Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нашої акушерки теж бувають студенти. Більше одного ніхто на пологи не бере. Ніколи. Бо розуміють, що збіговисько може негативно відбитися на процесі.

Ой, начитаюся вас і піду на УЗД швидше, ніж планувала.
    Мене акушерка дуже просила піти на 20 тижні, а щось думала до 26 потягнути. А отакі враження почитаю й починає кортіти теж піти поглянути на те зернятко солодке.

2. Iwka

Iwka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Спершу написала що нікого не було, а потім зрозуміла що забула, було 2-є. Але були тілько під час потуг, де мені фіолєтово було хто був - я була повністю в процесі...

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:21 ----------

А я більше не піду)
    Мої хлопці не люблять УЗД, риць дуже втікав, і зараз мацьопик теж не в захваті...

Правда послухаю що завтра ще дохтор мій скаже, бо понаписували мені на останньому узд такого, що аж читати противно, ще й повторне узд через 3 тижні...

3. Liliyah Romanova

Та я ходила перший раз дуже рано, було щось 4 тижні.
    Думала другий раз піти на 26-ому й більше не ходити. Акушерка просить піти на 20-му, а далі побачимо. Думаю...

4. Margot

Margot Well-Known Member

а я що казала!!!

5. Oriana

Oriana Well-Known Member

Ще Корінець нам ПДП поставив на..28 червня, і так посміхнувся - на День конституції:girl_crazy:
    Аж не віриться - вже половина вагітності позаду, а здається, що тільки вчора бачила дві омріяні смужки...

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ви вже маєте домовленість з лікарем пологового? Якщо так, то тримайте консультаційний зв язок з ним. У мене малий теж на вашому термііні "сидів", але я з 33 тижня у ЖК не з являлася. Нащо мені зайві нерви? Контакт тримала з лікаре з пологовго, до неї зверталася по будь-яких питаннях у будь-який час доби. В 36 тижнів відчула, що в одну ніч дитина повернулася. Наступного дня мало бути планове УЗД в пологовому, яке і підтвердило вже правильне положення

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:36 ----------

вони у всіх пологових є.
    На Мечнікова мене питали дозволу навіть на присутність студентів на УЗД ( лікар перед УЗД вийшов до мене у коридор і спитав, чи не буду проти. Якщо заперечуватиму- попросить студентів вийти з кабінету. Але проти присутності студентів на свому УЗД я нічого не мала- навпаки почула ще багато цікавого як їм Винницький все пояснював)

7. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ходили ми з мужем вчора на оперу. Моє мацьопство ударних інструментів перестрашилось, гупало в ритм. А мо, воно собі танцювало. А під час моєї улюбленої арії заспокоїлось і далі вже просто хлюпало собі. :girl_in_love:

8. чоня

чоня New Member

дівчата, а кому ставили діагноз відносне багатоводдя? як проходили пологи?

9. VERO

VERO Well-Known Member

Швидше за все, просто матка росте і яйники розтягуються. Дитинка вже у Вас велика, матка росте інтенсивно. В мене так тягнули постійно. Навіть не надавала цьому значення. Гірше, якшо тягне/ниє/хапає низ живота або поперек.
    На рахунок лежання на спині, то це положення для вагітних є найгіршим. Так перетискається головна аорта, з якої живиться дитинка. Можливо помічали, що ляля починає інтенсивніше і частіше рухатись (при лежанні саме на спині) через поганий доступ кисню. Я так лягала, коли мені здавалося, що дитинка мало рухається. Найкраще лягти на бочок (лівий) корпус подати вперід так, щоб животик максимально лежав на ліжку. А праву ногу, трохи зігнуну в коліні, покласти перед животиком. Вона стає опорою. Не знаю, чи доступно пояснила. Головне, щоб животик максимально лежав на ліжку. Так матка відпочиває і знакає ниючий біль.
    Попийте заспокійливі чайочки (м'ята, меліса...) Гугл каже, що їх можна вагітним. Виключіть з раціону тонізуючі продукти (кава, зелений чай, шоколод...) Більше відпочивайте. Можливо, знайдеться сусідка, яка би могла разом із своєю дитиною ще і з Вашою погуляти. Діти з "чужими тьотями" чемніші.
    Ну і з секасом) прийдеться почекати. Доносите до 38-го і повний вперед. А можливо, що болі пройдуть і раніше.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

яйники розтягуються? таке буває?
    поперек це де саме? це поясніца?
    В мене регулярно поболює зліва від копчика, але то напевно щось інше.
    низ живота сма по собі не болить, болить коли я рухатись починаю. Або встаю вночі бо в туалет хочу, в цей момент не болить наприклад. І тут по мірі того як спустошується сечовий я починаю відчувати такий досить сильний біль якраз десь в районі яйників.
    Я вже тут думаю може то дитина в це момент рішки опускається і тисне на щось мені всередині...

вот саме так і лежу, причому постійно, і тоді дійсно легше стає
    а вот тут складно )))

П.с. завтра піду на УЗІ до Ошуркевича, враховуючи що він ще й практикуючий лікар в пологовому, запитаюсь у нього що це зі мною.

11. Відповідь: Для майбутніх мам (5)

А хто народжував після замороження ерозії, а то я сьогодні спілкувалась з лікаркою, в якої планую народжувати, то вона сказала, що з тим можуть бути проблеми. І можливо доведеться матку готувати до пологів. Цікаво яким чином?

12. VERO

VERO Well-Known Member

Якщо ВІДНОСНЕ багато/ маловіддя, то перейматися взагалі немає сенсу. Це дуже незначне відхилення від норми (100-400г), яку хтось колись встановив і ніяк не вплине на вагітність чи пологи.
    Ой, ті "діагнози"... Вже писала, але повторюсь, щоб мамочок заспокоїти. Я мала відносне маловіддя + відставання в розвитку (через погано встановлений термін на початку вагітності) +інфікування плоду (неоднорідні води) + непропорційність в розвитку (доця народилась висока і з відносно худим, на 2 см меншим норми, животиком)+ мала вага (1850г на 38-му тижні) +збільшена нирка (лежала постійно на одному боці)+ порушення фіто-плацентарного кровообігу (по результатах доплеру, у одній судині занижений обмін речовинами на 0,02)... Не знаю, чи все пригадала. Ми з чоловіком вирішили, що все буде добре. Зовсім не переймалися, бо і так любили доцю, а нічого змінити не могли. Молилися і вірили... Стратили купу грошей на аналізи, зайві повторні УЗД і доплери. Дали собі спокій.
    В мене на пологах був неонатолог в "бойовій готовності" і всі вільні в той час акушерки, санітарки... Щоб було кому допомагати/кликати допомогу. Дитинку виклали на живіт на пару хвилин і зразу забрав неонатолог "вивчати". Лікар потім вивів її в коридор і щасливий прибіг родзал :"Дитинка АБСОЛЮТНО ЗДОРОВА! 9балів за шкалою Апгар. 3500г 55см". Як почала цицятись, так і до самої виписки) Треба бачити, як вона постійно сміється, постійно... Щасливішої дитинки я не бачила. Всі кажуть, що радіє, що живе)))

[/COLOR]
    Якщо точніше, то матка росте і яйники натягуються.

Якщо це кріо, то моя сестра. Пологи пройшли абсолютно нормально і швидко. Потім погано виходили виділення. Ще в ПБ лікар робив чистку і не одну, здається. Казала, що згустки відходили навіть через кілька місяців після пологів.

13. Liliyah Romanova

Низ живота так, поперек ніби не так страшно. Мені акушерка пояснювала, що болі в спині можуть бути ще на другому триместрі, коли дитинка собі буде десь перелазити.
    А можна уточнити, на яких термінах?
    І чому саме? Та ще й аж до 38 тижня.
    Дещо добре пишете, а дещо - дивно читати. Звідки ці всі поради??
    Коли росте матка, розтягуються зв'язки. Вони й дають ниючий біль, ніби то яйники, але то не вони. Йой. :wacko1:

Швидше за все. Або ті ж зв'язки. Он завтра лікар вам більше розкаже.
    А тут вам вже такий рентген по інтернету зробили, на пару з ультразвуком. :shok:

Останнє редагування: 14 Лютий 2012
  14. VERO

VERO Well-Known Member

Не проблема. Завжди можна видалити/поскаржитись на допис.
    Якщо після статевого акту виникають такі болючі відчуття, то МОЖНА і почекати, поки мине. Справа суто особиста.
    З першою вагітністю довго лежала на збереженні в різних лікарнях. Все, що пишу- дослівно поради, твердження лікарів. Сперечатися не буду- я не медик.

15. Liliyah Romanova

А як щодо відповідальності за свої слова? Я стараюся дуже обережно радити.
    Про яйники? Вже третій раз вагітна, а про те, що яйники розтягуються жоден лікар чи акушерка не говорили. Всі говорять про зв'язки. :dntknw:
    До 38 тижня?
    По ідеї, кажуть, що другий триместр найбільш безпечний, а в першому власне треба вважати, бо тіло тільки пристосовується.
    А в Ніколь явно брак відпочинку. І це не бажано допускати. Перевтома + нерви. Я так у другу вагітність злягла на 3 дні, бо все мене доїхало. Правда, то вже було на пізнішому терміні, то малятко 2 дні не рухалося взагалі внаслідок того. Так що відпочинок - то дуже серйозна річ і треба робити все можливе, аби таки його мати хоч трохи. Ну бо тут залежить здоров'я обох від цього.
    А взагалі під час другої вагітності все гірше, болі сильніші, набряки більші тощо.

Останнє редагування: 14 Лютий 2012
  16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

17. Iwka

Iwka Well-Known Member

Ей... не тра так ото лякати, я навпаки себе настроюю що ця вагітність спокійніша і легша.
    Думаю що все індивідуально...

Особиста однозначно, і не дуже тре прив"язуватись до триместрів і тижнів, а емпіричним шляхом - болить, значить нізя... :girl_in_dreams:

18. Sonne

Sonne Well-Known Member

А під час третьої?

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене такий діагноз був. А ще- у кожної другої вагітної на останніх тижнях перед пологами, які зі мною лежали у патології. Тобто "відносне багатоводдя"- це вже йшло просто як якийсь "супутній" діагноз для кожної. Але встановити істинність цього діагнозу можна лише на пологах після того, як проведена амніотомія або відійшли води. До того часу, якщо є якісь сумніви і говорять про "відносне" багатоводдя, яке нічим не загрожує і як правило- насправді потім не підтверджується. Якщо є справді багатоводдя, то відсутня приставка "відносне". Пологи проходять як звичайно.

20. Farfalla

Farfalla Member

у мене цей діагноз був поставлений уже під час пологів. лікар припустив, що саме через велику кількість води, малявка так і не перевернулась, а до 40 тижня аквааеробікою займалась :girl_crazy: і родилась "сідничками"

У мене така ситуація. Від часу проведення замороження минуло близько 4-х років до моменту народження. Ніхто мені нічого не казав про підготовку матки тощо. Пологи пройшли добре. Матка відкрилась самостійно без стимулювання (повне відкриття).

Статус теми:
Закрита.