Для майбутніх мам (6)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 29 Травень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

А ми сьогодні находилися... Тепер встати нормально не можу. Пошкодувала що бандаж не вдягнула (так так, в мене вже такий живіт, що вже бандаж періодично потрібен)

2. MYR

MYR Member

В мене таке часто буває, коли находжуся а потім трошки приляжу то дуже важко встати з ліжка, таке відчуття ніби таз розходиться але в мене ще дуже маленький термін (16 тижнів), в когось таке було?

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Це гормони так діють - релаксин і прогестерон.

4. Plenilunio

Було-було!!!! Ні поприбирати ні істи приготовити не могла, бо потім, як розслаблюся, ноги ніби відмовляли
    видно таки так. То певно як і токсикоз :) Зараз вже рідко буває...

5. invisible

invisible Well-Known Member

О, а я то думаю, чого я така стала флегматично-лінива-релаксована, то все релаксин:) Реально так ліньки будь-що взагалі робити :girl_cray:

6. glasses

glasses Member

Дівчата, хто знає чи потрібно на Топольній платити за флюрографію і скільки?В п"ятницю зробили, завтра тре забрати і не знає чоловік скільки то тре брати і чи тре взагалі щось. Має в обід забрати.

7. марі177

марі177 Well-Known Member

На скільки я знаю не треба нічого,принаймі ми не платили.

8. blakytnooka

blakytnooka Member

В мене чоловік на Топольній робив, нічого нікому не плативю Але він казав прівище моєї лікарки, тому результати не забирав, а їх мали відразу в кабінет доставити.

А наша малеча вже так "виперає" кумедно: в одній частині животика попа - такою більшою гулькою, а в іншій частині - ніжка - маленька гулька))) і ще часом та маленька гулька "гуляє" собі вверх-внихз, вниз-вверх))) і тоді живіт стає не круглий, а квадратний. а взагалі він ще любить скрутитись в якусь частину живота,а в іншій - тишинааааа, тільки гірку видно, де він "заховався"))))

9. Brenda

Brenda Member

Дівчата, хотіла запитати, хто які вітаміни для вагітних п'є? Бо я пила Фоліо до 14 тижня, потім зробила собі перерву 2 тижні і з 16ого мені лікар призначив Прегнакеа. От п'ю іх... Ніби вітаміни не погані, але шо мене смущає це те, що в мене аналізи всі в нормі, гемоглобін добрий, лікар подзвонив пару днів тому назад, втішив, шо всі аналізи в нормі і наголосив, що вітаміни все-одно треба пити... А я кожен день ім 2-3 яблука, хурму, багато овочів, гарбуз в різних видах, кашу вівсяну, тощо... Мені здається, що я поки сама можу поповнити той запас вітамінів, але лікар чомусь наполягає, щоб я далі іх пила, причому два рази повторив... Причому мій лікар не з таких, щоб призначати купу ліків, він навпаки лишнє ніколи не призначає...
    Одним словом, хотіла запитати, що кажуть ваші лікарі на рахунок вітамінів і які ви п'єте?

10. invisible

invisible Well-Known Member

Та якщо не сказали при здачі нічого платити, то при отриманні аналізів точно вже не скажуть. Тим паче що є скерування. Мій як здавав на Медової Печери, то йому зразу сказали дати 7 грн. на плівку.

Моя мені нічого такого не призначає і навіть не заїкається про якісь вітаміни. Лише раз пробувала препарат заліза призначити, але я не пила. Та я зараз і не бачу потреби, ще в принципі є овочі-фрукти. Може хіба взимку. Я правда десь читала думку, що якщо все добре по аналізам, то штучні вітаміни взагалі не потрібні.

То що то почувається фактично всю вагітність вже пити? То точно занадто. Можна зробити перерву, лікарю кивати головою, а робити своє.

11. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Про вітаміни я писала трошки вище. Я перший раз пішла до лікаря в 6 тижнів, зразу ж там мені вручили баночку з мультивітамінами для вагітних і годуючих, то було ще до того як я здала будь- які аналізи. Тепер кожного разу питають чи я п'ю їх і чи маю достатньо, бо коли закінчиться - треба сказати, вони дадуть нову банку. Але я сильно не переймаюсь через ті штучні вітаміни, бо дуже сумніваюся що в американських овочах і фруктах багато поживних речовин. :connie_pull-pigtail

12. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Недавно в "кесарськІй темі" дівчата просвітили, що через сучасні полівітаміни дітки в животику більше набирають вагу - ну тобто це як одна із причин, що родяться великі дітки.

13. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А я ніяких вітамінів додатково не п"ю - просто щодня їм гранати, ківі, банани, яблука та ін. овочі/фрукти...

14. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Я читала про це, та і подружка, котра стояла на обліку і народжувала в Україні розказувала що саме через це лікар їй заборонив пити будь-які полівітаміни. Єдине, що вона пила то віт.Е і фолієва кислота.
    Я з самого початку вагітності стою на особливому обліку, так як тут кажуть High risk pregnancy. Тому лікарям стараюсь довіряти (хоча все одно потім перевіряю по інтернету отриману інформацію :) ), кажуть пити вітаміни - п"ю, кажуть пити багато води - п"ю, деколи через силу. На УЗД ходжу раз на 3-4 тижні (то для більшості українських дівчат взагалі неприпустимо). Але я впевнена, що якщо щось піде не так, то зразу будуть прийматись якісь міри. В мене навпаки ризик, що дитина буде малого розміру і ризик передчасних пологів. Тому, якщо лікарі скажуть пити подвійну дозу вітамінів щоб пролонгувати вагітність, то буду пити :)

15. Plenilunio

З самого початку пила фоліеву і віт. Е - на тому настоювала моя Г. Потім, коли аналіз показав гемоглобін 95, то пила залізо. І ше напросилась в Г полівітаміни поприймати так як страшенно випадало волосся. Але і баночки не прикінчила. Тепер як і всі - овочі/фрукти/печінка

16. Brenda

Brenda Member

Дякую, дівчата, ну в мене теж вагітність тіпа під ризиком, бо перша була невдала, але якшо узд добре, аналізи добрі, то нашо всю вагітність пічкати себе тими вітамінами, і так мусіла пити дуфастон, от тільки зараз нарешті зійшла з нього, а то тож хімія добра... Ще й кажу, що я і п'ючи вітаміни, стараюсь істи овочі-фрукти. Мабуть, я таки зроблю перерву на 2-3 тижні, а то всю вагітність то пити якось не дуже мені подобається...

17. glasses

glasses Member

Крім Фоліо на початку вагітності нічого. Але я їм багато фруктів і овочів.

---------- Додано в 09:44 ---------- Попередній допис був написаний в 09:38 ----------

А ще я забула написати, що далі п"ю кальцій глюконат, ще б з"їла, погризла штукатурки, капець просто. То смішно, але так воно в мене є. А ще мене так пре запах картоплі, коли мию її від землі, вона мені так пахне, но чимось таким файним, що я б і ту землю погризла, чесно.
    Але то недивно, в мене весь час і до вагітності такі припадки по кальцію, і так завжди його п"ю. Правда до вагітності, мала перерву десь до 1 року, тому так зараз напевно. Мушу себе стримувати, але терапевт казала, що можна до 3 таблеток на добу.
    Так що маєте свіжий анекдот про мене вранці, щоб не було вам сумно:girl_crazy:

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Парадокс, але чим більше ви вживаєте штучних вітамінів, тим більша ймовірність передчасних пологів. Справа в тому, що ці всі вітаміни фільтрує плацента і саме завдяки їм вона швидше старіє, там утворюється багато кальцинатів, тому і пологи можуть початися раніше саме через зрілість плаценти.

19. blakytnooka

blakytnooka Member

це точно, мені теж, якщо ж поступаються (кінець 8 місяця), то в основному старші жіночки. Так якось незручно стає...

може, в мене стереотипи неправильні, але мені чомусь здається, що закордоном лікарям можна довіряти більше, ніж нашим, і що там більше шансів, що про тебе подбають... Знаючи нашу "суперчесну" освіту, апаратуру допотопну і всі наукові досягнення радянських часів, на які вони опираються,все хочеться перевірити самому...

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Я п"ю по дві таблетки (0,001) на добу, так приписала лікар, і все.

Статус теми:
Закрита.