Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

А крапельниця з чим була?
    Мені перейми й пологи були набагато легші в порівнянні з катетером. Та й найсумніше те, що не треба того катетера жінкам після природніх. Не мус протягом 20 хвилин сходити, можна пізніше набагато. Але ж у них не інструкції для людей, а люди для інструкцій, от і ставлення відповідне.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну пекло, бо інородне тіло подразнює слизову. Той не дивно. Мене також пекло потому. Неприємне відчуття, то ще м’яко сказано. Воно мене дуже дратувало.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

коли під час потуг він з мене вискочив, то я нехотячи видала струю ( вибачте за подробиці) в сторону лікаря, він вчасно відскочив. Щоб таких казусів не траплялось думаю якраз його і ставлять, аби під тиском усього не впісятись.

4. Маруся-мама

Який мудрагель сказав, що після 20-ти хвилин треба сходити. У нас кажуть, що до двох годин після природніх цілком нормально, а після операції то мені дали часу десь з чотири години.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну как... з окситоцинчиком звісно :girl_crazy:
    хоча на банці у тій системі було написано щось інше, чоловік читав, але судячи з того як мене пополам складало після кожної схватки, і його дозу визначилили в кількості крапель на хвилину, то це напевно він і був.

Останнє редагування: 23 Лютий 2012
  6. Мія

Мія Well-Known Member

важко мені представити лежання в теплій ванній на Батальній)))
    так я і не дала, от вона і гавкала))) думала поможе))

7. Маруся-мама

І глупо це. Он я при пологах пішла в туалет лікарці в руки, і вона все спокійно зібрала і викинула. Навіть слова мені про це не сказала. В мене був повний кишківник, і нічого. Ніхто не вмер! і не кричав на мене - обі....сь мені на столі.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

так жеж не дозволяють одразу після пологів втати і йти.
    Мені сказали полежати 5-6 годин, може через те що була епізіотомія, але навіть коли я встала аі після туалету ще вирішила сходити в паталогію до дівчат, по дорозі назад мало не відїхала, добре що вчепилась за щось тіпу лавки і прийшла до тями.

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

)))
    уж не знаю скільки я зжерла напередодні, але мало того що після клізми з мене вимило дуже багато, так ще й на одній з потуг дещо вийшло, я памьятаю вибачилась і за маленьке і за велике, але ніхто не звернув увагу, ніхто мені нічого не казав звісно. Все швидко прибрали.

9. Liliyah Romanova

Замість того, щоби ставити катетер, дали би жінці поміняти положення.
    Ну, тоді той біль не можна порівнювати зі звичайним пологовим. Я би такі теж не хотіла ніколи пережити, як і катетер після природніх.
    Я народжувала на Батальній. Там ванна була. І тепла ванна була. Я не лежала, а сиділа в ній. Чому важко? Невже катетер легше?

Чому? Мені дозволили. Я сама перейшла в сімейну кімнату. Потім сама перейшла вже в свою палату. Тільки трошки на руку санітарки спиралася. І в мене теж була епізіотомія.

10. Маруся-мама

Я також наїлась дуже файно перед тим як почались потуги, але клізми ніякої мені ніхто не робив. Я заслужено випорожнилась. :girl_haha:

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

реально, і тоді не могла його змінити.
    В руці після пологів протягом тих 2-х годин в родзалі була крапельниця, мала шов, і була така вся напружена що боялась поворухнутись і боліло все.

Я як це все зараз почала згадувати, аж дурно стає...

12. Маруся-мама

Доречі, щодо розривів і тому подібне. Мені після першого КР медсестра принесла подушку-овал на якій я сиділа. Це було просто я не знаю, яке спасіння. Як пригадаю мою сестру, яка МІСЯЦЬ не могла сісти після "природніх" пологів, бо її не кололи а вона просто дуже порвалась в середині, тому її не зашивали. Сказали не сідати, і вона не могла сісти, бо дуже боліло... то зразу лягала. МАРАЗМ!!!
    У мене такого не було, бо для тих речей зразу бєзвозмєздно принесли мені все, і крем щоб шви не боліли, і подушечку, щоб можна було сидіти. Одним словом, я про таке навіть і не знала, яким мене обдарувала мед-сестра. Така добра, привітна, лагідна, все мене запитувала як я, і чи мені де бува чого не тре. Тю! І ніякого тобі заглядання під поділ, чи я де там бува гроші не сховала.

Їдним словом, то певні тре в обговорювання пологів.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну не знаю чому.
    чесно кажучи ніхто не пропонував, а я поворухнутись боялась. Мене на каталці спустили ліфтом з родзалу в палату, перенесли на ліжко, ще дохволили чоловіку трішки з нами побути... і оці хвилини коли мене вже везли ліфтом і т.д. це було відчуття такого кайфу що це все позаду, що можна нарешті розслабитись і відпочити. Я так солодко напевно ще ніколи не спала як того ранку.

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

а можна після епезіо і свіжих швів у ванну лізти?
    Бо мені все здається що ті ванни не дуже й то стерильні, і щоб через той свіжий шовчик та й взагалі щоб ніяку заразу не підчепити.

14. Маруся-мама

А тут навпаки, приходять і кажуть вставай. Допомагають звичайно, але кажуть вставати.

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Читаю і дивуюсь. Я народила в 22.45. Мала розриви і багато швів. Після масивного лікування антибіотиками і як наслідок жахливої молочниці тканини були нееластичними і я дуже порвалась. Шили мене довго. Перевезли в палату. Катетра не пропонували. Зранку я встала і пішла в душ помитись. Вибачте за подробиці, але там і попісяла. Пройшло від пологів певно годин 6-8. Мене тільки запитали чи я сходила і чи потрібна допомога. І я нормально почувалась. Якби на фоні тих швів і геморою мені ще катетр поставили... аж мороз по шкірі

16. Liliyah Romanova

Ну, з окситоцином я не народжувала, але наскільки розумію із прочитаного в розповідях, біль дуже сильний і контролювати себе й своє тіло дуже важко або неможливо. Але загалом, якщо жінку не класти на спину, то ніц із неї не витискається. Я навприсядки на других пологах народжувала, то тільки води потекли з мене, а все решта вже якийсь час після пологів.
    Щиро вам співчуваю! У мене тільки кілька моментів неприємних із перших пологів, а другі взагалі були чудові. Сумно, коли таке чудо природи перетворюють на каторгу.
    Ну, після епізіо на Батальній мені дозволили в душ (то теж непогано), але підмиватися було страшнувато. А після розривів і швів удома (другі пологи) дозволили у ванну. Я в ній доволі довго просиділа.

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

раз пішли такі подробиці, я в душ наважилась піти напевно під кінець другого дня.
    В перший день просила аби мене підмили, ходили там по палатах медсестри з чайничками, ну і на ліжку, підставляли судно і обережно бінтиками мили, поливаючи з чайника.
    Під вечір приїхав чоловік і я вирішили до нього зпуститись. мені здавалось що я вже нічо так виглядаю, але чоловік сказав що я була як зомбі ))).
    На другий день під вечір я вже пішла в душ, але дуже дуже страшно мені було підмиватись, хоча нічого нового там я не знайшла, але враження було що там все наізнанку.
    А то був лише 1 рівненький шовчик.

18. Мія

Мія Well-Known Member

Ні)) важко в сенсі стерильності тієї ванни та й не нянчаться тут з породіллями, скоріше катетр вставлять. Вам пощастило що в ванну посадили і чаю зробили - просто чудо!

19. Liliyah Romanova

Ой, то я дві історії разом писала, першу й другу. Ванну мені напустили вдома, чай також удома зробили. :girl_blush2:
    На Батальній санітарка завела в палату, допомогла сісти на унітаз, коли ніц не вийшло, то допомогла залізти у ванну й пустила теплий душ. Про катетер ніхто навіть півслова не сказав, я тільки в цій темі прозріла, що так над породіллями знущаються.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

мені в родзалі також чай робили, і ковдрою накривали.
    Акушерка пропонувала ще й чоловіку зробити.
    Правда я от не памьятаю це було до того як він їй $$ подякував чи після цього.

Статус теми:
Закрита.