Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Здавала аналізи сьогодні в меділайні. Сідаю до лаборанта, і вона спочатку заповнила мої дані і журнал а потім бере серветку спиртову, маже мені по руці, пальцем пробує де вена і вже розгорнула шприц..... а я дивлюсь в неї ті рукавички одноразові вже зовсім не одноразові, вже натурально брудні, в чиїсь крові чуть замазані, на пальцях деяких дирки....
    Я їй кажу мол ви перед тим як колоти те місце що зараз пальцем попробували, ще раз мені протріть, бо у вас рукавички брудні.
    Вона почала віднєкуватись мол вони чистеньки, то мені здалось. Ага, как же, і дирки на пальцях теж здались )))) короче вона вибачилась, вдягла нові рукавички, відкрила нову реветку, руку мені протерла, пальцями ніде не тикала, розкапувала новий шприц, все в порядку.
    Але ж скільком людям вона тими брудними рукавицями кров брала? Це ж не нормально, це ж можна занести щось, тим більше в наш час коли не знати в кого що є.
    І чому ніжто не зауважив їй до мене? Чи то я лише така чокнута не спускаю очей з рук, під час маніпуляцій зі шприцами, скалерами, пильную куди вона вартку покладе і якими руками буде інструменти брати....

2. rusyava

rusyava New Member

ви молодці за тими медсестрами тре глаз да глаз! я перші рази коли здавала кров з вени відверталась (боягузка така) можу собі уявити якими рукавичками мені брали кров
    а зараз (завдяки нашій медицині аналізів здавати треби чимало раз) я завжди роблю зауваження що рукавички чисті треба вдягнути і тимбільше їх треба приносити самій це я про державні поліклініки

3. Мія

Мія Well-Known Member

Наскільки чиста рукавичка оком не видно. Вони повинні одягати нові для кожного пацієнта, тим більше такі гроші беруть за аналіз..
    То вони для себе один раз одягають, їм змінювати не треба, руки захищені, а пацієнт.. проблєми утапающих..

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я вчора потрапила в доволі нетипову для Оттави лабораторію. Приміщення занюхане, лазничка не прибрана, просто страшно було там бути. Правда, рукавички кобіта взяла нові й вену промацувала спершу, а не опісля. І голку стерильну розпакувала, все як повинно бути. Однак їй оте промацування не допомогло, бо вона вже запхавши голку мені в руку, почала намацувати тою голкою вену. :khomyak: І лише через 2 секунди тої процедури й погляду на мій спантеличений вигляд, спитала "ой, я не роблю вам боляче?" :girl_crazy: То був мій перший і останній раз у тій лабораторії. Щось я звикла, що все швидко й без проблем, а тут... А я ще здивувалася, чому в почекальні так порожньо. :girl_impossible:

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я десь місяць тому здавала інший аналіз, то в лаборантській було два лаборанти, одна з них мені руку колола а друга їй щось розповідала смішне. В результаті та мені голку у вену запхала і давай ржати, при чому так що та голка у мене в вені аж скакала.
    Я офігєла, а кажу мол не дьогайтесь, мені голка вену царапає, а знаєте що мені відповіли? кажуть, пані, та то не голка, то спирт з ватки вам до ранки попав.

6. Liliyah Romanova

Ой, капець. Ну ті лаборанти дають...
    Мені колись на Руській брали кров з вени так, що я думала мені руку відніме. :girl_crazy: Вколола й тягне (тоді ще шприцом тягнули ті кубики). Два кубики натягнула, а далі не йде. Вона і так, і так. Я вже чую, що пальці затерпли, кажу їй про то, а вона: мені ще два кубики треба. Я чую, вже рука затерпла. Попросила її другу руку вколоти, то вона вже звідти ту решту дотягнула, але то був капут. Після того в мене рука синя була, як у наркоманки якої. :girl_crazy:

7. Мія

Мія Well-Known Member

З того часу на Руській нічого не змінилося.. ті самі кубики, ті самі шприци і точно так само беруть .. ну ще синяків наставлять..

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а зараз чим?
    Бо у всіх лабораторіях шприцом тягнуть, і лише в одній просто вставляють голку без шприца і кров сама через голку в пробірку льється.

9. Oriana

Oriana Well-Known Member

Як і мені, коли була на збереженні, тре було здати кров з вени на якийсь аналіз, втикнули голку в вену і тягнуть, тягнуть, ще каже, що я скупа - крові зажала..:girl_crazy: Ніяк тиж 5 кубиків натягнути немогла.. Пізніше в теж місце мені голку запхали для капання, але якось так вколола, що та венка трісла, і утворилась величезна гематома.... йой, боліла та рука довго, тиждень-два...

10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я завжди в Інтерсоно здавала. Зручне крісло напівлежачи, приємні лаборантки. Всеодно потім мене мало не відкачували :) я страшна боягузка

11. Liliyah Romanova

Ех, шкода... Я раз пішла, то більше не ходила. :xaxa:
    Та я щось подумала, що прогрес уже всюди добрався. :blush: Тут шприцом ніде не тягнуть. Всюди вкладають вакуумну пробірку на голку. Відповідно перший аналіз крові для вагітних (там 4 пробірки заповнюють) займає яку хвилину, бо дуже швидко все.
    Я під руки їм дивлюся, то все мене питають, чи все гаразд. :xaxa: Напівлежачи тут нема, всюди сидиш рівно. І столики обладнані якимись такими поличками, які вони висувають, якщо треба не праву руку колоти, а ліву. Напівлежачи було би добре, розслабитися легше.

Останнє редагування: 18 Лютий 2012
  12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це точно. В мене тут ще пробірочку підставляли під вену вже після того. як шприцем набрали для одного аналізу, а для другого- сказали, що "може хай сама натече" (?!) А один аналіз здавала у "Біокурсі". то там брали за секундочку. таким мацюпусіньким спец. шприциком- навіть не помітила.

13. Pampulichka

Pampulichka Member

Пояс ношу лише , коли знаю що довго буду на ногах, а дискомфорт з кожним днем все важче на спину, а ще я полюбляю вишивати :d64::d64: тепер треба закинути бо моя спина і без того страждає:girl_sad:

14. Liliyah Romanova

Ой, вишивка на останніх місяцях то доволі складно. Треба пристосовуватися, зручне крісло шукати...

15. Azalia

Azalia New Member

Я вже нарешті в декреті і маю більше часу на себе. В четвер ходила на УЗД по Доплеру, вагітність проходить добре. Єдиний мінус - написали, що плацента розташована на відстані 14 мм від вн. вічка. Після розповідей від мого лікаря про жахи, які на мене чекають, в тому числі кесарево, купи сліз та нервів, але дякувати Богові адекватних та позитивних людей навколо, і інформації з "розшифровками" на Посиденьках, дійшла висновку, що буду себе берегти, більше лежати і обовязково все буде добре.

16. Iwka

Iwka Well-Known Member

Всі лікарі однакові... нажаль...

А Грицько сьогодні вітався з братиком) Тепер кожного разу приходить до мене, і дотуляє ручку до живота в надії що отримає "п’ять" :girl_in_love:

17. Azalia

Azalia New Member

А я коли приходжу до коліжанки, і та каже свому 3-х річному синочку: дивись у тьоті в животику ляля, той тільки дивиться і не може зрозуміти, що то йому таке говорять. Такі прикольні ті дітки:girl_in_dreams:

18. Натуля

Натуля Well-Known Member

А мій Антон не хоче вітатись, хоча малятко на дотики зразу реагує. Дуже зрідка вухо прикладе. Хоча ніби розказує, що буде доглядати лялю і годувати і попу мити :girl_yes:. І де ми бачимо немовлятко то розповідаю, що в мами в животику теж така і що ляля його любить і т.д. Побачим як воно далі буде.

19. Лія

Лія Well-Known Member

Ми вчора були в лікаря (27 тиждень) ,дитина вже перевернулась вниз головою.Тонусу немає, але напередодні я сильно перенервувала,і періодично ниє низ живота. Лікарка виписала ношпу-форте два рази вдень 10 днів. І щось я переживаю,чи то маля тільки перевернулось так швидко ,чи опустилось вже, шось вона толком не пояснила. Я тільки намилилась іти поплавати чи на аквааеробіку, бо спина болить і безсоння - тепер незнаю чи варто.Про басейн в лікарки не питала, бо ще минулого разу вона сказала - що ніяких басейнів ,бо там всюди брудно.

20. Farfalla

Farfalla Member

а в їхніх кабінетах - чистота ідеальна просто! про пологові взагалі мовчу!

Статус теми:
Закрита.