia

Virginia Well-Known Member

офіційно по місячному календарю (лунному)

11. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

і я така сама

і ще зовсім нічого не збирала для дитинки, навіть не орієнтуюся скільки і чого купувати, напевне вже треба помаленько починати ходити по магазинах. А з приводу лікаря, то в нас тут у Вінниці пзагалі дурдом. Запустили цього року пілотний проект, щоб типу викорінити корупцію, з лікарями тепер домовлятися наперід - зась, тільки по скорій їдеш і на яку бригаду попадеш, отаке і буде щастя. Подружка рожала, то її лікарка навідріз відмовилася приїзжати, правда позвонила діжурній акушерці і сказала щоб файно до неї відносились. ТО я поки сиджу і міркую, чи варто дьоргатися... мабуть буду так як всі, побачу, тобто напишу... ближче до родів.

12. maniunia

maniunia New Member

з власного досвіду я до 30 тижня іздила великим туристичним автобусом майже по всій Україні (працювала я гід ) і нічого головне шоб Ви добре почувалися і ще треба робити короткі 10-20хв перерви шоб ноги не затерпали я просто проходилась пару раз по автобусу, а чоловік може зробити зупинку і Ви собі вийдете з машини може навіть щось перекусите. А візочки і речі в Польші справді дешевші і косметика для мами і манюні мені знайомі привезли набагато приємнійші ціни.Одне чого яб боялася це черг на кордоні простояти кілька годин оце важко і нудно але завжди можна попрости прикордонників щоб вони Вас швидше пустили.

13. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Мене щось живіт ниє...Й твердне. То я перед тим жалілась, що манюнчик дуже вертиться, тепер ві нмені затихо сидить...З того всього з"їла цілу баночку консервованої кукурудзи, заїла то все "корівкою" і йду полежу...Сьогодні взяла собі вихідний на роботі.

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ну чому в нас такого нема... я так мріяла про такий стан справ минулого року...

15. Holly

Holly Moderator

в мене таке вже три дні, особливо ввечері. А сьогодні додались болі в тазових кістках і м"язах :8:

16. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

вибачте, направду маю мову таку засмічену, працюю над собою, бо в основному розмовляю українською, але по роботі є моменти російської (фірма українсько-російська), а сама вінничина - то повний російсько-український суржик.

17. lulu

lulu Well-Known Member

дякуємо!)
    і то все реально, якщо дуже захотіти...)))))можна так не вилізти і не зчутись, як знову...по темі будете;)

18. mazurik

mazurik New Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

Все ок ))) смнтрели меня на кресле, открытия еще нет, а если нет открытия нельзя делать ))) анализы, сердечко слушали ))) все ок. Смотрели несколько врачей и диагноз уже 100% кесарево, вопрос только когда. Ну и с понидельника ложусь уже в постоянный стационар. Девочки с моей палаты с кесаревым с моим сроком уже по неделе лежат и на выходные не отпустили их. Так что мой врач еще умница, что не положил раньше времени и отпустил еще на выходные )))

19. Latte

Latte New Member

Мazurik ну Ви пишіть час від часу як у Вас справи просуваються, ок? Нехай все складеться якнайкраще для Вас і для малечі:give_heart:

20. glasses

glasses Member

А поясніть, мені, бо я вже заплуталась. А якщо матка відкривається, то хіба схватки не починаються?Я щось так собі думала, що матка скорочується, від того і відкриття і схватки. Блін, скільки я всього не знаю, щоб я робила без форуму:girl_in_dreams:

Статус теми:
Закрита.