Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мія

Мія Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

тут теж кажуть вставати, якщо розривів і розрізів немає. Я вже через 2 чи то 3 години до чоловіка вниз спускалася. Після родзалу сама в душ йшла хоч санітарка чатувала на ді мною і весь час намагалася підтримати. Мені аж дивно було - кажу що я неміч? Сама покупаюся. Вона не відходила і стояла на ді мною поки я не одягнулася і не лягла в ліжко.
    А з родзали - так везуть на ліжку з колесиками разом з дитиною до післяпологової палати. І повірте я би пішки йти не хотіла..

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мене розрізали, але після пологів сказали, аби сама йшла, хоча то не так просто було. І в сімейну сама зайшла, там було близько. Із сімейної в палату через пару годин теж ішла сама.
    А чому? Після розриву на других пологах мені було зовсім неважко ходити. Я й після перших не бачила потреби, аби везли, хоча йти не було аж так легко.

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

після перших родів я теж була геройка, а цього разу - то був жах.
    почала сама пересуватись десь за 12 год після. до того вставала, робила два кроки і мліла. перед очима ніч, у вухах вулик, всьо, мене небуло, добре, що мама практично цілісінький день коло мене просиділа.
    мій лікар пояснив, що організм так відреагував на велику втрату ваги і кровообіг ще не налагодився. хоча багато хто втрачає 10 кг і діток величеньких родить, але "жираф большой - ему видней" :)

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а тут не має значення є розриви, чи нема. Вставати МУС! Мене 3 години після КР заставляли вставати. Мені було важко, але я встала. Після першого КР я ДУЖЕ довго відходила. А після другого, сама встала і ходила. Взагалі, після другого КР через два тижні я бігала як молода. Так ніби і ніц не було. Просто на других у мене був ДУЖЕ добрий лікар, з дуже високим і феноменальним стажем і навчанням за плечима. Єдине, що він в Америці не захотів бути гінекологом, а може не зміг перездати. Він оригінально з індії. Він працює радіологом, але дуже вдало підміняє сусіда по-офісу. :girl_wink:

5. Liliyah Romanova

Що значить геройка? Я не вважаю, що я після пологів героїзмом займалася.
    От після операції то так, і везли, і сама йти змогла лише 10 годин пізніше. Але мене змушували вставати. Приходили, підтримували під руку й вели до лазнички, тоді назад. Казали по кілька кроків самій робити.

6. Мія

Мія Well-Known Member

та тому що в родзалі немає душу, санітарка помила, але тої "чистоти" на довго не вистачає і так пересуватися?! Вже в післяпологовій приведеш себе в порядок своїми руками, і тоді можна рухатися незважаючи на незручності фізіологічні.
    Ну але це специфіка наших пологових. Мама розповідала що тепер то рай, раніше помитися міг тільки вдома нормально.. о то було..

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я пісял пологів втратила усю "вагітну" вагу і малого родила майже 4 кг,і пологи були тривалими і складними, але якось після пологів мені так далося, що за три години літала по пологовому,ніби і не родила. Голова, звісно, крутилася дуже, і задихалася при розмові чи русі, але якось без проблем змогла і сама в туалет піти в кінець коридору, а потім ще й до мами з чоловіком спуститися ( щоправда з третього на перший поверх побоялася йти по сходах. то попросила, щоб вони підійшли на другий у гінеологію, а вже туди дійшла спокійно). Але ви праві- кожні пологи індивідуальні, бо зі мною у палаті лежала жіночка, яка вже через дві години встала, пішла узяла собі лікарняної кашки, поїла, і пішла на вулицю із чоловіком гуляти ( її потім по всьому пологовому розшукували, бо дитинку треба було годувати, а мами не було). А от інші 3 дівчаток, які народжували у ту ж ніч, майже 12 годин з ліжка не піднімалися.
    мене всю ніч акушерка відпоювала і вкривала. І то було до того як їй гроші дали. А коли чоловік після пологів випадково дав більше ( з того хвилювання переплутав купюри), то вона частину грошей повернула. Але то була така класнюча акушерка Леся, про яку тут на форумі гарні відгуки у багатьох.

8. Liliyah Romanova

Ну, так я про Батальну писала. Шматинку-прокладку між ноги і пішла. :girl_crazy:

І залежать вони, так виглядає, від лікаря, а не від жінки.

Останнє редагування: 23 Лютий 2012
  9. сніжна

ага. Коли я народжувала, то на Мечнікова не то що душу, а й гарячої води у кранах не було. Ми гріли собі воду кип ятильником або набирали з великої виварки у "роздаточній" і, за перепрошенням, підмивалися над унітазом.А вже за три роки після того тут почали робити ремонти ...

10. Мія

Мія Well-Known Member

))) Лілю шматинка вам поможе через годину а зразу після пологів .. ну так можна йти і сліди за собою лишати. Для мене особисто це не дуже приємно, тому я й кажу краще якщо завезуть...

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а мій чоловік на радостях дав багато, правда йому ця сумма великою не здалась, а вона потім за ним ходила і питала чи пан не помилився з розміром подяки )))
    У мене також була Леся якушерка, тільки з Джамбула, ми може про одну і ту ж говоримо?.

12. Liliyah Romanova

Значить, я якась неправильна. :girl_crazy: Всі рази зразу після пологів перейшлася: до сімейної кімнати після перших і до лазнички й назад до кімнати після других. :pardon:

13. allja

allja Well-Known Member

А в нас, в районному пологовому, то ще до минулого року душу не було, й досі нема (якщо не помиляюсь). Ситуація така ж, яку Ви описали 3-річної давності:feminist:
    Але маю надію, що якщо і буду тут народжувати, то вже зроблять ремонт (недавно розпочали), хоча...в нас, і після ремонту, не варто на щось дуже сподіватись.

14. Jeanjerry

Jeanjerry Active Member

Провели три дні в пологовому на Джамбула, чесно намагалася сходити в душ, проте коли не приходила, завжди була тільки холодна вода. :girl_mad:

15. сніжна

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Отримала свій аналіз. Зручно, що без черги, медсестричка в нових рукавичках, брали кров не скарифікатором, а якоюсь такою штучкою, що я взагалі не відчула болю. Зручно ще й те, що вже отримала результат на пошту.
    Гемоглобін 118. Для мене то супер показник, бо і так маю низький, а при вагітності то взагалі падав до 80. Решта показників в межах норми, крім паличкоядерних лейкоцитів, яких мало б бути в межах 1-5, а є 10. Мене колись через них з лікарні не хотіли виписувати, бо свідчать про запальний процес. Вичитала, що їх к-сть при вагітності збільшується. Ае я таки слаба((((. З носа тече, горло болить, голова так само. І температура 37,2. І треба воно мені, ух...

17. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Вже поперек не ниє, але майже весь день давав про себе чути. Може й малявка, може зв'язки розтягуються, просто я навіть не думала, що на такому терміні дитинка може десь там всістися. Також помітила, що коли лежу на лівому боці, то майже перестає боліти.

18. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

проспала я ту ніч як ніколи, спокійно і навіть в туалет не вставала, аж в 6 год. ранку, мені якраз в ту годину дитинка вляглачь на одну сторону живота на подушку:girl_crazy: в неї таке буває... а ще почала нити спина і низ живота, і попускати... при тому може кинути в жар, я не впевнена чи це починається чи то просто мені малеча незручну позицію вибирає і мені так ниє:girl_in_dreams: загрузила фотку щоб ви часом не подумали що я вигадую...

19. Іриска

Іриска Well-Known Member

а це у Вас животик не твердне часом? у мене такий робиться по формі, коли твердне - тонусує))) якщо раніше такого не було, то уже готується матка на пологи))))
    маю таке питання: за скільки часу може почати відходити пробка? а то вже десь з 5 днів потрошки виходить слиз...і чого б це? :girl_yes2:

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

та, я то теж памятаю :) і в родзал з тою шматиною, і в післяпологовому - з тою шматиною...
    А на Джамбула я вже була "досвідчена": сама, коли з підтікаючими водами лікаря чекала, взяла собі шмату. То на мене подивились, як на дурну. Видно, все ж специфіка Батальної...

Статус теми:
Закрита.