Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Farfalla

Farfalla Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Мені клізму не робили і навіть не пропонували...

2. Happy Frog

Happy Frog Active Member

о-о-о-о грілка точніще заморожена грілка на живіт, це як пояснили щоб матка скоротилась краще, (((( а мені від неї було дуууже зле

3. Farfalla

Farfalla Member

а мені ставили...
    правда, спершу попросили попісяти, я ніяк не могла...
    тоді через деякий час поставили катетор. боляче, капець...

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ой ні, мені хіба теплу акушерка поклала, але то вже коли я в ліжку лежала, малого годувала й чай попивала. Це було дуже приємно...
    Знаю то відчуття. Мене так пекло. ((( То вам із КР ставили чи після природніх пологів?
    Я не могла також сходити по-маленькому зразу, то мені напустили теплу ванну й дали там посидіти трохи, поки татусь маленького ніжив. Це мені допомогло розслабитися й усе спрацювало.

5. Farfalla

Farfalla Member

6. Женічка

Женічка Well-Known Member

добре, що був час і можливість для розслаблення :)
    а у нас в пологових всі кудись летять, хто там чекатиме, поки ти розслабишся.
    після перших пологів мені вже в палаті катетер ставила, а після других ще на кріслі, чи то мнє чюдіцца :) ні, таки ставили.
    зате зранку я так сама захотіла в туалет. а в алаті туалетів нема, я встала з ліжка, зробила два кроки, чую - від"їжджаю, після перших пологів я швидше до тями прийшла, а цього разу певно годин 12 не могла самостійно пересуватись.
    так ті панянки чергові не хотіли мені судно, вибачте за откровення, в палату дати. добре, що мама моя прийшла і випросила в котроїсь.

7. Jeanjerry

Jeanjerry Active Member

І мені ставили катетер, але якби знала, що все так закінчиться заставила себе б сама попісяти. Після того катетеру почався уретрит, шалено зуділо і пекло більше місяця :sad:

8. Liliyah Romanova

Співчуваю...
    Он спиталася в куми, то каже, що на КР ставлять, а на природніх нема потреби, бо нащо.
    А вам пояснили, нащо таке робили?

Ну, та тут ніхто нікого нікуди не жене. Ні в лікарні, ні тим більше вдома. Якщо трагічна ситуація, то так. Жінка то не м'ясо, а особа, відповідне й ставлення.
    Дівчата, а не можна їх послати з тим катетером? То ж знущання!
    Йой, чим далі в ліс, тим більше дров. Ото мені пощастило з першими пологами... Стільки всього оминути вдалося.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

мені не ставили. Але в палату постійно заходили санітарки та медсестри і нагадували, щоб їх породілі кликали і вони допомагали тому. хто не може дійти до санвузла і щоб породілі регулярно спорожняли сечовий.
    Стосовно грілки з льодом- її зараз в загальному вже не практикують нарівні з голенням та клізмою. Тобто це існує, але вже не як правило, а як вийняток.

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:37 ----------

чоловікова братова народжувала з перервою у рік на Джамбула та Мечнікова. Ні туди ні туди не голилася ( вона того не визнає) і клізму не робили їй у жодному.

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

і мені. Перед КР. І перший і другий раз то було не боляче, а БОЛЯЧЕ КАПЕЦЬ. Бо голова малюка обидва рази вже опускалась в таз і перетискала сечовий канал так, що я не могла сама попісяти, а вони тим катетером просто проковирювали там все... навіть і не знаю, як без уретриту обійшлось. Цього разу я, правда, через 7 чи 8 годин після операції попросила зняти мені катетер, бо з ним було дуже незручно рухатись, годувати і перевдягати лялю. Але перші 2 доби в туалет ходила .

11. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Мені катетер поставили ще на операційному столі перед КР і зняли через годин 10-12. А моя сусідка по палаті мала ПП, то їй катетер теж поставили одразу після пологів.

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

о, ще згадала про катетер у вену... дівки, кому "світить" КР, дуже вважайте на катетер у вені. Болить - одразу кажіть. Я цього разу трохи "завтикала" - і флебіт почався. Правда, згас сам на фоні потужного антибіотика, який колять після операції. Але трохи помучив, руку тяжко було зігнути.

---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

на одному відео пологів (навчальне, Росія, десь 2003-2005 рр)пояснювали, що деколи катетер ставлять ще на кріслі, щоб подивитись, чи нема крові в сечі (чи нема розривів сечового каналу)

13. Liliyah Romanova

Ще при КР зрозуміло, але після природніх, це звірство! :sad:

14. Iwka

Iwka Well-Known Member

Та я теж читаю, і прозріваю потроху...
    не те слово, звірство...
    Мені про таке навіть не заїкались, акушерка тільки через 2-3 години після пологів, достатньо часу після того як нас перевели в палату зайшла і запропонувала сходити в туалет.
    І все...

Я нажаль маю досвід ставлення катетера, ставили мені його раніше значно перед операцією - то це тоді було страх як боляче, а я собі можу тільки уявити як це після пологів...

15. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Надіюся, від цього можна відмовитися, а то не хотілося б терпіти зайвих медичних втручань. А скільки часу дається породіллі на можливість сходити в туалет самостійно? Тобто після скількох годин справді ПОТРІБНО ставити катетер?

---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

В нас сьогодні екватор, так швидко час летить... Але почуваю себе не найкраще, ниє мене з правого боку, точно не матка, мабуть жовчні, мала в дитинстві з тим проблему. Ще поперек з того самого боку трохи нив, так надіюся, щоб то не нирка віддавала! Через тиждень йду в ЖК, маю здавати аналіз сечі, от думаю, як що щось не так, то він покаже, а лікарці краще нічого не говорити!

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А чому боляче ставити? Вони що там шланг пхають?

Тут ставлять катетр лишень на операції, тобто якщо КР тоді перед операцією поставлять. Ще згадала, якщо ставлять епідуралку тоді здається й катетр вставляють, ну бо щоб не лазила, а лежала тихо. Саме встановлення для мене було безболісне, але он коли витягали, особливо після останніх пологів... то це був ЖАХ!!! Вона якось шарпнула, і подерла мені слизову то в мене були такі болі, що жах. Після того ходити в туалет, то були такі болі, що легше було знову народити. Лікар мені виписав ліки, які замалювали мою сечу і унітаз в помаранчевий колір, зате я не мучилась. Він мені сказав, що ті болі це результат того, що катетр пошкоджує слизову і потім є запалення.

Доречі, після катетр потім можуть бути часті цистіти і на старості літ нетримання сечі. Подумайте два рази що ви робите. Встаньте, включіть в умивальнику воду, нехай тече а ви самі сходіть в туалет після пологів. Не погоджуйтесь на ніякі катетри. Я думаю, що важко піти в туалет тим, хто мав розриви або шви. Проте, не бійтесь, і легенько самі йдіть в туалет.

У нас тут людяне відношення, і якщо за першим разом не вийшло, то медсестра прийде через 15 хвилин, щоб знову спробувати. І нікому не треба ніц сунути в кишеню, і ніхто на тебе не верещить - ти що не можеш піти, давай я тобі катетр поставлю. Не будь дурна!

17. Liliyah Romanova

Моя акушерка була готова 3 години чекати. Але тепла ванна мені допомогла розслабитися набагато швидше. Десь година минула після пологів.
    Думаю, що то малючок вам там на щось всівся. Чи то постійно болить?

18. Мія

Мія Well-Known Member

19. Liliyah Romanova

Може, через епідуралку? Мені як вставляли перед операцією, то теж так було неприємно, не те щоби дуже боліло, але пекло й було дуже дискомфортно. Витягли, поки я ще була без тями.
    Цілком можливо. Мабуть, тому так важко розслабитися.

Мені дали води попити й зробили чай, щоби було чим. Але допомогла саме тепла ванна.
    Послати санітарку геть і сказати, що нічого не дасте. :rofl:
    Не можуть же насильно ставити. Відмовляєтеся і все. Тим більше наслідки такі погані...

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

мені два рази за чам пологів ставили катетр ( а може і три).
    Перший раз коли я була з крапельницекю на кріслі, і йшли схватки і я не могла піти в туалет, потім під час потуг з мене той катетр вискочив, і от я не памьятаю чи мені його поставили назад чи ні.
    Але вже після пологів коли я ще була в родзалі, акушерка дуже мене просила попісяти, а я і хотіла і не могла, почекали хвилин 20, нічого в мене не виходило, і перед тим як везти в палату ще раз поставили катетр.

Не можу сказати що боляче капець. В порівнянні зі схватками і всім решта, то зовсім не боляче.

Статус теми:
Закрита.