Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Погоджуюся! В мене був шалений токсикоз, нудило з кінця 6-ого тижня і до 17-18, пам'ятаю, вже навіть перші рухи почула, але вечорами продовжувала обніматися з унітазом. Тепер навіть не віриться, що таке зі мною було. А прогнозують хлопчика (сама бачила).

Мені так само все смердить, особливо смажена цибуля. Тепер зажарку до зупи робить виключно свекруха, я втікаю з хати:girl_haha:

2. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Були забаганки: пироги з сиром ходили за мною тиждень (аж снилися, причому відчувала їх смак) :girl_haha:, дуже хотіла свіжих огірків і помідорів, купила, зробила салат і отравилася, більше не хочу. Ніби все, але думаю, що головні забаганки попереду!:girl_wink:
    А у вас, які забаганки?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Для забаганок є окрема тема. ТУТ

4. Птася

Птася Well-Known Member

сьогодні поки малу на басейні чекала, пішла подивилася на речі для малого в роддом, хотіла трохи нових пеленок купити і вжахнулася від їх ціни, байкові по 35 грн., а батистові по 25 грн. Я щось з першою вагітністю не пом"ятаю таких цін. Вирішила купити тканину і самій на машинці пошити, дешевше буде.
    А ще хочу пожалітися, цілий день сьогодні на ногах, як зранку пішла, аж в 8 вечора вернулася. Ноги гудять, живіт болить. Малий сьогодні скакав цілий день зліва на право. Пару разів так живіт на вулиці хапало, аж злякалася. Погода така дурнувата, то сонце світить то через 5 хв сніг йде. Та на ту погоду дуже нога болить, де перелом був.

5. Analgina

Analgina New Member

Дівчата, а двійний тест в якій лабораторії ви здавали? Вагаюсь між Медіс і Євролаб (різниця в ціні до 50 грн. за той самий аналіз). ви самі собі обирали куди йти, чи лікар радив? Я взагалі не збиралася здавати того тесту, але так як я перехворіла на відповідвльних 6му-7му тижні застудою, (слабкою, та все ж) то лікар радить мені пройти той скринінг першого триместру. Дуже хвилююсь, та вірю що все буде гаразд , а коли побачу результат скринінгу то заспокоюсь остаточно.

6. Liliyah Romanova

А якщо результат буде не таким радісним?

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

практика показує що якщо лікар дає скерування від себе в письмовому вигляді в якусь лабораторію - то виключно в ту де відкат більший )))
    ходила в лабораторію знаючи які саме аналізи меня потрібно, безо всяких направлень, в найближчу від хати.
    Для себе зробила висновок що оскільки різні лабораторії працюють на різних реактивах, то щоб відстежити динаміку чи взагалі стібальність результатів то бажано здавати в одній лабораторії аналізи а не бігати з одної в іншу.

8. Talibamina

Talibamina Member

мені мій генеколог порадив УльтраМед на Огієнка, один з тестів відправляють в Київ в клініку Надія

9. Analgina

Analgina New Member

навіть не хочу про таке думати, але тоді мало б бути більш детальне обстеження, можливо і лікування, але хочеться вірити що в мене таки все добре і навіть припускати таку думку що щось не так не хочеться!

10. Liliyah Romanova

Причина якась така дивна. Надумана, як на мене.
    А те, що результати того є неточними? 50х50. І робити його, якщо вам не поза 35 й нема історії в родині, нема сенсу. Хіба що хочете собі нерви потріпати. :dntknw:
    Як на мене, розслабитися й не паритися. Все одно потім підете на УЗД. Чи ви готові робити аборт?

11. Mariya

Mariya Well-Known Member

Лілю, ну ти вже загнула. Чого зразу аборт? Я так само той скрінінг робила, бо мені за 35, нічого, результати в порядку. А були б не в порядку, то це нічого б не змінило. Прєдупрєждьон - значіт вооружон.

12. Liliyah Romanova

А ти не чула про тих, кого лікарі переконують зробити аборт? Саме після таких тестів. І то так само в Україні, як і в Пн. Америці. Тут, коли пропонують той тест робити, так зразу й кажуть, що "якщо результат позитивний, то ми радимо робити аборт", але "якщо результат для вас нічого не міняє, можете відмовитися".
    Не в цьому випадку. Якщо вірогідність тесту 50%, то про яке "прєдупрєждьон-вооружон" можна говорити?

13. Oriana

Oriana Well-Known Member

14. Analgina

Analgina New Member

Та ні, не надумана. Лікар аргументує це тим, що до 12 тижнів йде закладка всіх органів і систем в організмі плоду , і застуда може призвести до вроджених вад, або до затримки розвитку плоду, або й взагалі до викидня.
    А от щодо
    я навіть думати про це не хочу.

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

наскільки я знаю, то в нас при позитивному тесті ( відхилення в ту чи іншу сторону його показників) говорить тільки про необхідність додаткового УЗД лікарем генетиком і консультації генетика, і разом вони вираховують ймовірний відсоток точності цього аналізу. Так мені лікар пояснила. А радять робити аборт, коли на УЗД чітко видно незрощення черевної стінки, несумісну з життям ваду серця і т.д.

15. Птася

Птася Well-Known Member

я на ту всю перенатальну панель писала відмову, навіть діставала протокол ведення вагітності. То там чітко написано, що такі тести рекомендують робити жінкам поза 35 років, з хронічною невиношуваністю вагітності, з випадками в сім"ї, або поганими результатами УЗД. То точно, той тест робити, портити собі настрій на всю вагітність. А якщо так послухати лікаря, що простуда може викликати відхилення бо організм зароджується, то практично в кожного дитина мала бути з відхиленнями, бо деякі не знаючи що вагітна, приймають і препарати і хворіють і вживають алкоголь і курять.

ймовірність цього аналізу ще враховує терміни на яких ви здавала, там все дуже складно. Але саме по результатах тої перенатальної панелі лікарі радять робити аборт на ранніх термінах вагітності. А несумісні вади на таких термінах не видно.
    Маю багато прикладів подружок, які робили цей тест, результати були не дуже хороші і їх зразу вмовляли робити аборт, благо глузду хватило і понароджували здорових діток. Я маю приклад жіночки в якої цей тест був нормальний, а на 28 тижнях їй поставили на УЗД страшний діагноз генетичного відхилення у дитини.

16. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В таких випадках під час пологів чекає реанімобіль, який негайно везе немовля оперувати. Переважно з такими вадами їдуть народжувати в Київ. Про аборт вперше чую.

17. Liliyah Romanova

Я з першою дитиною грипом на першому місяці перехворіла й ніц. Лише від немудрого лікування дитина має алергії. Інших вад у розвитку нема. Як на мене, лікар просто має угоду з лабораторією, того й переконує йти на аналіз.
    Не тільки. Випадки є такі, коли на УЗД ще нічого не видно, але "от все вказує на те, що дитина буде неповноцінна". Тут у мене знайома боролася до кінця, навіть брали на аналіз амніотичні води й лише цей аналіз довів, що з дитиною все в порядку. Так що вам просто навішали лапші на вуха, практика показує, що вони поводяться дуже негарно, якщо результат позитивний.
    Якби я не знала трагічних випадків і випадків, коли пішли всупереч переконуванням робити аборт, то би не писала тут кожні кілька сторінок, що той аналіз без передісторій (і нежить до них не належить!) робити нема сенсу!

18. Птася

Птася Well-Known Member

вони з тих аналізів мають 10%

100% підтримую, якщо ж вони такі важливі для здоров"я матері і дитини, то чого його не роблять державні лікарні, по зниженим цінам і по державним програмам, бо не кожна мама може собі позволити вивалити такі гроші за ті всі приватні аналізи. Це просто розвод на грощі ось і все, бо дуже легко приймають відмову якщо стати в позу і не хотіти то здавати.

19. Oriana

Oriana Well-Known Member

А я навіть відмови не писала, просто не робила і точка.

20. Analgina

Analgina New Member

цей допис мене дуже заспокоїв. Власне я й хотіла почути чи хворів хтось на грип в першому триместрі вагітності і чи минулося без наслідків. А ваш грип був в легкій формі чи з температурою, кашлем, антибіотиками? Бо в мене ніби легка застуда була - 2 дні першило горло і ще 2 дні нежить, температура була 37, що нормально само по собі для перших тижнів вагітності. Аргументація лікаря- збудник застуди то є вірус, а то не є добре, тому рекомендує додатково обстежитись.
    А щодо аналізу- то не скеровували в конкретну лабораторію, лише радили здати цей аналіз як додатковий метод обстеження при перенесеному ГРВІ. А я й досі не визначилась чи буду його здавати. Якщо б безкоштовно- здала б, а так він не надто дешевий- 195 грн. і хто-зна наскільки якісно його виконають, чи не напишуть "від фонаря". Ще думаю, мені аж після Паски його здавати.

Статус теми:
Закрита.